Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевірити Айфон на оригінальність — 8 робочих способів

Дата публікації: 12.04.2024 14:31
Дата оновлення: 12.04.2024 14:50

Щоб уникнути шахрайства з продажем підробки, варто знати, як перевірити Айфон на оригінальність. Розглянемо тільки перевірені способи.

Перевірка за IMEI: 2 способи

IMEI — унікальний ідентифікатор, присвоєний кожному смартфону, включно з Apple. Код використовується для ідентифікації конкретного пристрою в мобільній мережі. Він складається з 15 цифр і використовується для блокування або відстеження гаджета в разі втрати або крадіжки.

Два варіанти дій, якщо потрібно перевірити Айфон за Імей:

  1. Знаходять код у самому смартфоні 
    Переходять у розділ «Налаштування» на iPhone, потім вибирають «Загальні», далі «Про інформацію» або «Про пристрій». IMEI зазвичай вказується тут. Або знаходять IMEI на коробці iPhone.
  2. Переходять на сайт Apple під назвою «Check Coverage»
    Вводять IMEI пристрою. Цей сервіс дає змогу дізнатися інформацію про гарантію та сервісне обслуговування смартфона. Після введення Імей можна дізнатися, чи був пристрій коли-небудь зареєстрований Apple.

Також може допомогти в перевірці автентичності офіційний сайт Apple під назвою «Check Activation Lock Status». На ньому вводять IMEI пристрою. Це дає змогу дізнатися, чи активований на пристрої функціонал «Блокування активації». Якщо він активований, це вказує на справжність.

Для загального розуміння: Як вимкнути геолокацію на Айфон: 3 способи роботи з навігацією

Перевірити Айфон за серійним номером: як це відбувається

Серійний номер iPhone — унікальний код, також присвоєний кожному пристрою Apple. Він використовується для ідентифікації конкретного смартфона в базі даних і потрібен для перевірки гарантії, сервісного обслуговування та реєстрації продукту.

IMEI та серійний номер у налаштуваннях айфона

Щоб перевірити серійний номер Айфона, його знаходять у налаштуваннях гаджета або через програму iTunes під час підключення до комп'ютера. Також він знаходиться на задній панелі деяких телефонів і на їхній упаковці. А ще для цього проробляють низку маніпуляцій:

  • Відвідують вебсайт Apple під назвою «Check Coverage» і вводять серійний номер пристрою. Цей сервіс дає змогу дізнатися інформацію про гарантію та сервісне обслуговування зареєстрованого Айфона.
  • Порівнюють інформацію на телефоні з офіційними даними Apple. Для цього відкривають офіційний сайт Apple або підтримку Apple і перевіряють модель, рік випуску та інші характеристики.
  • Користуються додатковими онлайн-сервісами: IMEI.info, SNDeepInfo, CheckCoverage.Apple.com. 
  • Звертаються в авторизований сервісний центр Apple для детальної перевірки на наявність ознак підробки.

Перевірка через AppStore: ідеї та підказки

App Store — це цифровий магазин додатків, розроблений компанією Apple. У ньому є платні та безплатні додатки. Щоб перевірити iPhone на оригінальність через цю систему, натискають на фірмовий логотип у телефоні. Якщо після цього потрапляють саме в App Store, а не в магазин для Андроїда Google Play, значить у гаджеті не варто сумніватися.

значок App Store на айфоні

Також у магазині додатків доступний до завантаження офіційний додаток Apple Support. Він дає змогу отримати допомогу та підтримку. Наприклад, розв'язати проблеми та поставити запитання про справжність або безпеку придбаного iPhone.

Перевірка через Siri — віртуальна допомога 

Siri для iPhone — це віртуальний помічник, розроблений Apple для пристроїв з операційною системою iOS. Siri здатний виконувати різні завдання і відповідати на запитання користувачів за допомогою голосових команд.

Як зрозуміти що Айфон оригінал через Siri? Наприклад, можна запитати помічника: «Яка модель iPhone у мене?» або «Який у мене серійний номер iPhone?». Siri відобразить відповідну інформацію на екрані.

Потім, щоб перевірити справжність Айфона, використовують методи, описані раніше: перевірка через IMEI або серійний номер за допомогою спеціалізованих сервісів.

У скарбничку знань: Не відкриваються програми на iPhone — 4 причини та 6 способів розв'язання проблеми

Перевірка функціонала iOS — список додатків у таблиці

На iPhone доступні ексклюзивні додатки, яких немає на інших мобільних пристроях: 

GarageBand
Музичний застосунок для створення музики, запису, мікшування та обробки звуку
iMovie Додаток для редагування відео, що дає змогу створювати професійні відеоролики  та трейлери прямо на iPhone
Pages, Numbers, Keynote Додатки для роботи з документами, електронними таблицями та презентаціями
Clips Додаток для створення коротких відеороликів і відеоподкастів з різними ефектами та інструментами редагування
Shortcuts Додаток, що дає змогу створювати власні автоматизовані робочі процеси та гарячі клавіші для виконання завдань
Health Застосунок для відстеження здоров'я та фітнесу, що дає змогу моніторити активність, сон, харчування та інші аспекти здорового способу життя
Find My Застосунок для пошуку загублених пристроїв і друзів, які використовують Apple-пристрої

Додатково на iPhone можуть бути додатки від сторонніх розробників, які випускаються ексклюзивно для платформи iOS.

До слова: Що нового в iOS 17 — огляд операційної системи: 10 айфонів з її підтримкою

Зовнішній огляд: на що звернути увагу

Іноді доцільно перевірити Айфон перед покупкою за зовнішнім виглядом. Кілька ознак, на які варто звернути увагу:

  1. Логотип Apple — розташований на задній панелі пристрою і рельєфно виконаний. У підробок неякісний логотип.
  2. Оригінальні iPhone без видимих дефектів. На них немає тріщин, сколів і нерівностей на корпусі.
  3. Кнопки управління працюють плавно і бездоганно. Натискання на них чіткі та чуйні.
  4. Шрифт і написи на упаковці, а також на пристрої, виразні та легко читаються. Шрифт однорідний.
  5. Серійний номер на задній панелі пристрою і на упаковці має збігатися. Підроблені пристрої часто викривають за невірним серійним номером.
  6. Вага і розмір відповідають заявленим у документації пристрою.

зовнішній вигляд айфона

Перевірка справжності за зовнішнім виглядом може бути неповною і не завжди надійною. Для найточнішого контролю рекомендується комбінувати різні методи, серед обов'язкових — перевірка IMEI та серійного номера. 

Перевірка упаковки та комплектації: важливі аспекти

Оригінальна упаковка iPhone з міцного картону. Вона без видимих пошкоджень або дефектів. Логотип Apple на ній виразний і на дотик тиснений. У підробок часто лого з розмитими краями або неправильним забарвленням. Упаковка захищена пломбами або плівкою. Вони гарантують цілісність пристрою та аксесуарів. Перевіряють, чи немає ознак розкриття або пошкодження цих захисних елементів.

коробка для айфона

Оригінальний iPhone завжди постачається з документацією, включно з інструкціями з експлуатації, гарантійними умовами та іншими супутніми матеріалами. Ці матеріали мають бути надруковані на білосніжному папері з чіткими текстами та зображеннями.

У оригіналу в комплектації зарядний пристрій, кабель Lightning (не type-c, як в Андроїді) або USB-C, навушники (в деяких моделях) і, можливо, адаптер для навушників або перехідник. Усі аксесуари в якісному виконанні.

На замітку: Перенесення eSIM на новий iPhone — 2 простих способи

Інші способи, як перевірити Айфон перед покупкою

Багато що про справжність гаджета «розповідає» дисплей. Він має йти врівень із корпусом, а не випирати. Кольори — не бідні й не кричущі. Роздільна здатність картинки — висока, без «підморгувань».

У справжньому Айфоні немає слідів клею. У нього ідеальна збірка. Також допоможе відрізнити його від підробки синхронізація з iTunes для Windows або з Finder у macOS. Завантажують один із цих додатків із сайту Apple. Після цього, дотримуючись інструкції, виконують синхронізацію пристрою за допомогою USB-кабелю. Якщо синхронізація пройшла успішно, значить Айфон справжній. Коли система видає помилку, це свідчить про підробку.

Також в iPhone є голограма — ефект, який створюється за допомогою спецдодатків і пристроїв. Він дає змогу проєктувати зображення в тривимірному форматі.

І нарешті, відмітною відзнакою реселлера Айфона служить його логотип — надкушене яблуко з дизайнерським написом. Він незмінний у кожній моделі телефону.

фірмовий логотип

Завдяки сервісним центрам Apple і порадам, наведеним у цій статті, можна перевірити пристрій перед покупкою. Таким чином вдасться уникнути проблем від використання несправжнього пристрою і розчарувань від покупки. На оригінальний смартфон легко встановлювати нові оновлення, він працює без затримок. Хоча його ціна вища, ніж в аналогів, таке придбання виправдовує себе тривалим терміном служби і якістю.

Цікава стаття: ТОП 20 ігор на IPhone

Коментарі
Залиште коментар
Категорії