Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як прати пуховик в пральній машині: 5 правил

Дата публікації: 16.11.2020 14:36
Дата оновлення: 16.11.2020 14:36

Речі на пуху примхливі в пранні. Виправ не так, вважай, зіпсував: то лізуть, то розтягуються, то чорт знає, що з ними відбувається. А от якщо не замочувати і доводити до ладу в пралці на щадному режимі, можна уникнути проблем. Але це лише мала дещиця умов.

Стирка пуховика в стиральной машинке

У статті даємо рекомендації, які позбавлять вас від походу в хімчистку і допоможуть довше зберегти речі після прання в гідному вигляді.

На замітку: Яка пральна машинка краще – вертикальна або фронтальна: 5 відмінностей

Що потрібно врахувати при підготовці до прання пуховика в пральній машині?

Для початку варто перевірити ярлики на ньому. Так буде простіше зрозуміти, як доглядати за одягом, чи можна його прати або краще відразу витратитися на хімчистку.

Відмітки, які частіше зустрічаються на ярличку:

  • «перекреслений таз» – забороняє прання;
  • «рука і таз» – прати тільки руками. Значок можна часто зустріти на моделях з натуральним пухом;
  • «цифри» – вказують необхідну температуру води;
  • «лінія під значком таза» – дозволений тільки делікатний режим.

Отметки на ярлыках пуховика

Також деякі виробники пишуть інформацію про сушіння речі. Ці маркери та детальний опис теж можна побачити на ярликах.

Порада: якщо покупка одягу з пуховим наповнювачем тільки в планах, варто віддати перевагу простьобаним моделям. Вони краще переносять прання і сушіння (мається на увазі в сушильній машині), практично відразу повертаючись в первозданний вигляд. На відміну від цільних плащів, виглядають, як мішок зі збитим внизу пухом.

Ще один важливий момент: перевірте вміст кишень куртки. Призвести до небажаних наслідків або зовсім зіпсувати одяг може звичайний льодяник або паперові серветки, забуті в кишені.
Якщо капюшон, комір або манжети прикрашені хутром, то варто його зняти. Зазвичай виробники піклуються про те, щоб це було максимально зручно, закріплюючи хутро за допомогою замків, ґудзиків та інших застібок. Якщо ж він не знімається, є ймовірність, що на ярлику буде вказано «Тільки хімчистка».

Перед тим як покласти пуховик в пралку (наприклад, LG FH0J3NDN0), потрібно перевірити, чи застебнуті всі блискавки та кишені, інакше є ризик зіпсувати тканину або фурнітуру.

Важливо! Річ необхідно вивернути навиворіт. І не прати її з іншими речами, навіть якщо вам здається, що місця достатньо.

Цікава стаття: Як вибрати пральну машину автомат по 7 параметрам: огляд, порівняння та відгуки

Вибір засобу для прання пухових виробів в пральній машині

На полицях магазинів величезний асортимент засобів, тому легко підібрати необхідний варіант. Варто врахувати вид тканини, використовуваної в виробі, наповнення, рівень забруднень. Тут тільки один важливий момент: не варто прати пуховик в тандемі з сухим порошком. Він сильно піниться і погано виполіскується, тому доведеться кілька разів повторювати полоскання. А це не найкращий варіант для пуховика.

Перед тим, як закинути виріб в машинку (в той же Indesit IWSB 51051, наприклад), варто оглянути його на наявність локальних забруднень. Зазвичай вони є на комірі, манжетах, а також у кишенях. У цьому випадку знадобиться засіб для виведення плям. Досвідчені господині також рекомендують господарське мило. Крім цього, діляться практичним досвідом:

  • вивести жирні плями можна, використовуючи будь-який засіб для миття посуду, але важливо не перестаратися, так як воно дуже піниться і буде складно прополоскати річ;
  • пудра і тональний крем легко виводяться звичайною міцелярною водою, і чистка не знадобиться.

Зверніть увагу! Пуховики не переносять дуже їдких хімічних засобів, тому варто вибирати м'які гелі або капсули. Краще, якщо вони будуть з ополіскувачем. Щодо освіжувача варто добре подумати, так як пух відмінно вбирає запах, тому використовуючи кондиціонер з їдким ароматом, буде вельми складно позбутися його кілька днів, а іноді навіть тижнів. 

Дізнайтеся: Як працює пральна машина – пристрій і принцип роботи автомата. 5 основних етапів прання

5 правил прання пуховика в пральній машині

Тільки після того, як виріб оглянуто і підготовлено, можна розпочинати прання, не забуваючи про прості правила.

  1. Помістіть в барабан з річчю кілька м'ячиків для тенісу (для однієї куртки знадобиться 3-4 кульки). Це дозволить краще випрати внутрішнє наповнення і не дасть пуху збитися в ком. Також в господарських відділах великих супермаркетів можна купити спеціальний м'ячик для прання пухових виробів, але за фактом його використання нічим не відрізняються від більш простих засобів.
  2. При наявності спеціальної програми для прання пухових речей все значно спрощується. Але більшість моделей випущені без неї, тому доведеться підібрати відповідний варіант. Це може бути делікатне або ручне прання. Якщо мова про температурний режим, тут строго 30 С і експериментувати небажано.
  3. Увімкніть подвійне полоскання, щоб добре вивести миючі засоби.
  4. Ніколи не періть в пральній машині дві куртки одночасно, оскільки обидві речі будуть або погано випрані, або зіпсовані.
  5. Пуховик великих розмірів може роздуватися в процесі, тому варто закинути в барабан ще рушник (яке не буде линяти), що запобіжить даній проблемі.

Порада: якщо використовуєте тенісні м'ячі, спробуйте заздалегідь випрати їх, щоб переконатися, що вони не змінюють колір.

Специальные мячики для стирки пуховика

Якщо дотримуватися цих простих вказівок і прати пухові вироби в пральній машині (та хоч би й в CANDY RO4 1274DXH5 \ 1-S) не частіше ніж раз в сезон (за винятком особливих випадків), то результат буде відмінним. Пуховик прослужить багато зим, не втрачаючи свого зовнішнього вигляду і якостей.

Міфи про прання пуховика в пральній машині

Насамперед варто сказати про замочування. Багато людей думають, що при складних забрудненнях найкраще замочити річ на кілька годин. І якщо зі звичайним одягом це працює, то для виробів з натуральним наповнювачем таке рішення може бути згубним.

Віджим в пральній машинці шкідливий пуховим виробам. Це ще один поширений міф. Якщо використовувати м'ячики та включити 600 оборотів, такий варіант не зашкодить пуховику. До того ж, це набагато ефективніше, ніж викручування вручну.

Сушка пухового виробу

Після того як знайдено ідеальну інструкцію, як прати пуховик в пральній машині (наприклад, в Zanussi ZWSH7100SS), необхідно вивчити правила його сушіння.

Насамперед потрібно розстебнути замки, і розправити пуховик. Вивертати на лицьову сторону не потрібно, оскільки тканина може вигоряти, особливо під сонцем. Варто струснути пуховик, щоб розподілити пух всередині. І повісити на вішалку-плечики, яку потім перемістити на сушку або мотузку. У вертикальному положенні зайва вода швидко стече. Хоча є ще один корисний лайфхак: якщо віджимання було мінімальним, то після прання варто звернути пуховик у великий махровий рушник на кілька хвилин, і воно швидко вбере воду. До речі, якщо наповнювач – синтепон, то сушити варто також.

Не бажано класти пуховик на батарею. Плачевно позначиться також використання фена, адже відновити пальто після цього вже не вийде. Структура пера буде зруйнована високою температурою. Воно стане ламким і буде погано утримувати тепло.

Максимально прискорити процес сушіння можна вибором місця. Воно повинно добре провітрюватися. Ідеально, якщо ви будете сушити річ на відкритому повітрі. Хоча і тут є нюанс: тканина на прямому сонці може вигоряти, тому варто продумати ніж прикрити річ.

Сушка пуховика

Зазвичай сушка займає від кількох годин до кількох днів, тут все залежить від розмірів виробу. При цьому важливо просушити повністю, інакше потім буде виникати запах вогкості. Якщо такий пуховик ще й повісити відразу в шафу, може початися гниття пуху.

Якщо в будинку є пральна машинка з програмою сушки, використовувати її небажано. Це може зіпсувати натуральний наповнювач, що згодом робить виріб тонким і знижує його теплоізоляційні властивості.

На замітку: Як правильно вибрати сушильну машину, або яка краще в побуті: 5 порад

Помилки при пранні пухових виробів в пральній машині: таблиця

Помилка
Рішення
Неправильно підібраний режим прання, що призвело до появи грудок пуху всередині Варто постаратися розподілити грудки вручну. Робити це потрібно під час сушіння (періодично) і після нього. Якщо ж це не допомогло, краще перепрати пуховик заново за всіма правилами
Пральний засіб не вимився до кінця (часто так трапляється при використанні сухих порошків) і залишилися розводи Варто включити повторне полоскання
Залишилися плями Краще запрати їх, потім повторити процес прання. Тому що, запрані місця будуть відрізнятися на тканині та виглядати як ті ж плями
Запах після тривалої сушки в приміщенні Можна повісити виріб на балконі або на вулиці, щоб воно добре провітрилось, але якщо запах залишиться, доведеться повторити прання

Практично з будь-якої ситуації є вихід. Якщо ж прання проведене абсолютно неправильно (високі температури, відсутність м'ячиків, віджимання і сушка на батареї), тоді доведеться купувати новий зимовий одяг і винести урок із ситуації.

Тепер читачам зрозуміло, як прати пуховик в пральній машині (LG F2J3WS2W). Крім того, стало ясніше, як його висушити та доглядати. При цьому варто ще подбати про правильне зберігання виробів в літній час. Для цього придбайте якісні бавовняні чохли, покладіть в них лавандовий пакетик, а також підберіть вішалку, що відповідає розміру. Якщо всі ці пункти будуть виконані, куртка або пальто будуть багато сезонів радувати власника відмінним станом.

До слова: Чому не зливається вода з пральної машинки – 5 способів злити воду вручну

Коментарі
Залиште коментар
Категорії