Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Blackview A60: огляд – чи виправдана вартість в ≈100 $

Дата публікації: 24.03.2021 09:16
Дата оновлення: 24.03.2021 09:16

Його називають бюджетним скарбом. І не дарма. Платиш близько 100 доларів, отримуєш функціональний мобільник.

 обзор Blackview A60

В огляді про Блеквью А60 розбираємо темні і світлі сторони пристрою.

Характеристики Blackview A60

Він сама скромність. У характеристиках значиться всього лише 1 Гб оперативної і 16 Гб вбудованої пам'яті. Але цей смартфон як там не є робоча конячка. Його оцінять ті, хто розглядає варіант як засіб зв'язку.

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Подивившись на мобільник з боку, складно здогадатися про його бюджетному ціннику. Якщо інші виробники ультра бюджетних пристроїв випускають пластиковий телефон з великими рамками і чорним (рідше – білим) задником, дизайнери Blackview постаралися на славу. A60 характеризується:

  • вузькими рамками навколо дисплея, округленими кутами екрана;
  • тильна сторона з градієнтом (в забарвленні Gradient Blue) і матовим покриттям задньої панелі (часто у бюджетників зустрічається глянсова панель):
  • сканером відбитків з тильного боку.

Зазвичай такі сміливі рішення зустрічаються в пристроях вдвічі дорожче. Так що дизайнери відзначилися – респект їм. Крім цього, у A60 знімна кришка, а це рідкість для смартфона в 2021 році. У майбутньому, коли батарейка почне втрачати свою силу – це можна буде зробити без екзекуцій з кришкою. Сам акумулятор тут незнімний – так що краще за ремонтом звертатися до профі.

цена Blackview A60

Габарити девайса сподобаються тим, хто вважає за краще важкі телефони: 156.9х74х98 мм в комбінації з вагою в 171 р в долоні відчуваються, але не утяжелют. Через кілька годин інтернет-серфінгу рука не затікає.

В тему: використовувати смартфон як веб-камеру: 3 способу в допомогу

Батарея і зарядка

Акумулятор місткий – 4080 мАг. Але в тандемі з полегшеним Android Go і дисплеєм зі скромним дозволом, девайс не падає на нуль досить довго:

  • 2-3 дня – при стандартному використанні: до години телефонних розмов, 2-3 години онлайн-серфінгу;
  • 10-13 годин – при постійній роботі з мобільним: перегляд відео, редагування картинок, ігри і т.д.

Швидкої зарядки немає, та й наповнення батареї від до 100% відбувається повільно, але впевнено – в межах 5 годин.

Камери

На головній панелі подвійна камера, де основний об'єктив – 13 Мп, а датчик глибини – 5 Мп. При хорошому освітленні виходять стерпні фото, вночі зображення стане зернистим. Рятує ситуацію спалах або монохромний режим – тоді перешкоди стають не настільки помітними.

камеры Blackview A60

Відеозйомка відбувається в HD-якості з частотою зміни кадрів за секунду 30 fps. В принципі, цього достатньо, щоб поділитися з близькими тим, що відбувається навколо себе. Фронталки скромна – буквально 2 мегапікселя. Для відеозв'язку підійде, для блогерства немає. Слабенька.

Для ідеального відпочинку: Програми для сну: ТОП-5, перевірених у справі

Продуктивність

Ахиллова п'ята в цій моделі – залізо. Воно не блищить технічними характеристиками:

  • Процесор – старенький 4-ядерний MediaTek MT6580A;
  • Об'єм оперативної ПАМ'ЯТІ -1 Гб;
  • Вбудована пам'ять – скромних 16 Гб.

Така комбінація явно не для ігроманів. На цьому телефоні про потужних баталіях не може бути мови. А ось тим, хто використовує мобільник тільки як засіб зв'язку і відеоплеєр – вистачить з головою.

Крім встановлених додатків, сюди увійдуть основні соцмережі і 3-5 додатків зверху – на більше потужностей девайса не вистачить. Забивати «під зав'язку» не рекомендується. Щоб пристрій забороняв вісло, потрібно залишати порожніми хоча б 10% від всієї пам'яті (в цьому випадку – 1.5 Гб). Музику і фільми доцільніше завантажити на флешку – благо пристрій підтримує роботу з MicroSD носіями об'ємом до 128 Гб.

Дисплей

Матриця пристрої – IPS. З огляду на її передачу кольору і мінімальне мерехтіння при низькій яскравості, – це найкраще, що можуть запропонувати бюджетні смартфони. Кути огляду – в межах 120-140°, що теж відмінно для мобільника такої цінової категорії.

 дисплей Blackview A60

Розміри дисплея 6.10 дюймів. Але контент у високій роздільній здатності з нього не подивитися – роздільна здатність екрана всього лише 1280x600, що навіть менше HD-якості. Таке «маленьке» кількість точок обумовлено економією заряду – батарейці простіше підживлювати менше пікселів. Час відгуку дисплея – солідне. По тестах на зміну кольору пікселів, він отримав такі показники:

  • Зміна з чорного на білий і назад – 38 мс;
  • Зміна зі світло-сірого на темно-сірий і назад – 66 мс.

Цього достатньо для серфінгу в інтернеті, посиденьок в соцмережах і навіть простих ігор за типом шахів або «три в ряд». Однак Fortnite або інші екшн-гри це мобільник буде тягнути туго – екран не встигає за швидкою зміною кадрів, картинка буде застигати.

Телефон абсолютно безпечний для нічних посиденьок. Дисплей пройшов тест на мерехтіння з відзнакою – рябіти в очах не буде.

Читайте: Огляд Huawei P Smart 2021: бюджетник з величезним екраном і 4 камерами

Зовнішній вигляд стандартних екранів і меню

У мобільника полегшений Android 8.1. Це порадує любителів чистих систем, так як зазвичай на недорогих китайських телефонах встановлені сторонні лаунчер. При установці «на борту» присутні тільки базові гугл-сервіси і FM-радіо. Решта програми потрібно буде завантажувати і вантажити самостійно.

 меню Blackview A60

Також користувач має можливість включити «нічний режим» – після заздалегідь обраного часу, екран мобільника піде в «теплі тони», що зменшує навантаження на очі.

Панель навігації настроюється:

  • Функціональні кнопки міняються місцями.
  • Функціональні клавіші ховаються – при потребі викликаються свайпом.

Також тут є можливість автоматично закривати додатки після блокування екрану. Не потрібно заходити в налаштування заради відключення «роботи фоном». Цю «брудну роботу» зробить сам мобільний.

Де тримати дані: Де зберігати фото – 5 кращих сервісів з дата-центрами в США і Європі

Ціна на Blackview a60

Навіть без знижок Blackview A60 коштує всього лише 2999 грн. Що за поточним курсом приблизно 100 $ за хороші характеристики.

Характеристика
Значення
Розміри, мм 156.9х74х9.8
Вага, гр 171
Забарвлення Чорний, синій, зелений
Об'єм батареї 4080 мАг
Тривалість роботи 2-3 дня
Чіпсет MediaTek MT6580A
Оперативка, ГБ 1
Пам'ять, Гб 16
Операционка Android 8.1
Задня камера , мп 13 + 5
Якість відео: роздільна здатність і к/с HD, 30 fps
Фронталки, мп 2
Матриця IPS
Діагональ, дюймів 06.окт
Дозвіл, пікселів 1200х600
Ціна, грн 1999

Як видно з огляду, Blackview А60 – мобільник для справжніх аскетів, яким не потрібні круті навороти, а досить базових характеристик і простий камери. І хоч тут немає LTE, це повністю компенсується швидким коннектом до Wi-Fi. Такий девайс відмінно підійде молодшим школярам і на подарунок «дідусям-бабусям», щоб вони постійно були на зв'язку.

Порятунок батареї: не заряджається смартфон: 4 проблеми + методи вирішення

Коментарі
Залиште коментар
Категорії