Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Які бувають морозильні камери: чесний огляд

Дата публікації: 03.07.2017 09:41
Дата оновлення: 03.07.2017 09:41

Морозильна камера - важливий предмет життєустрою людини, і зараз складно уявити собі заготовку продуктів на зимово-весняний період без цієї холодильної побутової техніки. Ми настільки звикли до благ цивілізації, що тривіальні питання типу які бувають морозильні камери, до пори до часу не приходить до нас в голову. Однак, він гостро стоїть, коли у нас з'являється потреба замінити агрегат і купити нову морозильну камеру. Що ж робити, і у кого питати поради, якщо вже ви вирішили вибрати для себе найякіснішу морозилку, і далі в холодну пору року ласувати насиченими компотами, стравами зі свіжозаморожених ягід, фруктів, овочів і іншими смаколиками, що підлягають заморожуванню. 

Види морозильних камер


Побутові морозильні камери бувають горизонтальними і вертикальними. Пропорційно своїм устроєм, перші виглядають як скриня, другі більше схожі на звичайний холодильник, або, якщо хочете, тумбу. Зовнішність агрегату буде залежати від його технічних характеристик і вашого кухонного інтер'єру.

Вбудована морозилка

Відповідно з назви, електротехніка вбудовується безпосередньо в кухонний гарнітур. Вбудована морозилка відрізняється від звичайної : компактність і зовнішню схожість з тумбою (шафкою). Її безумовна перевага - в варіативності. Вбудовану морозильну камеру без шкоди дизайну приховують за декоративною панеллю. Ось з цієї причини її вибирають особливо вибагливі естети, яким важлива гармонійність інтер'єру кухні.

 Вбудована морозильна камера

Отдельностоящая морозильна камера для будинку внесе функціональність і комфорт практично в будь-яке приміщення. Єдина умова - вільне місце і розетка, без якої сьогодні - нікуди. Залежно від своїх апетитів і чисельності сім'ї можна вибрати величезні агрегат, який забезпечить ситну і корисну зиму, і зовсім крихітний, який затишно влаштуватися в куточку самого скромного об'єму.

 Морозильна камера окремо стоїть 

Контейнери, функціональні особливості і об'єми побутових морозилок


Перед тим, як приступити безпосередньо до вибору морозильної камери, потрібно визначитися з її масштабом. А для цього потрібно знати, для чого ви хочете використовувати морозильний агрегат. Як дачного агрегату можна використовувати маленький дачний варіант, в якому планується зберегти багато їжі, розрахованої на довгий городній сезон. Щоб довго зберігати величезні запаси - припустимо, ви вирішили заморозити фрукти на зимовий сезон - краще підібрати морозилку побільше . Середньостатистичні камери зазвичай мають такі параметри :

Читайте також: Як вибрати кращу морозильну камеру 

  • Висота 85 сантиметрів - тут ви знайдете 3-4 невеликих ящика, які легко поміщаються в невеликий тумбі. Така техніка легко стане під стільницю, не займе багато місця на дачі або в невеликій кухні.
  • Висота 125 сантиметрів. Апарат, що вміщає не більше 5 відділень, вважають оптимальним вибором, якщо потрібно зберегти свіжими середня кількість продуктів.
  • 154-сантиметрова камера може шикарно вмістити овочі, фрукти, м'ясо, рибу, пельмені і шампанське, що не переплутавши при цьому ароматів - у неї зазвичай є 5-6 відділень. Місткість - не єдине її перевага. З огляду на, що такі апарати забезпечені чергуються ящиками різних розмірів, ви ніколи не заблукаєте в її надрах: в більших можна зберігати великі шматки м'яса або риби, а в маленьких - різні фрукти і овочі.
  • Морозилки в 185 сантиметрів заввишки можуть мати максимум 7 відділень розраховані на вибагливих гурманів з великим апетитом і величезною кухнею. У таких холодильних пристроях можна заморожувати різні продукти у великих кількостях, а також заморожувати свіжі фрукти і овочі, яких вистачить на всю зиму.

 Морозильна камера компактна 

Тип управління


Механічне управління - це коли регулюють потрібний рівень заморозки звичним способом, користуючись що повертається вимикачем.

Електромеханічний - коли температуру перемикають, вдаючись до термостата.

Електронний/Сенсорний - самий кращий, зручний і вдосконалений перемикач. Апаратом керують за допомогою дисплея (рідкокристалічного, електронного). Завдяки цьому табло контролюють процес заморожування, вибираю необхідні режими, і, звичайно, встановлюють температуру.

Особливості вибору по класу енергоспоживання


За кордоном цей параметр давно став основним. Ми ж стали враховувати його зовсім недавно. Якщо ви не звертали уваги, придивіться до маркування апарату A, B, C і D - вони свідчать про клас його енергозбереження. Чим нижче енергозбереження моделі, тим далі від початку алфавіту буде буква. Так, самі економічні моделі мають маркуванням А. Ще більш" розумні" агрегати маркуються А+і самі" круті" - морозилки А ++ . Тож не дивно, що моделі з високим енергоспоживанням зазвичай коштують дешевше, а їх економічні побратими, які допоможуть заощадити при експлуатації, обійдуться дорожче. 

Як вибрати камеру по температурному режиму


Цей параметр важливіше, ніж здавалося. Він відповідає не тільки за якісну заморозку продуктів, але і за збереження їх зовнішнього вигляду і, найголовніше, збереження поживної цінності. При різних параметрах встановленої температури їжа буде зберігатися теж по-різному. Про те, що ви зробили все правильно, буде говорити довгий час зберігання їжі, її аромату і зовнішнього вигляду.

Щоб дізнатися властивості температурного режиму, шукайте на лицьовій стороні приладу значки-сніжинки. Їх кількість пропорційно часу, протягом якого вміст камери буде залишатися свіжим:

* - одна сніжинка говорить про те, що продукти не можна зберігати більше тижня. Вона означає, що в камері зберігається температура до мінус 6
** - при заморожуванні до мінус 12 (дві зірочки говорять саме про це) продукти зберігаються до одного місяця
*** - три зірки - три місяці свіжих продуктів і температура до мінус 18 градусів 
* *** - не менше 18 градусів морозу дають можливість заморожувати їжу до 1 року
***** - привілей глибокої заморозки. Цю додаткову п'яту сніжинку виробники вказують на морозилках, в яких вона доступна. Вона говорить про те, наскільки швидко свіжі плоди або м'ясо досягнуто потрібного охолодження - чим менше різниця між переходом від свіжого стану до заморозки, тим більше поживних якостей продуктів вдасться зберегти.

Вибираємо камеру за типом розморожування


Ручна
Не дуже зручний варіант розморожування. Як і 50 років тому, власник морозильної камери такого типу змушений самостійно стежити за станом техніки. Більш того, він повинен у міру замерзання льоду звільняти від нього внутрішню поверхні шафи. І це все - своїми руками і на шкоду своєму часу.

Автоматична
Сучасний споживач звик до благ так само, як він звик і до самостійно працюючим функцій. Морозильні камери з системою авторазморозки No Frost ще більше розслаблюють власників техніки. Вони навіть не замислюються про ручному розморожуванні - камери c No Frost не знають, що таке іній. Максимум, з чим вони зустрічаються - з памороззю на випарнику. Та й то - вона тане, коли випарник нагрівається, і стікає по передбаченого для цього жолобу в резервуар, а звідти сама випаровується.
 
Читайте також: Bosch KAN58A55 SbS НЕ обмерзає. Взагалі!
 
Однак, запевнення, що такі прилади зовсім не потрібно розморожувати, трохи перебільшені маркетологами. Такі агрегати раз на півроку потрібно відключати і проводити чистку всередині приладу. Так ви уникнете неприємних запахів, розмноження бактерій.

Що краще: морозильна камера або скриня? Порівняємо їх особливості.


Скриня:
1. По суті, морозильна скриня - та ж камера, тільки вертикальна. Через цю особливість його зручно застосовувати для охолодження продукції в промислових масштабах. Цьому сприяє і його технічна характеристика - в деяких агрегатах температура може досягати -45 градусів.

2. Більшість моделей мають компресорний тип охолодження (не рахуючи компактних дорожніх).

3. Горизонтальний скриня займає багато місця, а тому більше придатний для використання в промислових і торгових приміщеннях.


 
 Морозильна скриня вертикальний

Особливі ознаки холодильного шафи :

  • Виробляється тільки вертикально стоїть, а тому краще вписується в середньостатистичну квартиру і займає менше місця.
  • Мінімальний об'єм холодильних шаф - 50 літрів, в той час як у скринь - цілих 100. Так що якщо ви шукаєте максимально компактний агрегат, наприклад, на дачу - мініатюрний морозильна шафа стане кращим вибором. Крім того, маленька морозильна камера стане в нагоді і на пікніку - візьміть з собою напої, які не доведеться охолоджувати, або продукти, які можуть швидко зіпсуватися в жаркому багажнику.
  • На відміну від скринь, холодильні шафи оснащені поличками - навіть якщо який-небудь пакет з ягодами випадково розірветься, їх легко можна буде зібрати - плоди не розсиплються по всьому шафі.

 Холодильну шафу великий
 

Читайте також: Як прибрати запах з холодильника

Додаткові функції морозильних камер


Морозильна камера - досить серйозний прилад, тому при відборі потрібного агрегату для домашнього використання не забудьте, що потрібно врахувати :

  • У морозилці повинен бути акумулятор. З ним техніка зможе працювати в автономному режимі, і навіть при відсутності електроенергії продовжить виробляти холод. Корисні в умовах, коли електроенергію відключають на тривалий час. Врахуйте, що різні моделі в залежності від ціни можуть продовжувати працювати автономно до 30 годин.
  • Захист від дітей допоможе заблокувати панель управління морозильної камери. Активувавши таку програму, ви можете не турбуватися про те, що ваші діти в процесі гри переключать температуру або змінять робочу програму агрегату. Також ви не зможете збити програму, випадково зачепивши морозильну камеру.
  • Світловий або звуковий сигнал дасть власнику знати, коли двері холодильного апарату залишається відкритою занадто довгий час. Це не дозволить теплому повітрю проникнути всередину камери і змінити підтримувану там температуру.
  • Знімна дверцята дасть можливість встановити камеру в зручному вам місці - наприклад, якщо вам зручно, щоб дверцята апарату відкривалася справа, а не зліва, ви можете просто переважити її на іншу сторону.
  • Якщо ви любите готувати охолоджуючі коктейлі або просто вживати чай з льодом, виберіть модель з вбудованим льодогенератором. У деяких моделях пристосування може підключатися безпосередньо до водопроводу і заморожувати кубики льоду в міру необхідності.

Перед тим, як купити морозильну камеру


Визначтеся, як багато продуктів і як довго ви хочете заморожувати. Від цього і вибирайте клас, об'єм камери. 
 

Уточніть для себе, де і як будете встановлювати агрегат - для маленької кухні можна вибрати вузький, але високий морозильна шафа або навпаки. 

Акумулятор холоду і об'ємний скриня корисні в промисловому приміщенні або магазині, невелика морозилка - відмінний варіант для маленької кухні, дачі

Не ігноруйте додаткові функції, але пам'ятайте, що вони будують ціну апарату.

Грамотно обраний електроприлад не завадить інтер'єру, непомітно і органічно стане його частинкою. Він порадує якісною роботою і широким функціоналом. Щоб радіти техніці, і не прогадати з придбанням, встановіть свої пріоритети, і тоді купите дійсно відповідну морозилку.
 
Дивіться цікаве відео: Морозильная камера Liebherr GN/Огляд споживача

Коментарі
Залиште коментар
П
04.07.2017 11:06

Экранчик большой и хорошо батарея держит - не подводил меня за 3 месяца ни разу этот телефон.

H
04.07.2017 02:31

Мне кажется, горизонтальный ларь неудобен не только большим занимаемым местом, но и тем, что все кладется друг на друга и нет возможности сразу получить доступ к нужному продкту, как с обычными морозилками. Или я что-то упустил?

А
03.07.2017 19:43

Ну вот, к примеру, мы купили морозильную камеру, хорошую по всем советам, но ведь к ней нужно еще покупать и бесперебойник отдельные, правильно я мыслю? У нас в стране не так редки отключения света, часто на целый день.

В
03.07.2017 13:41

Так как у нас электроэнергия достаточно дорогая и тенденция к удорожанию сохраняется, то я рекомендовал бы при покупке морозильной камеры обращать внимание на класс энергопотребления, так как камера потребляет достаточно много. Думаю лучше купить дороже камеру класса А, чем потом постоянно оплачивать большие счета за электроэнергию.

Категорії