Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Samsung Galaxy A51: 3 характеристики, зовнішній вигляд екрану і меню

Дата публікації: 27.01.2021 09:48
Дата оновлення: 27.01.2021 09:48

Мобільна лінійка А від «Самсунг» – смарт-среднебюджетнікі з пристойними параметрами і вражаючим зовнішнім виглядом. Новинка двадцятого року – «Галаксі» А51 – увібрала найкраще від попередніх моделей і придбала дещо від флагманів бренду.

Смартфон Samsung Galaxy A51

Немає необхідності просто уявляти, що за телефон випустили корейці, краще ознайомитися з оглядом основних параметрів і фішок Samsung Galaxy A51, щоб точно знати: купувати чи ні.

Характеристики «Самсунг» А51

Виробник не поскупився і оснастив новинку по повній:

Установки
Galaxy A51
Екран 6.5" Super AMOLED
Дозвіл дисплея 1080 x 2400 пікс.
Процесор Exynos 9611 (2,3 ГГц, 1,7 ГГц)
Основна камера 48.0 Мп + 12.0 Mп + 5.0 Mп + 5.0 Mп
Фронтальна камера 32 Мп
Оперативна пам'ять 4 або 6 Гб
Вбудована пам'ять 64 або 128 Гб
MicroSD є, до 512 Гб
Акумулятор 4000 мАг
NFC є
Розмір 158.5 x 73.6 x 7.9 мм
Вага 172 г

Приємна несподіванка для користувачів – наявність відсіку для карток на 3 слота, тобто не потрібно жертвувати другий sim, щоб встановити флеш-картку.

Крім того, в среднебюджетніках «Самсунг» так і не розпрощався зі звичним роз'ємом міні-джек, так що провідні навушники (є в комплекті) використовувати можна.

Ще про недорогих смартах: Огляд і порівняння смартфонів Samsung Galaxy M31, M21, M11, або Чим відзначилися 3 топових бюджетника

Батарея і зарядка

З часом автономної роботи у А51 все добре. Вбудований Li-Pol акумулятор на 4000 міліампер-годин дає про себе знати. Повного заряду, за заявою розробників, вистачить, щоб 87 годин слухати улюблені треки або 20 ч. «Залипати» в відсів.

 Батарея и зарядка Samsung Galaxy A51

Судячи по оглядам і відгуками користувачів, батарея «Самсунг» А51 тримається без підзарядки близько 1-1,5 доби в режимі дзвінків, серфінгу інету, спілкування в соціальних мережах і месенджерах, перегляду роликів на YouTube.

Новий смарт підтримує тільки дротову підзарядку. У комплекті йде зарядний блочок на 15 Вт для швидкої підживлення енергією.

Стаття в допомогу: Чому не заряджається смартфон: 4 проблеми + методи вирішення

Камери

В А51, припустимо Black, встановили великий фотомодуль квадратної форми на задній кришці. Набір з 4 об'єктивів розташований у вигляді букви L.

Огляд камер Samsung Galaxy A51

  1. Основний сенсор – 48 Мпікс зі світлосилою 2.0.
  2. Ультрашірік – 12 Мп, без автофокусу.
  3. Макро – 5 Мп зі світлосилою 2,4 для знімків міні-об'єктів.
  4. Сенсор для вимірювання глибини та зйомки портретів з розмитим фоном на 5 Мп.

Камеры смартфона Samsung Galaxy A51

Основний фотомодуль робить 12-мегапіксельні знімки, але можна переключитися і на повнорозмірні (48 Мп). ХДР під час зйомки активується автоматично, допомагаючи в опрацюванні деталей.

Фронталки має 32-мегапіксельний сенсор і забезпечує зйомку пристойних за якістю «себяшек». Можна застосовувати ефект боке і інші, щоб покреатівіть з Селфі.

ОСНОВНИЙ І Фронтальний фотомодулі А51 можуть ПИСАТИ відео в дозволі 4К при 30 к/сек. Є функція стабілізації, автоматичної оптимізації знімків і нічний режим.

Продуктивність

В оф. характеристиках Samsung Galaxy A51 зазначено, що за швидкодію системи відповідає новий 8-ядерний чіпсет Exynos 9611, що працює в зв'язці З 4 АБО 6 гігамі, як УDS Blue, оперативки. Чіп побудований по 10-нм техпроцесу. Відрізняється підтримкою камер з роздільною здатністю до 48 Мпікс з ІІ. 4 продуктивних ядра здатні розігнатися до 2,3 ГГц, ще чотири енергоефективних – до 1,7 ГГц.

Графіку обробляє Mali-G72 MP3. На середніх налаштуваннях забезпечується комфортний ігровий процес без сильних просадок ФПС.

Досить потужний для среднебюджетніка чіпсет гарантує плавну роботу смарта, швидкий запуск додатків. Ідеальний для повсякденних завдань.

Порівняння: Samsung Galaxy S20 VS iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «ок»

Дисплей

Великий 6,5-дюймовий екран виконаний за технологією « супер Амолед », має роздільна здатність FHD +. Покритий Gorilla Glass 3. кольору відмінна, картинка чітка і соковита. Можна без проблем бачити букви і зображення на екрані навіть під яскравими сонячними променями.

 Дисплей телефона «Самсунг» А51

В «Галаксі» 4/64GB маса можливостей для кастомізації дисплея: зміни яскравості, стилю і розміру шрифту, увімкнення фільтра синього кольору для зниження втоми очей, активація нічного режиму тощо.

В налаштуваннях передбачена можливість включити Always On Display, щоб навіть на «сплячому» відображення більшої кількості час, заходи з календаря. До речі, стиль розкладу, вид годин можна вибрати.

Якщо раніше для розміщення Фронталки бренд робив каплевідний виріз у верхній частині екрану, уА01, в нових смартах це невеликий чорний «кругляш» діаметром 3 мм.

Прямо під дисплеєм розташувався скан відбитків пальців. Спрацьовує точно. Також є варіант розблокування по обличчю.

Зовнішній вигляд стандартних екранів і меню

А51 працює на базі десятого «Андроїда» з інтерфейсом One UI, оновленим до версії 2.0. Мінімалізм, функціональність і зручність – головні складові самсунговского інтерфейсу.

 Стандартный екран и меню Samsung Galaxy A51

Оболонка забезпечує плавність анімації, підтримує жести для навігації. Можна переключитися на темну тему оформлення інтерфейсу. У фірмовій оболонці є і інші прикольні штучки, наприклад, можливість додавати стікери в календар або динамічні шпалери, мінливі кожен раз при включенні екрану.

Верхня «шторка» дисплея А51 приховує звичний набір елементів: вай-фай, блютуз, ліхтарик, авіарежім тощо. У нижній частині дисплея знаходяться трубка викликів, смски, браузер і камера. Розташування елементів можна залишити таким же або перетягнути в інше місце екрану для зручності користування.

Змахнувши вліво/вправо по екрану, відкриєте список встановлених додатків, соцсеток, галерею, календар, годинник і ін.

Детальніше про перехід на темну тему: Темна тема gmail для компа, iOS і Android: 3 способи активації

Ціна на Samsung Galaxy A51

А 51 зовні практично не відрізняється від «старшого брата» А71, при цьому представлений в середньому ціновому сегменті. Цінник на апарат варіюється в залежності від кількості вбудованої пам'яті і оперативки, таким чином:

  • на 64 гіга – 7200-7500 грн .;
  • на 128 гигов – 8200-9000 грн.

А51 – це середній клас у флагманському дизайні. Основний апгрейд дістався екрану і камері «Самсунг» А51. При цьому інші технічні характеристики теж на хорошому рівні, лише трохи не дотягують до топових варіантів.

Ще один цікавий смарт: Огляд Samsung Galaxy Z Fold 2: круті фішки телефону 3-в-1

Коментарі
Залиште коментар
Категорії