Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд і рейтинг топ-5 пристінних кухонних витяжок за вибором користувачів, поради для встановлення

Дата публікації: 02.01.2020 12:33
Дата оновлення: 02.01.2020 12:33

Затишна обстановка на кухні залежить від чистоти повітря, відсутність дратівливих ароматів і оптимальних показників температури. Сучасні витяжки досягають цих цілей простим натисканням кнопки. Серед покупців найбільш популярні пристінні кухонні витяжки. Для того, щоб правильно підібрати витяжний пристрій, необхідно оцінити його відразу за кількома критеріями.

 как выбрать пристенную вытяжку

Що з себе являє пристінна кухонна витяжка

Що таке пристінна кухонна витяжка? Це конструкція, яка розміщується над газовою або електричною піччю і відводить продукти горіння і кипіння (пар, жири, кіптява), а також знижує інтенсивність запахів і знижує температуру в приміщенні.

В тему: КАМІН ВИТЯЖКА ДЛЯ КУХНІ: 4 ВАЖЛИВИХ МОМЕНТУ, ЯКІ ВАРТО ЗНАТИ

Пристрій

Витяжка будь-якого типу і дизайну має воздухоприемник, який може бути захований в меблів або бути яскравим акцентом дизайнерського рішення. У нижній частині конструкції розташовуються пластини жировловлювачів. Усередині повітрозабірника знаходиться один або кілька вентиляторів і двигуни.

У стандартних пристроях верхня частина системи завершується воздуховодом, сполученим з вентиляційними каналами. Рециркуляційні витяжки над вентиляторами мають тонкі вугільні фільтри у вигляді змінних касет і вікно для повернення повітряного потоку.

 Устройство вытяжки

Що значить пристінна витяжка? Така конструкція кріпиться до стіни над варильною поверхнею горизонтально або під кутом (як Kaiser A9315EmEco). У сучасних системах для виготовлення корпусу використовуються композиційні матеріали з функцією шумозаглушення або метал. У каркас також вбудовують лампи, які виступають в ролі додаткового джерела світла.

Принцип роботи

Витяжні системи видаляють повітря з приміщення або фільтрують його. Системи рециркуляції пропускають потік повітря через вугільні фільтри і повертають в кухню. Більш поширені проточні пристрої з гофрой або трубою прямокутного або круглого перетину, які з'єднані з вентиляційною системою будинку. Також є комбіновані витяжки, що сполучають обидва механізму очищення.

Переваги та недоліки

ДО числа переваг пристінних витяжок можна віднести:

  1. Широкий вибір моделей.
  2. Різний рівень цін: від економ до преміум сегменту.
  3. Компактні розміри і можливість розміщення в невеликих приміщеннях, на скошених стелях, в мансардах.
  4. Простий монтаж і сервіс.
  5. Зручність у щоденному використанні.
  6. Можливість вибрати необхідний рівень продуктивності.

Серед недоліків – необхідність маскування каналу воздухоотведенія, але при грамотному проектуванні гофра практично непомітна, захована в меблів або закрита декоративною накладкою.

Найбільш поширені види і моделі

Пристінні витяжки можуть бути вбудованими в меблі або бути яскравим акцентом, що привертає увагу.

За конструкцією розрізняють такі види витяжок:

  • плоскі – компактні витяжки, що займають мінімум місця в горизонтальному положенні і відповідні для будь-яких кухонь, в тому числі і невеликих приміщень;
  • похилі – оригінальні пристрої з нахилом, здатні стати головним акцентом інтер'єру;
  • купольні або камінні - конструкції з декоративним куполом.

Корисно знати: ВИТЯЖКА КРАЩЕ: 5 ОСОБЛИВОСТЕЙ купольні І ВБУДОВАНИХ КОНСТРУКЦІЙ

Що потрібно враховувати при виборі пристенной витяжки

Як вибрати пристінну витяжку? При виборі слід звернути увагу на такі параметри:

  • стиль;
  • продуктивність;
  • рівень шуму;
  • керування;
  • освітлення;
  • види очищувачів;
  • передбачувані умови і інтенсивність роботи;
  • супутні опції.

Продуктивність

Показник продуктивності показує, яка кількість повітря пропускає через себе очисна конструкція Необхідний критерій розраховується виходячи з розмірів приміщення, що обслуговується. Нормальним вважається десятикратне переміщення об'єму повітря за 1 годину. Якщо площа кімнати складає 10 м2, а висота 3м, то отриманий об'єм 30 м2 множать на 10 і отримують мінімальну бажану потужність – 300 м3/год.

Рівень шуму

Уровень шума

Чим тихіше працює мотор, тим комфортніше перебувати поруч з ним. Показник шуму не повинен перевищувати 50-55 Дб. Можна знайти дуже тихі витяжки з гучністю на рівні 30-40 Дб. Але необхідно пам'ятати, що чим потужніше пристрій, тим більше шуму воно виробляє. Гучність роботи техніки краще перевірити на середній швидкості до моменту покупки.

Освітлення

Освітлення може бути влаштовано з використанням галогенних, люмінесцентних або ЛЕД ламп. У деяких моделях можна регулювати напрямок світлового потоку.

Ми вже писали: ВИТЯЖКА НА КУХНІ – ВИДИ ВИТЯЖОК. ВСЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ І ЧИ МОЖНА ОБІЙТИСЯ БЕЗ НИХ? 11 ОСНОВНИХ РІЗНОВИДІВ

Тип керування

Регуляція пристроїв здійснюється за допомогою:

Останній варіант може мати розширене меню і вмикати пристрій автоматично при активації спеціального датчика.

Варіанти фільтрів

Фільтруючі касети можуть бути багаторазовими (їх можна мити) або одноразовими. При покупці витяжки необхідно уточнити, як довго можуть прослужити одноразові фільтри і де їх можна придбати.

Додаткові опції

З кожним днем витяжки стають все «розумніші». Наприклад, у деяких моделей є датчики. Елементи реагують на ступінь нагріву варильної поверхні і підбирають найкращий режим роботи очищає пристрою.

Додаткова бездротова функція вбудована в витяжки від бренду Electrolux називається Hob2Hood) та інших торгових марок. Технологія позбавить від необхідності контролювати роботу витяжки.

Не менш цікава функція «Бриз» (у різних моделей вона може називатися по-різному). Технологія завершить очищення повітря в приміщенні в тихому режимі. Досить активувати відповідну кнопку після виключення грубки.

Рекомендуємо: ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВИТЯЖКА ВІД ВОЗДУХООЧИСТИТЕЛЯ? – 2 ПРИЛАДУ, РІЗНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ

Огляд і порівняння кращих моделей пристенной витяжки

На українському ринку представлені пристрої на будь-який смак і гаманець. Нижче – рейтинг найпопулярніших і продуктивних витяжок.

Витяжка Candy CCE16/1W07

 Вытяжки Candy

Модель витяжки Candy CCE16/1W07ВІДНОСИТЬСЯ до економ-сегменту. Пристрій Поміститься в найкомпактнішою кімнаті. Корпус зібраний Із сталі, пофарбований білою емаллю. Регулювання здійснюється За допомогою кнопок, а потужність досягає 610 м3/год.

Витяжка Kaiser A9423ELFBEECO

Вытяжки Kaiser

Що таке камінна витяжка Kaiser видно на фотографії. При пристеночном кріпленні Kaiser A9423ELFBEECO на камінний купол. Її продуктивність – 850 м3/год, конструкція управляється за допомогою кнопок.

Витяжка BOSCH DWK065G60

 Вытяжки BOSCH

Модель оснащена більш сучасним сенсорним керуванням. Витяжка BOSCH DWK065G60 кріпиться на вертикальну площину, але має оригінальний зовнішній вигляд за рахунок темного скла і сталі. Ефективність її роботи досягає 530 м3/год.

Витяжка Franke FPJ615VWHA

 Вытяжки Franke

Витончена білосніжна конструкція Franke FPJ615VWHA впишеться в будь-який меблевий комплекс. Розробник допускає установку на відстані від 45 см від варильної поверхні. Всмоктування повітря відбувається по периметру декоративної пластини. Пристрій дуже зручно в обслуговуванні.

Витяжка Electrolux LFT766X

 Вытяжки Electrolux

Витяжка Electrolux LFT766X не тільки лаконічним дизайном, але і двома додатковими опціями. Завдяки першій з них – Hob2Hood – можна не відволікатися на регулювання режиму роботи пристрою. Чутливий датчик реагує на ступінь нагрівання печі і змінює швидкість руху потоку. Функція «Бриз» безшумно здійснює доочистку.

Порівняльна таблиця топ-5 популярних моделей кухонних витяжок

Назва
Швидкість руху повітряної маси, м3/ч Режим Використовуваний вид фільтра Матеріал корпусу Тип керування Додаткові функції
Candy CCE16/1W-07 610 Воздухоотвод 2, що уловлюють жир Сталь з білим емалевим покриттям Механічне 2 точки з галогеновими лампами
Kaiser A9423ELFBEECO 850 Воздухоотвод Вловлює жир Сталь, покрита молочної емаллю Механічне
BOSCH DWK065G60 530 Воздухоотвод Поглинаючий жир Сталь, вогнетривке скло Панель, що реагує на тактильне дотик 3 швидкості, ЛІД лампочки
Franke FPJ615VWHA 560 -900 Рециркуляція, воздухоотвод Поглинаючий жир і сорбційний Сталь , скло Панель, що реагує на тактильне дотик 3 швидкості, + інтенсивний режим, ЛІД підсвічування
Electrolux LFT766X 368 Рециркуляція, воздухоотвод У лавлівающій жир і сорбційний Метал, скло Панель, що реагує на тактильне дотик 3 швидкості, + інтенсивний режим, ЛІД підсвічування, функції: Hob2Hood і Бриз

Особливості установки

Кріплення обладнання повинно проходити відповідно до вимог безпеки. Важливо звернути увагу на висоту кріплення. Якщо витяжка кріпиться над газовою піччю, то між ними має бути понад 79 см. Для електроплит вимоги менш суворі – 70 см. Деякі моделі зі скошеним повітрозабірником можна закріпити на відстані від 55 см.

Високе розташування конструкції небажано , так як потік повітря буде розсіюватися і не потрапляти на фільтри.

Читайте: ВСТАНОВЛЕННЯ ВИТЯЖКИ НА КУХНІ: 4 ГОЛОВНИХ КРОКИ

Порядок монтажу

Монтаж пристенной витяжки обмовляється в інструкції, що супроводжує систему воздухоотведенія.

Етапи:

  • кріплення витяжки до стіни;
  • з'єднання повітропроводів;
  • установка фільтрів;
  • підключення до електричної мережі.

Важливо відступити хоча б на 10 см від газової труби, а також передбачити заземлення витяжки.

Якщо складно розібратися з монтажем пристенной витяжки самостійно, можна замовити послуги для побутової техніки професійного майстра.

Відгуки про пристінних витяжках

У відгуках про пристінних витяжках відчутний акцент на дизайні і рівні шуму. Також обговорюється необхідність своєчасної заміни фільтрів і зручність догляду за поверхнями. Серед достоїнств відзначається ефективність очищення повітря, більш комфортна обстановка на кухні і в будинку за рахунок відсутності сторонніх запахів. Нові моделі витяжок додають стиль приміщенню і роблять його затишним.

Висновок

З огляду на різноманітність пристінних витяжок, кожен покупець може підібрати собі пристрій з урахуванням особливостей планування кухні, власних кулінарних потреб і дизайнерських переваг. Важливі не тільки особливості кріплення, зовнішній вигляд, а й передбачувані умови експлуатації.

Розібратися в тонкощах установки можна за допомогою відео про монтаж пристенной витяжки.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії