Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 ігрових клавіатур – рейтинг кращих дротових клавіатур для ігор

Дата публікації: 30.05.2018 13:30
Дата оновлення: 30.05.2018 13:30

Геймери на практиці відчули і усвідомили, що хороша ігрова клавіатура менш важлива, ніж відеокарта Залишається тільки вирішити, який же моделі віддати перевагу: з підсвічуванням, змінними клавішами або записом макросів? Які опції клавішних панелей дійсно знадобляться, а які виявляться марними?

Игровая клавиатура

В огляді ігрових клавіатур представлені топові девайси, які вже завоювали популярність серед шанувальників геймплея. Значить – на них варто звернути увагу і з'ясувати, які ж плюси і мінуси є в цих гаджетах.

Корисна інформація: Як вибрати клавіатуру для комп'ютера?

HyperX Alloy Elite MX

Гаджет зі стильним і лаконічним дизайном. На повністю чорному тлі чітко видно кнопки з червоними написами. Підсвічування тут також є, в тому ж червоному відтінку. Її можна відрегулювати, змінюючи яскравість від 1 до 5.

Игровая клавиатура HyperX Alloy Elite MX

Крім того в девайсе від HyperX порадує:

  • надміцні кнопки – за заявою фірми -изготовителя, вони витримують більше 50 млн натиснень;
  • технологія антігостінга – все одночасно натиснуті клавіші будуть задіяні;
  • геймерський режим – щоб випадково не вийти з віртуального бою, можна відключити клавішу Win;
  • окремі мультимедійні клавіші – дуже зручно, коли потрібно швидко відрегулювати гучність.

Тип перемикача в девайсе – механіка. Пристрій працює дуже тихо, клацання кнопок не чути навіть в тиші, при цьому клавіші не «залипають». Підключається апарат за допомогою звичайного ЮСБ шнура. І ще один плюс пристрою – наявність опори для зап'ясть користувачів.

Мінус – відсутність фірмового програмного забезпечення, але т.к. макро-кнопок тут немає, то і софт, по суті, не потрібен.

Цікава інформація: Ігрова клавіатура Logitech G410 Atlas Spectrum: механіка і підсвічування

ASUS ROG Claymore

Перша фішка пристрої – оригінальний зовнішній вигляд (різнокольорове підсвічування і підстава, прикрашене візерунками). Далі йде відокремлюємий цифровий блок. Його кнопки можна запрограмувати для введення макросів безпосередньо під час геймерського битви.

Игровая клавиатура ASUS ROG Claymore

Ще клавіатура такі переваги:

  1. Підсвічування – 16 000 000 тонів. Можна налаштувати будь-який із запропонованих відтінків, а також вибрати ефекти: наприклад, хвиля, кола.
  2. Технологія N-Key Poller. Швидка і чітка обробка 2-3 і більше одночасних натискань на кнопки.
  3. Перемикачі Cherry MX RGB. Гарантія відгуку на натиснення клавіш без гальм і зависань.
  4. Флеш-сховище. Можливість зберегти до 6 профілів швидкісний налаштування.

Тут є фірмова утиліта, за допомогою якої можна змінювати призначення кнопок, рівень підсвічування, його відтінок, а також записувати і редагувати команди.

Мінус девайса – шрифт кирилиці менше латиниці за розміром (2,5 мм і 4 мм відповідно), тому вони менш помітні. Незважаючи на цей символічний недолік, пристрій – одна з кращих ігрових клавіатур з підсвічуванням по зручності використання і функціональності.

HyperX Alloy FPS Pro

Супер-пристосування для любителів стрілялок. Клавіатура дуже компактна, ніяких зайвих деталей. Залишається багато місця для мишки.

Може зацікавити: Бездротова миша Logitech M535: свобода для роботи і розваг.

Игровая клавиатура HyperX Alloy FPS Pro

Кабель в тканинної оплітці від'єднується від пристрою, щоб зручно зберігати і транспортувати панель. Рама апарату – металева, через що гаджет поважчав і став важити 900 гр, зате придбав велику стійкість.

FPS Pro наступний набір достоїнств:

  • мінімалістичні розміри – довжина складає всього 359 мм;
  • 87 клавіш – надійні і досить тихі кнопки;
  • наявність 4-х гумових ніжок – агрегат стійко тримається на поверхні, не ковзає;
  • підсвічування – представлена червоним відтінком, 5 рівнів регулювання яскравості і 6 ефектів.

В агрегаті є все для комфортного битви: блокування кнопки Віндовс, ігровий режим, опція антігостінга. Перемикачі в девайсе Cherry MX Red – гарантія м'якості натискання кнопок і довговічності самого пристрою.

Мінус: відсутність в комплекті чохла для транспортування девайса.

Genius KMH-200

Це повноцінний геймерський набір, що складається з безпосередньо клавіатурі, навушників мишки. Всі елементи набору сконструйовані в єдиному стилі і чудово гармонують між собою.

Игровая клавиатура Genius KMH-200

Плюси KMH-200:

  • безшумні низькопрофільні клавіші;
  • захищений від проникнення вологи корпус;
  • повнорозмірні навушники з внутрішнім матеріалом, який «дихає»;
  • поворотний мікрофон, передає голос без спотворення;
  • мишка з підсвічуванням, дуже чутлива.

Навушники в цьому наборі відмінно передають баси, а кнопки в клавіатурі – міцні та довговічні.

Мінус комплекту – клавіатура без підсвічування, зате в ній контрастно виділені червоним відтінком стрілки і кнопки WASD. Крім того, ціна набору не може не радувати.

Цікаво дізнатися: Новинка! Logitech Create: перша стороння клавіатура для Ipad PRO

HyperX Alloy FPS MX

Панель повнорозмірна, при цьому має досить скромні габарити (36х129х442 мм). Для пересування мишки по столу залишається досить вільного простору, щоб зі зручністю грати в геймплей типу «стрілялок».

Игровая клавиатура HyperX Alloy FPS MX

Девайс від Хайпер Ікс ще кілька плюсів, як:

  1. Можливість безпроблемної перевезення. Маса гаджета всього 900 гр, а кабель в тканинної оплітці легко відключається від клавіатурі і складається в спеціальний чохол.
  2. Наявність механічних перемикачів. Пристосування від Cherry MX відрізняється швидким відгуком, довговічністю в експлуатації.
  3. Замінювані клавіші WASD. У комплекті є кнопки червоного відтінку з рельєфною поверхнею, що дозволяє безпомилково натискати на них навіть в темряві.

Гаджет оснащений однотонної підсвічуванням червоного кольору, яку можна відрегулювати по 5 рівням яскравості, а також задати 6 динамічних ефектів. Девайс підключається за допомогою ЮСБ-порту, за допомогою якого можна заряджати, наприклад, смартфон.

Мінус апарату – досить висока вартість. Для надійного, зручного девайса від компанії Хайпер Ікс ціна виправдана.

Razer BlackWidow Ultimate 2014

Апарат оснащений перемикачами-механікою, які забезпечують миттєве реагування кнопок. Ще один плюс цих пристосувань – довговічність (до 60 000 000 натискань).

Игровая клавиатура Razer BlackWidow Ultimate 2014

Крім того, панель такі плюси:

  • швидкісне спрацьовування кнопок – досить зусилля в 50 грам і натискання глибиною в 1,9 мм, щоб девайс оперативно зреагував на команду;
  • індивідуальну підсвічування кнопок – зручно битися при малій освітленості кімнати. Також тут є 100% підсвічування російських літер;
  • додаткові макро-кнопки – геймери можуть призначати потрібні комбінації в грі, не виходячи з віртуального бою;
  • придушення «примарних» натискань – вірне розпізнавання натиснутих клавіш біля блоку WASD, навіть якщо в один час натиснуто кілька (до 10 шт).

Модель має матове покриття, яке краще протистоїть появі відбитків пальців, ніж, наприклад, глянець.

Особливість девайса, яку можна віднести і до плюсів, і до мінусів пристрою – вага 1,5 кг. Для транспортування важкувата, зате стійко стоїть на столі, не совається і не зміщується з місця навіть при інтенсивному клацання по кнопках.

Цікаво дізнатися: Епічний ігровий сет від Razer: приготуйся всіх порвати в іграх!

Razer Ornata CHROMA

Універсальна ігрова панель з ноу-хау від фірми – гібридний механізм кнопок. Апарат оснащений механічно-мембранними перемикачами. Це забезпечує швидкісний відгук кнопок і тихе натиснення.

Игровая клавиатура Razer Ornata CHROMA

Серед достоїнств моделі варто виділити:

  • кнопки середні по висоті – за такими клавішах пальцях зручно пересуватися і робити це можна дуже швидко;
  • різноманітна підсвічування – настройка в 16,8 млн колірних відтінків дозволяє оформити віртуальне битва в «фарбах» для захоплюючих вражень;
  • зручна підставка під зап'ястя – створена для комфортного проведення часу навіть під час тривалого і напруженого геймплея.

В девайсе передбачена можливість для геймерів скачати шаблон світлового ефекту для різного виду геймплея (є в бібліотеці Chroma Workshop).

Оболонка гаджета – матовий пластик, на якому не залишаються некрасиві сліди від пальців. Підстава панелі оснащено 4 прогумованими вставками, за рахунок яких агрегат стійко розташовується на поверхні, не ковзає.

Вартість такого гаджета вище середнього і це – єдиний символічний мінус апарату.

Razer BlackWidow TE CHROMA

Апарат оснащений фірмовими механічними перемикачами, які точно і швидко реагують на торкання до клавіш. Девайс компактний за рахунок відсутності цифрового блоку справа, що дуже зручно, тому що на столі з'являється багато вільного місця для мишки.

Игровая клавиатура Razer BlackWidow TE CHROMA

Гаджет в запасі ще кілька плюсів:

  • надійні перемикачі – використана тиха і міцна механіка, яка забезпечує безпроблемне використання апарату до 80 000 000 натискань на кнопки;
  • фірмова підсвічування – вибрати можна один з 16,8 млн тонів, ефекти вибираються із запропонованих шаблонів або програмується індивідуальна палітра;
  • ергономічна підставка для кисті – тепер можна занурюватися в геймплей, розташувавшись за клавішній панеллю з комфортом;
  • сумісність з популярними операційками – Windows 7, 8, 10, Mac OS X (версії 10.8 – 10.11).

В апараті є придушення «примарних» кліків на клавіші (кількість натискань – до 10), ігровий режим і підсвічування російськомовних літер. Панель досить масивна (1,76 кг). Завдяки цьому вона стійко і міцно стоїть на своєму місці, не з'їжджаючи навіть в розпал віртуального бою.

ASUS Cerberus Mech RGB

Девайс для геймерів, що витримує інтенсивну експлуатацію і оснащений механічними перемикачами. Тут є «гарячі» кнопочки для активації макросів, а ефекти підсвічування з можливістю налаштування дозволяють адаптувати девайс під конкретний геймплей або смаки грає.

Игровая клавиатура ASUS Cerberus Mech RGB

Панель в арсеналі такі плюси:

  • перемикачі – повністю механіка, яка гарантує швидкісну реакцію і довговічність використання (до 70 000 000 натискань);
  • підсвічування + 7 ефектів – понад мільйон відтінків і різноманітні ефекти дозволяють персоналізувати дизайн девайса на власний розсуд;
  • запис макросів – в один клік можна запрограмувати потрібну команду, всі вони залишаються доступними навіть при використанні девайса з різними ПК;
  • блокування клавіші Віндовс – виключається випадковий вихід з віртуального бою через випадковий кліка по цій кнопці.

На панелі є спеціальні клавіші мультимедіа. Це – зручна можливість регулювати інтенсивність звуку, не залишаючи ігровий марафон. Мінусом гаджета виступає лише відсутність російської розкладки.

STEELSERIES APEX M500

Клавіатура зі звичним розташуванням кнопок. Девайс сконструйований із пластику, має надійну задню кришку зі сталі.

Игровая клавиатура STEELSERIES APEX M500

APEX M500 займати місце в рейтингу кращих геймерських клавіатур, адже в ньому є:

  • перемикачі-механіка з гладкою текстурою, якими зручно користуватися протягом тривалого часу (ресурс – 50 000 000 натискань);
  • антігостінг для 104 клавіш – при одночасному натисканні кнопки не западають, команди виконуються точно і без зволікань;
  • додаткові зручності – швидкісний доступ до кнопок медіа, блокування кнопочки Віндовс, повністю програмовані клавіші.

Особливість апарату – підсвічування блакитного відтінку, світіння рівне, не відволікає від геймплея. Можна вибрати 4 різних рівня яскравості. Кнопки спрацьовують при силі натискання 45 cH, тобто клавіатурою сприймаються навіть швидкі подвійні кліки. Щоб апарат стійко тримався на поверхні, тут є 4 гумові ніжки.

З мінусів в гаджеті тільки досить висока вартість. Але для киберспортівних змагань це один з найкращих варіантів по швидкості відгуку клавіш, зручності використання, надійності конструкції.

Наостанок – короткий підсумок ТОПу:

Модель
Тип Кількість клавіш Підсвічування Довжина кабелю (м)
HyperX Alloy Elite MX механічна 111 є 1,8
ASUS ROG Claymore механічна 87 є 1,8
HyperX Alloy FPS Pro механічна 87 є 1,8
Genius KMH-200 мембранна 104 немає 1,5
HyperX Alloy FPS MX механічна 104 є 1,8
Razer BlackWidow Ultimate 2014 механічна 109 є 1,8
Razer Ornata CHROMA механічно-мембранна 104 є 2,13
Razer BlackWidow TE CHROMA механічна 109 є 2
ASUS Cerberus Mech RGB механічна 104 є 1,2
STEELSERIES APEX M500 механічна 104 є 2

Будь-який з варіантів стане гідним помічником у віртуальних боях. Користувачам залишається тільки визначитися з вартістю девайса (бюджетник від Genius або більш дорогий екземпляр, наприклад, від ASUS або HyperX). У першому випадку йде базове оснащення, у другому – безліч додаткових фішок, типу багатомільйонного вибору відтінку підсвічування або флеш-пам'яті.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії