Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

SONY FDR-X3000: огляд з пристрастю 5 характеристик

Дата публікації: 30.03.2021 10:03
Дата оновлення: 24.11.2023 13:15

Sony FDR-X3000 — харизматична камера, з характером. У неї найкраща оптична стабілізація в 4К з усіх, які тільки доводилося тестувати (поправте мене, якщо помиляюся). В якому б вирішенні не знімав, картинка йде плавно.  Спец датчики на пристрої нівелюють тряску і зміщують лінзи в різні боки, компенсуючи тремтіння.

 сильні та слабкі сторони SONY FDR X3000

Дивіться як разюче відрізняється зображення зі стабілізацією на камері та без неї.

стабілізація на SONY FDR X3000

Це зручна камера, з продуманим функціоналом, яка підійде практично кожному.  Без перебільшень. Вона зможе запросто відзняти такі кадри, куди смартфоном не добратися. В цьому її жирний плюс. Про інші особливості SONY FDR X3000 читайте нижче.

До слова: Обладнання для фотографа: ТОП 5 найнеобхіднішого

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Корпус пластиковий в білому глянцевому кольорі обтічної форми. Його зручно утримувати в руці з упевненістю, що девайс не вислизне або не зіпсується кадр через потрапляння пальця в об'єктив. Роз'єми на камері замасковані прогумованими заглушками. У них не скупчується пил і вода.

зовнішній вигляд SONY FDR X3000

Зверху камери передбачені дві кнопки. Та, що ближче до краю, вмикає і вимикає девайс. Друга (з червоним кружком) запускає і зупиняє фільмування, а поруч — світлодіод. Він спалахує при активації запису. Збоку — чорно-білий дисплей. З його допомогою можна налаштувати оптимальні дозвіл і частоту кадрів, а також активувати доп. стабілізацію і бачити відсоток заряду акумулятора.

Якщо брати співвідношення ширини, висоти та глибини, за розмірами камера 29,4 × 47,0 × 83,0 мм;  а перевести в дюйми, виходить ≈ 1 3/16 × 1 7/8 × 3 3/8 ".  Важить 114 г при вставленої батареї.

SONY FDR X3000 підключається трьома способами

1. За допомогою microHDM
Камера законектиться з телевізором без додаткових пристроїв.

2. Через 3,5 мм аудіопорт
З його допомогою вийде увімкнути до камери зовнішній мікрофон, щоб поліпшити запис звуку. Він буде звучати чіткіше і перебірливіше навіть якщо шумно навколо.

3. Працює з різними картами пам'яті
Неважливо — це фірмова Sony Memory Stick Micro або microSD іншого виробника. Щоб знімання було в високій якості, краще брати по спритніше.

 коннект SONY FDR X3000 по Wi-Fi

Якщо активувати передачу даних на камері та під'єднатися до Wi-Fi, Sony приєднається до смартфона «по повітрю», щоб обмінятися або обробити контент. Простіше це робити за допомогою програми Action Cam App. Вона дозволяє уповільнювати й прискорювати відео, робити простенький монтаж і редагування. Камера працює безвідмовно в дощ і в сльоту. Витримує тряску на велосипеді, катання на сноуборді, тиск на глибині.

витривалість SONY FDR X3000

У комплекті з екшен-камерою йде:

  • Непроникний аквабокс

Він створений для захисту від піску, пилу і вологи. Годиться для фільмування на глибині до шістдесяти метрів без прив'язки до часу.

  • Акумуляторний блок

У пристрої зліва розташований доступ до відсіку. Кришка герметично закривається, але відкривається легко. Виряджену батарею змінити не складе труднощів.

  • Кабель Micro USB

Через нього (або через картридер) можна скинути контент на комп'ютер.  Додатковий софт не потрібний, тому що SONY FDR підключається в режимі зовнішнього накопичувача.

  • Якісне кріплення-майданчик

Дозволяє встановити камеру на штативі або шоломі практично в будь-якому положенні, щоб вибудувати ідеальний кадр, який інколи так важко знайти.

Цікава стаття: Топ-5 речей для активного літа

Характеристики знімання камерою SONY FDR X3000

У сутінках та в темноті транслюється однаково чітка картинка. Спасибі за це першокласній матриці та великій діафрагмі. Пристрій пише відео в 4K (3840 × 2160 пікселів), видаючи 30 кад./сек., і в UHD — 1080p або 720р і частотою 60-120 кад./сек.

Кут огляду 170°. У кадр потрапляє досить багато всього. Баланс білого на висоті. Він стабільно зберігає якість знімання в динамічних моментах. Мікрофони знаходяться під об'єктивом камери. Це не випадково. Вони як раз в потрібному місці, рука до них не дотягується, отже, не закриє. Звук пишеться в стереоформаті, який пригнічує зайві шуми, створюючи ефект присутності при трансляції відео.

З ключовими параметрами фото і відео знімання можна ознайомитися в таблиці:

Характеристики
Цифрове значення
Дозвіл відео 4K — 3840 × 2160 пікселів
Дозвіл фото 8,2 Мп — 4608 × 2592 пікселів
Матриця CMOS Exmor з тиловим підсвічуванням
Розмір матриці 1/2.5, 7,2 мм
Витримка Від 1/30 до 1/10000 з
Діафрагма F2,8
Оптика ZEISS Tessar
Стабілізація Цифрова та оптична Balanced Optical SteadyShot

На замітку: ТОП-10 спортивних годинників: огляд моделей, вибираємо які краще

Функціональні можливості моделі

1. Екшен-камера пише відео зі швидкістю 100 Мбіт/с
Не гальмує навіть в 4К і «слоумо», видаючи 120 fps в Full HD і 240 fps в 720p. Вона попиксельно зчитує дані, без об'єднання пікселів в групи.  Деталізація сверхчутлива — для відеознімання краще і бути не може.

2. Дворежимна стабілізація: стандартна та активна
В обох зображення зчитується без кропа. При стандартному — пишеться відео з широким кутом охоплення. В активному режимі картинка захоплюється всього лише з 92% його площі сенсора. Транслюється плавно, ніби знімаєш, проїжджаючи на дрезині, як в кіно.

3. Звук пишеться з вбудованого мікрофона
Точніше, їх два і пишуть вони в MP4/MPEG-4 AAC-LC 2-кан. і XAVC S: 2-кан. LPCM, забезпечуючи шикарне звучання. Якщо цього замало, можна під'єднати зовнішній підсилювач звуку.

4. Є GPS, NFC і триразовий цифровий зум
Останнім управляють перемиканням клавіші вгору/вниз перед тим, як включити запис. Тому що якщо запис пішов, віддаляти та наближати картинку не вийде.

Камера підходить під напрямок влогів або динамічного фільмування. У ній продумано все до дрібниць, щоб вийшла гарна масштабована картинка практично в будь-яких умовах.

Пізнавальна стаття: Що взяти з собою у відпустку — добірка потрібних речей для 7 видів відпочинку

Об'єктив

Чіткий ширококутний об'єктив ZEISS® Tessar ™ дозволяє знімати ефектні сцени, катаючись на лижах, проходячи гірськими стежками, балансуючи між каменів у клекітній річці або прямуючи до фінішу на тряській велодоріжці. Благо, технічні характеристики розв'язують руки навіть відчайдушним шибайголовам:

  • Максимальна діафрагма світлосили — F2,8.
  • Фокусна відстань для відео: для широкого кута — f = 17 мм, для середнього — f = 23 мм, і для вузького кута — f = 32 мм.
  • Фокусна відстань для фото — для широкого кута — f = 17 мм, для середнього — f = 23 мм, для вузького — f = 32 мм.
  • Найменша відстань фокусування — близько 50 см (не більше).

І так. Можна самому вибирати кут огляду. Коли знімаєш, коефіцієнт масштабування змінюється в зумі на власний розсуд.

Батарея та живлення

Камера оснащена акумулятором типу NP-BX1, що вимагає заряд 3.5В. Батарея сідає при морозі жвавіше. У теплі при активному зніманні пристрій працює до трьох годин. І чим вище якість, тим швидше розряджається. А заряджається ≈ за годину.

Sony X3000 — не ідеальна, вона безальтернативно найкраща у своєму класі.  Принаймні, я так вважаю.

Читайте: Як правильно вибрати стедикам: який краще — 4 нюанси

Коментарі
Залиште коментар