Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як подивитися екранний час — 3 робочі утиліти для 2 ОС

Дата публікації: 29.09.2022 10:57
Дата оновлення: 29.09.2022 11:23

Протягом дня люди постійно тримають в руках смартфон, не помічаючи, що проводять перед екраном свого апарата понад 10 годин. Подібні звички призводять до роздратування та втоми. На додаток, часто розряджається батарея. Щоб не допускати подібних проблем, розробники створили десятки корисних утиліт.

моніторинг екранного часу

Охочим встановити жорсткий контроль над роботою та відпочинком відразу потрібно розібратися в тому, що таке екранний час. Функція, що з'явилася в останніх Android, дозволяє впливати на ефективність використання батареї та запобігає залежності від ІТ продуктів. Хоча у кожної моделі апарату є своя специфіка кастомізації та моніторингу.

Знімаємо захист: Як прибрати пароль на Windows 10: спрощення входу 5 способами

Що таке екранний час та навіщо його контролювати

Цифрове щастя — термін, який сьогодні актуальний як ніколи. Люди все рідше випускають із рук смартфон, що стає звичкою та призводить до відповідних наслідків. Психологи та медичні спільноти стурбовані цією проблемою XXI століття.

цифрова добра доля — проблема XXI століття

Інструмент незамінний для батьків, які хочуть захистити дітей від спалювання часу з мобільним апаратом. Пристрої Android мають системи моніторингу для оптимізації витрати акумуляторного заряду. Те ж саме стосується iOS. Обидві платформи ґрунтуються на наступних принципах: 

Моніторинг 
Інструмент може відстежувати кількість часу, який люди витрачають щодня
Контроль Система дозволяє гнучко задавати параметри для кожного цифрового продукту

Використання вбудованих додатків допомагає уникнути казусів, але цього не достатньо. З базовим набором рядові користувачі можуть у 2-3 кліки подивитися та побудувати графік доступності для кожної гри, месенджера або платформи соціальних мереж. Однак для корпоративного доступу та сімейного контролю потрібні більші можливості. 

Пізнавально: Як оновити BIOS: 3 основні способи

Як дізнатися екранний час на Android

Залежно від версії ОС, користувачі можуть знімати параметри по-різному. У версіях 9+ інтегровано сервіс «Цифрове благополуччя». Для інших апаратів алгоритм наступний: 

  1. Перейдіть до розділу «Settings» і виберіть пункт меню «Батарея».
  2. Відкрийте «Витрата заряду». Просто натисніть, щоб побачити список програм, які споживають ресурси.
  3. За бажанням встановіть таймери для всіх ігор та програм (у заданий час програма буде закрита автоматично).

контроль екранного часу на Android

Всі Android-пристрої підтримують функцію віддаленого контролю. Якщо такого інструменту немає, можна завантажити Family Link. Утиліта дозволяє віддалено заборонити дітям використання девайсу для розваг. 

Як подивитися екранний час на Айфоні

Однією з найяскравіших інновацій для Apple IOS 12, представленої влітку 2021 року, була функція «Контроль часу». Утиліта допомагає користувачам оптимізувати роботу, значно спрощуючи керування пристроєм. За наявності в сім'ї дитини це незамінно. Щоб встановити оптимальні параметри, дотримуйтесь алгоритму: 

  1. Перед тим, як подивитися екранний час на Айфоні, отримайте доступ до утиліти через меню «Налаштування».
  2. Виберіть ім'я та знайдіть пункт Ліміти.
  3. Натисніть «Додати» та вкажіть бажані параметри.

Екранний час

Моніторинг часу використання екрана — найкращий спосіб з'ясувати, як багато часу люди використовують свій телефон. Утиліта дозволяє побачити, які каталоги краще видалити задля економії заряду. Кожен, хто розібрався в тому, як дізнатися про екранний час на Андроїд, може істотно оздоровити свою роботу з пристроєм. Для Apple IOS це особливо актуально.

Цікава стаття: Windows 11: огляд перспективного дизайну та нових можливостей — 7 претензій користувачів

Програми для контролю екранного часу

Вбудовані утиліти мають свої переваги та недоліки. Тож доводиться шукати альтернативу. Наявність великої кількості модифікованих версій операційних систем, як і моделей смартфонів, ускладнює вибір. 

моніторинг

У Play Market можна знайти десятки вартих уваги продуктів. Інструмент, який включає відстеження екранного часу, може називатися «Цифрове здоров'я та батьківські права доступу». У прошивці MIUI на пристрої Xiaomi ці дві функції об'єднані в одному розділі.

ActionDash

Базується на програмі Digital Wellbeing. Віджет виводить статистику на головний екран. Серед ентузіастів, які намагаються з'ясувати, як подивитися екранний час, це топовий продукт. Основні переваги утиліти:

  • оптимізація продуктивності апарату, 
  • історія програм та мультимедіа,
  • щоденна звітність.

 ActionDash

В Action Dash є система надання статусів: бронза, срібло і т.д. Для здобуття нового рівня необхідно активно використовувати функціонал. 

Розробники гарантують гнучкість налаштування — можна вибрати тему, увімкнути помічника, обмежити використання програм в обідній та вечірній час. Алгоритм враховує статистику конкретного користувача, підбирає рекомендації, що дозволяють скоротити час, проведений у соціальних мережах та ігровому режимі. Продукт сумісний з iPhone та Андроїд.

Секрети QR: Як створити QR код з логотипом або без — 5 прикладів генерувальних сервісів

Екранний час (StayFree)

Цю програму вже завантажили понад 1 мільйон користувачів. На Плей Маркет утиліта отримала високі рейтинги. Люди, що вирішили налаштовувати екранний час Андроїд за допомогою стороннього інструмента, можуть розраховувати на наступну функціональність:

  • лічильник кількості запусків;
  • інформація про відвідувані ресурси з можливістю блокування; 
  • візуалізація використання програм (діаграма);
  • глобальна статистика. 

Екранний час

StayFree дозволяє детально відстежувати витрачений час та активність кожної програми. Можна обмежувати доступ розважальних програм та ігор, задавати інтервал активності. По кожному продукту формується докладний звіт (у вигляді таблиці та графіка), дані можна експортувати до файлу. Передбачено блокування за допомогою пароля, є 5 тем для кастомізації.

Quality Time

Інструмент показує, скільки часу користувач проводить перед екраном смартфона, задаючи обмеження для кожної програми. Можна додати кілька профілів: для роботи, навчання, для вечірнього відпочинку. Гнучкість панелі є основною перевагою продукту.

QualityTime — гнучка утиліта для контролю екранного часу

Після встановлення QualityTime дані збираються у фоновому режимі. Подібний контроль не завжди є в альтернативних продуктів. Утиліта відстежує загальну інформацію про активність та статистику запуску. Натиснувши на назву у списку, можна вивести докладний звіт. Деталізація з'явиться на екрані за 1 секунду, навіть якщо телефон не є флагманським.

Контроль часу використання додатків

Розробники орієнтуються на максимальну функціональність. Користувач може активувати попередження при тривалій сесії. Додано функцію «Перерва» для тимчасового блокування смартфона або планшета. Подібний інструмент позбавить спокуси перевіряти ще раз електронну пошту або новини на Facebook. Додаткове налаштування корисне для офісних співробітників, які бажають підвищити свій KPI.

Перевагою QualityTime є наявність власного каналу IFTTT. Зібрану статистику можна порівняти з даними, обробленими через ресурси з відкритим кодом. Це корисно під час вирішення корпоративних завдань.

Моніторинг екранного часу — це хороший спосіб дізнатися, як багато людей тримають телефон в руках протягом дня або тижня. За допомогою простої утиліти вдасться уточнити, які програми спалюють більшість заряду. Для подібних завдань підходять вбудовані функції Android та спеціалізовані сторонні продукти. Яку програму обрати користувач визначає сам виходячи з ОС та типу пристрою.

Ховаємо інформацію на флешці: Як запаролити флешку: 4 технології та 5 утиліт

 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії