Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися принтером: вичерпні інструкції + 9 порад з експлуатації

Дата публікації: 17.08.2018 11:40
Дата оновлення: 17.08.2018 11:40

Є принтер - відмінно! Але щоб він не барахлить і жив довше, ніж зазначено в гарантії виробника, потрібно його берегти. Як правильно користуватися лазерним і струменевим друкуючим обладнанням, щоб воно служило якомога довше, розповідає ця стаття. Інструкції по установці і друку, а також прості, але надійні поради по експлуатації допоможуть продовжити життя як офісного, так і домашнього апарату.

как пользоваться принтером

Установка і підключення принтера

Правильно встановити принтер – справа нескладна, але важливе. Нижче – 2 способи підключення апарату до пристроїв, які працюють на платформах Windows і Mac.

1. Підключення за допомогою кабелю

Windows

Mac

Приєднати принтер до ПК за допомогою кабелю і відповідного роз'єму.

Переконатися, що встановлені останні оновлення. Можна просто оновити систему. Вставити кабель принтера до комп'ютера в потрібне гніздо. Провід повинен лежати вільно.

Важливо: провід повинен вільно і з запасом діставати до порту.

Включити принтер і підключити його до джерела живлення.

Включити принтер і підключити його до джерела живлення.

Включити ПК, під'єднати до нього апарат по USB.

Включити комп'ютер і підключити до нього пристрій через USB (можливо, знадобиться адаптер).

Пуск ➡️Параметри ➡️Устройства ➡️Прінтери і сканери ➡️Добавіть принтер або сканер

Клацнути Встановити ➡️следовать інструкціям, які будуть спливати на дисплеї.

Знайти ім'я свого принтера, наприклад, Xerox Phaser 3020BI, і клікнути Додати пристрій Якщо принтера немає у списку, варто вибрати відповідну опцію і слідувати інструкціям, які з'являться на моніторі.

Примітка: якщо друковане обладнання не підтримує ПК, тоді доведеться натиснути Завантажити та встановити – таке віконце спливе, якщо знадобиться

Слідувати інструкціям. Можливо, доведеться вставити інсталяційний диск з драйверами або ж завантажити їх з сайту виробника.

 проводное подключение принтера

Читайте також: Як влаштований матричний принтер: 3 факти про «точковому» друкарському обладнанні

2. Як підключити по бездротовій мережі Wi-Fi

Кроки, ідентичні для обох ОС:

  • Поставити принтер ближче до роутера. Це потрібно, щоб сигнал завжди був хороший.
  • Примітка: деякі пристрої потрібно приєднувати безпосередньо до маршрутизатора.
  • Включити принтер і з'єднати його з джерелом живлення.
  • У меню на екрані пристрою друкування відшукати бездротову мережу і ввести пароль.

Примітка: деякі моделі принтерів спочатку потрібно з'єднувати з ПК, а вже потім – шукати і підключатися до Wi-Fi.

беспроводное подключение принтера

Для Віндовс:

Пуск ➡️ Параметри ➡️ Пристрої ➡️ Принтери і сканери ➡️ Додати принтер або сканер ➡️ Додати ➡️ клікнути на ім'я свого принтера.

Для Мак:

Меню APPLE ➡️ Системні налаштування ➡️ Принтери і сканери ➡️ значок ➕ ➡️ клікнути на ім'я принтера.

Важливо: у випадку з обома системами вибирати потрібно ту ж точку доступу, до якої підключений комп'ютер, інакше ПК не знайде друкує апарат.

В тему: Як підключити принтер по мережі в Windows – від XP до Windows 10

Друк

Роздруковувати як документи, так і картинки за допомогою принтера – дуже просто . Комп'ютер або лептоп, підключений до апарата, сам підкаже, як це зробити. Нижче – коротка інструкція.

 распечатка текста на принтере на примере Виндовс

Текст:

  • В документі вибрати текст, який потрібно роздрукувати (або скопіювати його в документ з веб-сторінки), виділити, увійти в файлове меню і клікнути Друк. Ще простіше – клікнути Ctrl + P.

Рада: щоб дізнатися, як текст буде виглядати на роздрукованому аркуші, можна його попередньо переглянути, клікнувши відповідну опцію.

  • Відкриється вікно, яке відображає параметри друку. Можна: зазначити номери сторінок, з якими принтеру доведеться працювати, вибрати опцію для друку виділеної частини документа або ж роздрукувати поточний лист. Тут також варто вказати кількість копій. Все інше – справа смаку. Вибрати фон, орієнтацію сторінки, якість друку і т.д.
  • Для кольорового друку – можна задавати налаштування в меню Управління кольором.

Цікаво: OfficeJet Pro 6230 роздруковувати прямо зі смартфона.

Картинки, фото:

1. Клікнути на зображення: для однієї картинки або фотографії – два рази, для декількох зображень – утримувати Ctrl і клацати на кожне.

печать изображений на принтере

2. На панелі інструментів вибрати Друк.

3. Вибрати потрібні параметри, наприклад, якість, розмір аркуша, кількість відбитків і стиль.

4. Клікнути Друк.

Дивіться також: Вибираємо принтер – лазерний або світлодіодний: порівняння 2 типів принтерів

Поради по експлуатації

Щоб принтер прожив набагато довше гарантійного терміну, його потрібно любити, пестити і плекати. Вірніше, використовувати правильно. Нижче – поради про те, що робити, щоб залишити друковане пристрій в спадок внукам.

Власникам струменевих принтерів:

  • Правильне вимкнення=безпеку. варто смикати провід з розетки, заздалегідь не натиснувши кнопку виключення на пристрої. Якщо вимикати апарат як годиться, то друкуюча головка струйника переведеться до краю. А це захистить її дюзи від повітря і запобіжить висихання фарби.
  • Правильно використовувати девайс означає використовувати його регулярно – хоча б щотижня. якщо роздруківка зараз ні до чого, хоч один листочок все ж бажано надрукувати, щоб фарба не пересихала. Щоб не витрачати папір даремно, можна просто запускати і вимикати принтер хоч раз в тиждень. Якщо це сучасна модель, то вона сама проведе діагностику і почистить голівки.
  • Швидка заміна картриджа – запорука здоров'я струйника. заміна розхідники не дасть тоненьким каналам друкуючої головки довго контактувати з повітрям. З цією порадою пов'язаний ще один: стежити за датчиком витрати фарби. Якщо він показує, що чорнила мало, але девайс все ще друкує, це не означає, що расходник рано міняти. Справа в тому, що залишок чорнила допомагає ізолювати дюзи від повітря.

крутой струйный принтер Epson L805 Фабрика печати з Wi-Fi

  • Чистий принтер – не тільки красиво, але і безпечно. – абразив, який здатний здорово нашкодити рухомим елементам усередині друкувального пристрою, що як мінімум погіршить якість друку, як максимум – зіпсує сам апарат.
  • Тільки якісний папір.ЯК І засохлі чорнило, папір поганої якості або просто та, яка несумісна зі струменевим пристроєм, здатна засмітити сопла. До Речі, руками ці канали теж не варто чіпати.

Цікаво: у струминного L805 є Wi-Fi, він видає прекрасні відбитки з високою роздільною здатністю, а ще оснащений картриджами особливої форми, так що заправляти їх не складе труднощів.

Корисно: Що таке памперс в струменевому принтері і навіщо він потрібен + 8 етапів очищення памперса

4 рекомендації господарям лазерних принтерів:

1. Не варто використовувати відпрацьовану папір. Оскільки лазерні апаратиДРУКУЮТЬ за допомогою розігрітого тонерного порошку, фарба на папері, яка застосовується повторно, може розмокнути через велику температуру. Це може пошкодити принтер.

2. Перевіряти листи – необхідність. Випадково залишена скріпка може викликати необоротну поломку.

классный лазерный принтер Samsung SL-M2020 (SS271B)

3. Заправляти картридж потрібно тільки в сервісному центрі. Усередині картриджів таких принтерів сухий порошок. Прокидається, він може пошкодити внутрішні деталі девайса. Так що самодіяльність – ризикована справа.

Цікаво: економити папір – святе, а принтер, який друкує з двох сторін, в цьому допоможе. Хороший варіант – монохромнік SL-M2020. Підійде і додому, і в офіс.

4. Відносити на профілактичну чистку. Регулярне чищення внутрішніх частин девайса від пилу допоможе йому служити своєму господареві довше.

Тим, хто ще не купив: Який принтер краще – лазерний або струменевий: 4 критерії вибору

Правильно встановити і підключити принтер, а також користуватися ним з розумом – ось що потрібно для того, щоб не змінювати пристрій роками. Всім радам, наведеним у цій статті, користуватися нескладно, але вкрай необхідно. Наостанок – ще один лайфхак: небажано встановлювати друкарське обладнання під прямими сонячними променями. Добре, якщо воно буде знаходитися в прохолодному приміщенні, яке, до того ж, провітрюється регулярно. Так девайс НЕ буде перегріватися.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії