Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно заряджати смарт-годинник: 3 способи для збереження акумулятора

Дата публікації: 02.08.2019 11:45
Дата оновлення: 06.06.2023 11:01

Усе розумний годинник, незалежно від моделі та виробника, працюють на акумуляторах, які час від часу потребують підзарядки. Причому, якщо це робити правильно, можна продовжити термін служби батареї смарт-вотч. А «живучий» акумулятор – це одна із складових тривалої та безперебійної роботи гаджета. Корисні поради на тему: як зарядити смарт-вотч в перший і наступний рази, і що робити для збереження батареї – далі в статті.

 Как зарядить смарт-вотч

Стаття на тему: Що таке розумний годинник і навіщо вони потрібні – 5 корисних функцій

Як правильно заряджати розумний годинник

Наручні девайси працюють на Li-ion батареях різної ємності (наприклад, у Samsung Galaxy Watch Active R500 мАг). Часофони підтримують дротову та бездротову зарядку. Способи залежать від конкретної моделі смарт-вотч та компанії-виробника. Наприклад, Apple у розумному годиннику використовує технологію магнітної індукції, коли зарядка-«таблетка» прикладається до тильного боку аксесуара без роз'ємів.

Читайте також: Apple Watch вибрати: порівняння моделей серії 1, 2, 3, 4, їх характеристики та відгуки

 Как зарядить умные часы

Інші бренди також не стоять дома. Наприклад, в Watch Active R500 реалізував технологію Qi – єдиний стандарт для індукційної передачі енергії на дистанцію до 4 см. Цей тип підзарядки відноситься до бездротових, годинники просто розміщуються на спеціальній платформі (яка підключається до електромережі) і живляться енергією. Всі гаджети, які підтримують технологію Ци, можна заряджати від одного зарядного пристрою.

Зупинимося на основних способах, як зарядити розумний годинник:

Порядок дій
Дротова зарядка Безпровідна зарядка
1. Вставити один кінець USB-кабелю у спеціальний роз'єм у smart watch. Використовуються док-станції:
2. Інший кінець USB-шнура вставити у відповідний роз'єм ПК, ноутбука, павербанка. 1. Підключити кабель USB до Адаптера USB.
2. Потім підключіть інший кінець кабелю USB до док-станції для заряджання.
3. Підключити USB-адаптер живлення до розетки.
4. Помістити смарт-вотч на бездротову док-станцію для заряджання.

У комплект поставки наручного девайса зазвичай входять усі необхідні пристрої для заряджання батареї. Можна й окремо докупити аксесуаринаприклад, док-станцію Apple.

А як зарядити смартгодинник без спеціальної зарядки, яка могла, наприклад, загубитися? Деякі моделі можна підживити енергією за допомогою зарядних пристроїв від смартфона, якщо, звичайно, роз'єми та вольтаж збігаються.

Увага! рекомендують користуватися лише «рідними» зарядками, щоб уникнути пошкоджень годинника.

Також користувачам варто дізнатися деякі нюанси підзарядки розумних годинників. Про це йтиметься далі.

Цікаво дізнатись: правильно вибрати розумний годинник – 9 корисних порад

Правильний час заряджання

Перший заряд (після купівлі) повинен здійснюватись не менше 2 годин. Надалі розумні годинники заряджають не більше 3 годин при необхідності. Цього часу достатньо, щоб поповнити запас енергії будь-яких смарт-вотч від 0% до 100%. Годинники можна періодично підживлювати протягом дня (по 30-40 хвилин) і не обов'язково чекати повної зарядки.

 Умные часы и аккумулятор

Тут варто враховувати, що час заряджання залежить від:

  • ємності самого акумулятора;
  • ступеня розрядженості батареї;
  • потужності зарядного пристрою.

Наприклад, в «яблучному» годиннику (як варіант, Apple Watch Series 6 GPS), якщо батарея розряджена повністю, зарядка здійснюється зі швидкістю 1% 60 сек. Але щойно заряд досягне 80% – швидкість впаде втричі, і годинофони поповнюватимуть енергозапас до 100 % ще хвилин 40. Весь процес займе ≈ 2 год.

Адаптери для заряджання

Адаптером називається блок, до якого приєднується USB-шнур для заряджання годинника від мережі:

  • адаптери є в комплектах з док-станцією для бездротової зарядки смарт-вотч (кабель USB вставляється у відповідний роз'єм збоку адаптера, потім блок вставляється в розетку);
  • зарядні блоки використовуються і при провідній підзарядці годинника, якщо користувач вирішить скористатися відповідним зарядним пристроєм від смартфона або іншого мобільного гаджета.

Адаптеры для зарядки

Для підзаряду смарт-вотч оптимально підходять блоки трохи більше, ніж 2А. Так і наручний аксесуар швидко заряджається, і батарея зберігається.

Номінальна та максимальна напруга адаптера не повинна перевищувати показників, зазначених у характеристиках акумулятора годинника. Як зарядити смартгодинник, якщо допустима зарядна напруга батареї годинника, наприклад, 4,2V? Використовуйте блок живлення з аналогічними характеристиками.

Важливо: не варто застосовувати адаптер, у якого кількість ампер або вольтаж більше, ніж це допустимо, оскільки акумулятор смарт-вотч перегріється, що скоротить її ресурс.

Перша зарядка розумного годинника: що робити для збереження батареї

Порядок дій після покупки та увімкнення смарт-вотч (наприклад, Huawei Watch GT 2 Classic):

  1. Дочекатися повної розрядки годинника.
  2. Зарядити аксесуар до 100%.
  3. Знову використовувати до повної розрядки.
  4. Повторно повністю заповнити запаси енергії.

Li-ion тип батареї практично не має ефекту пам'яті, тому після кількох циклів розряду та підзаряду можна поповнювати запаси енергії за 50% або більше/менше відсотків. Очікувати 0% на акумуляторі не потрібно.

Скільки тримається заряд акумулятора в розумному годиннику

При активному використанні годинофон батарея протримається 2 дні без підзаряду. У спортивних примірниках акумулятор більш «живучий». Наприклад, Apple Watch Series 6 GPS 40mm PRODUCT до 9 днів.

 Умные часы

Велика кількість енергії споживає:

  • GPS (його можна вимкнути через непотрібність);
  • різні ігрові програми;
  • Wi-Fi (для коннекту зі смартфоном краще використовувати більш енергетично" економний" Bluetooth).

Як підключити смартгодинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Якщо використовувати розумні годинники лише для перегляду повідомлень, то заряд акумулятора з легкістю протримається більше 2 днів.

Як заряджати розумний дитячий годинник?

Стандартна схема підзаряду:

  1. Вставити один кінець проводу USB у відповідний роз'єм годинофона (зазвичай збоку пристрою).
  2. Інший кінець шнура вставити в гніздо ноутбука, ПК, павербанка.

 Умные часы

Час повної зарядки дитячого розумного годинника ≈ 1-1,5 години (наприклад, у GOGPS ME K19). Не варто залишати всю ніч гаджет на зарядці, це негативно впливає на стан батареї.

Може зацікавити: ТОП-7 найкращих дитячих смарт-годин

Без підзаряду такі гаджети протримаються від 1 до 3 днів (залежить від ємності батареї та активності користування телефоном).

Нюанс: Є моделі з бездротовим типом зарядки (за допомогою магнітного USB-кабелю), але їх ціна значно перевищує гаджети з провідним способом живлення.

Отже, як зарядити дорослий або дитячий годинник? Різні моделі смарт вотч підтримують зарядку через USB-шнур, а також бездротові варіанти поповнення енергії. А якщо раптом зарядний пристрій вийде з ладу або загубиться – не біда: у вільному продажу є безліч подібних аксесуарів для розумних годинників. Головне – не ризикувати працездатністю батареї та набувати фірмового зарядного пристрою.

Коментарі
Залиште коментар