Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

6 основних складових перфоратора: як все влаштовано?

Дата публікації: 27.04.2018 16:43
Дата оновлення: 27.04.2018 16:43

Знати, як влаштований перфоратор, необхідно, щоб об'єктивно оцінити можливості і особливості конкретної моделі та оснащення цього типу в цілому. У приватному та професійному будівництві цей електроінструмент користується популярністю: він здатний виконувати більше функцій в порівнянні з ударною дрилем більш ефективний. Багато майстрів оцінили по достоїнству, як перфоратор працює з твердими поверхнями: до мінімуму в порівнянні з дрилем зводиться віддача, істотно підвищується швидкість проходження.

Устройство перфоратора

Силова установка перфоратора

В роботі використовується електропривод колекторного типу. Залежно від потужності моделі може застосовуватися горизонтальна або вертикальна схема монтажу двигуна. У першому випадку мова йде в основному про моделі легкого класу побутового призначення. Подібне технічне рішення відрізняється простотою і зручністю (особливо коли потрібно працювати в місцях з утрудненим доступом). Серед недоліків такого варіанту варто виділити недостатнє охолодження двигуна і високе навантаження на силову установку.

Гідність вертикально розташованого електродвигуна:

  1. Знижений рівень вібрації;
  2. Більш інтенсивне охолодження (що особливо важливо для обладнання високої потужності).
  3. У подібних інструментах, наприклад, Makita HR3200C, поршень завжди рухається з більшою амплітудою.

Такий інструмент призначений для роботи в тривалому режимі в складних умовах експлуатації.

Электродвигатель перфоратора

Можна докладніше дізнатися:Чим відрізняється ударна дриль від перфоратора: 7 основних критеріїв»

Ударний механізм

Залежно від принципу дії інструмент прийнято ділити на електропневматичний електромеханічний. Більшість професійних будівельників воліють перший варіант, так як при порівняно невисокій потужності він генерує максимум енергії удару. І в побутових, і в професійнихМОДЕЛЯХ принцип завжди буде заснований на передачі обертального моменту, що подається від мотора на втулку підшипника. В результаті таран вдаряє по бойку, який, в свою чергу, вдаряє по головній частині патрона.

У більшості моделей для функціонування в режимі холостого ходу передбачена функція зупинки ударів робочої частини в автоматичному режимі, якщо не тиснути на поверхню, яка піддається обробці. При його відновлення інструмент продовжує функціонувати триває в режимі удару.

Ударный механизм перфоратора

Антивібраційна система

Інструмент і іншими системами. Передбачені антивібраційні системи активного і пасивного типу. Щоб усунути коливання, в першому випадку використовується амортизуючий механізм і противагу, додатково передбачає наявність пружини. Саме на неї припадає навантаження при віддачі. Додатково гасити вібрації вдається і за допомогою рукояті. При установці використовують її приєднання до зовнішньої оболонці через шарнір, розташований внизу, і пружину зверху. Для пасивних конфігурацій характерно застосування на корпусі гумових прокладок, але необхідно враховувати, що ефективність подібних конструкцій досить мала.

Работа антивибрационной системы перфоратора

Цікаво дізнатися:Нетрадиційне використання дрилі – 4 цікавих Лайфхак»

Запобіжна муфта

В у разі, коли заклинює патрон перфоратора, спрацьовують запобіжні муфти, які встановлені, щоб знизити ймовірність отримання травми при виконанні поставленого завдання. Додатковою функцією цього механізму є захист мотора від перевантажень під час роботи. Робота пристрою заснована на тому, щоб від'єднати патрон від приводного вала, щоб не допустити його перегорання.

Найчастіше використовуються пружинно-кулачкові або фрикційні механізми. Відмінність полягає в тому, що в першому випадку робота інструменту грунтується на принципі прослизання двох муфт відносно один одного. У другому – диски в нормальному положенні притиснуті один до одного. Ковзання відбувається тільки в тому випадку, якщо патрон припиняє функціонування.

Предохранительная муфта перфоратора

Редуктор і патрон перфоратора

Редуктор перфоратора

Буде корисно ознайомитися:Чим відрізняється ударна дриль від перфоратора: 7 основних критеріїв»

Редуктор перфоратора – пристрій, який виконує функцію перенесення приводного моменту сили на патрон. Залежно від установки вони бувають:

  • кулачковими (щоб змінити насадку, використовується спеціальний ключ, який дозволяє звести і розвести кулачки);
  • бистрозажімнимі (не вимагають використання додаткових інструментів, щоб замінити бур перфоратора);
  • системи SDS (такий варіант використовується в 90% випадків, так як виділяється високою швидкістю заміни виконавчого елемента: досить вставити його в гніздо і провернути).

Від того, як влаштований патрон перфоратора, безпосередньо залежить зручність використання інструменту, швидкість заміни свердла і, в кінцевому рахунку, продуктивність будівельника.

Патроны перфоратора

У виборі допоможуть технічні характеристики електроінструменту. Залежно від кожного з наведених параметрів визначається його продуктивність і функціональність.

Технічні характеристики
Діапазон значень
Потужність побутові моделі 400-1000 Вт
професійні моделі 1 2 кВт
Сила удару 2-25 Дж
Швидкість обертання побутові моделі 1500-2000 об/хвилину
професійні моделі 2000-4000 об/хвилину
Частота ударів 2000-6000 ударів/хвилину
Патрон SDS + бури до 28 мм
SDS max бури більше 28 мм
Вага 2-15 кг

Все це дозволить оцінити можливості вибору відповідно до поставлених завдань і їх специфікою і знайти оптимальний за всіма параметрами варіант.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії