Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати міський рюкзак: 6 лайфхаків із серії «Як же я раніше не здогадався?»

Дата публікації: 30.12.2020 19:45
Дата оновлення: 05.06.2023 15:30

Сучасні рюкзаки для міста на перший погляд виглядають однаково, але водночас вони мають низку функціональних відмінностей. Саме їх розглянемо, щоб покупка стала не лише вигідною, а й зручною, корисною.

Городской рюкзак в повседневной жизни

З цієї статті дізнаєтеся про критерії, які потрібно враховувати при виборі міського рюкзака. Зупинимося на основних моментах: чим рюкзаки відрізняються один від одного, що в них можна носити і яким матеріалам віддати перевагу.

Критерії вибору міського рюкзака

Придумані різноманітні моделі, які мало чим схожі на туристичні рюкзаки зовні та внутрішньо. Щоб вибрати рюкзак для міста, потрібно визначитися із стилем. Для їзди на велосипеді або бігу передбачені заплічні мішки обтічної форми. Такі аксесуари не бовтаються під час руху та забезпечують стабільність вантажу.

Носити ноутбук роботу чи прогулянку можна у рюкзаку етнічного стилю. Його характерною особливістю є наявність орнаментів на поверхні. Завдяки безлічі кишень, користувач може брати із собою ще й зарядку, навушники, записник.

Для спортсменів варіантом є сумка. У ній є одне велике відділення та кілька маленьких. Такі рюкзаки місткі та зручні. У них влазить спортивний одяг та взуття для тренування. А ще пляшечка води, гаджети, серветки та інша дрібничка для гігієни.

З функціональної точки зору перед покупкою міського рюкзака важливо звернути увагу на відповідність шести критеріям.

  • Міцність

Від цього залежить вага вантажу, який можна, можливо нести не на шкоду навантажень на лямки.

  • Зручність

Широкі лямки однаково розподіляють навантаження на плечі і не врізаються в шкіру. Завдяки анатомічній спинці знижується рівень навантаження на опорно-руховий апарат. Наявність вентиляції забезпечує комфорт у спеку.

  • Вологостійкість

Добре, якщо матеріал оброблений просоченням, що відштовхує Воду. Можна пересуватися містом у дощ, не переживаючи, що речі в рюкзаку промокнуть.

  • Компактність

Після повернення додому сумку можна скласти у шафі, і вона займе мінімум місця.

  • Місткість

Найчастіше для міського рюкзака прийнятний об'єм у межах 30 літрів.

  • Колір

Ідеально, якщо поєднуватиметься з кольором одягу, але практичність на першому план. Менше забруднюються вироби в чорному, синьому та коричневому виконанні. Яскраві моделі теж виглядають не гірше, як рюкзак 2Е StreetPack 20L Yellow.

Бренд грає не останню роль під час виборів товару. Імениті виробники вже не боятимуться того, що їх товар буде не затребуваний. Тому при виготовленні рюкзаків на першому місці якість, а не ціна.

Читайте: ТОП-5 речей для активного літа

Об `єм

Розумним для рюкзака вважається до 35 літрів. Більш об'ємні — доречно туристам. Для простоти розуміння:

  • до 20 літрів – маленькі рюкзачки мобільні, але в них багато речей не покладеш. Така поклажа підходить для носіння лептопа, гаманця та планшета (наприклад рюкзак 2Е StreetPack 20L Black). Іноді їх розмір настільки малий, що важко міститься контейнер з обідом;
  • від 23 до 28 літрів є оптимальним варіантом для повсякденного життя. У них влазять цифрові гаджети, обід, документи та необхідні речі;
  • від 30 до 35 літрів – великі рюкзаки виглядають габаритними. Носити їх доцільно, якщо доводиться часто їздити по відрядженнях і не хочеться захаращувати житло надмірною ручною поклажею.

На замітку: Як вибрати намет для відпочинку на природі?

Начинка

Практично у всіх виробах передбачено відділення для переноска ноутбука. Незважаючи на компактність, деякі портативні комп'ютери можуть мати пристойну вагу, яку носити за спиною набагато зручніше, ніж у руках. Крім кишені для ноутбука, міські рюкзаки мають відділення для смартфона, фотоапарата або плеєра.

Внутренняя организация городского рюкзака

Безумовно, не кожен міський мешканець щодня носить із собою арсенал електроніки. Для таких користувачів розроблені моделі без відділення для портативного ПК. У них можна зручно розмістити їжу, книги, документи чи змінний одяг.

Деякі вироби оснащені відсіком-термосом, в якому зберігається тепло або прохолода протягом кількох годин. Зручно, коли треба, щоби їжа довше залишалася розігрітою, а вода холодною. У дрібних кишеньках власник рюкзака зможе носити канцелярське приладдя, ключі та сонцезахисні окуляри.

Корисна стаття: Як вибрати шкільне приладдя: корисні поради

Комфорт та ергономіка

Такі виробники міських рюкзаків, як Tucano, Lenovo, Wenger подбали про створення моделей, в який зручно переноситиме вантаж до 40 КГ. Комфортні Рюкзаки не тиснуть на плечі, мають анатомічну спинку, що вентилюється, і місткі.

Рюкзак 2E BPN63145GR 16" Gray оснащений захистом від кишенькових злодіїв. Блискавки, що закривають рюкзак, візуально визначити неможливо. Власник може відкрити застібку лише під певним кутом. За рахунок використання багатошарових стінок, розтин ножем також неможливо. ІЗ таким рюкзаком можна не боятися їздити у громадському транспорті.

Матеріали

Міському рюкзаку доводиться витримувати чимало випробувань, оскільки вони користуються практично цілий рік. Його можуть жбурляти або протягувати через стовпотворіння людей. Саме тому рюкзаки для міста шиють із зносостійких та щільних матеріалів.

 Городской рюкзак из натуральной кожи

Для пошиття застосовуються тканини з поліестеру та нейлону з грубим плетінням. Поширеним варіантом є тканина доббі, яка наділена водовідштовхувальними властивостями та підвищеною щільністю.

Популярні рюкзаки з натуральної шкіри, для якої характерна міцність, зносостійкість та привабливий дизайн. Шкіряні рюкзаки здатні довго служити своїм власникам, зберігаючи презентабельний вигляд, хоча коштують від 1000 грн.

Бюджетним рішенням може стати екошкіра (штучна шкіра). Цей матеріал може прослужити кілька сезонів. Недоліком штучної шкіри є схильність до низьких температур. На морозі матеріал може розтріскуватися.

Цікава стаття: налаштувати смартгодинник: покрокова інструкція у 4 розділах

Варіанти конструкції міського рюкзака: таблиця

Вид конструкції рюкзака
Об `єм Особливість конструкції
Класичний заплечний мішок 30 літрів Прямокутний варіант на широких лямках з поясним ременем
Слінг 20 літрів Сумка на одній широкій лямці, яка дозволяє діставати речі, не знімаючи рюкзак з плечей
Ультралегкий складаний рюкзак 15 літрів Моделі на тонких лямках з невеликою вантажопідйомністю
Рюкзак-портфель 20 літрів Лямки заховані у відсіку, перетворюючи рюкзак на портфель
Roll-top 35 літрів Водонепроникний циліндр з одним відділенням

Вищеперелічені вироби поділяють на жіночі та чоловічі варіанти. У жіночому рюкзаку спина вже й коротша, оскільки більшість жінок нижчі за чоловіків. Також відмінною рисою жіночих рюкзаків є вигнуті ремені.

Усередині конструкція рюкзаків може вмикати низку елементів.

1. Кишеня для електроніки
Дозволяє носити ноутбук або планшет із гарантованим захистом від механічних пошкоджень.
2. Поясний ремінь
Служить для раціонального розподілу навантаження та забезпечення балансування вантажу.
3. Грудна стяжка
Підганяє рюкзак під особливості фігури власника і дозволяє зняти з плечей частину навантаження.
4. Чохол для дощу
Захищає речі від промокання.

Асортименти рюкзаків для міста великий. Купуючи певний варіант, варто враховувати цілі використання, і лише потім РОЗГЛЯДАТИ його функціональні особливості. Тип Міського рюкзака багато в чому визначається ритмом життя його власника.

Сподіваємось, представлена інформація буде корисною і ви зможете вибрати для себе зручний, якісний, а головне функціональний, рюкзак для міста.

Читайте: 5 причин купити фітнес-браслет

Коментарі
Залиште коментар