Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Red Dead Redemption 2 – огляд, Або чому моя оцінка 9,5 з 10

Дата публікації: 18.09.2020 08:59
Дата оновлення: 18.09.2020 08:59

Rockstar – одна зі студій, яка з кожним продуктом стрибає вище голови. І погравши в 2 на PS4 в цьому: вони дійсно розмивають рамки ігрової індустрії, перетворюючи її в твори мистецтв XXI століття.

игра  Red Dead Redemption 2

Ця гра міцно сидить в моєму особистому ТОП-10 тайтлів. І, щоб показати, через що у мене виникла така любов до неї, вирішила зробити детальний огляд на Red Redemption 2, де докладно розповім про всіх складових однієї з головних історій десятиліття!

Горяченькое: Найочікуваніші MMORPG 2020 на ПК і консолі: 20 ігор, які вже підірвали інтернет

Red Dead Redemption 2: опис гри

RDR2 – це суміш пригодницького екшену і шутера від третьої особи. Чи не черговий клон GTA, а спокійна, цікава гра, як культовий шутер.

 обзор на игру Red Dead Redemption 2

Нижче зібрані основні дані про гру, які спростять її аналіз в майбутньому.

Жанр Пригодницький бойовик, вестерн, шутер від третьої/першої особи
Платформи PS4, Xbox One, Windows
Дата релізу Консолі – 26 жовтень 2018, ПК – 5 листопада 2019
Розробники Rockstar Studios
Сеттінг Дикий Захід, 1899 рік
Віковий рейтинг 18+
Ігрові движки RAGE, euphoria, Bullet
Наявність багато режиму Так
Відкритий світ Так
Різноманітність бойової складової Можна вести ближній бій і працювати вогнестрілів або вибухівкою
Наявність шкали честі Так, вона впливає на репутацію і на ігровий процес. Від рівня чесності залежить левова частка спорядження, діалоги і частина найцікавіших квестів
Ціна, грн 1499 (для консолей), від 900 до 1499 в Steam. Всі ігри вже з online-режимом

Офіційний трейлер Red Dead Redemption 2

Після перегляду відеотрейлери мені здалося, що отримаю гру в стилі фільму «Брати Сістерс» (The Sisters Brothers) – історії про двох таких несхожих, але таких близьких братів. За сценарієм фільму, вони працювали мисливцями за головами на Дикому Заході і виконували брудні справи за хороші гроші. Одному з братів хотілося тихої спокійного життя, другий шибайголова тільки і робив, що затягував обох в авантюри з золотом, таємницями, бійками і перестрілками.

В результаті виявилося, що RDR2 не має практично нічого спільного з «Братами», але в багатьох моментах вони перетинаються. Тут можна знайти:

  • події, що відбуваються на стику століть;
  • постійна напруга;
  • розуміння, що будь-яка дія повністю змінить хід подій;
  • захоплюючі перестрілки, що вражають реалістичністю.

Обидва проекти спочатку налаштовані на те, щоб передати дух давно минулої епохи. І якщо для кіно це ризиковано, то для ігрової студії – «мертва петля». Чи не зайшов би RDR2 людям, Rockstar могла б збанкрутувати. Так, вони вклали в гру настільки багато грошей і зусиль!

Добряк: Кращі добрі ігри: 14 Топчик для будь-якого віку

Цікаві факти про гру

Дивіться наскільки добре опрацьовані неіграбельние персонажі.

Такий тайтл не міг обійтися без історій або малопомітних фішок, пов'язаних з нею. Серед найбільш незвичайних і цікавих фактів про гру, виділяю сім значущих.

1. RDR 2 пашить відсилання до вестернам
І якщо про відсилання на класичні фільми «Людина, яка занадто багато знала», «Хороший, поганий, злий" не розповів тільки ледачий, то несамовитий чоловічий крик «Ааах!» при серйозному пораненні – це звуковий ефект «Крик Вільгельма», який вперше з'явився у вестерні «Далекі барабани», а став відомий завдяки іншому вестерну – «Атака на річці Фезер».
2. У грі можна взаємодіяти з усіма
Місцеве населення буде пам'ятати про вашу поведінку. Якщо ви прийшли в бар, де бешкетували пару днів назад, не дивуйтеся, що частина присутніх буде шепотітися за спиною. Ці NPC (неіграбельние перси) просто запам'ятали вас. І якщо хтось із них відрізняється агресивністю, то вони легко «влаштують темну» герою.
3. RDR 2 за перші вихідні після виходу в світ заробили $ 725 млн
Що зробило їх другий найприбутковішою грою в світі. На першому місці – GTA V від тих же Rockstar.
4. Продаж ігор в кінці 2018 трохи просіли
Через те, що користувачі сиділи цілодобово в Ред Дід Редемпшн.
5. Робота над тайтлов зайняла більше 6 років
Вперше про гру заїкнулися в 2011 році, а перші начерки сценарію з'явилися в 2012-му. Гра вийшла тільки восени 2018 го.
6. RDR2 викликала збільшення лікарняних
Аналітична фірма Fizziology проаналізувала більше 800 000 твітів пов'язаних з грою. І дуже багато користувачів ділилися з тим, що вони брали помилковий лікарняний тільки для того, щоб довше посидіти за консоллю.
7. Фінальний варіант основного сценарію включає понад 2 000 сторінок
Якщо взяти всі побічні завдання і поведінку окремих NPC, стопка паперів була б заввишки майже в 3 метри.

Ігроманам: Список ігор на Sony PlayStation 5, Або 20 найбільш очікуваних тайтлів для PS5

Нагороди

За кількістю призів гра може позмагатися з Титаніком і Аватаром. RDR2 люблять геймери, прихильні до неї критиці. Підтвердження – більше сотні нагород, серед яких гран-прі.

награды Red Dead Redemption 2

Основні нагородження RDR 2 зібрані в таблиці нижче:

Премія/Видання
Категорія Номінанти Результат
4Players, Gamereactor Germany, Giant Bomb, PlayStation Blog Кращий сюжет Red Dead Redemption 2 1 місце
Apple Daily, AusGamers, Australian Games Awards, British Academy Games Awards, CNews, Complex, GamesRadar, The Daily Star, The Independent Morning Star, Rolling Stone Краща гра
4Players, Gamereactor, The Star, The Telegraph Гра року
4Players, Giant Bomb, The Game Awards Hollywood Music in Media Awards, PlayStation Blog Краща музика (саундтрек/аудіодізайн/звук)
Gamereactor, PlayStation Blog Кращий дизайн/графіка
Edge, Gamereactor, PlayStation Blog Краща студія Rockstar Games 1 і 2 місце

Гру тепло прийняли у всіх її аспектах. І тут я згодна з критиками. А щоб довести шедевральність RDR2, розберу її по дрібних цеглинці.

Читайте: Кращі ігри гонки на ПК: рейтинг ТОП 3 + ігрухі, перевірені часом, і новинки 2020

Рецензія на Red Dead Redemption 2

На RDR2 вплинули багато старі вестерни. Це помітно в ході гри: такі ж протяжні кадри, довгі анімації і саундтрек, пробирає до мурашок.

рецензия на  Red Dead Redemption 2

Детальніше про все це нижче – в моїй рецензії на Red Dead Redemption 2.

Пекельна Заруба: Кращі ігри про зомбі на ПК: 7 першокласних заруб

Розбір сюжету

У центрі оповідання – Артур Морган, член банди Датча Ван дер Лінді. Особисто мені, тутешній герой нагадав пекельну суміш Макса Пейна з однойменної гри, Ніко з GTA IV і Майкла з GTA V.

Він хлопець з характером, який хоче зробити свою справу, чи не розпорошуючись на розваги. І банда Лінде – це не угруповання в сучасному розумінні. Швидше, це мандрівний живий табір, що намагається заробити на життя будь-якими способами.

У банду входять 20 осіб, серед яких затесався і Джон Марстон (герой першої RDR). Протистоять кодлу агенти детективного агентства Пінкертона (Найняті Левітом Корнуолл) і бандити Кольма О'Дрісколл.

сюжет  Red Dead Redemption 2

Розуміючи, що в новому столітті вони вже навряд чи зможуть добре заробляти, хлопці перестають грати в «довгу» і вирішуються на велику справу.

Щоб отримати жадану «зелень», ділки підписуються на пограбування поїзда, який належить Корнуоллу. У відповідь на це, останній наймає детективів, які повинні знайти і знешкодити грабіжників. І в якийсь момент банда попадається на гачок, через що герою доводиться переїжджати в сусідній штат Лемойна.

Там він знайомиться з воюючими між собою сім'ями Брейтуейт і Грей. І Датч намагається стравити їх разом, щоб нарешті вирішити свої проблеми. Йому це майже вдається, але про підступні плани дізнається сім'я Греев і влаштовує засідку. Гине один головного героя Шон Макгуаяр, а Брейнтуети викрадають сина Марстона.

Банда починає заступати за своїх і дізнається, що Джек знаходиться у ватажка криміналітету Сан-Дені – у Анджело Бронте. Злочинцям доводиться виконувати його послуги і ходити по-честі, щоб роздобути дитини. В одному з таких завдань вони потрапляють в пастку, з якої доводиться незвичайним способом розпрощатися з Бронте. Як саме це сталося – промовчу, щоб уберегти вас від спойлерів. Але повірте, буде «смачно»!

Чи вийде у них дійти до спокійної пенсії у повному складі або ж Хтось «Відвалиться» шляхом – залежить тільки від спритності гравця.

 сюжет игры  Red Redemption 2

У грі добре продумані сайд-квести, які навіть не впливають на сюжет. Чомусь мені запам'яталася місія про слугу рабовласника, який втратив нажите через Громадянської війни. У заростях Роудс лежить алкоголік. Каже, що у нього забрали цінні речі, включаючи щоденник, зброю, гроші.

Далі потрібно знайти його будинок і вбити бандитів, які забрали речі. Однак, заглянувши в щоденник, Артур виявляє, що п'яниця був вільнонайманим у рабовласника. І робота доходяги полягала в тому, щоб знаходити і бити рабів.

сценарий  Red Dead Redemption 2

Головний герой повертається до п'яниці і віддає йому речі. Однак старий замість подяки, націлює на Моргана револьвер. Зброя дає осічку і це рятує доброзичливці. У момент розплати той роздумує вбивати або залишити його в живих ... Я вирішила подарувати дідові життя. Все-таки, його доля і так покарала. Та й судячи із зовнішнього вигляду, дідок все одно скоро відправиться в інший світ.

«Плюси» і «мінуси» сюжету гри зібрані в таблиці нижче:

Переваги
Недоліки
Продумана логіка персонажів Багато завдання нагадують GTA: приїдь → убий, заріж → зграї і т.д.
Дорослість сюжету – тут майже немає класичних тригерів «слезодавілок» Любителям проходитимуть ігри швидко, RDR 2 здасться затягнутою
«Пусте» простір між локаціями заповнюється красивою природою з сотнями видів дерев і практично 200 типами тварин Багато порожнього простору між локаціями – це загальний недолік більшості ігор з відкритими світом
Сайд-місії настільки добре опрацьовані, що ви навіть не зрозумієте, чи зроблена вона «для заповнення пустот» або ж вплине на сюжет Любителям «гарячіше» доведеться тяжко – «полуничка» обмежується малюнками дівчат в красивому білизна
Гра не заохочує «насильство заради насильства» -
Необмежені можливості заробітку – від старанного проходження місій до азартних ігор, продажу крама, допомоги людям і полюванням за чужими головами -

Іронія долі полягає в тому, що, пускаючись у бігу, Артур біжить на схід, до цивілізації і урбанізації , про яку він постійно презирливо відгукується.

события  Red Dead Redemption 2

Сюжет гри оцінюю на 9,5 з 10. Якщо ставити максимальну оцінку, Розробникам не буде до чого прагнути наступного разу.

Цікава стаття: Кращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ-15 очікуваних ігрулю 2020

Геймплей

Гра не вивалює на геймера все механіки відразу, як це було в тій ж GTA IV. Тут вони з'являються поступово і можуть бути непомітними навіть після того, як їх отримали. Так що не бійтеся експериментів.

Всього в грі 3 основних характеристики

  • витривалість – зростає від фізичних навантажень;
  • здоров'я – зростає при використанні динаміту і в рукопашке;
  • влучне око – тренується влучними пострілами і в повсякденній роботі, де потрібна концентрація.

Цікавіше всього остання фішка. Це слоу-мо, яке працює повсюдно. Чим краще розвинена здатність, тим довше і точніше працює підсвічування, приціл і підказки до ефективної стрільби.

Це мені нагадало прокачану версію суперздатність з GTA IV, влучність розвивається тільки так. Якщо перші кілька годин можна тільки позначати точки, куди будуть летіти кулі, то ось у другій половині гри система підсвічує вразливі зони і дозволяє стріляти, не роздумуючи.

геймплей  Red Dead Redemption 2

Геймплей нагадує суміш GTA IV, GTA V і Max Payne 3, але з урахуванням того, що відбувається в XIX столітті. Доведеться дорожити кожним патроном, навчитися акуратно красти з диліжансів, регулярно змащувати і точити зброю, привчатися до повільним, але в той же час динамічним перестрілок.

Суперники поводяться логічно. Якщо вони прут натовпом на одного, грубить у всю. А в батл віч-на-віч намагаються непомітно ховатися за кутами і не висовуватися. При цьому, пригоди чекають на будь-якому місці: навіть там, де їх взагалі не чекаєш.

Бувало їжу по дорозі і зустрічаю людину, яка потрапила в біду. Спускаюся йому допомогти, а він уже встиг вкрасти мого коня і поїхати в захід. Довелося «позбутися» від викрадача, але розправу випадково побачив свідок. Я вирішила, що вбивств на сьогодні досить і не чіпала його. В результаті той побіг у місто, настукав на мого героя і за його голову вже встигли оголосити нагороду. Що ж, ця ситуація навчила ніколи не залишати свідків у грі. Та й тепер 100 разів подумаю перед тим як допомогти.

Тримай приціл: 10 найпопулярніших ігор-стрілялок на PS4 і інші платформи

 геймплей игры  Red Dead Redemption 2

Якщо не хочеться вбивати людей, можна піти на полювання, зловити звіра, з'їсти м'ясо, а шкуру продати перекупникам або скинути в общак. Тільки все це доведеться робити самому.

У деяких сайд-місіях можна відчути себе рятувальником. Пам'ятаю, як вирішила врятувати пораненого хлопця і повезла його до лікаря. А той дістав пилку і почав ампутувати руку. Видовище було навіть занадто реалістичним. Там і кров, і хрускіт кісток, і навіть стерильні нитки для зашивання отриманої культяпки.

 Red Redemption 2

Подій безліч, тому кнопки змінюють значення в залежності від контексту. Ця доля так само спіткала PC-версію з її незліченною кількістю клавіш на клавіатурі. А про PS4 і говорити не потрібно – тут слід запам'ятовувати кожну комбінацію, як молитву.

игра RDR2

Переваги і недоліки геймплея зібрані в таблицю:

Плюси
Мінуси
Незліченна кількість механік ПРО них не кричить система, про деякі можна просто не впізнати
Суперздатностями Перевантажених керування – потрібно тримати в голові десятки дій, за які відповідає кожна клавіша
Повна свобода вибору Іноді сайд-місії відкриваються і закриваються самі по собі
NPC (неігрові перси) проявляють активність, а не стоять як болванчики -
Якщо набридло вбивати, можна піти полювати або рибалити -
Гра не тицяє в ніс проходження сайд-місій в стилі «пройти 3 квесту, щоб відкрити нову сюжетку» -

Геймплей оцінюю на 9,5 з 10. Він не ідеальний, але вже дуже хороший. Механіки, хоч часом і ховаються, але опрацьовані відмінно. І це тільки додає реалістичності до грі.

Цікава стаття: 5 найпопулярніших безкоштовних ігор на Плейстейшн і інші платформи

Графіка

Графоній тут гарний і захоплюючий. Він не пашить спецефектами, як той же God of War з його кубками Гери. Зате гра виглядає максимально реалістично: без яскравих фарб, нестандартної фізики і т.д. Особливо соковито картинка виглядає на сучасних дисплеях і телевізорах. Створюється відчуття, ніби дивишся у вікно.

Краса природи кружляє голову. Припаде до душі тим, хто в реальності проводить багато часу в приміщенні. ПК-версія на ультранастройках виглядає в рази красивіше, ніж консольна. Причина банальна – у потужних комп'ютерів більше заліза, яке може обробити масив інформації.

графика Red Dead Redemption 2

Геймерам з ноутбуком раджу пройти гру на приставці. На слабких або середніх налаштуваннях краси контенту блякнуть. За 5-7 годин на ультра настройках перегріє хоч і потужний, але все ж маленький процесор.

Моя оцінка – 10 з 10. Гра вичавлює з заліза все можливе. Якщо є такий шанс – варто зіграти на приставці і на комп'ютері на максимальних налаштуваннях. Навіть при повторному проходженні гра все одно буде зачаровувати.

Фанатам ближнього бою: Рейтинг 5 найпопулярніших файтинга на Соні Плейстейшн 4 та інші платформи

Саундтрек

Протяжні кадри вестернів нагнітають обстановку, показують місця подій і емоції героїв. Найбільш динамічним елементом тут є музика. І з огляду на те, що RDR 2 намагається бути максимально кінематографічним (що особливо помітно в кат-сценах), саундтрек грає одну з важливих ролей в оповіданні.

Навесні 2017 року ігрове співтовариство сколихнула новина про те, що музику для нової частини буде писати Густаво Сантаолалья. А він, на секундочку, написав саундтрек до The Last Of Us! Але ближче до релізу стало відомо, що композитором RDR2 буде Вуді Джексон, який писав інструменти для першої частини і GTA IV.

Всього в грі є 3 типи музики:

  • повествовательная – грає під час проходження сюжеткі;
  • інтерактивна – чутно, коли герой у відкритому світі або мережевій грі;
  • музика оточення – пісеньки, що грають самі герої всередині гри.

Особисто мені більше сподобалася музика з перестрілок. Вона являє собою суміш кантрі, класичного, психоделічного року з легкою ноткою гранжу. Таких музичних експериментів давно не було в Ігроміре!

Розробників використовували змішане мікшування треків: класичний перехід з однієї пісні на іншу, комбінування партій різних інструментів. Саундтрек підлаштовується під дії гравця. Чим краще акустика, тим чіткіше виражена кожна деталь.

 графика и саундтрек в RDR2

Щоб спонукати геймера до дій, композитор використовує стінгери – короткі шматочки музики, що вибиваються із загального розповіді.

Цікавий факт: Вуді не давали грати в гру, а прислали тільки шматочки геймплея. І, щоб відчути атмосферу стрільбищ, він купив оригінальні рушниці, отримав ліцензію на їх використання і їздив у відкриті тири. Так він зміг створити аудіо, яке доповнює і «нагнітає нерв».

Моя оцінка: 10+ з 10. Аудіо продумано крутіше, ніж візуал. Воно розкривається навіть на благеньких колонках або старих динаміках.

На замітку: Інструкція, як правильно вибрати портативну колонку – 10 критеріїв

Інші платформи та системні вимоги

Поки що гра доступна тільки для консолей і ПК на Windows. Дивно те, що не дивлячись на рівень опрацювання, познайомитися з грою можна навіть на девайсах середньої ланки. Правда, потрібно бути готовим до того, що рівень графіки доведеться ставити на мінімальний. А ось власники потужних ПК зможуть пізнати RDR 2 у всій красі.

Red Dead Redemption 2 на ПК

Вимоги до комп'ютера на базі Windows для гри в Red Dead Redemption

Вимоги
Параметр
Мінімальні Рекомендовані
Версія ОС Windows 7 (SP1) Windows 10(оновлення від квітня 2018)
Процесор IntelCore i5-2500K/AMD FX -6300 Intel Core i7-4770K/AMD Ryzen 5 1500X
Оперативна пам'ять, Гб 8 12
Відеокарта Nvidia GeForce GTX 770 2 ГБ/AMD Radeon R9 280 3 ГБ Nvidia GeForce GTX 1060 6 ГБ/AMD Radeon RX 480 4 ГБ
Вільне місце нажорсткому диску, Гб 150
Звукова карта Сумісна з DirectX

 вердикт обзора RDR2

Ця гра тонко поєднує в собі інтерактивне кіно і хвилюючий екшн. Тут не буде сюжетних ходів в стилі «Натисни Х, щоб виграти»: все доведеться добувати хитрістю і спритністю.

І це саме те, що не вистачало сучасним іграм. Включивши RDR 2, ти не знаєш, що тебе чекатиме, навіть якщо переглянув десятки оглядів, і переглянув сотні годин летсплея. Чи варто грати? Так! Чи потрібно купити її прямо зараз? Неодмінно!

Коннект буде: Інструкція в 3 розділах, як підключити PS4 до монітора – все способи

Коментарі
Залиште коментар
Категорії