Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як убезпечити квартиру та будинок від злодіїв — 10 очевидних і не дуже способів

Дата публікації: 24.04.2023 14:15
Дата оновлення: 24.04.2023 14:37

Ризик пограбування квартир та будинків висить як дамоклів меч над їхніми власниками. Щорічно авантюристи завдають їм значних фінансових та емоційних страждань. Тому в цьому посібнику розглянемо низку практичних та ефективних стратегій, які допоможуть захистити житло від потенційних зловмисників.

відеофіксація проникнення до будинку

Ми охопимо широкий спектр: від оцінки вразливості майна до впровадження систем охорони, щоб дати читачеві душевний спокій та розуміння, як убезпечити своїх близьких та майно. Дотримуючись цих рекомендацій, можна не тільки відлякати злодіїв, а й створити атмосферу надійності та добробуту для своєї родини.

Як захистити квартиру від злодіїв: основні варіанти

Система безпеки в будинку вважається стримувальним фактором для злодіїв. Вона базова чи комплексна, яка поєднує в собі камери, детектори руху, датчики розбиття скла та віддалений моніторинг. Вибираючи другу систему, бажано розмістити на видному місці попереджувальні знаки, щоб відлякати потенційних зловмисників.

розбиття скла зловмисником

Камери спостереження всередині та зовні квартири допоможуть не лише стримувати грабіжників, а й допомагають правоохоронцям виявляти підозрюваних у разі злому. Бажано вибирати камери з нічним баченням, виявленням руху та з можливістю віддаленого доступу. Сукупність цих факторів дозволяє стежити за житлом з будь-якого місця та у будь-який час.

Найчастіше злодії вважають за краще діяти під покровом темряви. Встановлення зовнішнього освітлення з датчиками руху може відбити у грабіжників бажання потрапити до приміщення. Було б добре використовувати таймери або розумні лампочки, щоб підтримувати видимість зайнятості, навіть коли нікого немає вдома.

З метою безпеки не варто залишати цінних речей на видному місці. Їх краще зберігати у сейфі. Ощадливі господарі складають опис свого майна, включаючи серійні номери, фотографії та описи, щоб посприяти у розглядах зі страховими випадками та при складанні поліційних звітів у разі крадіжки зі зломом.

І звичайно ж не варто недооцінювати технологію «Розумний дім». Розумні пристрої, камери, замки та інтелектуальне освітлення підвищують безпеку майна, дозволяючи віддалено контролювати його. Ці пристрої надсилають оповіщення на смартфон при виявленні будь-якої незвичайної активності.

трансляція зображень із камер на смартфон

У соціальних мережах не варто згадувати про майбутню відпустку чи поїздку. Публікації можуть вказувати на відсутність мешканців квартири, а злодії часто використовують соцмережі для виявлення потенційних цілей. Краще виставити пост після повернення додому, і поділитися своїм досвідом чи враженнями тоді, коли все відбудеться. Не варто виставляти дорогі покупки на загальний огляд. Скромність прикрашає та не привертає зайвої уваги потенційних злодіїв.

Окрім очевидного, розглянемо докладніше ще шість варіантів захисту, які знаходяться у кожній квартирі не для галочки.

До речі: Чим закрити вікна від сонця — 7 дієвих методів

Домофон

Одним із найбільш цінних аспектів системи внутрішнього зв'язку є її здатність перевіряти особу відвідувачів перед тим, як потрапити до приміщення. Це дозволяє виявляти потенційні загрози та небажаних гостей. Деякі домофони навіть оснащені вбудованими камерами, які транслюють зображення та дозволяють спілкуватися з відвідувачем, не відчиняючи двері.

Системи внутрішнього зв'язку можна інтегрувати із домашньою системою безпеки: камерами відеоспостереження, сигналізацією та інтелектуальними замками. Таким чином вдасться контролювати всю мережу безпеки через єдиний інтерфейс, спрощуючи процес та забезпечуючи комплексний підхід до захисту квартири.

Видима система внутрішнього зв'язку, особливо з камерою, може стати стримчим чинником потенційних зловмисників. Зламувачи часто намагаються уникати об'єктів з видимими заходами безпеки, оскільки ризик бути спійманим значно вищий.

Двері

Порожнисті двері легко зламати. Металеві надійніші. Крім того, важливо переконатися, що дверна рама також міцна не тільки у квартирі, але і в під'їзді свого будинку. Якщо ще й встановити замок із засувом, тоді безпека значно покращується порівняно із врізним. Зазвичай вибирають засув з одним або двома циліндрами з мінімальним ходом в один дюйм (2, 54 см), щоб механізм закриття досить глибоко проникав у раму дверей. А якщо посилити область довкола замку запірною пластиною, тоді жоден злодій її не розкриє. Він покриває одвірок і область навколо замку, забезпечуючи додатковий захист.

Також доцільно використовувати дверний ланцюжок чи обмежувач. Вони дають можливість лише прочиняти двері для перевірки особистості відвідувача.

двері на ланцюжку

Дверне вічко також дозволяє бачити того, хто знаходиться за дверима, не відкриваючи її. Ширококутний об'єктив дає найкращий огляд. А якщо купити дверне вічко з цифровим дисплеєм та камерою, тоді й домофон не знадобиться.

Пізнавальна стаття: Види роз'ємів USB — коротко в 3 розділах

Вікна

Встановлення віконних ґрат значно підвищує безпеку, створивши фізичний бар'єр від проникнення. Якщо не хочеться таких радикальних заходів, тоді на вікна можна наклеїти захисну бронеплівку. Вона зміцнює скло, його складніше розбити.

Якщо встановити віконну сигналізацію, вона спрацьовуватиме при відкритті вікна або розбитті скла. Деякі є автономними пристроями, інші можуть бути інтегровані в домашню систему безпеки. Ці сигнали тривоги відлякуватимуть грабіжника у разі злому. Віконні датчики визначають коли вікно відкрито або зламано і надсилають попередження на смартфон або систему безпеки.

Жалюзі, штори або віконна плівка приховують огляд квартири. Злодії не зможуть оцінити інтер'єр та виявити цінні предмети. А все, що не потрапляє у поле зору, потенційно знижує ймовірність крадіжки.

Інструкція: Розумна розетка: як налаштувати в 3 етапи

Замки

Потрібно регулярно перевіряти та змащувати замки, щоб вони працюють правильно. При необхідності змащувати частини, що рухаються, затягувати ослаблені гвинти та замінювати зношені або пошкоджені компоненти. Важливо стежити за своїми ключами та обмежити кількість запасних у користуванні. Не варто ховати запасні ключі за межами житла, злодії знають про загальні місця. Краще залишати ключ у друга чи сусіда, якому довіряєте.

З сусідами краще домовитися доглядати за квартирами один одного і повідомляти поліцію про будь-які підозрілі дії. Така колективна пильність іноді допомагає запобігти зламам.

спроба зламати замок на вхідних дверях

Балкон

Якщо доводиться жити на нижніх поверхах, доцільно перевіряти раз по раз, щоб двері на балкон оснащені надійним замком. Ті, що для розсувних дверей або розумні — відмінні варіанти для їхнього захисту. Якщо на поруччя балкона легко піднятися, варто поставити смуги з шипами або роликові бар'єри. Це ускладнить проникнення грабіжників на балкон.

А ще потрібно встановити світильники, які активуються рухом, щоб відлякати потенційних зловмисників. Яскраве раптове освітлення може налякати грабіжників та змусити їх двічі подумати, перш ніж залізти на балкон. На вікна, які легко доступні з балкона, ставлять захисні ґрати. Ще краще поставити камеру стеження, щоб був огляд. Це може надати цінні докази у разі злому. Слід подумати про камеру нічного бачення для оптимального спостереження у вечірній час. На заскленому балконі доцільно встановити захисні екрани, жалюзі або високі рослини, щоб загороджувати вигляд зовні.

І звичайно ж, коли нікого немає вдома, потрібно створювати ілюзію зайнятості: використовувати таймери для освітлення або радіо у своїй квартирі. Це може відлякати грабіжників.

Сигналізація

Варто проаналізувати всі можливі точки входу та будь-які слабкі місця у приміщенні. Це допоможе визначитися з типом системи сигналізації та кількістю датчиків, необхідних для ефективного захисту свого майна.

датчик руху у приміщенні

Доступні різні типи систем сигналізації — від простих неконтрольованих до професійно контрольованих систем, інтегрованих у розумний будинок. Після того як вибрали систему сигналізації, потрібно уважно дотримуватися інструкцій з встановлення, наданих виробником. Зазвичай це включає установку панелей управління, розміщення датчиків на дверях і вікнах і установку детекторів руху в ключових зонах. Після встановлення її перевіряють, щоб переконатися, що працює правильно. Включають по черзі кожен датчик і детектор руху, звучить сигнал тривоги, його відключають і знову перевіряють.

  1. Якщо обрали систему з професійним моніторингом, охоронна компанія буде повідомлена про спрацювання системи та зможе зв'язатися з владою від вашого імені.
  2. Якщо вибрали неконтрольовану систему, тоді варто розглянути можливість встановлення гучної сирени, щоб попередити сусідів та відлякати зловмисників.

Потрібно регулярно перевіряти та обслуговувати свою систему сигналізації, щоб забезпечити її постійну роботу: змінювати батарейки в датчиках, стежити, щоб панель управління та датчики були чистими.

Читайте: Як зарядити пальчикові батареї — 5 стандартів і 3 рекомендації

Як убезпечити приватний будинок від злодіїв: нюанси

Охорона приватного будинку від злодіїв включає ті самі запобіжні заходи, що описані в розділі про захист квартири. Хіба що у більших масштабах та комбінаціях:

  • також необхідно обладнати всі зовнішні двері міцними замками;
  • закріпити вікна за допомогою віконних замків, блокаторів стулок або захисних решіток;
  • посилити дверні рами запірними планками та комплектами для посилення дверних косяків.

Бажано встановити домашню сигналізацію, використовувати камери відеоспостереження,
розмістивши їх за периметром своєї власності. Брати такі, що з функціями нічного бачення, виявлення руху та віддаленого доступу для оптимального спостереження.

Також важливе підсвічування екстер'єру. Потрібно встановити освітлення, що активується рухом, по периметру свого будинку, особливо біля входу та у темних місцях. Добре освітлені фасади відлякують потенційних грабіжників, оскільки помітні для мешканців сусідніх будинків.

Якщо є гараж, необхідно поставити надійний замок для гаражних воріт та підсилити двері датчиком або захисною планкою.

Дерева та чагарники на ділянці бажано підстригати, щоб не було потенційних укриттів для грабіжників. І переконатися вкотре, що великі рослини або елементи ландшафту не заважають огляду будинку з вулиці, це може полегшити злодіям роботу, щоб пройти непоміченими.

Надійна та безпечна мережа Wi-Fi має вирішальне значення для запобігання кібервторгненням, які можуть поставити під загрозу влаштування розумного будинку або особисту інформацію. Потрібен надійний пароль із мережним шифруванням та регулярне оновлення прошивки маршрутизатора.

Доцільно зберігати коштовності, паспорти та важливі документи в сейфі, який кріпиться болтами до підлоги чи стіни. Це допоможе захистити майно у разі злому.

цінні речі в руках злодія

Паркан

Надійний паркан може стати ефективним бар'єром від потенційних зловмисників та забезпечити додатковий захист власності. Вибирають паркан із міцних матеріалів: металу, армованого дерева. І такої конструкції, на яку важко піднятися. Наприклад, це може бути паркан з вертикально розташованими вертикальними прутами або суцільний панельний паркан без опор пристойної висоти.

Перешкоджають перелазу:

  1. Металеві чи пластикові шипи, їх можна прикріпити до верхньої частини огорожі.
  2. Колючий дріт також кріплять поверх.
  3. Роликові бар'єри (циліндри, що обертаються) встановлюють зверху огорожі.

Посадка колючих чагарників (глоду, вогняного шипа та ожини) вздовж паркану ускладнює доступ злодіям до двору. А якщо ще й висвітлити периметр уздовж паркану сигнальними вогнями, що активуються рухом, тоді шанси проникнути на територію значно зменшуються.

Потрібно прибрати поряд із парканом всі ті предмети, через які можна перелізти: сходи, велике каміння або садові меблі. Також варто обрізати гілки дерев, що нависають над парканом.

Ворота

Металеві, з кованого заліза чи армованого дерева найміцніші. Вибирають конструкцію, на яку важко піднятися. І таку, що забезпечує обмежену видимість двору.

На ворота потрібен надійний замок, а то й декілька, бажано, із вбудованою сигналізацією. Зміцнюють їх петлі та кронштейни, використовують стійкі до злому гвинти або болти, щоб закріпити петлі та клямку.

Електричний відкривач воріт покращує безпеку, дозволяючи відкривати та закривати ворота віддалено, позбавляючи необхідності залишати свій автомобіль або будинок. Це також можна інтегрувати із домашньою системою безпеки для безпроблемного захисту. Також можна розмістити навколо воріт сигнальні ліхтарі, що активуються рухом, щоб висвітлити територію.

Додаткові способи захистити житло від грабіжників

Присутність собаки, особливо великої породи, може злякати потенційних зловмисників. Своїм гавкотом вона попереджає про будь-які підозрілі дії, а її захисні інстинкти можуть ускладнити проникнення грабіжників на територію власності.

злий собака не пускає у двір

Консьєрж чи охоронець у багатоквартирному будинку стежать за відвідувачами та повідомляють поліції про їхні підозрілі дії. Побудова міцних відносин із сусідами може створити безпечнішу спільноту.

Також можна встановлювати різні пастки, які не завдають фізичної шкоди:

Варіант
Дія
Підроблені камери відеоспостереження Створюють враження, що власність перебуває під постійним наглядом
Сигналізація, звукові розтяжки Активуються рухом, створюють гучне звучання
Розбризкувачі Ставлять біля точок входу. Можуть застати зненацька і відлякати потенційних грабіжників

Захист будинку чи квартири потребує комплексного підходу. Важливо оцінити вразливі місця в приміщенні та у дворі, щоб адаптувати заходи безпеки для максимального захисту. Зрештою, пильність, співпраця з сусідами та кілька запобіжних заходів значно знизить ризик крадіжки зі зломом і забезпечать безпеку будинку та сім'ї.

На замітку: Що робити, якщо немає світла: ТОП 7 порад для повноцінного життя в умовах екстриму

Коментарі
Залиште коментар