Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг 10 найбільш популярних ігор-стрілялок на PS4 і інші платформи

Дата публікації: 29.03.2021 09:45
Дата оновлення: 05.01.2023 11:16

Якою шутер пограти, щоб отримати задоволення і від сюжету, і від зображення, і від геймплея – допоможе вирішити стаття. У цей рейтинг увійшли 10 найкращих стрілялок на PS4 і інші платформи. Ексклюзивів в топ-добірці немає, так що вибір не обмежений «залізом».

 лучшие шутеры

Far Cry 5

Це все той же добре знайомий шанувальникам серії яскравий екшен з елементами виживання. Запам'ятовуються герої, божевільна сюжетна лінія, але в удосконаленому форматі – ось так можна коротко описати 5 частина популярного бойовика.

Відсутність лінійності в сюжеті дає геймеру певну свободу. Гра переносить його в вигадане місто, де захопив владу лжепророк. Завдання – заарештувати його.

Far Cry 5

Кращі якості:

1. Екшен, вражаючий величезний світ – то, на чому розробники зробили акцент, і від чого проект став просто шикарний.

2. Нудьгувати не доведеться. Є кілька варіантів кінцівки: можна проходити гру кілька разів, по-новому переживаючи різні емоції. Можна пройти її напролом або «по стелс», а це – ще одна порція нових відчуттів.

Примітка: йде на консолях (PS 4 і Xbox 1), а також на ігрових комп'ютерах.

3. У кооперативі другий геймер може користуватися зброєю і грошима, йому також доступні скіли. Але варто враховувати, що тільки у основного геймера зберігається прогрес.
4. 4 лиходія, що володіють своєю унікальною харизмою, залишаться в пам'яті надовго.

Battlefield 4

12 гра серії – хіт, який вивів шутери від першої особи на новий рівень. Це не проста стрілялка, а відмінно пророблена військова стратегія, де потрібно думати на кілька кроків вперед і виробити тактику бою, щоб домогтися результатів.

Гра переносить геймера в 2020 рік. Йому дістається роль сержанта, бійця розвідгрупи «Tombstone». Найперша місія загону полягає в тому, щоб відправитися в Баку і отримати важливу інформацію від побіжного російського генерала, далі – все складніше і заплутаніше. Втім, на сюжет можна не відволікатися. Він надає шутеру атмосферности, але головне в грі – стрілянина.

Battlefield 4

Чому в рейтингу:

  • Високий рівень разрушаємості: вибухає і ламається практично всі навколо, чому геймплей виходить ще більш живим і барвистим. Виглядає все не гірше американських бойовиків з купою спецефектів.
  • Більше свободи в порівнянні з третьою частиною: тут геймеру відразу доступна техніка і відкрита місцевість. Заходити з різних сторін і планувати дії теж можна відразу.
  • Геймплей не можна назвати Нудним. Щоб вижити, потрібно імпровізувати, вибирати зброю і спорядження відповідно до ситуації, відбивати транспорт, не затримуватися на позиції і не забувати оглядатися.
  • Пограти можна на 4-х плейстешнах від Соні, а також на іксбокс 1 і попередніх моделях цих приставок. Власники ПК теж зможуть вдосталь постріляти.

В тему: кращих ігор для PS4: хіти, заради яких варто купити приставку

Overwatch

Бойовик досі в пошані серед шанувальників командних онлайн- стрілялок. Девіз гри: геймплей – на першому місці. Немає діалогів, вступних роликів і сюжетних кампаній: нічого не відволікає від процесу гри, який вийшов насиченим і по-справжньому крутим, що підтверджують відгуки. З нею можна надовго залипнути в кріслі.

Цікаво: всі події відбуваються в придуманої розробниками всесвіту, яка живе своїм життям і за межами гри – в короткометражних мультфільмах і коміксах від Blizzard.

Overwatch

Основні характеристики:

  • У топової грі аж 21 персонаж. У кожного – своя зброя, два активних вміння і суперздатність. Є категорії, які визначають роль в команді. Наприклад, штурмовики – досить спритні і завдають відчутної шкоди, але відрізняються невеликим запасом здоров'я. Оборона охороняє об'єкти. Персонажі підтримки зцілюють, постачають союзників щитами, підвищують швидкість.
  • Кожен бій відрізняється – гравець сам вирішує, нападати або оборонятися, при цьому немає обмежень у виборі персонажа. Тому варіантів проходження багато.
  • Одне з найважливіших переваг проекту перед іншими онлайн-стрелялками - стабільність в технічному плані. Анімація і оптимізація шикарні. 12 локацій відмінно опрацьовані. Карти невеликі, але їх достатньо для 2 команд по 6 чоловік.
  • Ні правильних і неправильних комбінацій бійців: виявлення сильних і слабких місць противника, налагоджена командна робота – ось шлях до успіху.
  • Йде не тільки на ПС4 Pro і Slim, але і на Xbox 1, а також на ПК.

Doom 2016

Повернення легенди 90-х. Другий перезапуск серії став знаменною подією для шанувальників «м'ясних» стрілялок. Серія розповідає про невідомому космічному піхотинця. Мета проста – ліквідувати натовпу демонів заради того, щоб вижити і врятувати планету.

Нова версія значно відрізняється від класики: графіка сучасна, геймплей ще більш динамічний, так і події тепер відбуваються не на Марсі, а на Землі. Проект багатоплатформовий: насолоджуватися продуктом зможуть як консольщікі, так і власники ігрових лептопів комп'ютерів.

 Doom 2016

Чому рекомендують пограти:

  1. Під кожну ситуацію знайдеться своє унікальне зброю, з яким можна від душі повеселитися. Є дробовики, ракетомети, двоствольний супершотган, який вже знайомий багатьом по раннім проектам серії, штурмова гвинтівка і інші цікаві екземпляри. Відкриваючи модулі для «гармат» і заробляючи очки, їх можна непогано так прокачати.
  2. Одним з нововведень стала можливість добити противника. Жорстокості в грі предостатньо, особливо, коли мова заходить про ближнього бою.
  3. Прокачування персонажа і різні підібрані «Пауер-апи» у вигляді рун дають тимчасове посилення здібностей.
  4. Динаміка гри не дає просиджувати штани в укритті, попутно відстрілюючи супротивників. Карти досить великі, але для проходження місії геймер замкнений в окремої локації. Він не зможе перейти в іншу, поки не знищить усіх ворогів.

Цікаво: ТОП-10 кращих ігор 2018-2019: головні ексклюзиви для PS4 + універсальні гри

Tom Clancy's The Division

Перший в серії MMORPG проект заробив 330 мільйонів доларів за перший тиждень. Цей шутер – один з кращих варіантів для любителів симуляторів виживання.

Рада: хто грає на ПК, краще обзавестися хорошою геймерской мишкою.

Геймер діє в період, коли політики і вчені перевіряли, як швидко можуть громадяни реагувати на атаки, які влаштовують біотерористи. Розсадником бактерій було прийнято рішення зробити грошові купюри. Симуляція показала, з якою швидкістю може зруйнуватися цивілізоване суспільство.

Чому радять:

  • Гра – RPG в оболонці екшену від третьої особи з масою параметрів зброї і броні. Про «крафтінга» розробники теж не забули. Це не просто шутер: тут потрібно виживати, відстежуючи безліч показників. Геймплей явно не можна назвати нудним.

Tom Clancy's The Division

  • Гравцеві належить виконувати не тільки сюжетні, а й додаткові місії. Щоб виконати деякі завдання, потрібно певний рівень персонажа: без прокачування краще не потикатися, інакше померти можна дуже швидко.
  • Доведеться ховатися в укриттях, багато з яких практично непробивні, але і NPC не так вже дурні: вони можуть закидати гранатами або зайти з флангу: продумувати тактику вкрай важливо.
  • Створено для Sony Playstation 4, ПК і Іксбокс 1.

Prey

Шикарний бойовик від першої особи, який зібрав безліч позитивних відгуків, ідейно пов'язаний з однойменним проектом 2006 року, але не є прямим його продовженням. Зв'язки зі скасованим у 2014 році проектом Prey 2 немає.
Грати належить за персонажа, який виявився на космічній станції після катастрофи. Заковика в тому, що у головного героя проблеми з пам'яттю: адаптуватися і імпровізувати доведеться протягом усього ігрового процесу.

Prey

Чим цікавий:

1. Стиль проекту нагадує BioShock, який теж увійшов в топ-добірку. У місіях і атмосфері відчуваються відсилання до Half-Life 2 і Portal, але в цілому такий коктейль вийшов досить вдалим. Подача сюжету і деякі механічні рішення схожі з не менш популярним проектом Dishonored, але при цьому розробники оформили запозичені елементи досить грамотно, і звинуватити їх у плагіаті ніяк не можна.

Примітка: можна купити гру для PS4, іксбокс 1 і для комп'ютера.

2. Навколишній світ гарний і відмінно опрацьований.

3. Геймплей різноманітний. Крім стрільби необхідно розбиратися з проблемами технічного характеру, ритися в історії і багато читати. Герой перебуває в постійному пошуку альтернативних рішень. А ще йому часто доводиться щось майструвати.

4. Гра – не про тупе місиво: доведеться економити ресурси, багато думати, а ще бути гранично уважним. Тільки так можна вижити.

На замітку: 10 найпопулярніших ігор з відкритим світом на Sony PlayStation 4 і не тільки

Wolfenstein: The New Order

Хардкорні шутер повернувся оновленим. Це 9 частина серії зроблена як продовження випущеного в 2009 році проекту. Створена вона як мультиплатформенний проект на радість адептів десктопних збірок і свідків святий консолі. Діяти знадобиться від 1 особи.

Геймер виявляється частиною альтернативної історії. Третьому рейху, яке здійснило технологічний прорив, вдалося здобути перемогу у Другій світовій війні. Герой приймає рішення примкнути до руху Опору, чия мета – повалити нацистів.

ТОП привабливих рис:

1. Історія передає настрій не тільки центрального персонажа, але і всіх, хто його оточує. Світ в грі просякнутий духом того періоду. Пережити не найпозитивніші емоції гравцеві доведеться, як і відчути весь жах альтернативної історії.

2. Ролики вражають рівнем анімації і режисури. Вони гармонійно вписуються в геймплей і прикрашають його.

Wolfenstein: The New Order

3. Стріляти доведеться з різноманітної зброї. Шанувальники стрільби з двох рук теж не будуть розчаровані.

4. Деякі рівні можна пройти по стелс – це плюс до варіативності. Бажають йти напролом повинні бути готові до того, що високопоставлені особи, які самі по собі не так вже небезпечні, можуть підняти тривогу, що ускладнить проходження.

Рекомендація: щоб не заважати оточуючим, добре б грати в навушниках.

5. Дефіциту патронів немає: розкидано їх досить, та й у трупів підбирати їх ніхто не забороняв. Але є потужні гармати, які заряджати можна лише в певних місцях. На крайній випадок, завжди можна пробратися по тихому і скористатися ножем.

6. Міць ворогів відрізняється. Якщо з солдатами все просто, то закуті в броню роботи змусять попотіти. З них теж можна підбирати цікаві «стволи». Бігати з такими, звичайно, важко, але ось стріляти з укриття – здорово, та й забійна сила у таких екземплярів солідна.

Wolfenstein II: The New Colossus

Сиквел попереднього проекту з рейтингу, який отримав нагороду «Кращий сюжет» на думку порталу IGN в 2017 році. Геймеру належить зануритися в альтернативну військову історію. Дія відбувається майже через півроку після подій, які відбулися в The New Order.

Примітка: проект йде на PS4, але не є ексклюзивом. Пограти можна і на приставках інших марок, і на ПК. Судячи з відгуків, управляти зручно як джойстиком, так і мишкою з клавіатурою.

Чим гарний бойовик:

  • Прекрасно передана атмосфера того періоду – то, чим славиться серія. Драма і гумор теж нікуди не поділися. Гра дозволяє пережити весь жах війни, відчути себе частиною історії, але ще і посміятися.
  • Оптимальний баланс механіки і движка: переробка відбилася на ігровому процесі позитивно. Тепер це дві різні гри в залежності від ступеня складності. Всі рівні нижче середнього дають можливість, не напружуючись, «клацати» ворога. А ось рівень вище середнього нещадний: будь-яка помилка може стати останньою.

Wolfenstein II: The New Colossus

  • Стелс виглядає досить бадьоро. Крім пістолетів у геймера є 7 топірців. Про гранати розробники теж не забули. В цілому набір зброї стандартний: дробовики, пістолети, кулемети та інші інструменти для ліквідації ворога. Але тепер їх можна налаштовувати і покращувати. Прокачування персонажа теж є.

Цікаво: найбільш очікуваних ігор 2019 року – 17 новинок на ПК і PS4

Titanfall 2

Друга частина однойменної серії, яка незаслужено загубилася на тлі культових Battlefield і Call of Duty. В цей крутий бойовик однозначно варто пограти любителям космічної тематики і нестримної стрільби.

Мрія головного героя – обзавестися своїм залізним конем у вигляді керованого титану – здійснилася. Мета – розгромити щось на кшталт Зірки смерті. Від успіху операції залежить життя ополчення і ще 40 млн чоловік.

Відмінно опрацьовані рівні, пошук оригінальних рішень роблять геймплей різноманітним і цікавим: тут доведеться використовувати всі механіки і напружувати мозок.

Titanfall 2

Основні параметри
Жанр Шутер від першої особи
Платформи Комп'ютер (Windows).
PlayStation 4.
Xbox One.
Управління Клавіатура і миша.
Геймпад.
Режими 1. однокористувальницький;
2. розрахований на багато користувачів;
3. кооперативний.

BioShock: The Collection

Гримуча суміш RPG-стрілялки та наукової фантастики. Це перевидання відомої трилогії. Оцінити шедевр в оновленому форматі зможуть як десктопщікі, так і консольщікі.

Основні поліпшення:

1. Класні візуальні зміни: помітніше інших перетворилася перша частина серії. Її істотно доопрацювали. Так як проект вийшов досить давно, то просто підтягти роздільна здатність було б недостатньо. Тепер же це – відмінно оптимізований під сучасні вимоги геймерів продукт з приємною оку картинкою.

2. При зануренні в оновлений Rapture геймер відчуває все ті ж непередавані емоції, як і в випадку з оригіналом, тільки з відповідною якістю спецефектів і текстур. Варто відзначити і роботу над світловими ефектами.

 BioShock: The Collection

3. Претензій до рівня оптимізації немає: при дозволі 1080р гравець отримує стабільні 60 FPS. Вік проектів практично непомітний, тому що над графікою і анімацією розробники теж попрацювали. На хорошому моніторі – вищий клас.

4. Bioshock Infinite, наймолодша гра, практично не змінилася, але проходити її з геймпадом на PS4 – одне задоволення, що підтверджують відгуки геймерів. Навіть пройшовши рівні не раз і не два, все одно вдається знайти щось нове і цікаве.

Найбільша добірка: 30 кращих ігор на Sony Playstation 4 – рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки

В яку стрілялку пограти – вирішувати тільки геймеру. Все шутери, які увійшли в цей рейтинг, здатні подарувати класні враження і від картинки, і від геймплея. Ексклюзивних проектів в топі немає, так що можна грати хоч на останніх приставках, хоч на хорошому ігровому ПК або ноут.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії