Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відмити заварник від чаю та френч-прес — 4 легендарні помічники

Дата публікації: 14.09.2022 13:21
Дата оновлення: 19.04.2023 11:59

Запашний чай або терпка кава смачні та корисні, але при заварюванні залишають наліт у чайнику та френч-пресі. Якщо не відмити, у напоїв почне псуватися смак та запах. А чистити посуд не просто, особливо коли запустили.

наливати каву з френч-преса

Чим можна відмити заварник від чайного нальоту?

Скляну колбу простіше очистити мийними засобами для посуду, застосовуючи грубу фактуру губки або скребка, сполоснути та просушити. А от із ситечком та іншими запчастинами, якщо це, наприклад, плунжер, такий номер не пройде: нержавіюча сталь добре вбирає запахи та вбирає домішки. Навіть якщо застосовувати агресивну хімію, результат не завжди тішить.

  1. По-перше, різкий запах довго нагадуватиме про себе.
  2. По-друге, їдкі засоби містять шкідливі кислоти, які шкодять здоров'ю.

Але існує кілька перевірених способів, як відмити френч прес та заварник, без шкоди для себе та поверхонь за допомогою натуральних антиоксидантів. Вони не провокують виникнення алергії та не мають шкідливої ​​хімії. Знадобляться мінімум зусиль.

Корисні рекомендації: Як почистити хутро в домашніх умовах: 5 кращих порад

Сода

З її допомогою вдається відчистити навіть чорну, як смол, місткість, яка роками нагромаджувала наліт на своїх стінках. Харчова сода безпечна і не пахне, а ефект дає приголомшливий.

харчова сода у банці

  • Потрібно насипати в колбу або заварник дві столові ложки соди. Або більше, якщо посуд дуже брудний.
  • Налити крутий окріп поступово до країв. Водичка шипітиме і пінитиметься, тому відразу до країв не наливати, інакше розчин виллється.
  • Закрити кришкою, якщо чайник, і витримати хоча б годину, а краще якомога довше.
  • Вилити розчин і ретельно протерти стінки посудини та всі її частини.
  • Прополоскати під проточною водою.

Щоб вимити носик заварника, згортають край мочалки трубочкою і провертають у глибину якомога далі. Бруд легко відходить. Полоскати потрібно ретельно, щоб очистити напевно.

У спорів грибка немає шансів: Як випрати плісняву з тканини — 10 робочих хитриків

Лимонна кислота

У френч-прес чи чайник засипати 3 ст. л лимонки, обшпарити окропом і залишити на 2 години. Потім розчин злити, витягнути поршень і прочистити його губкою або щіткою. Чорнота відшаровуватиметься прямо на очах. По закінченню — сполоснути й просушити на кухонному рушнику.

лимонна кислота та лимони

Комбо спосіб від застарілого нальоту: сода + оцет чи лимонна кислота

Результат карколомний!

  1. Змішати соду та оцет (кислоту) у співвідношенні 2:1.
  2. Залити окропом і в киплячу воду покласти розібраний плунжер або заварник на пів години.
  3. Почистити губкою, прополоскати та просушити на тканому рушнику.

Відчищати деталі зручніше мочалкою, а важкодоступні місця простіше відтерти зубною щіткою. Пружинку розтягувати не можна, тому зубною щіткою потрібно потерти з одного боку, потім з іншого: так — як чистити зуби. Нашарування відтираються без зусиль.

Оцет

Столовий оцет гарний від накипу, але щоб почистити заварник або френч-прес, його теж застосовують. Щоправда, доведеться миритися зі стійким запахом, який не одразу вивітрюється після полоскання. У цьому плані більш щадними будуть лимон, його сік чи кислота. Цитринка нейтралізує затхлість і надає легкого фруктового аромату.

найкращі засоби для очищення заварника від чорноти

Щоб не використовували, діють за аналогією:

  1. У френч-прес (заварник) залити оцет на половину колби.
  2. Долити під зав'язку окріп, закрити кришкою. Поршень теж має бути в цьому розчині.
  3. Витримати від 4-8 годин: чим запущена посудина, тим довше.
  4. Злити, протерти місця, що були чорними від нальоту, і промити проточною водою.

Золоті поради: Як випрати кухонні рушники від жиру та запаху — 5 результативних рішень

Сіль

Це найнешкідливіший спосіб, який можна тільки знайти! І простий. Все, що потрібно — окропом залити жменю солі, щоб вийшов концентрований соляний розчин і вимочити в ньому деталі та колбу френч-преса або заварник якомога довше. Потім прополоскати у теплій воді й просушити.

велика сіль у розсип

Як очистити френч-прес: розбирання та збирання французького чайника

Потрібно відкрутити гайку у верхній частині плунжера. Якщо руками не виходить, скористатися ключем на вісім і зняти всі деталі. Коли прес розібрали, виймають колбу із залізної окантовки: потрібно прокручувати та потихеньку виймати. Якщо не виходить, тоді залишити як є, щоб її не розбити. Колбу миють у гарячій воді із засобом для посуду.

Після того, як розібрали френч-прес, запчастини миють будь-яким зручним способом, описаним вище. А коли деталі висохнуть, саме час зібрати французький заварник.

Внутрішню частину кришки встановити в порожнину та закрутити гайкою
Встановити стрижень та зібрати низ. Спочатку накрутити гайку (не до кінця різьблення), одягнути шайбу гладкою стороною на гайку, потім нанизати металеве ситечко, на нього пружинку. Потрібно притримувати всю цю конструкцію, інакше розпадатиметься
Зверху пружинки потрібно одягнути сітку, на неї — коло загнутими краями вниз від себе Зверху кола одягнути шайбу блискучою стороною до себе, матовою — до конструкції, і закрутити гайкою
Добре закріпити за допомогою ключа Френч-прес зібраний

Колбу встановити на місце, якщо знімалася із залізної основи.

На замітку: Як користуватися гелем для прання: 3 простих правила

Помилки при чищенні заварників

Який би засіб не вибрали для чищення нальоту, його потрібно розводити окропом. Не теплою і, тим більше не холодною водою, інакше результату не буде. У окропі розчиняються компоненти, що чистять, прискорюється реакція, і бруд, навіть найстійкіший, відходить прямо на очах.

вимитий заварник від чайного нальоту

При роботі з кислотами без захисних рукавичок є ризик зашкодити шкірі рук. Вона пересихає. Якщо є ранки, концентрат роз'їдає пошкоджені місця, спричиняючи біль, тому руки потрібно берегти.

Хімією, у складі яких хлор та аміак, користуватися не можна для чищення чайників. Собі дорожче. І стійкий запах не вивітрюється довгий час. Після миття посуду, його слід добре просушити, щоб від вологи не залишилося і сліду. Інакше сірий наліт з'явиться неодмінно. І затхлість теж.

Тепер ви знаєте, як відмити френч-прес чи заварник. А попереджений — отже, озброєний. Дійте!

Читайте: Як використовувати сухий шампунь — 4 поради та деякі особливості засобу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії