Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Нетрадиційне використання дриля – 4 цікаві лайфхаки

Дата публікації: 04.10.2017 13:13
Дата оновлення: 04.10.2017 13:13

Звичайну будівельну дриль можна знайти в засіках більшості середньостатистичних хозяинов. У багатьох інструмент просто припадає пилом у шафі. Деякі регулярно користуються ним, ретельно свердлячи отвори, прикручуючи полички і закручування болтики. І тільки найбільш креативні і нестандартно мислячі уми використовують дриль не за призначенням. Подумати тільки - вони колять інструментом дрова і замінюють побутовим дрилем більшість побутових приладів, витрачаючи гроші на більш цікаві потреби і вражаючи своєю фантазією! 

Читайте статтю і дізнайтеся, як уславитися не тільки домовитим, але і спритним господарем. Завдання спрощує те, що необхідне приладдя напевно знаходиться у вас під рукою, а здійснення чудових ідей не займе (в деяких випадках) і 10 хвилин. 

 Нетрадиційне використання дрилі

Дриль як міксер - коли неможливе можливо!


Здавалося б - що об'єднує ці два різних приладу? Дрилем, як правило, займаються чоловіки, а міксер знаходиться в жіночій компетенції. Заглянемо під корпус, і все вирішиться: всередині обох пристроїв знаходяться щітки електродвигуна, що наводяться в рухом натиснутою кнопкою пуску. Вони і провертають ротор двигуна, а той передає обертальний момент на редуктор, який приводить в рух патрон зі свердлом, як у дрилі, або" віночками" як у кухонного міксера.

Читайте також: Як вибрати дриль: 8 основних критеріїв

Переробка дрилі в кухонний помічник забере у вас не більше 5 хвилин і буде особливо актуальною, коли блендер вийшов з ладу. 

Врахуйте: Потужність побутової електродрилі куди вище, ніж у міксера - саморобний агрегат зіб'є яйця в рази швидше (це плюс), але і важить в рази важче (це мінус). 

Все, що треба для" тюнінгу" - вийняти патрон для свердла і вставити в звільнився роз'єм .... вінчик! 

 Як зробити з дрилі міксер за допомогою віночка

Що ж робити, якщо віночка не виявилося під рукою, а гості, запрошені на чай з бісквітом, вже на порозі? В такому випадку виручить звичайна вилка! 

 Як зробити з дрилі міксер за допомогою вилки

Безперечно, вилка і вінчик - оригінальний вихід із ситуації, але деякі майстри зайшли ще далі - вони використовували в якості підручного матеріалу канцелярські ножиці! 

 Як зробити з дрилі міксер за допомогою канцелярського ножиць

Якщо з побутовими приладами все більш-менш ясно, згадаємо, що міксери задовольняють не тільки потреби домогосподарок, адже бувають будівельні міксери (дуже схожі на дрилі-міксери ). Як і у побутової техніки, їх місія зводиться до перемішування, тільки на цей раз предметом збивання не є яйця і масло, а будівельні суміші, лакофарбові покриття і навіть бетон! 

Виходячи з потреби і завдань, вирішуємо головне питання: якої потужності прилад вам потрібен? 

На замітку: Міксер з потужністю до 800 ват і великою швидкістю обертання швидко перемішає суміш, не давши загуснути і расслоиться. Застосовується для лаків, фарб. Вибирайте дриль відповідної потужності, як у DeWalt DWD112S . Будівельний міксер на 1000 ват зробить найважчу роботу: перемішає щебінь, пісок, цемент. 

Щоб без трудовитрат і відчутних фінансових втрат зробити одну техніку з іншого, стане в нагоді насадка, наприклад, Фіолент МД1-11Е . Вона полегшить завдання, а ви похваліть себе за винахідливість і здивуєтеся результату. 

Читайте також: Топ-10 ударних дрилів: огляд

Електром'ясорубка з дрилі - виявляється, цілком реально


Здавалося б, дивне бажання - зробити з дрилі електром'ясорубку - в деяких випадках дає несподівані результати. Так, ситуацію можна врятувати, коли ножі кухонного агрегату остаточно затупились і загрожують зіпсувати вечірку з домашніми котлетами. Зараз дізнаєтеся, як зробити м'ясорубку з дрилі: гості похвалять господиню за котлети, а чоловіка - за винахідливість. 

Для умільця все ясно. Потрібно приготувати такі предмети: 

  • ручну стару м'ясорубку (саме ручну, з якої було так довго і важко працювати!);
  • електродриль;
  • металевий болт з шестикутним верхом. Болт повинен бути без капелюшка.

 як зробити з ручної м'ясорубки електром'ясорубку

Далі все просто. Дістаємо з старої м'ясорубки вал, вставляємо його в дриль разом з шурупом. На виході отримуємо швидкісний і потужний агрегат. 

 Саморобна електричний м'ясорубка з дрилі

Що ще дивно: багато споруджують таку техніку спеціально перед початком консервації. За відгуками, вона шикарно справляється з томатним соком: так швидко, що помічники не встигають мити і нарізати помідори! 

Як колоти дрилем дрова? Просто!


Виявляється, за допомогою будівельного інструменту можна зробити і це! Причому, така кілочка дров нічим не гірше звичного способу, з сокирою - так стверджують домогосподарі зі стажем. Що треба для цього підготувати? Крім дрилі - майже нічого, хіба що бистрозажімний патрон

Читайте також: Рейтинг 10 кращих дрилів: популярні моделі 2017 року

Виставивши помірна кількість оборотів (їх велика кількість не прискорить процес, але призведе до безлічі розлітаються в усі сторони трісок), розпочинаємо найголовнішого: 

  • Встановлюємо колоду так, щоб конус розташовувався прямо в його центрі, перпендикулярно поліну - кілочка буде швидкою і безпроблемною.
  • Акуратно обертаємо його по три рази то в одну сторону, то в іншу. 

Порада: оскільки будете колоти дрова на малих обертах, вистачить малопотужної дрилі, як недорога Bort BSM-540 вагою 1,3 кілограма. 

Кажуть, саморобний пристрій ідеально підходить для яблучних дров діаметром 10-12 см, застосовується і для дров твердих порід дерева. 

 як колоти дрилем дрова 

Потужний вентилятор з дрилі - хороший варіант в спеку


Якщо хочете нема на жарт задурити, зробіть своїми руками вентилятор. Ось що вам знадобиться: 

Читайте також: Чим відрізняється ударна дриль від перфоратора: 7 основних критеріїв

  1. двигун електродрилі;
  2. лопаті від пропелера радіокерованого літака;
  3. акумулятор ноутбука ;
  4. лист фанери, бруски для кріплення;
  5. перемикач.

Якщо все зробите правильно - на виході отримаєте не галасливий потужний вентилятор, який не «деренчить" і не совається по столу.

 що стане в нагоді для саморобного вентилятора з дрилі

Читайте також: Що краще вибрати - дриль або шуруповерт для будинку: 3 критерію вибору

Почати потрібно з воздуховода, до якого буде кріпитися двигун. Зробіть чотири кроки: 

  • Склейте бруски так, щоб отримати букву Т. Залиште з кожної сторони кілька сантиметрів зазору, щоб лопаті добре оберталися. 

 саморобний вентилятор з дрилі

Порада: для додання гранях обтічності, закруглюватимете їх відразу після склеювання брусків.

  • Виріжте з дерева 2 трикутника, щоб закріпити двигун. 
  • Щоб зробити заготовку з фанери, замочіть її, зігніть і просушіть. 
  • Оклейте бруски-основу заготовки трьома шматками фанери. 
  • Скомпонуйте акумулятор для вентилятора .
  • Припаяйте дроти до двигуна, за допомогою ізоляційної стрічки заізоліруйте і закріпіть на опорі, щоб вони не потрапили в лопаті.

 створення саморобного вентилятора 

Останній етап можна назвати косметичним. Він полягає в монтажі захисту. Без цієї ступені процесу не обійтися - пропелер обертається надто швидко.

Читайте також: ТОП-5 виробників дрилів: яка фірма краще

Візьміть захисну решітку великого вентилятора і кусачками (зручний варіант - бічні кусачки NEO ) виріжте з неї коло (розраховуйте, що його радіус був на півдюйма більше воздуховода). Залишилося небагато - обігнути дріт навколо воздуховода, закріпивши захист клеєм. Вентилятор готовий! 

 високопотужний вентилятор з акумулятора дрилі

Ось такі нехитрі, а іноді навіть дуже мудровані, вироби можна зробити з дрилі. Деякі з них займуть всього 10 хвилин вашого часу, а деякі потребують пару-трійку годин. У будь-якому випадку, результат буде означати для вас економію коштів на придбання нової техніки і задоволення від часу, проведеного з користю. 

Дивіться відео: Як зробити бюджетну електром'ясорубку

Коментарі
Залиште коментар
О
24.06.2019 21:06

Соковыжималка для томатного тока - отличное решение, но намного лучше и для неё и для всех остальных, перечисленных вами самоделок (кроме вентилятора - он просто недоразумение), использовать шуруповерт))

Н
31.10.2017 12:47

Ну еще и как шуруповерт можно использовать, а вообще вращающийся привод электродреля, причем вполне солидной мощности, применим буквально в каждой сфере хозяйства, только включить смекалку и готово, а с перфоратором, так еще больше.

Г
31.10.2017 12:46

Самому не раз приходилось с помощью дрели краски смешивать и разные строительные смеси, а вот фарш приготовить таким образом не додумался. Специально попробовал колоть дрова и на мое удивление способ действительно работает.

И
31.10.2017 12:34

Еще дрелью можно готовить, мешать различные строительные смеси от цементно-песчаного раствора до гипсовых штукатурок и шпаклевок. Нужно лишь купить специальную насадку. Также есть насадки для резки, полировки металла. В общем, дрель универсальна в умелых руках.

А
31.10.2017 10:28

Планирую работы на даче, совет с использованием электродрели для перемешивания лаков, цемента пришелся вовремя. От покупки строительного миксера теперь можно отказаться, достаточно приобрести соответствующие насадки. А вот использовать в качестве мясорубки или блендера дрель не буду - эти устройства востребованы часто, лучше ими владеть.

И
31.10.2017 10:05

Я надеюсь MOYO демонстрирует тонкое чувство юмора, а не рекламирует свой товар.

В
04.10.2017 15:03

Вентилятор наверное не каждый сможет соорудить, а вот остальные идеи мне понравились. Лучше конечно не попадать в ситуации, когда яйца придется дрелью взбивать, но при необходимости и этот вариант выручит.

Категорії