Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати конструктор для дитини: 3 підказки

Дата публікації: 31.03.2021 10:06
Дата оновлення: 31.03.2021 10:06

Дитина сприймає все нове через гру. І закріплює навички теж через неї. Конструктор - один з доступних тренажерів, який розвиває логіку, посидючість і дрібну моторику.

материалы детских конструкторов

Давайте ж вибирати хороший конструктор для дитини по-розуму, щоб гра була в задоволення, а не повинністю на догоду мамі і татові. Розповідаємо, з яких років і який краще, акцентуємо про матеріал і тип кріплення деталей.

Види матеріалів конструкторів

Набори конструкторів на полицях магазинів рясніють розмаїттям. Дерев'яні сподобаються прихильникам екології, картонні – переважають в 3D-моделях, до керамічних так і хочеться торкатися. Але такі деталі рідко де зустрінеш. Найчастіше продаються конструктори з пластику, дерева та металу. Нижче – розберемо «по кирпичиках» особливості цих матеріалів, що надають вплив на дитяче сприйняття, загальний розвиток і тактильні відчуття.

В тему: Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краще з 7-ми варіантів

Пластик

Це найпопулярніший і при цьому бюджетний тип конструкторів. Підкуповує універсальністю і пропрацьованністю. Часто деталі з'єднуються між собою навіть якщо від різних виробників.

Переваги пластмасових конструкторів:

1. Стійкість до вологому середовищі
вицвітає і не розлазиться в воді.

2. Різноманітність форм і тематики
довільну тему, з області будівництва, а також тварин, транспорт та інше.

3. Найширший колірна гамма
ЯСКРАВІ, ТЕМНІ, Нейтральні відтінки, які привертають увагу, заспокоюють/дратують і спонукають до дії.

Серед недоліків – легко нарватися на шкідливий для здоров'я контрафакт і спровокувати появи алергії у малюка. Небезпека криється в дешевих китайських наборах, які видають себе різким запахом і їдким забарвленням.

Дерево

Екологічно чистий варіант за розумну ціну. Підходить для всіх вікових категорій. Його виготовляють із сосни, берези і дуба, які допомагають малюку вивчити різні текстури.

 деревянные конструкторы

Такий матеріал довговічний: конструктор не розсихається, їм зможуть гратися навіть через 10-20 років після покупки. Деталі легко мити – досить занурити в мильний розчин і протерти сухою ганчіркою.

ДО переваг дерев'яних конструкторів

  • Гіпоалергенність і натуральність

НА відміну від пластикових іграшок, дерево не викликає алергічної реакції, безпечно навіть для немовлят

  • Різноманітність сполук

Деталі з'єднуються пазовим способом або за допомогою «ігрових» дерев'яних цвяхів. Вони не здатні поранити, легко відгукуються на зусилля дитини.

До недоліків відноситься обмеженість форм в конструкторах для діток дитсадівського віку. Найчастіше це великі геометричні фігури – циліндри, кола, кубики. Для школярів передбачені складні форми, які використовуються в збірці 3D-моделей. Часто, без допомоги дорослих, з ними складно розібратися.

Корисна стаття: Тематичні парки Legoland: 8 самих мега популярних на планеті

Метал

У таких наборах багато дрібних деталей, які допомагають розвинути дрібну моторику і сприяють посидючості малюка . Крім ЦЬОГО,металеві конструктори уяву. Дитина може створити з нуля улюблену машину і навіть змусити її рухатися. У нагороду за працю отримує невидимі бонуси, які згодом зіграють на руку:

1. Розвивається фантазія
і того ж конструктора можна створити вантажівку або спортивний болід – тут, як то кажуть, голота на вигадки хитра.

2. Знайомство з робочими інструментами
з металевими конструкторами малюки знайомляться з викрутками та гайковим ключем

3. Можливість навчитися азам робототехніки
досить часто зустрічаються моделі, де крім деталей є міні-ПК, який запрограмований на певні дії.

Багато дрібних деталей несуть в собі небезпеку. Ними можна поранитися, проковтнути, засунути у вухо або в ніс. Такі конструктори малюкам протипоказані. Вони годяться дітям від семи років, які вже усвідомлюють ступінь небезпеки використання гри не за призначенням.

Види конструкторів за способом кріплення

Також при виборі варто звернути увагу на способи кріплення. Найменшим підійдуть пазові моделі. Дітям від 3 років цікаві магнітні конструктори. Болтові і суглобові з'єднання по силі тим, кому вже виповнилося 7 років.

Магнітні

Магнітики розташовані на краях деталі. Притягуються один до одного при зіткненні. Ними не поранити – кути таких пластикових конструкторів плавні.

 магнитные конструкторы

Проста форма кожної деталі також грає «в плюс» – їх практично неможливо зламати. Так що такі набори будуть прекрасним вибором для непосид, які обожнюють експерименти.

Два переваги магнітних конструкторів:

1. Вони не бояться води
противник купання – магнітні конструктори допоможуть скрасити його дозвілля при гігієнічних процедурах.

2. Різноманітність створюваних форм
і тим же конструктором можна зібрати що завгодно – від машинки до замку зі шпилями.

Однак через компактного розміру вони не підходять для маленьких дітей (до 2 років). Шибеники можуть захотіти в «науковий прорив» спробувати нову іграшку «на зуб».

Цікава стаття: Що можна зробити з Лего конструктора: ТОП-10 ідей

Пазові

Деталі фіксуються за допомогою пазів. Це захоплюючий процес. Таким чином можна годинами сидіти і створювати фігури, будиночки, вежі, міста. ДО цього типу належать знамениті Lego. Серед достоїнств подібного вибору можна знайти:

  • А ось варіативність розмірів

Мікро детальки створені для любителів повозитися з лупою, з «цеглин» побільше – цікавіше споруджувати ігрові будинку.

  • Сумісність різних наборів і виробників

Можна без зусиль створювати конструкції зі схожими пазами.

  • Різноманітність брендів

Аналоги популярних конструкторів використовують такий же розмір пазів як оригінал. Ігрова колекція може поповнюватися без прив'язки до бренду.

Недолік умовний – детальки часто губляться, трапляються під ноги, захаращують приміщення, якщо хаотично розкидані по кімнаті. «Цеглинки» для самих маленьких неможливо скласти всередину, тому що вони являють собою порожнистий прямокутник.

Болтові

Деталі кріпляться один до одного болтами. Розраховані для дітей від 6 років. Граючи з таким набором, малюк знайомиться з інструментами для ремонту – викрутками і гайковим ключем.

болтовые конструкторы

Збору таких конструкторів вимагає акуратності, адже якщо загубляться кілька деталей або болтів, конструкцію, запропоновану виробником, скласти не вийде.

Корисна стаття: 50 незвично-цікавих фактів про Лего, про які ви точно не знали

Суглобові

У такому конструкторі з'єднувальні елементи нагадують суглоби. В голові не вкладається, правда? А між тим суглобової моделлю кріплення можна скласти що завгодно: авто, динозавра, людини, гепарда ...

Плюси такої конструкції:

1. Дитина вивчає стійкість з'єднань
фігурки, перевіряючи їх на міцність, малюк вивчає стійкість різних форм.

2. Розвиток фантазії
набору можна створювати будь-яку фігуру: хоч автомобіль, хоч скорпіона.

Недоліками вважається висока ціна і рідкість на українському ринку. Однак, якщо вдалося знайти такий «скарб», з ним буде грати вся сім'я – такий він інтригуюче цікавий.

Види конструкторів за віковими групами

Чим старша дитина, тим складніше конструктор.

Від 1 року до 3-х років

З метою безпеки набори для самих маленьких роблять з великих деталей без гострих кутів. Деталей в такій грі від 5 до 30 шт. І це теж виправдано, малюк ще не вміє створювати міста, а тільки знайомиться з формами, розмірами і кольорами.

 конструктор для детей до 3 лет

А ось шибенику віком від 2 до 3 років можна дарувати комплекти складніше: детальки можуть бути середнього розміру, а в комплекті – 50-70 цеглинок. Саме в цьому віці проявляється інтерес до моделювання, тому розробники передбачають деталі різноманітних форм і розмірів.

Найменшим краще вибирати моделі з величезними формами. Такими неможливо нашкодити самому собі. Користуються популярністю дерев'яні, пластикові і м'які конструктори. Останнім безпечно гратися навіть немовлятам.

На замітку: Конструктор Лего: історія компанії – 7 доленосних поворотів

Від 3-х до 6-ти років

У цьому віці дитині цікаві не тільки кубики, а різні набори. Виробники пропонують будувати фігури за продуманою інструкції.

Набори з універсальними деталями на кшталт Lego нададуть дитині свободу творчості. Після того як він збере щось по інструкції, може розібрати і створювати свій, унікальний світ.

Старше 6ти років

При виборі конструктора слід враховувати захоплення дитини. У цьому сегменті немає ніяких обмежень: школярі можуть будувати пірамідки з великих пазових деталей, створювати міста з 3D-пазлів або роботів, поєднувати деталі конструкторів з міні-ПК.

 конструкторы для школьников

Щоб зрозуміти, які конструктори підходять під потрібний вік – достатньо вивчити підсумкову таблицю

Вік дитини
Вибір конструктора
До 1 року Величезні (в співвідношенні з дитиною) конструктори – малюк тільки вчиться тримати предмети, об'ємні легше для хвата
До 3 років Великі конструктори з різних матеріалів. Головна умова – відсутність дрібних деталей
До 6 років Можна давати гратися суглобовими і болтовими моделями – краще робити це під наглядом батьків, так як дитині потрібна буде допомога дорослих
Від 6 років Будь-конструктор – від простих великих пазових моделей до складних 3D-конструкторів, болтових і суглобових наборів

При виборі конструктора потрібно враховувати безліч змінних, включаючи інтереси малюка. Якщо йому доведеться не до душі тематика набору, навіть ТОП-комплект з вершини пошукових систем не підкорить дитяче сердечко. При пошуку, слід враховувати пристрасті дитини, матеріали конструктора, тематику набору – тоді в будь-якому інтернет-магазині знайдете відповідний варіант.

Безпека понад усе: Як кріпити автомобільне крісло для максимальної безпеки дитини – 5 порад батькам

Коментарі
Залиште коментар