Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати відбійний молоток: 6 підказок

Дата публікації: 31.07.2019 13:30
Дата оновлення: 31.07.2019 13:30

2Нужен сильний і продуктивний інструмент для краху стін, підлоги і навіть асфальту? Є такий, називається відбійний молоток. ним не встоїть ні монолітний бетон, ні мерзлі непробивні грунти, ні цегляна кладка, ні навіть найміцніший камінь. Ніяких перешкод на шляху! З таким пристроєм можна в лічені миті зняти стару плитку зі стіни, виконати нішу, прибрати зносилося дорожнє покриття і багато іншого.

 Работа отбойным молотком

Річ корисна, але не кожен знає, як її правильно вибрати і який відбійний молоток краще. Секрети вдалої покупки розкривають професіонали. А на «закуску» – рейтинг з 6 топових відбійників різного типу.

Читайте також: Як вибрати болгарку правильно?

Як виглядає і працює відбійний механізм?

Ударну силу тут утворює спеціальний механізм, що знаходиться під кришкою корпусу. Саме він створює необхідні ударні хвилі, які переходять на різець відбійника і далі, на матеріал, руйнуючи його. Працює все це по типу землетрусу.
важкий, шумить і дуже вібрує в процесі. Правда, виробники намагаються мінімізувати ефект вібрації, але все одно при частому і інтенсивному використанні молотка вона негативно відбивається на здоров'ї людини.

Как выглядит отбойный молоток?

Бетоноломи підходять і для домашнього застосування, але частіше їх зустрінеш на масштабних будівництвах або дорожніх роботах. Якщо виникла потреба в покупці такого знаряддя праці, потрібно знати, як вибрати відбійний молоток: взяти електричний або пневматичний, чи важлива конструкція, які робочі характеристики ще врахувати? Грамотний вибір позбавить від незручностей під час робочого процесу і значно полегшить життя будівельника.

Уперед за відбійником: нюанси, поради

Все відбійники діляться на 2 типу:

1. Пневматичний. Найчастіше застосовується при складних будівельно-монтажних операціях, в шахтах. Для Проведення робіт не потрібно розетка. Відбійник Спокійно виконує свої функції при підвищеній вологості, не боїться вогню і вибухів. Інструмент Призначений суто для промислового професійного використання, не в побуті. Винятком Є невеликі перфоратори, що виконують функції відбійника. Приклад - 74L331. Для безперебійної роботи потрібна компресорна станція.

Може зацікавити: ТОП-10 кращих виробників перфораторів

2. Електричний. В такому відбійнику найменше відчувається вібрація, для його використання не потрібно особливих навичок. Працює від розетки. Самий популярний на ринку. У сегменті є і побутові моделі, і пристрої професійного класу. Є і мінус: не підходить для об'єктів з високим рівнем вологості.

Є ще бензинові, але вони рідше купуються. Орієнтуватися на показник живлення (від розетки або без неї) потрібно в залежності від категорії виконуваних робіт. Так, електричний відбійник він може кришити бетон в двох площинах, правда, варто враховувати розміщення мотора.

Для горизонтальних завдань потрібен інструмент з вертикальним двигуном, і навпаки. Молотки з горизонтальним мотором найкомпактніші, їх вага до 10 кг. Ці побутові механізми не впораються зі складними і масштабними будівельними роботами. Для доріг і великої будівництва вибирають тільки вертикальний бетонолом.

Стаття в тему: 2 види відбійного молотка: особливості пневматичних і електричних відбійників

 Электрический и пневматический отбойный молоток

У список істотних параметрів, обов'язкових при виборі кращого відбійного молотка, (електричного або іншого типу), також включені:

Характеристика
Що показує Оптимальні параметри
Потужність Наскільки сильною і витривалою є конкретна модель. Можна розділити на 3 типи:
- 500-800 Вт. Найпростіший інструмент для побутового застосування.
- 900-1300 Вт. тут ударна сила масштабніше. Розбиває монолітні стіни з бетону і цегли.
- Більше 1300 Вт. Призначений для дорожніх робіт, краху мерзлої грунту.
Вага Визначає характер виконуваних робіт і зручність експлуатації. Знаряддя на 5-6 кг – для побуту, ідеально під час робіт на стелі. Далі 5-10 кг – може пробити бетон, зробить отвір в стіні. 10-30 кг – громіздкі вертикальні машини для промисловості, шахт.
Сила удару Вимірюється в джоулях. Безпосередньо впливає на швидкість виконання поставленого завдання. Найпростіші молотки видають до 15 Дж. Середній показник – 30-35 Дж, механізми з області профі – 50-70 Дж.
Кількість ударів за одиницю часу (береться 60 секунд) Залежить від потужності і сили удару. Чим слабкіше молоток, тим частіше частота. Важкі відбійники б'ють по 1000-1100 ударів за хвилину, у легких цей показник в 3 рази більше.
Патрон Від нього залежить час, витрачений на заміну насадки. Буває швидкозажимним – не потребує застосування ключів, має вбудований захист від пилу. SDS – МИТТЄВА заміна насадки (SDS + – використовується в легких відбійних молотках, SDS-max – для важких). Якщо на відбійнику встановлений патрон SDS-HEX, значить, можна вставити будь-яку насадку, крім бура.

Насадки для відбійного механізму

Пристрій дозволяє поміняти насадку під конкретні роботи. Як правило, насадки йдуть в комплекті, але купувати їх можна і окремо. Найпопулярніші наконечники:

  • Піка-ломик. Саме з цієї загостреною деталлю звичніше всього бачити відбійник. Використовується така насадка для демонтажу бетону, цегли, каменю, руйнування асфальту. Можна застосовувати і в нестандартних ситуаціях, наприклад, розпушити грунт для подальшої його обробки.
  • Лопатка. Підходить для зняття плитки зі стін або підлоги, зачистки поверхні від старої штукатурки. Насадка дійсно нагадує невелику лопату, на закінчення має істотне розширення з прямим обрізом. Обріз наточеними і дуже гострий.
  • Зубило. Даний будівельний елемент потрібен, щоб розрубати арматуру, зруйнувати мерзлу землю, зробити отвір або нішу в стіні. Використовується також при роботі з металевими конструкціями під час їх демонтажу.

ДО молотку підходить і насадка-трамбування. Її місія зрозуміла з назви – ущільнити грунт (можна і з камінням), закрити розломи в важкодоступних місцях, інше.

Насадки для отбойного молотка

3 кращих відбійних молотка, що працюють від електрики

Вирушаючи в магазин за ударним інструментом, корисно знати, який відбійний молоток краще вибрати. Початок покладе топ електричної техніки:

  • Makita HM1203C. середньої потужності. Патрон дозволяє встановити долото в 12 положеннях, регулюючи кут роботи. Є 5 режимів частоти удару, можна вибрати відповідну варіацію в межах 950-1900 уд/хвилину. Модель оснащена захистом від перевантаження мотора, можливістю плавного пуску і системою стабілізації для витримування робочого темпу при тривалому використанні.
  • Bosch GSH 16-30. справжніх професіоналів, щоденний виробіток – до 13 т знятого матеріалу. Має систему гасіння вібрації, яка не тільки знімає напругу з рук, але також продовжує термін експлуатації відбійника. Корпус пристрою зроблений з металевих деталей, міцний, не боїться падінь. Інструмент залишиться неушкодженим, навіть якщо на нього впаде стіна.
  • Sparky ДО 615CE HD. Цей відбійник обладнаний електронікою для фіксації сили удару при будь-яких навантаженнях. Комфорт роботи забезпечує антивібраційна система, плавний пуск, можливість самостійно налаштувати силу удару. Для захисту від перевантажень є світлодіод на корпусі, сигналізує про перегрів і можливі неполадки.

Гідні уваги відбійники з електроживленням випускають також компанії Дніпро-М, Kawasaki, Stanley, Hilti, Зеніт.

Будівельнику на замітку: Нетрадиційне використання дрилі – 4 цікавих Лайфхак

Отбойные молотки Makita HM1203C, Bosch GSH 16-30, Sparky К 615CE HD

3 кращих пневматичних відбійника

На черзі – пневматика. Як вже говорилося вище, такі відбійники – надійний помічник будівельника, Каменеломи шахтаря, дорожнього робітника. До уваги ЧИТАЧА – 3 найкрутіших моделі за відгуками користувачів:

  • Metabo DMH 290 Set. зручний інструмент. Підійде для крошения каменю і обробки сталевих виробів. Є амортизація зворотного удару, що дозволяє значно зменшити вібрацію під час роботи. Насадки швидкоз'ємні. У комплекті кейс.
  • Fubag HRС 4500. Призначення інструменту – обробка бетону і кам'яних матеріалів. Добре справляється і з металом. Корпус пристрою виконаний з міцного композиту, є амортизація, що важливо при роботі. В комплекті 2 насадки. Вага всього 1 кг.
  • Калібр ОМП-815. Механізм з енергією удару 43 Дж відмінно дробить камені і бетон. Завдяки металевому корпусу може використовуватися навіть в агресивних умовах, де багато пилу, вологи або можливі вибухи.

Отбойные молотки Metabo DMH 290 Set, Fubag HRС 4500, Калибр ОМП-815

Який відбійний молоток краще: електричний або пневматичний – сказати складно. Вони відрізняються за типом роботи, але результат буде аналогічним. Віддавши перевагу електриці, потрібно подбати тільки про наявність розетки поблизу, для пневматичного ж відбійника знадобиться компресор.

Цікава стаття: Як користуватися шуруповертом? 5 основних правил

Перед остаточною покупкою потрібно зважити всі «за» і «проти», почитати відгуки на форумах про конкретну моделі, подивитися відеоогляди. Буде ідеально, якщо можна провести тест-драйв техніки, багато спеціалізовані магазини пропонують таку послугу. Тут вже точно не прогадаєш!

Коментарі
Залиште коментар
Категорії