Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати сканер?

Дата публікації: 03.12.2015 09:25
Дата оновлення: 03.12.2015 09:25

Отримані дані можна редагувати, зберігати на комп'ютері або відправляти на друк. Давайте розберемося, як вибрати сканер для виконання певних завдань на роботі і вдома.

Види сканерів

Можна виділити чотири основні типи сканерів, призначених для оцифровки даних в офісних або домашніх умовах:
1. Ручний – найкомпактніший і мобільний варіант. Здатний працювати без підключення до комп'ютера. Зручний для сканування невеликих зображень, але не відрізняються високою якістю отриманої картинки і швидкістю оцифровки.
2. Планшетний – найбільш затребуваний і поширений вид сканерів. Дозволяє обробляти текстову і графічну інформацію в зручному форматі. Займає небагато місця на столі.
3. Барабанний – вимагає закріплення документа або фото на скляному барабані, за допомогою обертання якого здійснюється сканування. Забезпечує високу точність і чіткість картинки, швидкий і плавний хід механізму, але не дуже зручну форму подачі матеріалу.
4. Потоковий – простягає окремі листи, закріплені в спеціальному лотку, без участі користувача. Забезпечує високу швидкість роботи, але не призначений для сканування видань з палітуркою.

Технічні характеристики

Щоб дізнатися, як вибрати сканер відповідно до його технічними характеристиками, розглянемо найбільш значимі з них:

  • формат оригіналу;
  • роздільна здатність сканування;
  • тип матриці;
  • контрастність і глибина кольору;
  • швидкість оцифровки;
  • інтерфейс підключення.

Формат і дозвіл

Найбільш популярним форматом планшетних сканерів вважається розмір сканируемой області А4. Це дозволяє повністю оцифровувати листи документів, рефератів, доповідей. Сканери, що підтримують формат А3, в основному використовуються в спеціалізованій сфері, де нагальною потребою є оцифровка креслень та широкоформатного друкованої продукції.

Дозвіл сканера визначає деталізацію отриманого зображення. Чим це значення більше, тим вище якість одержуваної цифровий картинки. Якщо ви збираєтеся сканувати виключно текст, то допустимим рівнем буде 300 dpi. Для обробки картинок і фотографій роздільна здатність сканера має бути не менше, ніж 600 dpi.

Особливості роботи і підключення

Матриця сканера може бути одного з двох типів:
1. CIS – підтримує USB-підключення, характеризується компактністю і низькою енергозатратністю, невисокою вартістю. Забезпечує прийнятний для домашнього застосування рівень якості.
2. CCD – дозволяє отримати максимально якісну, чітку і контрастну картинку навіть при наявності нерівностей поверхні об'єкту сканування. Займає більше місця і коштує дорожче.

Показник глибини кольору відповідає за кількість квітів, які здатний розпізнати сканер. Контрастність кольору визначає точність розпізнавання відтінків. Ці параметри особливо важливі для тих, хто збирається сканувати кольорові зображення і фотографії.

Найбільшою швидкістю сканування мають барабанні сканери, планшетні працюють трохи повільніше. Зверніть увагу на кількість можливих режимів роботи. Різна швидкість може використовуватися для попереднього перегляду документа і подальшого сканування з необхідної чіткістю.

Різні моделі сканерів можуть підключатися до комп'ютера дротових або бездротових шляхом. Найбільш поширений формат проводового підключення – через USB-порт. Можливість використання мережевого інтерфейсу Ethernet стане в нагоді для офісної роботи, забезпечивши доступ до пристрою декільком користувачам.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії