Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд операційної системи Microsoft Windows 10: нові грані

Дата публікації: 22.07.2015 00:00
Дата оновлення: 22.07.2015 00:00

Меню «Пуск»
Головна річ, яка дратує багатьох користувачів Windows 8.1 - відсутність звичного меню «Пуск», замість якого доводилося використовувати стартовий екран або сторонні програми. Microsoft прислухається до своїх фанатів, тому в Windows 10 повертається зі старим добрим меню з часто використовуваними програмами, категоріями і іншими корисними речами. Звичайно, його інтерфейс перероблений під дизайн нової ОС, але інші функції залишилися колишніми. Користувачам з ностальгією по Windows XP і Windows 7 це точно сподобається.

 2015-07-22_14_14_08-windows_10_features _-_ microsoft

Додатки зі стартового екрану в вікнах на робочому столі
Саме так, компанія переглянула концепцію, тому в Windows повертається ера робочого столу. Інтерфейс перероблений, так що навіть стартовий екран за замовчуванням відключений, якщо говорити про версії для ПК без сенсорного екрану. А додатка з магазину Windows Store відкриваються як будь-яке інше вікно на робочому столі.

 2015-07-22_14_14_20-windows_10_features _-_ microsoft

Панель Charms
Однією з головних фішок Windows 8.1 була панель Charms, яка викликалася свайпом від правої кромки екрану або переміщенням курсора миші до правого боку дисплея. У Windows 10 панель збереглася, але тільки для планшетів і ноутбуків з сенсорним екраном. У версії для ПК без тач-дисплея панель відсутня. Замість неї з'явилося нове підміню в заголовку вікон програм з маркету.

 2015-07-22_14_14_30-windows_10_features _-_ microsoft

Робочий стіл
Виробник переробив систему, хоча зовні це і непомітно. Нововведення, які можна побачити - оновлена ікона Провідника, а також нова кнопка «Поділитися» для швидкого надання доступу до файлів і папок.

 2015-07-22_14_14_41-windows_10_features _-_ microsoft

Більше робочих столів
Якщо нова ОС націлена на роботу з робочим столом, то потрібно надати зручні нововведення і переробити систему. Тому Microsoft використовує фішку, яка вже давно реалізована в OS X і Linux, істотно полегшуючи життя користувача. У Windows 10 з'явилися віртуальні робочі столи. При включенні цієї функції, користувач може створити віртуальні робочі простору і організувати їх для зручності роботи і швидкого перемикання. Система дуже зручна і практична. Можна легко закрити будь-який додаток, відкрите на іншому робочому столі і швидко переміщатися між папками.

 2015-07-22_14_14_52-windows_10_features _-_ microsoft

Покращений стартовий екран і центр повідомлень
Звичайно, стартовий екран стане основою інтерфейс для смартфонів і планшетів. Але Microsoft планує додати ще більше інтерактивності і можливостей взаємодії з живими плитками.
Центр повідомлень був представлений для Windows Phone 8.1, а тепер він перекочував і в Windows 10. Тут знаходяться повідомлення і попередження, нагадування та інші корисності. До того ж, всі повідомлення згруповані за додатками для зручності і швидкості використання.

 2015-07-22_14_15_00-windows_10_features _-_ microsoft

Storage Sense, Wi-Fi Sense і поновлення
Спеціально для бюджетних смартфонів і планшетів з вельми обмеженим об'ємом вбудованої пам'яті, а також хмарних ноутбуків з тією ж проблемою, з'явилася функція Storage Sense, яка забезпечує краще розуміння, яке простір займе та чи інша програма на накопичувачі .
Ще одна корисна функція перекочувала з Windows Phone. Wi-Fi Sense допоможе автоматично підключитися до відкритої точки доступу Wi-Fi, швидко пройти аутентифікацію, а також розшарити Wi-Fi без введення пароля.

 2015-07-01_09_12_12-the_funniest_clothing_tags_ever _-_ 9gag


Крім цього, компанія ретельно переробила систему оновлень. Тепер користувачам пропонуються нові функції тільки з урахуванням характеристик пристрою і профілю користувача. Так що багато поліпшення і патчі будуть приходити буквально відразу після їх випуску.

 2015-07-22_14_15_09-windows_10_features _-_ microsoft

Голосовий помічник і новий браузер
Мабуть, найкращим доказом того, що компанія Microsoft розвивається і просуває операційну систему на всіх форматах, є впровадження голосового помічника Cortana в Windows 10. За своєю суттю це віртуальний асистент, який розуміє, чим ви займаєтеся, що робите і хто ви. Вона стане в нагоді для консультації з питання, запропонує план дій і надасть потрібну інформацію. Система дуже корисна при веб-серфінгу і багатьох повсякденних діях, таких, як перевірка погоди, наприклад.
До всього іншого в Windows 10 використовується новітній браузер Microsoft Edge з безліччю нововведень і можливістю установки розширень.

 3331_01

Windows 10 і бізнес
Нова операційна система розроблена не тільки для звичайних споживачів, а й для бізнес-сегменту. Адже безліч корпоративних користувачів до сих пір використовують Windows 7 або навіть Windows XP. ОС отримала безліч нових функцій для корпоративної інфраструктури, кошти віддаленого адміністрування і поліпшення роботи в середовищі гіпервізора Hyper-V. Загалом, ідеальна операційна система з будь-якого боку.

 windows_10_11

Коментарі
Залиште коментар
Категорії