Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися Power Bank на сонячній батареї — 3 можливості для підзаряджання пристроїв, що сіли

Дата публікації: 12.05.2023 16:55
Дата оновлення: 12.05.2023 17:27

Такі Power Bank насичуються енергією сонця для підзарядки електроніки, що є ідеально-зручним рішенням для любителів походів та гулянь на природі.

зарядка смартфона від сонячного павербанка

У цій статті надано посібник з використання акумулятора на сонячній енергії. Прочитавши, у вас буде чітке уявлення про те, як він працює і як інтегрувати його у своє повсякденне життя.

Як правильно заряджати Power Bank на сонячній батареї

Для підзаряджання свого повербанка знадобиться сонячна панель з такою ж чи великою вихідною напругою. Потрібно знайти відкрите місце, де достатньо сонця, і розмістити панель. Деякі моделі оснащені регульованими підставками, які можна нахиляти під кутом для того, щоб вловити якомога більше світлової енергії.

Потрібно приєднати панель до блока живлення через USB або кабель та періодично стежити за процесом заряджання. У багатьох блоків живлення є світлові індикатори, що відображають стан заряджання. Якщо з часом він зовсім не зарядився або це відбувається занадто повільно, тоді варто поставити сонячну панельку так, щоб на неї потрапляло якомога більше світла.

заряд гаджетів від сонця

Панелі витримують нагрівання, а ось блок живлення найчастіше чутливий до високих температур. Тому важливо його встановлювати в провітрюваному та затіненому місці, щоб не перегрівався. Коли повністю зарядиться, його відключають від панелі, сам пристрій розбирають та складають на зберігання.

Розглянемо три альтернативи для заряджання таких акумуляторів.

Читайте: Як вибрати повербанк із сонячною батареєю — 9 факторів, що впливають на його продуктивність та довголіття

Від сонця

Сонячні батареї насичуються силою сонячного світла. Головна умова — вибрати місце, де його достатньо. Затінені ділянки й там, куди попадає мало сонця, не підходять, зарядка буде надто повільною. Панель краще розташовувати під палкими променями вранці чи вдень, коли сонце в зеніті, й там, де його не перекривають крони дерев або високі будівлі.

Наскільки швидко зарядиться павербанк, залежить від розміру панелі та місткості. Принаймні це буде повільніше, ніж від мережі. Іноді на це йде цілий день — доведеться набратися терпіння.

Від мережі

Більшість блоків живлення від сонячної енергії також мають вхідний порт для підзаряду від мережі. Потрібно увімкнути відповідний провід до акумулятора, а інший кінець до розетки, розрахованої на 220 вольтів. Коли на панелі загоряться зеленим усі індикатори, від'єднують зарядку від блоку та джерела живлення.

Через USB

Крім того, що такий Power живиться від небесного світила, його також можна підзарядити через USB коли похмуро або темно.

Для цього конектят micro- або USB-C до вхідного порту свого акумулятора, що насичується сонячною енергією. Коли зарядиться, вимикають.

Хороший рейтинг: ТОП повербанків 2023 року: 15 найкращих моделей

Як заряджати девайси від сонячної зарядки: головні правила

  1. Перевіряють павер на сумісність зі своїми гаджетами
    Потрібно переконатися, що напруга та струм акумулятора, що живиться від сонця, сумісні зі своїми телефонами, фотоапаратами та іншим, що потрібно підживити. Про це пишеться у посібнику до блоку живлення. Або ж можна скористатися «методом наукового тику» — шляхом спроб і помилок.
  2. Використовують відповідні кабелі
    Зарядка повинна бути сумісною з девайсом, що заряджається. Пошкоджені проводки краще не використовувати. Вони знижують ефективність зарядки, а то й зовсім провокують коротке замикання, через яке перегорає блок або пристрій, що заряджається.
  3. При обмеженому ресурсі спочатку варто заряджати малопотужні або важливі аксесуари
    Якщо акумулятор на сонячній енергії мало місткісний, тоді варто спочатку зарядити смартфон, комп'ютер чи GPS, потім — за ситуацією.
  4. Заряджають один пристрій за раз
    Навіть якщо у павера кілька портів. Заряд відразу двох і більше девайсів знижує ефективність підзаряджання і швидко розряджає блок живлення.
  5. Стежать за перебігом заряджання
    Важливо переконатися, що пристрої таки насичуються енергією. Якщо процес занадто повільний, варто перемістити панельку у відповідне місце або використовувати інший шнур, коли підзарядка від мережі або через USB.
  6. Заряджають блок після підзаряда пристроїв
    Необхідно відразу перезаряджати блок живлення від сонячної батареї, виставивши його на світло або приєднавши до USB. Тоді зовнішній акумулятор завжди буде готовим до використання.

Рятівні варіанти: Що робити, якщо немає світла: топ 7 порад для повноцінного життя в умовах екстриму

Правила експлуатації павербанків на сонячних батареях

Перед першим використанням павер на сонячній енергії заряджають від мережі.

  • По-перше, так швидше.
  • По-друге, таким чином, внутрішня батарея активується і буде готова до сонячної зарядки.

У процесі підзаряду періодично слід дивитися стан павербанка: заряджається він чи розряджається. На це вказують світлодіодні індикатори чи дисплей (якщо є). Таким чином можна переконатися, наскільки коректно працює зовнішній акумулятор і як швидко підживлює інші пристрої.

Важливо не допускати перезаряджання або надмірної розрядки та вчасно відключати блок живлення від сонячної панелі або пристроїв. Інакше павер швидше зношується. За непотрібністю зберігають його там, де немає сонця, щоб панелі не наситилися енергією тоді, коли це не потрібно.

зберігання павербанка в затишному місці

Пізнавальна стаття: Як прибрати подряпини на пластиці ноутбука: 2 хороші способи

Техніка безпеки

Повербанки на сонячних батареях безпечні у використанні. Проте запобіжні заходи у поводженні з ними все ж таки не завадять:

Причини
Наслідки
Тримати якомога далі від води Волога може спровокувати коротке замикання
Не використовувати на морозі чи в спеку Аномальні температури впливають на роботу паверу
Не впускати

При падінні можуть статися пошкодження, які спровокують коротке замикання. 

Батарея може здутися або вибухнути

Не розбирати та не модифікувати павербанк Постраждає його функціонал. Пристрій може зламатися
Не давати маленьким дітям Вони несвідомо можуть зламати Power Bank

Ми знаємо, що такі акууми використовують відновлювану енергію сонця, і цим вважаються гарною альтернативою звичній зарядці. Технології продовжують розвиватись. Можливо, незабаром удосконаляться моделі до найвищого ступеня досконалості, стануть продуктивнішими та довговічнішими. А поки що задовольняємося тим, що є. Сподіваємось, текст прояснив особливості користування Power Bank. Для наочності представляємо відео, де продемонстровані сильні сторони цього пристрою.

До відома: Як вибрати захисну плівку або скло для телефону: 3 кроки у правильному напрямку

Коментарі
Залиште коментар
Категорії