Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

iPhone 8: дата, параметри, нюанси

Дата публікації: 09.08.2017 10:13
Дата оновлення: 09.08.2017 10:13

Намагаючись йти в ногу з часом і технологічним прогресом, весь світ ловить найменші звістки про флагмані Apple, випуск якого пов'язаний з десятиріччям фірми. Всі інформатори сходяться в одному – особливостей у нового смартфона буде багато. Бездротова зарядка, подовжена подвійна 3D-камера і сканер райдужної оболонки ока – лише верхівка цього айсберга. Зібравши і проаналізувавши всі витоки інформації, можна скласти приблизний портрет iPhone 8.

начальный концепт iPhone 8

Дата виходу iPhone 8


Американська фірма Apple спочатку прогнозувала вихід свого дітища на вересень 2017 року. Однак, через кілька місяців, в інтернеті стали поширюватися чутки про виникнення проблем на виробництві «яблучних смартфонів. У зв'язку з цим, аналітики припускають, що iPhone 8 на прилавках не раніше середини осені 2017 року. Тим НЕ менше, регулярна витік інформації показує, що компанія не зупинила виробництво і продовжує роботу над новинкою.

У мережі з'являється безліч рендерів смартфона, але часті зміни вирізів корпусу і деяких деталей може означати, що iPhone все ще знаходиться в ранній стадії розробки, і виробник до кінця не впевнений в деяких його параметрах. Це вселяє побоювання, так як подібна невизначеність здатна відсунути вихід гаджета ще мінімум на місяць.

предположительный вид смартфона iPhone 8

Технічні характеристики


Готуючи до випуску найреволюційніший гаджет 2017 року, Apple подбали про те, щоб в смартфоні максимум нового для звичного споживача. Тому, не змінюючи звичок в дотриманні зовнішнього вигляду, начинка iPhone 8 буде сильно відрізнятися від попередніх моделей.

Процесор «яблучного» телефону – Apple A11 Fusion – значно підвищить продуктивність гаджета навіть при великих навантаженнях, а також зменшить енергоспоживання, оптимізувавши роботу всіх додатків і функцій. Такий процесор що раніше не використовувався в продукції фірми, тому фанатам тільки належить дізнатися всі переваги цієї «начинки».

Для ще більшого відмінності від своїх попередників, iPhone 8 планується випустити з функцією дистанційній підзарядки зі спеціальним трансмиттером. До того ж, грунтуючись на інформації, яка висвітлює установку в новий смартфон двох L-образних батарей спільної ємністю в 2700 мАг, вже можна припустити, що ця модель стане автономної порівняно з іншими.

Разом з енергоємним OLED-дисплеєм і зменшеною материнською платою така батарея дасть «яблуку» можливість функціонувати НЕ щонайменше 1200 хвилин в активному режимі. Також прогнозується вдосконалена волого і пилу, якої не мали попередні версії продукції від Apple.

один из последних рендеров iPhone 8

Читайте також: Як вибрати смартфон: покрокова інструкція

Процесор


Фірма довірила створювати процесор для свого дітища корпорації TSMC, тому Samsung дісталося тільки виготовлення дисплеїв, про що поговоримо нижче.

Виняткові навички розробників TSMC дозволяють тільки припускати, якими кінцевими параметрами буде виділятися процесор нового покоління Apple A11, але і він, і співпроцесор М11 побудовані з використанням нового 10-нм техпроцесу. Основний процесор планується зробити чотирьохядерним, що обіцяє безліч нових можливостей в сфері експлуатації iPhone 8. Точні відомості про можливості «яблучного» процесора 11-го покоління поки не відомі, тому можна припустити, що виробництво ще не закінчено.

iPhone 8

Оперативна пам'ять


Достовірні джерела повідомляють, що всі три смартфона, випуск яких запланований на осінь 2017 року, матимуть оперативну пам'ять в 3 Гб. Поки що компанія-виробник не висловлювала намірів збільшувати «оперативку» для iPhone 8, але що буде ближче до осені – невідомо. Однак компанія вже планує випуск iPhone 8 Plus, який буде володіти оперативним запам'ятовуючим пристроєм об'ємом не менше 4 Гб. Смартфон буде мати вбудовану пам'ять об'ємом від 64 до 256 Гб.

дисплей iPhone 8

Ми вже писали: Чим відрізняється смартфон від телефону – 5 головних відмінностей

Дизайн


Після декількох моделей, виконаних з алюмінію, розробники «вісімки» вирішили повернутися до скла . Правда, для уникнення механічних пошкоджень, все скляні елементи будуть Армовані. Мінг-Чі Куо, відомий аналітик, який займається саме прогнозуванням оновлення модельного ряду Продукції Apple, повідомляє, що компанія досягла великих результатів в технологіях виробництва МІЦНОГОскла.

Матеріал, який буде використовуватися в цій моделі, називається Gorilla Glass. Він має дуже високі характеристики, яких раніше не досягали при виробництві смартфонів. Однак, проектування скляній задньої панелі без сильного збільшення ваги може відкласти офіційний вихід iPhone 8 в продаж ще далі, так як ця технологія тільки тестується.

Незважаючи на діагональ екрану в 5,8" , за габаритами телефон не перевищуватиме iPhone 7 з 4,7 дюймовим екраном. Таку компактність забезпечить OLED-дисплей і відсутність рамок по периметру. Так, смартфон буде безрамковий, але компактним. Так як ніякі рамки не передбачені, традиційної механічної клавіші для повернення «додому» не буде. Швидше за все, розробники перенесуть її в простір дисплея.

Зовнішнім дизайном гаджет буде нагадувати попередні iPhone 4 і 4s, формою ж злегка буде схожий на «сімку». Але нова модель буде більш витягнутою, а співвідношення сторін буде 18: 9, що стане можливим, так як компанія практично повністю відмовилася від бічних рамок, нижньої планки і майже прибрала верхню.

31-го травня цього року стали відомі максимально точні розміри майбутнього флагмана – 143,59 × 70,94 × 7,57 мм. Якщо вірити цифрам, то за зовнішніми параметрами новинка буде більше iPhone 7, товщина якого складала 7,1 мм, і навіть iPhone 7 Plus з товщиною 7,3 мм. Припущення аналітиків сходяться в тому, що очікувана модель буде набагато важче попередніх телефонів.

Таке співвідношення розмірів вже виділяє новинку на тлі решти «яблучної» продукції, так як, володіючи великим екраном, телефон буде досить компактним і зручним, хоч і важкуватим. У порівнянні з іншими відомими смартфонами компанії, «вісімка» не здаватиметься величезною, і буде дуже вигідно відрізнятися співвідношенням компактності і функціональності.

Відомо, що спочатку фірма збиралася зробити сканер відбитків пальців за стандартом – ззаду, під основною камерою. Однак, що вийшли в мережу фотографії ОФІЦІЙНИХчохлів для iPhone – від цієї ідеї розробники відмовилися, залишивши задню панель камері.

чохол для юбилейного смартфона

Попереду ж посередині буде невеликий простір, на якому, передбачувано, буде основною функціонал смартфона – Фронталки, сканер райдужної оболонки і інші. Також планується не прямокутні краю, якими найчастіше користується більшість смартфонів фірми, а як уGalaxy S7 Edge, а з боків дисплей буде обмежуватися 4-х міліметровими рамками, практично не виділяються рельєфом.

Нижня панель має як стандартний Lightning-вхід, так і звичний для користувачів 3.5 мм джек-вхід для навушників, хоча раніше ходили чутки про відмову компанії від такого роз'єму і запуск в виробництво перехідника з Lightning на аудіороз'єм.

Також ходять чутки про подовженою кнопці увімкнення в яку, згідно з думкою багатьох аналітиків, і збираються помістити сканер відбитків пальців.

дизайн нового телефона от Apple

Буде цікаво: Як готуватися до навчання з Apple

Дисплей


iPhone 8 є першопрохідцем серед всієї продукції Apple, так як раніше компанія не випускала смартфони з OLED-дисплеєм, відмовившись від обмеження його рамками. По діагоналі весь екран буде 5,8 дюйма, але під роботу відведені будуть 5,15 дюйма. Восьма частина екрану буде відведена під програмні кнопки, які будуть перебувати в дисплеї після того, як компанія прибрала нижню рамку. Ще невідомо, які саме функціональні кнопки перенесуть в віртуальність на екран смартфона, але недавні витоку інформації спростували початкові чутки про те, що під кнопкою «Додому» буде розташовуватися Touch ID.

OLED-дисплей має кілька великих плюсів в порівнянні зі стандартними РК-екранами для смартфонів. В першу чергу, такому дисплею не потрібна підсвічування для нормальної видимості. Завдяки цьому, компанія змогла зменшити товщину і вагу, інакше телефон з такими параметрами і ЖК-дисплеєм був б куди більш габаритним. Якість зображення у OLED-дисплеїв більш високу, краща контрастність і реалістична передача колірної гами. Сукупно з збільшеним кутом огляду і швидкістю відгуку, дисплеї такого типу відмінно покажуть себе в графічній роботі, фотографії або переглядах відео. ДО того ж, низьке споживання енергії дозволить значно підвищити автономність «вісімки».

Початок квітня ознаменувався новиною про те, що Apple вирішили реалізувати технологію True Tone, раніше зустрічалося тільки в iPad Pro. Завдяки цій фішці телефон може самостійно сканувати рівень освітленості навколишнього середовища за допомогою чотирьохканальних датчиків, і автоматично підлаштовувати колірне роздільна здатність «теплий-холодний». Це дозволить читати на iPhone 8 з великим комфортом, ніж на інших телефонах цієї лінії.

Завдяки наявним Рендер очікуваного iPhone можна помітити, що з увімкненим екраном він помітно відрізняється від попередників, так як відмова виробників від великих рамок візуально збільшить і без того великий екран.

Так, як новий смартфон буде працювати на iOS 11, початок літа зацікавило всіх дослідників виходом бета-версії цієї ОС. Ретельно вивчивши її, аналітик і дизайнер Корі Вестерхолд повідомив, що екран буде заокругленим. Краї всіх елементів ОС сильно закруглені, що добре виглядає навіть на стандартних смартфонах. Дисплей ж «вісімки» відображає ці елементи чудово, що явно показує початкову сумісність системи і смартфона.

Все індикатори, що знаходилися на самому дисплеї в ранніх моделях, будуть розташовуватися з боків від переднього виступу з камерою і динаміком на чорній смузі, що не поєднуючись з основним фоном.

Samsung з більшою ретельністю підтримали ідею зробити такий дисплей, тому будемо очікувати високої якості девайса з не менш гідними графічними характеристиками.

почти безрамочный дисплей iPhone 8

Буде корисно дізнатися: WWDC 2017: представили свіжу операційну систему IOS 11

Бездротова зарядка


Відомі аналітики вважають – факт про те, що майбутній iPhone можна буде заряджати від бездротового джерела, є незаперечним. А ось спосіб підзарядки до сих пір залишається під питанням, так як тут аналітики все ще не дійшли спільної думки.

Частина вважає, що смартфон буде живити стандартна бездротова зарядка зі статичної платформою. Для того, щоб зарядити телефон, його потрібно буде покласти на цю платформу. Другі ж стверджують, що Apple до ювілею готують зовсім революційну модель телефону, тому очікуване «яблуко» буде забезпечено спеціальним трансмиттером, завдяки якому зможе заряджатися дистанційно до п'яти метрів без будь-яких проводів.

Варто зауважити, що прихильники першої теорії також вважають, що нове дітище американського концерну буде з традиційним алюмінієвим корпусом, який виключає дистанційну зарядку з трансмітером. Однак, відомі аналітики стверджують, що Apple не збирається спростовувати чутки про армованому скляному корпусі, так що можна встановлювати бездротове дистанційній зарядки цілком імовірна. Більш того, існують думки, що подібний спосіб заряджання, це не буде унікальним для iPhone 8 і з'явиться в оновлених iPhone 7 і 7s.

НА користь такого способу зарядки телефону свідчить і знахідка, виявлена дослідниками в iOS 11 – музична композиція нового покоління. Ставлячись до сигналів підключення до зарядки, цей трек відрізняється від тих, які супроводжували живлення «яблучних» смартфонів. Більш пронизливий і тривалий, такий звук дійсно підійде для підключення iPhone до трансмітеру.

У лютому цього року в японському блозі були викладені відомості щодо зарядного пристрою «вісімки». Apple заявив, що док-станція для нього не буде йти в комплекті з телефоном, тому її буде необхідно докуповувати окремо. Попередня вартість цього девайса коливається від 100 до 200 доларів, що наштовхує на тривожні думки про кількість додаткових аксесуарів, необхідних для нормального функціонування смартфона.

беспроводная зарядка iPhone 8

Читайте також: Новини від Apple – нова продукція RED і інші новинки

Швидка зарядка


В березні 2017 ми випадково дізналися про те, що функцією швидкої зарядки оснастять все три новинки осені 2017 року. Підозрюємо, що функція буде доступна підключенням кабелю Lightning-вхід, а не через USB-C. За заявою Мін-Чі Куо, максимальну швидкість зарядки подарують iPhone 8, так як він єдиний з трійці смартфонів буде володіти L-образної батареєю з двома секторами, а також OLED-дисплеєм.

У квітні цього року інформація підтвердилася – представник Cowen and Company розповів, що компанія не збирається міняти роз'єм, тому користування технологією Type-C Power Delivery буде не менш комфортною для споживачів.

использование технологии Type-C Power Delivery в новинке

Кращий захист від води


На відміну від iPhone 7 і iPhone 7s, ювілейний варіант гаджета буде стовідсотково водонепроникним, на відміну від старших побратимів, вологостійких лише за стандартом IP67 (вони не боялися бризок і невеликої кількості води). Новинка, за попередніми тестами, зможе працювати після тридцятихвилинного лежання на глибині 1,5 метра. Ці дані підтверджують відомості, що iPhone 8 стійкий до вологи і пилу відповідно до новітнім стандартом IP68.

водонепроницаемый и прочный iPhone 8

Сканер оболонки ока


Протягом 2017 рік тривають суперечки і дискусії щодо наявності сканера райдужки ока у ювілейного iPhone. В середині весни став відомий підтверджений фірмою факт його установки в смартфон. Деякі аналітики навіть припускають, що нововведення стане основним механізмом захисту і блокування моделі, потіснивши сканер відбитків пальців, який виробник проігнорує в нових моделях. Але ці відомості компанія Apple спростувала.

У липні ресурс Bloomberg і Мін-Чі Куо опублікували схожі відомості. Bloomberg стверджували, що в майбутніх моделях iPhone роль сканера Touch ID виконуватиме функцію розпізнавання обличчя. Для її працездатності, крім сканера райдужки, в пристрої вмонтують 3D-сканери. Ресурс підкреслив, що не впевнений достовірно, чи буде ця функція і в «вісімці».

Точних відомостей поки немає, як і спростувань теоріям аналітиків. У разі, якщо сканера Touch ID не буде, то розблокувати iPhone стане можливим з практично будь-якої відстані за частку секунди, як стверджують Bloomberg. Але виникає питання про підняття ціни на смартфон з такими функціями. Якщо прогнози аналітиків підтвердяться, то у iPhone 8 з'являться шанси стати найбільш дорогим смартфоном лінії Apple, але і самим революційним. Нові технології створення моделі раніше не використовувалися в смартфонах.

сканер радужки глаза iPhone 8

Основна камера


Розробники модифікували навіть функцію зйомки. Основну камеру залишили подвійний, як і в iPhone 7 Plus, але зі значними поліпшеннями. В першу чергу, особливістю цієї камери стане модифікація для оптичної оптимізації фотографії не тільки ширококутним об'єктивом, але і телеоб'єктивом, на відміну від того ж iPhone 7 Plus. Наступним зміною стане оптичний зум х4, що, спільно з якістю зйомки, дасть фотографії на рівні дзеркальних фотоапаратів елітних моделей.

Одна з витоків прогнозувала велика відмінність камери нового смартфона – вертикальне розташування, що дозволяє власникам ювілейного гаджета робити ще і 3D знімки в відмінній якості. Такий революції не спостерігалося ні в одному смартфоні!

двойная основная камера

Фронтальна камера


Разом з основною, фронтальну камеру теж оптимізують, як заявляють аналітики. Витоку прогнозують покращений концепт камери, що складається з декількох модулів. З огляду на, що два модуля інфрачервоні, нова будова дозволить камері визначати як освітлення, так і глибину об'єктів, їх розташування.

Відповідно до планів фірми позбутися рамок, що обмежують екран, фронтальна камера буде вбудованої в дисплей, поруч з динаміком. Таке розташування дозволить позбутися від перекосів на фотографіях, а функціональність камери виведе фото смартфона на новий рівень.

Попередні концепти зовнішнього вигляду iPhone 8 демонструють, що він не буде схожий ні на один з флагманських гаджетів, що важливо в ситуації, коли компанія планує революційну ювілейну модель.

фронтальная камера iPhone 8

Час автономної роботи


Apple планують побити рекорд автономності серед смартфонів, тому розробляють внутрішню будову iPhone 8 по-новому, відійшовши від звичних схем і моделей.

В першу чергу, розмір материнської плати стане мінімум удвічі менше, а батареї – більше. Сам акумулятор стане L-подібної форми, що значно підвищить наявну енергоємність. Щоб було наочніше: в iPhone 7 акумулятор на 1960 мАг. Новинка планується до випуску з батареєю близько 2700 мАг, що на 740 мАг ємнісного, ніж у попередньої моделі. Дане рішення висуне новинку в один ряд з 5,5 дюймовими моделями, які не вимагають підзарядки протягом 20 ГОДИН в активному режимі роботи. Всі наявні дані підтверджують можливість нового iPhone стати навіть більш автономним, ніж вся попередня лінійка «яблучних» смартфонів.

Один з інсайдерів, Веніамін Гескін, поділився початковими кресленнями внутрішньої «начинки» моделі, де наочно видно той самий подвійний акумулятор в формі букви L. За попередніми оцінками, така будова живлення цілком може зробити iPhone 8 самої автономної моделлю смартфонів на світовому ринку. Парна батарея спільної ємністю в 2700 мАг зробить смартфон більш витривалим, що не вимагає підзарядки протягом довгого часу, так як сама модель максимально оптимізована під рідкісне живлення – OLED-дисплей, а також перенесення функціональних кнопок в віртуальну частина зменшить енергоспоживання. Технологія True Tone, самостійно змінює температурну колірну гамму телефону, теж послужить зменшення витрат енергії iPhone протягом роботи.

Покращена витривалість «яблучної» новинки буде гарантована ще і використанням чіпа Apple Neural Engine, який спроектували виключно під iOS 11. Дані ресурсу Bloomberg повідомляють – чіп створений спеціально для оптимізації роботи програми Siri і функцію розпізнавання обличчя. Завдяки розподілу процесів, значно зменшиться навантаження на основний чіп гаджета і це дасть більший час автономності, а також знизити ймовірність перевантаження процесора.

емкая батарея iPhone 8

3D Touch і Taptic Engine


Нещодавно стало відомо, що розробники фірми працюють над створенням нового механізму Taptic Engine, який буде створювати і передавати набагато складніші тактильні відчуття. Цілком можливо, що це рішення було продиктовано перенесенням клавіші «Додому» в екран, що і створило необхідність поліпшити тактильні відчуття. Користувачі в іншому випадку могли б просто не зрозуміти, в який момент їх дотику вважалися дисплеєм, що призвело б до більш частих поломок смартфона.

Ймовірно через цю ж причини датчик відстеження тиску на екран (3D Touch) також піддасться модифікації. За попередніми прогнозами, буде покращена чутливість датчика. Розробники також збираються збільшити діапазон зчитування ступенів тиску. Ці модифікації дозволять керувати смартфоном з меншими зусиллями, а також знизити рівень енерговитрат.

улучшенные показатели чувствителньости iPhone 8

Ціна


Попередні дані аналітиків сходяться в тому, що iPhone 8 може стати найдорожчим смартфоном з рекордним цінником для продукції Apple. Якщо спочатку вважалося, що вартість цієї моделі не буде перевищувати 980 доларів, то зараз, після відкриття великої кількості таємниць нових функцій і оптимізації гаджета, приблизна ціна піднялася понад 1000 доларів США.

Вся отримана інформація про майбутнє флагмані показує, що він не тільки перевищить по вартості оновлені iPhone 7s і iPhone 7s Plus, але і може вийти в обмежений тираж через свою унікальність. Якщо взяти до уваги можливу установку 3D сканера осіб, то невідомо, до яких висот скакне ціна на довгоочікувану новинку.

У травні з'явилася інформація – нове «яблуко» з'явиться на прилавках в двох конфігураціях – 128 і 256 Гб. Уже на початку літа з'явилися відомості про те, що Apple відмовилися тільки від 32 Гб об'єму пам'яті, тому смартфони з 64 Гб теж будуть випущені в продаж. Незважаючи на те, що достовірної інформації про вартість цього гаджета в мережі немає, iPhone 8 має всі шанси стати найдорожчим iPhone і, в цілому, найбільш затребуваним флагманом серед смартфонів 2017 року.

функциональный iPhone 8

В цілому, новинка від Apple навіть за попередніми даними погрожує стати справжнім проривом в індустрії смартфонів. Кольори, в яких буде випущена новинка, поки приховані завісою таємниці, крім звістки про те, що в білих тонах компанія його не випускатиме. Поки невідомо, чи буде смартфон відповідати тим високим очікуванням, які на нього звалили. Але, навіть без деяких спірних якостей, смартфон викликає надію на те, що розробники зроблять його по-справжньому шокуючим і в плані якості, і за зовнішніми даними, і за кількістю функцій. Осінні холодні місяці цього року будуть підігріті безліччю різноманітних презентацій від іменитих компаній і концернів. Не пропустіть народження революційного смартфона, який погрожує підкорити весь світ своєю унікальністю.

Дивіться Також відео

Коментарі
Залиште коментар
Категорії