Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим замінити сухий корм для тварин: 7 розділів про їжу

Дата публікації: 06.04.2022 13:15
Дата оновлення: 06.04.2022 13:15

Через жорстокі обстріли та дії окупантів в українських містах спостерігалися недостатність продуктів. Причин багато — від проблем з логістикою при постачанні продуктів до порожніх полиць, а також спроби людей закупитися про запас.

Корму для тварин це теж стосується. Корм в окупованих територіях та місцях, близьких до військових дій, швидко закінчився, тому багато хто поставив питання, чим його замінити. Пропонуємо розібратися.

Два пристрої на вибір: OPPO або Xiaomi: порівняння телефонів за 7 параметрами

Чим замінити сухий корм для котів?

Щоб заміна корму натуральними продуктами не вплинула на здоров'я вихованця, треба запам'ятати наступне. Коти — м'ясоїди, тому м'ясо обов'язково має бути в їхньому раціоні. Звичайно, вони можуть їсти його сирим, але легка термічна обробка не завадить. Помийте м'ясо, розріжте на шматочки та помістіть у холодильник чи морозилку. Потім дістаньте потрібну кількість і облийте окропом.

Також можна годувати рибою. Краще вибрати морську, адже у річковій можуть бути гельмінти. Якщо ж вибираєте річкову — її потрібно зварити або посмажити. Котам будь-яке м'ясо риби краще давати без кісток. Годувати таким м'ясом краще лише раз на тиждень, адже в ньому багато кальцію та фосфору.

чим годувати кота

Потрібно розуміти, що раціон має становити не лише м'ясо. Каші також важливі, особливо рис чи вівсянка. Багато котів із задоволенням їдять гречку. Також можна додавати в раціон кефір та нежирний сир. Багато хто думає, що замінити корм корисно молоком. Тут не все так просто. У кошенят в організмі є ферменти для правильного засвоєння продукту, а в котів його немає. Тому з ним треба бути обережнішими.

Овочі теж замінюють корм. Корисні морква, буряк, огірки, шпинат, салат. Їх можна давати сирими, відвареними, у бульйоні.

Багато хто думає, що котам потрібно давати кістки. Правда, вони потрібні для кишківника, але варто розуміти, що не всі кістки корисні. Деякі можуть зашкодити, наприклад, дрібні рибні кістки. Заборонено давати варені кістки, вони кришаться і можуть відколюватися гострими краями.

Корисна стаття: Як вставити сімку в смартгодинник — інструкція у 2 пунктах

Заборонені продукти для котів?

Котам давати ЗАБОРОНЕНО:

  • Картоплю, капусту, цибулю, часник, гриби, горіхи, виноград та родзинки. Деякі з цього списку є смертельними для тварини.
  • Ковбаса та сосиски не корисні як для людей, так і тварин. Краще з'їсти м'ясо.
  • Борошно: булочки, печиво та макарони… Все це погано впливає на шлунок.
  • Солодощі теж небезпечні, адже цукор викликає ожиріння, діабет, псує зуби.
  • Каву, чай, алкогольні напої категорично заборонено давати тваринам.

Чим замінити корм для собак: таблиця

Щоб відмова від корму не була хворобливою для собаки, зібрали кілька порад.

Продукти
Що саме?
М'ясо

Віддавати перевагу потрібно яловичині, індичатині, курці, кролику.

Давати потрібно сирим, але перед цим облити окропом

Субпродукти

Серце, легені

Давати не часто, приблизно раз на тиждень

Риба Тільки морська
Каші  Серед улюблених та корисних для собак — пшоно, гречка, рис
Овочі Можна моркву, яблука, петрушку

Може бути цікавим: Samsung Galaxy Watch 4: огляд преміальних годин 2021 року

Які продукти не можна давати собакам?

Як і котам, собакам не можна давати ковбаси, котлети тощо. Краще обмежитись м'ясом. Смаженими овочами також краще не годувати. До того ж багато господарів дають собакам кістки: варені та трубчасті кістки небезпечні, вони можуть пошкодити шлунок.

Чим можна замінити корм для рибок?

Багато хто думає, що акваріумних рибок можна годувати хлібом. Але це велика помилка. Хліб може набухнути у воді, а потім стати великою проблемою для шлунка риби.

що можна дати рибкам замість корму

Щоб нагодувати риб можна використовувати:

  1. філе білої риби, тріски;
  2. листя салату, свіжий горох, кабачки;
  3. жовток з вареного яйця, але слідкуйте, щоб вода, в якій живуть рибки, залишалася чистою;
  4. овочі: шматочки огірка, моркви, солодкого перцю, помідорів.

Якщо не знали: TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Чим годувати гризунів, якщо немає корму

Хом'якам, мишам, морським свинкам корм замінити легше. Вони харчуються тим, що дарує природа: це зерна гарбуза, кабачки, морква, огірки, квасоля, кукурудза, капуста... Зверніть увагу, що бобові треба спочатку приготувати.

 що можна дати гризуну замість корму

Якщо вихованцю більш як два місяці, можете потішити його фруктами: яблуками, грушами, бананами, виноградом, персиками, полуницею. Горіхами теж можна годувати. Заборонено лише мигдаль.

Зелень теж потрібна в раціоні. Корисне листя салату, кріп, петрушка. Також можна почастувати гризуна кульбабами або конюшиною, але не зібраних біля дороги. Раціон можна розширити, спираючись на знання про вид вашої тварини. 

Що можна дати папузі замість корму?

Приручені папуги також не зможуть вижити без людини. Тим же домашнім хвилястим папугам, наприклад, корм можна заміняти просом, вівсом, пшоном, насінням льону, кунжуту, конопель, соняшника (сирим), нуги, сафлору.

Головне правило — не нашкодити та не забувати про достатню кількість води. Подбайте про своїх улюбленців, особливо в період війни. Тварини теж бояться вибухів, шуму, стрілянини... Не кидайте їх! Забирайте із собою під час евакуації, адже вони не виживуть без вас!

Пізнавальна стаття: Навушники на основі кісткової провідності: історія, поняття, 5 порад для вибору

Коментарі
Залиште коментар