Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Хто винайшов пилосос? 3 етапи становлення техніки

Дата публікації: 18.12.2017 15:48
Дата оновлення: 18.12.2017 15:48

Домашня праця вже давно перестав бути чимось рутинним і важким завдяки створенню автоматизованих пристроїв. Такі прилади спрощують життя, полегшують виконання повсякденних завдань. Позбавлятися від бруду і пилу можна за допомогою пилососа.

Пылесосы

Вибивання килимів палицями дає короткочасний ефект і забирає багато сил. ДО того ж людина під час цього процесу ще й дихає пилом. Тому зараз люди вдячні тому, хто придумав пилосос.

Ми вже писали «Швабра-пилосос – що це і як вибрати? – 5 головних переваг техніки».

Практично всі використовують цей технічний прилад при збиранні. Даний девайс – надійний друг і товариш в боротьбі за чистоту і порядок в будинку. Сучасні пилососи виділяються:

  • широким функціоналом;
  • можливістю використання на різних поверхнях;
  • простотою експлуатації;
  • впровадженням «розумних» технологій.

Современные пылесосы

Для споживача на ринку представлені класичні та миючі модифікації, устройства- «роботи» та інші моделі. Але щоб зрозуміти, як розвивався технічний прогрес, потрібно спочатку розібратися, хто створив пилосос.

Передісторія і перший пилосос

Як і інші технічні прилади, пилососи різних брендів, зокрема Beko, і Daewoo, відрізняються цікавою історією винаходу. І всі вони повинні бути вдячні тому, хто придумав перший пилосос.

Читайте такожТоп-15 найпопулярніших моделей пилососів цього літа».

Чикаго – місто, де з'явився девайс. У 19 столітті американський інженер Даніель Хесс винайшов механічний пристрій. Конструкція представляла щітку, яка керувалася за допомогою рук, без пристосувань. Додатково впроваджувалися хутряні частини. Два елементи створювали потік повітря за допомогою обертання навколо власної Осі. Також пристрій включало резервуар з ВОДОЮ. У ньому і осідала зібраний Пил. Даний варіант і став аналогом для сучасних миючих модифікацій, НАПРИКЛАДThomas Panther. Але модель відрізнялася громіздкістю і необхідністю крутити вручну насос. Не роблячи цього, досягти очищення килимового покриття було неможливо. ДО того ж представлені в 1860 році напрацювання, вже підготовлені до продажу, згоріли під час пожежі.

Пылесос Даниэля Хесса

Офіційна версія вказує на те, що перший патент отримав зовсім інша людина – Х'юберт Сесіл Бут. Сталося це в 1901 році, на початку 20 століття. Факти вказують на те, що в одному мюзик-холі Лондона демонстрували публіці апарат, який видуває пил з килимового покриття. В результаті люди в перших рядах кашляли, а їх очі застилали сірі хмари. Глядач уявлення в перерві порадив всмоктувати пил, а не видувати.

Інші джерела вказують на те, що Бут мав чистити машину. Хмари, які формувалися навколо автомобіля, викликали у інженера туманного Альбіону кашель. Після чого він і вирішив створити апарат, що засмоктує пил.

Пылесос Хьюберта Сесил Бута

Сперечатися про версії марно. У будь-якому випадку Хьюберт Сесіл Бут – той, хто винайшов діючий пилосос. Перший пристрій виглядало дивно і незвично. Функціонування пилососа здійснювалося на бензині, а зараз, на щастя, робота сучасних моделей (наприклад Philips FC8389/01) не вимагає цього. Пересувати техніку можна було тільки за допомогою упряжки коней. Зрозуміло, що такі габарити зовсім НЕ підходили для використання в домашніх умовах. Тому застосовувалися установки на парковках, до яких люди і виносили килимові покриття. На центральних вулицях Англії використовувати установки заборонялося. Це пов'язано було з тим, що коні лякалися сильних звуків.

Досягти компактності вдалося заповзятливим інженерам Америки.

Також буде цікаво ознайомитися «Як вибрати миючий пилосос?».

Серійне виробництво

З Мюррея Спенглера, тоді працює на шкіряному підприємстві, почався серійний випуск приладів. Інженер розробив ідею створення інструменту в електричній версії за попередніми напрацюваннями. Резервуар для збору пилу заміняла наволочка, а керуючий елемент – палиця від швабри.

Пізніше перспективи розвитку такого пристрою побачив Гувер, викупивши патент на виробництво. Інженер активно працював і удосконалював наявну конструкцію. Гувер досяг зниження ваги приладу до 20 кг. Конкуренти в цей час випускали апарати по 50 кг.

Вперше компанія Hoover класичну американську варіацію. Даний пилосос складався з:

  • ручки;
  • щітки;
  • двигуна.

Первый пылесос Hoover

Удосконалення моделей тривало. В Європі також займалися розробками. Виникла на ринку компанія Electrolux. Аксель Веннер-Грен – творець підприємства – виключив повітряний насос і впровадив вентильований пристрій. Даний підхід дозволив досягти легкості. Нові апарати не перевищували 15 кг.

Пропонуємо Вам ознайомитисяЯк вибрати пилосос з мішком для збору пилу? 5 головних критеріїв».

Model V – справжній прорив у виробництві пилососів. Пристрій виконувалося у вигляді циліндра, що має колеса для зручності Пересування. Доповненням були шланг з гуми і трубка з висувним стрижнем, оснащена Щіткою. Дана модель стала прототипом майбутніх пристроїв для сухого прибирання протягом 20 століття.

Model V

Інженери максимально намагалися знизити вагу апаратів, але з початком Другої світової війни розробки зійшли нанівець. Раніше випущені моделі не задовольняли споживачів, які скаржилися на недоліки:

  1. Низьку мобільність і тяжкість.
  2. Гучність, посилює дискомфорт (почути людину неможливо було за 1 м).
  3. Відсутність фільтруючих елементів.
  4. Постійно змінюється потужність.

Після виробники почали активно вдосконалювати моделі, досягаючи бажаного результату.

Ми рекомендуємоЯк вибрати пилосос з аквафільтром?».

Еволюція пилососа в 21 столітті

Пристрій постійно піддавалося трансформацій. Але результати роботи інженерів здивували навіть досвідчених споживачів. Сміливі рішення в конструктивному плані і безліч видів апаратів для прибирання від LG, Karcher, Samsung інших брендів розширювали межі вибору для покупців. Інженери постійно працювали і вдосконалювали моделі, що дозволило отримати сучасний, практичний і універсальний прилад.

Довгі розробки привели до появи різних видів пилососів:

  • стандартних;
  • миючих;
  • апаратів, оснащених аквафільтром;
  • пристроїв-очисників за допомогою пари;
  • сепараторних;
  • вакуумних (вбудованих);
  • інтелектуальних.

Виды современных пылесосов

Останні, наприклад Ariete 2712 Miele Scout RX1, становлять найбільший інтерес для споживачів. Створили дану модель інженери компанії Electrolux в нульових роках. Інтелектуальний гаджет кардинально відрізняється від попередників і побратимів.

Роботы-пылесосы

Тип пилососа
Тип пилозбірника Фільтр тонкої очистки Управління Функція" пар"
Стандартний мішок, пластиковий контейнер є ручне немає
Моющий аквафильтр є ручне деякі моделі
З аквафільтром аквафильтр є ручне деякі моделі
Парові очисники бак для води є ручне є
Сепараторні аквафильтр і сепаратор є ручне немає
Вакуумні контейнер є ручне немає
Інтелектуальні контейнер є інтелектуальне немає

Буде корисно почитатиСепараторний пилосос. 6 секретів правильного вибору».

У 20 столітті виникла нова проблема – алергічні реакції. Виробникам, які займають лідируючі позиції на ринку, зокрема Bosch, довелося поглянути на виробництво техніки по-іншому. Головне завдання полягало в усуненні вихлопів при збиранні. Для цього в пилососи почали впроваджувати системи фільтрації. Установка таких елементів виключає потрапляння в повітря пилу і різних мікроорганізмів. Але це призвело до формування іншої проблеми – зниження потужності всмоктування.

Виробники постійно вдосконалюють моделі, покращуючи пилососи. Виготовлення «розумних» апаратів, здатних самонавчатися, виконувати автоматичну прибирання і ряд інших функцій набирає обертів.

Один принцип, різну будову

В принципі дії роки нічого кардинально не змінили. Як і раніше, в Samsung VC18M31B0HN/EV інших моделях здійснюється нагнітання насосом в трубі низького тиску повітря. Зміни торкнулися лише:

  • дизайну;
  • кількості елементів;
  • фільтруючих комплектуючих;
  • системи керування.

Инновационные решения, внедряемые в пылесосах

Буде цікаво «Як вибрати пилосос без мішка для сміття?».

Для роботів-пилососів, наприклад iRobot Roomba 966, останні виключаються. Але такі пристрої масово набирають популярність за рахунок простоти і зручності: поставив команду, позначив фронт робіт і можна займатися іншими справами.

Дивіться відео «Еволюція речей: від мітли до пилососа».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії