Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати волейбольний м'яч: які бувають і як не купити підробку

Дата публікації: 24.04.2017 10:46
Дата оновлення: 24.04.2017 10:46

Волейбол – це одна з найпопулярніших спортивних ігор, яка знайома майже кожному. У неї можна грати як на відкритих, так і на закритих майданчиках, і при цьому отримувати масу задоволення. Але тільки за умови, що ви знаєте як вибрати волейбольний м'яч. Оскільки це головний і по суті єдиний спортивний інвентар, що вимагається для цієї гри. Тільки його стосуються гравці і тільки він впливає на інтерес до гри і на її тривалість. Так що якщо ви хочете отримувати максимум задоволення від волейболу – вам потрібно купити хороший волейбольний м'яч. 

1. Професійні або аматорські

Абсолютно всі волейбольні м'ячі можна чітко розділити на дві групи – професійні та аматорські (звичайні).

Професійні – для ігор і тренувань професійних спортсменів волейболістів. Вони виробляються з найсуворішим дотриманням певний технічних стандартів: 

  • моделі для класичного волейболу повинні мати об'єм 65-67 см і важити 260-280 г, внутрішній тиск 0,300 – 0,325 кг/см2; 
  • моделі для пляжного волейболу злегка більший звичайного – 66-68 см і в них менше тиск – 0,175 – 0,225 кг/см2, а ще пляжні волейбольні м'ячі мають яскраве забарвлення.

Крім того, професійні волейбольні моделі надійніше, довговічніше і вони здатні витримати сильніші удари. Єдиний їхній мінус – ціна. Правда, якщо ви вирішите купити професійний волейбольний м'яч, то з часом він окупиться, так як його термін служби на порядок більше. 

Аматорські – це волейбольні м'ячі для звичайних людей. Вони м'якше, дешевше і виробляються без чіткого дотримання спортивних стандартів. Наприклад, аматорські волейбольні м'ячі можуть бути різних розмірів (для маленьких дітей, підлітків і дорослих), з будь-розфарбуванням (квіточки, рибки або черепа) і з практично будь-якою текстурою і способом зшивання (пятіграннік, меридіани, завихрення і ін.).

2. Шиті або клеєні

Залежно від техніки виробництва волейбольні м'ячі можуть бути шитими або клеєними. Шиті моделі, як правило, виготовляються з натуральної або синтетичної шкіри: шиється «чохол», який просто надягають на підставу вироби (камеру). Клеєні моделі трохи складне в виробництві: основу м'яча обмотують армованим каркасом з міцних ниток, до якого приклеюють зовнішнє покриття. Такі вироби більш стійкі до частого використання, але вони не люблять перепадів температур і прямих сонячних променів.

Вибір волейбольного м'яча в плані способу виробництва потрібно робити на підставі того, де його будуть використовувати: якщо це закрита майданчик – беріть клеєний м'яч, якщо немає – зшитий.

3. Підробка або оригінал

Як вибрати волейбольний м'яч від брендового виробника, а не китайську підробку? У цьому вам допоможе знання трьох простих факторів:

  • По-перше, у хорошого вироби хороша ціна. Lamborghini або BMW не будуть продаватися за ціною Запорожця. З волейбольними м'ячами все так же: якщо на ньому стоїть логотип Molten, Wilson або Mikasa, то він не може коштувати 300 гривень. Навіть якщо це контрабанда. 
  • По-друге, у всіх відомих виробників є свої «фішки»: забарвлення, спосіб маркування або упаковка. Пошукайте їх в інтернеті або просто придивіться до фотографій.
  • По-третє, у оригіналу не видно швів. У брендових марок все елементи ретельно і дбайливо підігнані одна до одної. Про підробки такого не скажеш: натисніть на поверхню навколо стиків тканини і ви побачите шви. 

4. Кожній майданчику свій м'яч

Залежно від майданчика, вибір волейбольного м'яча потрібно робити за такими критеріями:

  • Для ігор в спортзалах найкраще купувати класичні клеєні волейбольні м'ячі з щільним синтетичним покриттям. Оскільки тут їх неприязнь до прямого сонячного світла і перепадів температур не мають значення. 
  • Для ігор на відкритих майданчиках слід брати шовні моделі з шкіряним покриттям. Вони трохи важче і тому будуть більш стійкі до вітру. 
  • Моделі для пляжного волейболу повинні бути водостійкий і покриті мікрофіброю. Останнє потрібно щоб м'яч не деформувався через підвищеної вологості, прямого сонячного світла і перепадів температур.
  • Для ігор на закритих майданчиках найкраще підійде м'яч з однотонним світлим кольором. Для відкритих просторів потрібна триколірна яскраве забарвлення, що виділяється на тлі неба, зелені або піску.
Коментарі
Залиште коментар
Ф
18.06.2017 15:28

С друзьями скинулись и купили волейбольный мяч от Mikasa. Конечно, ценник изначально шокировал, но когда раскидали сумму на всех, то шок прошел. Играем уже пять лет. Мяч даже свой цвет не потерял. Качество на высоте.