Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Еволюція Samsung Galaxy S - особливості серії від S1 до S9

Дата публікації: 27.04.2018 09:42
Дата оновлення: 27.04.2018 09:42

Вже є в продажу новітні представники лінійки Galaxy S від Самсунг S9 S9 +. Шанувальники девайсів цього бренду не сумніваються, що їх чекає чергове мобільно-технічне «диво».

 Эволюция линейки смартфонов Samsung Galaxy S

З чого ж почалася хода передової серії і які родзинки були в кожному пристрої топової лінійки телефонів? ОС Андроїд, відмінна камера, ємна батарея – це лише початкові фішки серії. Далі більше. Як саме розвивалася флагманська серія Galaxy S і що може запропонувати сьогодні Самсунг користувачам, описано в статті.

Читайте також: ТОП-10 кращих смартфонів Samsung – рейтинг 2017 року

2010: Додати Galaxy S1 GT-I9000 з 4" Super AMOLED екраном

Перший девайс в цій лінійці з'явився на світ у червні 2010 року. Гаджету вдалося скласти гідну конкуренцію і Нокіа, і Apple. Він був одним з поки ще нечисленного кількості пристроїв, що функціонують на ОС Андроїд.

Samsung Galaxy S1 GT-I9000

Увага користувачів девайс привертав наступним:

  • якісним 4" AMOLED дисплеєм з роздільною здатністю 800х480 пікселів;
  • відмінною камерою на 5 Мп (мінус – не було спалаху);
  • роботою на Андроїд 2.1 Eclair з оболонкою TouchWiz;
  • ємним (в той час) акумулятором на 1500 міліампер-годин.

Такий акумулятор міг протриматися без додаткового заряду в режимі спілкування до 768 хвилин, очікування – 750 годин. Крім того, спритний телефончик радував власників великим запасом оперативної пам'яті (512 Мб) і контрастним дисплеєм. Зовні гаджет нагадував Айфон (за що і став предметом судових розглядів між 2 компаніями-виробниками смартфонів). За товщиною він був всього лише 9,9 мм, маса – 119 гр.

Технічні характеристики гаджета також не підкачали:

  • гігагерцевий чіпсет;
  • запас вбудованої пам'яті 8/16 Гб;
  • max об'єм карти пам'яті на 32 Гб;
  • бездротові інтерфейси – GSM, Вай-фай, Блютус, 3G;
  • сенсорний дисплей з гамою відтінків в 16 млн.

Незважаючи на таку велику кількість переваг, тут знаходилося місце Критиці. Серед мінусів девайса виділяли поганий ПРИЙОМ GPS і трохи загальмовану Роботу (Апарат насилу справлявся з оболонкою TouchWiz). Також багатьом не до душі припав скромний дизайн девайса – моноблок зі скошеними кутами в сріблястому кольорі.

Але в цілому це був гідний дебют флагманської серії Самсунг. Доказ цьому – продаж 25 млн. Гаджетів по всьому світу.

Корисна інформація: Як вибрати смартфон: покрокова інструкція

2011: Galaxy SII GT-I9100 з суперкамера на 8 Мп

Через 11 місяців після виходу першого гаджета з лінійки , в травні, корейський бренд представив доопрацьований і покращений за всіма показниками новий девайс. Розробники збільшили розмір екрану до 4,3" і продовжували вражати публіку насиченістю кольорів і глибиною чорних відтінків дисплея. Також зазнав змін дизайн. Форма девайса стала більш незграбною, задня частина змінила глянсове покриття на рифлене.

Samsung Galaxy SII GT-I9100

Galaxy S2 відрізнявся від свого попередника наступним:

  1. 2-ядерний чіпсет з частотою 1,2 ГГц.
  2. Якісний фотомодуль на 8 мегапікселів.
  3. Матриця дисплея Super AMOLED + з меншим споживанням енергії.
  4. Розширений запас пам'яті (оперативна пам'ять – 1 Гб, вбудована – 16/32 Гб).

Для свого часу в девайсе була відмінна камера – 8 Мп. Основний фотомодуль оснащувався автофокусом, який допомагав домогтися вражаючою чіткості знімків при фотографуванні навіть рухомих об'єктів. Також тут була виправлена недоробка минулій серії і з'явилася світлодіодний спалах. Подібними камерами досі оснащують девайси, наприклад, Хуавей Y5 2017 DS Grey.

Технічні параметри апарату були наступними:

  • знімна батарея на 1650 міліампер-годин;
  • роздільна здатність екрана залишилося колишнім – 800х480;
  • ОС Андроїд 2.3 з фірмовою оболонкою TouchWiz.

Виробник ще більше зменшив корпус девайса до 8,49 мм і його масу – 116 гр. Передня частина гаджета в режимі очікування перетворювалася в дзеркало.

Мінус агрегату був в однині – виступ на задній панелі апарату і його бічні грані виготовлялися з глянсового пластика, на якому відразу виднілися найменші подряпини. Це не завадило девайсу розійтися 30-мільйонним тиражем по всіх куточках земної кулі.

До відома: Смартфони Samsung серій S, А, J – в чому відмінності?

2012: Galaxy SIII GT-I9300 з абсолютно новим дизайном

Третій гаджет з топової серії нарешті змінив дизайн, що нагадував всім «яблучний», і придбав власні риси. Корпус вийшов обтічним і схожим на морську гальку (за заявою самого бренду). З боків пристрою була окантовка сріблясто-сірого відтінку, яка візуально розширювала межі передньої панелі. Дизайн вийшов мінімалістичним, але стильним.

Samsung Galaxy SIII GT-I9300

Galaxy S3 вражав покупців своєї видатної технічним оснащенням:

  • Величезний (за мірками 2012 року) і досить чіткий екран – 1280х720 пікселів і 4,8" .
  • Найпотужніший чіпсет на 4 ядра.
  • Підтримка карт пам'яті до 32 Гб.
  • Ще більш ємний акумулятор на 2100 міліампер-годин.

Навіть сучасні гаджети не всі можуть похвалитися такою батареєю. Наприклад, в Keneksi Flash акумулятора становить всього 1800 міліампер-годин.

Крім гідного оснащення SIII дивував безліччю вбудованих інтелектуальних опцій. Ось кілька з них:

  1. S Voice. ЗА допомогою голосових команд можна було відповісти на дзвінок або відхилити його, зменшити гучність звучання треку або зробити фото.
  2. Smart Stay. Підтримувала яскравість екрану поки користувач дивився на нього, наприклад, збираючись серфить по просторах інтернету.
  3. S Beam. Опція дозволяла швидко відправити друзям відео- або аудіофайли. Досить було докласти 2 апарати один до одного і встановити контакт.

Всі ці фішки дозволили агрегату побити всі рейтинги продажів і досягти позначки в 60 млн. Реалізованих девайсів.

Без недоліків тут також не обійшлося – зниження якості зображень через технології Pentile, недоробка софтових фішок: наприклад, опція Smart Stay не завжди працювала коректно, тому що фронтальному фотомодуля іноді не вдавалося спіймати погляд власника.

Можна вважати апарат пробою пера Самсунг в освоєнні ніші інтелектуальних мобільних пристроїв. Багато що ще треба доопрацювати, але параметри девайса вже вражали уяву.

Цікаво дізнатися: ТОП-10 кращих виробників смартфонів – рейтинг 2017 року

2013: Galaxy S4 GT-I9500 з 8-ядерним процесором

Фірма однією з перших оснастила своїх нових вихідців флагманської серії чіпсетом на 8 ядер. Він містив 4 високопродуктивних і 4 енергоефективних ядра. Система в автоматичному режимі переключалася між ними в залежності від виконуваних робіт. Наприклад, сьогодні такий потужний процесор можна зустріти в Huawei P8 lite, який вийшов в минулому році.

Samsung Galaxy S4 GT-I9500

В S4 варто відзначити такі характеристики:

  • збільшений розмір екрану до 5 дюймів;
  • роздільна здатність дисплея Full HD;
  • енергозапас батареї збільшився до 2600 міліампер-годин;
  • основна камера отримала роздільна здатність в 13 Мп.

Виробник продовжив виправляти недоробки минулих серій і в цих гаджетах довів до розуму голосові помічники, додавши їм російськомовну підтримку.

Оформлення цієї серії також змінилося. Задня панель апарату придбала глянцеву поверхню «під метал». Виглядало дуже солідно і презентабельно. Ще з нововведень варто відзначити появу нової опції Smart Pause. Полягала вона в наступному: якщо користувач переглядав відео і переводив погляд на щось інше (наприклад, подивився у вікно) гаджет автоматично припиняв відео.

Плюсів в цих гаджетах було безліч, наприклад:

  1. Екран підтримував дотик не тільки рукою, але і різними предметами. Можна було безпроблемно працювати з пристроєм в рукавичках.
  2. Основний фотомодуль оснащувався спалахом і можливістю записати відео в Full HD.
  3. Гаджетом можна було управляти поглядом. Розумний апарат аналізував напрямок погляду власника і сам гортав вниз веб-сторінки, листи в електронній скриньці.
  4. Завдяки потужному акумулятору гаджет міг без додаткового підживлення енергією пропрацювати 14 годин в режимі спілкування, 10 годин – під час перегляду відеороликів.

Мінусів у цих пристроях не знайшлося. Відмінні випускалися телефони. У деяких користувачів працюють і понині.

2014: Galaxy S5 SM-G900F з вологозахистом по класу ip67

У цьому флагмані виробник зробив ще одну спробу змінити оформлення корпусу пристрою. Тепер задня частина гаджета чимось нагадувала пластир, що відразу помітили журналісти і охрестили апарат «пластирні».

Samsung Galaxy S5 SM-G900F

НА відміну від не зовсім вдалого оформлення, начинка девайса була відмінною:

  • чіпсет Qualcomm Snapdragon 801;
  • фотомодуль на 16 Мп;
  • збільшена батарея на 2800 мАг;
  • непоганий об'єм оперативки розміром в 2 Гб;
  • захист від попадання всередину рідини і пилу (клас ip67).

Цей рівень вологозахисту дозволяв власникам безпроблемно розмовляти по телефону під дощем. Агрегат також не боявся випадково пролитих напоїв на нього.

У цій версії з'являється фірмовий додаток Самсунг – Health. Завдяки йому і окремим сенсора можна було вимірювати пульс, частоту серцевого ритму, рахувати кроки і витрачені калорії. Також тут уже з'явився сканер відбитків пальців: він був інтегрований в клавішу «додому» на лицьовій частині девайса. Дуже зручна фішка, можна було з її допомогою авторизуватися в платіжних програмах.

Ще одна особливість апарату – режим економії енергії. Можна було продовжити час роботи девайса за рахунок того, що зображення на дисплеї ставало чорно-білим.

Окремо варто зупинитися на камері гаджета. Вона стала 16-мегапіксельною і обзавелася декількома новими режимами. Сьогодні цим уже нікого не здивуєш, тому що тепер топові девайси мають здвоєні камери, НАПРИКЛАД,Huawei P20 litle (ANE-LX1). Але 4 роки тому це була новинка так новинка. Відмінною рисою фотомодуля стала швидкісна робота, без затримок і пригальмовування під час зйомок. Автофокус функціонував зі швидкістю 0,3 сек. Для обробки знімків призначався редактор Photo Studio.

В цілому агрегат вийшов цілком гідним, з різноманітними софтові фішками, єдиний недолік – специфічний дизайн. Але вже в наступному своєму флагмані Самсунг вирішує цю проблему.

2015: Galaxy S6 SM-G920F з металу і скла

Виробник нарешті прислухався до думки користувачів і поміняв матеріал корпусу з пластика на метал (наприклад, в Самсунг Galaxy J7 30F теж металева оболонка). Передня і задня частини девайсів вкрилися скляним шаром Gorilla Glass під номером 4. ДО зовнішнього вигляду гаджетів тепер претензій не було.

Samsung Galaxy S6 SM-G920F

У технічній частині виробник також не підкачав і оснастив апарати:

  • великим і якісним екраном розміром в 5,1" ;
  • хорошим дозволом дисплея на 2560х1440 точок;
  • розробленим компанією чіпсетом Exynos на 8 ядер;
  • батареєю з об'ємом в 2550 міліампер-годин;
  • 2-мя фотомодуля на 16 і 5 Мп (основна і фронтальна відповідно).

У цій серії виробник порадував користувачів 2 версіями: S6 і S6 Edge. Останній варіант випускався з вигнутим дисплеєм. Торці були не просто скляними, але і несли функціональне навантаження. Наприклад, на них виводилися пропущені виклики. Було красиво, але досить марко. На склі швидко залишалися сліди від пальців, але також і швидко можна було його очистити.

В S6 бренд не втомлюється радувати своїх фанів приголомшливим дисплеєм. Матриця за традицією встановлена Super AMOLED (наприклад, в Самсунг DS A720F така ж), а щільність пікселів досягла рекордної позначки в 577 ppi. Широкі кути огляду, супер контрастність, насичені відтінки, максимально точна передача кольорів – всі ці достоїнства були у дисплеїв даної серії.

Крім того, гаджети оснащувалися оновленими фотомодуля. Светосильние камери робили першокласні фото. Завдяки вбудованій спалаху можна було проводити зйомку в умовах поганої освітленості.

Недоліки в конструкціях цієї серії також були:

  • незнімна батарея з невеликим об'ємом;
  • відсутність захисту від пилу і вологи.

Всі ці невеликі похибки з лишком покривав космічний дизайн пристроїв і їх потужна начинка.

2016: Galaxy S7 SM-G930 і S7 Edge SM-G935 – поліпшені

Виробник врахував всі несправності минулих серій і навесні 2016 представив ще 2 оновлені і допрацьовані версії флагманів. Для початку був ще більше поліпшився дизайн апаратів. Тильна сторона поверхні стала закругленою, за рахунок чого девайс зручно було тримати в долоньці. Рамки навколо екрану зменшилися.

Galaxy S7 SM-G930 и S7 Edge SM-G935

Оснащення мобільних агрегатів була на вищому рівні:

Характеристики
Galaxy S7 SM-G930 S7 Edge SM-G935
Місткість акумулятора (мАг) 3000 3600
Екран (дюйм) 5,1 5,5
Кількість ядер 8
Бездротова зарядка є
Версія Андроїд 6

Молодша і старша версії девайсів відрізнялися тільки об'ємом батареї і розміром дисплея (ще в S7 Edge також був присутній вигнутий екран) . В іншому їх функціонал і начинка були ідентичними.

У цих гаджетах корейський виробник повернув пило- та вологозахист, підвищивши її клас до IP68 (з таким же рівнем захисту, наприклад, Самсунг Galaxy A3 2017). Можна робити фотознімки і розмовляти під дощем, аксесуарам були не страшні забруднення і рідина пролита прямо на них.

Залізним серцем обох пристроїв був чіпсет Exynos 8 Octa на 8 ядер. 4 з них по 2,3 ГГц і ще 4 – 1,6 ГГц. Агрегати працювали плавно і без гальм, безпроблемно справлялися з ресурсоємним софтом. Запас оперативки значно розширився і становив уже 4 Гб. Для тих, кому пам'яті апаратів мало, була передбачена можливість збільшити її об'єм за допомогою microSD на 200 Гб.

Серед фішок апаратів варто виділити технологію Always On Display. На відображення більшої кількості час і нові повідомлення навіть при заблокованому гаджет. Цікавий момент – якщо апарат лежав лицьовою стороною вниз або акумулятор майже розряджався, опція вимикалася. Батарея в апаратах заряжалась повністю за допомогою дротового зарядки за 100 хвилин, бездротової – за 60 хвилин на 70%.

Також варто виділити поліпшені камери гаджетів:

  • основна на 12 Мп з діафрагмою f/1,7;
  • для Селфі на 5 Мп (f/1,7).

В фотомодуля була реалізована технологія швидкої автофокусування. Час скоротилося, в порівнянні з попередньою версією, з 0,85 до 0,2 секунди.

Про недоліки тут навіть нема чого написати, тому що їх просто не було. Розкішний дисплей, відмінна автономність, підвищена на 30% продуктивність – основні переваги серії.

2017: Galaxy S8 SM-G950F і S8 Plus SM-G955F із зігнутим дисплеєм

Виробник знову розробляє і випускає одночасно 2 версії флагманів. Тепер S8 (наприклад, G950FD Black) і S8 + (наприклад, G955FD Gold) обидва мають вигнутий дисплей.

Galaxy S8 SM-G950 F и S8 Plus SM-G955 F

Він займає 84% лицьової поверхні. У молодшого апарату розмір екрану становить 5,8'', у старшого – 6,2''. За захист такого великого скляного простору відповідає Corning Gorilla Glass 5. Крім розміру дисплея, обидві моделі агрегату відрізняються один від одного об'ємом батареї: S8 – 3000 міліампер-годин, S8 + – трохи більше: 3500 міліампер-годин.

В іншому начинка ідентична:

  • фотомодулі – 12 і 8 Мп (основна і для Селфі);
  • кількість ядер – 8;
  • графічний чіпсет – Mali-G;
  • ОС – Андроїд 7.0;
  • розширення пам'яті – до 256 Гб (слот суміщений);
  • волого і пилу – клас IP68.

Ці 2 представники флагманської лінійки увібрали в себе безліч корисних і унікальних фішок. А саме:

  • Дозвіл дисплея 18,5: 9. Девайси мають трохи витягнуту вперед форму, завдяки чому зручно лягають в долоньку і вміщають набагато більше інформації. Додатковий плюс – екран можна розділити на 2 квадратика, щоб працювати в двох різних додатках.
  • Фотофокус з поліпшеним ПО. Автофокусування відбувається миттєво, серійні зйомки можна проводити зі швидкістю 16 кадрів в секунду. У нічний час доби фото також виходять більш деталізованими.
  • Високий рівень безпеки. У гаджетах передбачено кілька варіантів збереження особистих даних. Так, є сканер райдужної оболонки ока і опція розпізнавання осіб.
  • Edge-панель. Розташовується з правого боку екрану. ЗА допомогою неї відкриваються додаткові віконця на дисплеї, наприклад, з контактами, новинами, часто використовуваними застосуваннями.
  • Інтелектуальний помічник. Звуть його Bixby і він може розповісти про погоду, знайти квитки в театр або кіно. Також він розпізнає предмет по фото і знаходить місця в інтернеті, де можна купити такий самий.

Мінус в цих безрамкових апаратах всього один і пов'язаний він з переглядом відео або картинок. Через особливості формату запису контенту доводиться або розтягувати картинку по ширині (тоді вона буде ніби «стікати» з країв) або залишити як є і миритися з чорними смужками зліва і справа.

В іншому ці 2 флагмана підкорюють користувачів унікальним дизайном, величезним дисплеєм, поліпшеною камерою і софтові фішками.

Раніше писали: Порівняння двох флагманів 2017 року – Samsung Galaxy S8 і LG G6

2018: Galaxy S9 і S9 Plus – камера з великими можливостями

Нові «дітища »Самсунг відрізняються багатими можливостями для фото- та відеозйомки. Можна робити відмінні кадри при яскравому або поганому освітленні (навіть в темряві). Фотомодуль оснащений подвійною апертурою і «бачить» все подібно до людського зіниці. Він самостійно перемикається, керуючись рівнем освітленості.

Samsung Galaxy S9 и S9 Plus

Начинка ці 2-х апаратів вище всяких похвал і включає в себе:

  • якісні фотомодулі по 12 (основний) і 8 (фронтальний) Мп;
  • чіпсет на 8 ядер Exynos 9810;
  • безрамковий екран розміром 5,8'' (молодша версія) і 6,2'' (старша версія);
  • захист від попадання всередину рідини і забруднень IP68;
  • акумулятор на 3000 мАг (S9) і 3500 мАг (S9 +).

В режимі розмов девайси протриматися без підзарядки 22 години, відеоконтент можна переглядати без зупинки 16 годин.

Що цікавого в цих гаджетах? Виробник додав в них:

  • Super Slow-mo. Знімати відео тут можна зі швидкістю 960 кадрів/сек. Також можна додавати у вже готовий відеоряд уповільнені кадри, міксувати відео і аудіо, робити гифки.
  • «Розумне» сканування. Навіть в умовах поганої освітленості апарати розпізнають обличчя власника. Також можна скористатися сканером зіниці.
  • Безмежне фронтальне скло. Рамок тут практично немає, а співвідношення сторін становить 18,5: 9. Додатковий БОНУС – якісні Стереодинаміки (В 1,4 рази могутніше, ніж ВS8 G950FD). Відчуття при перегляді фільмів, як у справжньому кінотеатрі.

Ще одна модна фішка девайсів – перетворення власного автопортрета в емоджі. Веселі і незвичайні селфімоджі напевно сподобаються друзям.

З такими агрегатами можна не переживати, що пам'ять на пристрої закінчується: тут є можливість поставити мікроSD-карту і розширити об'єм сховища ще на 400 Гб. Девайси легко підключаються до пристрою DeX, а потім до монітора ПК. Можна переглядати фото, відео з телефону на великому екрані.

Останні пристрої з флагманської лінійки Самсунг увібрали в себе всі плюси минулих моделей, позбулися дрібних недоліків і на 100% відповідають званню топових пристроїв.

Підсумки еволюції

Динаміка розвитку флагманів наочно видна в таблиці:

Серія
Екран (дюйм/пікселі) Батарея (мАг) Пам'ять (оперативна/вбудована) Камера (осн./фронт.), Мп
Galaxy S GT-I9000 4 800х480 1500 (знімна) 512 Мб 8/16 Гб 5/0,3
Galaxy SII GT-I9100 4,3 800х480 1650 (знімна) 1 Гб 16/32 Гб 8/12
Galaxy SIII GT-I9300 4,8 1280х720 2100 (знімна) 1 Гб 16/32/64 Гб 8/12
Galaxy S4 GT-I9500 5 1920х1080 2600 (знімна) 2Гб 16/32/64 Гб 13/2
Galaxy S5 SM-G900F 5,1 1920х1080 2800 (знімна) 2Гб 16/32 Гб 16/2
Galaxy S6 SM-G920F 5,1 2560х1440 2550 (незнімна) 3 Гб 32 Гб 16/5
Galaxy S7 SM- G930 5,1 2560х1440 3000 (незнімна) 4 Гб 32/64 Гб 12/5
Galaxy S7 Edge SM-G935 5,5 2560х1440 3600 (незнімна) 4 Гб 32 Гб 12/5
Galaxy S8 SM-G950 F 5,8 2960х1440 3000 (незнімна) 4 Гб 64 Гб 12/8
S8 Plus SM-G955 F 6,2 2960х1440 3500 (незнімна) 4 Гб 64 Гб 12/8
Galaxy S9 5,8 2960х1440 3000 (незнімна) 4 Гб 64 Гб 12/8
Galaxy S9 Plus 6,2 2960х1440 3500 (незнімна) 6 Гб 64/128/256 Гб 12/8

Дана серія не дарма носить звання флагманської, адже навіть найперші її представники до сих пір «живуть» на руках у людей (хоч і не випускаються офіційно). Умільці оновлюють прошивку до останніх ОС і продовжують користуватися улюбленими пристроями.

У той же час любителі нових технологій віддають перевагу останнім розробкам в лінійці – S9 і S9 +. Адже в них є все, що завгодно користувачам: зносостійкі батареї, приголомшливі фотомодулі з великими можливостями, безкраї дисплеї. Величезна кількість софтових фішок від Самсунг – то, чому цей бренд залишається топовим в ніші смартфонів.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії