Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Види кондиціонерів - як вибрати кондиціонер, який підійде саме вам

Дата публікації: 05.08.2016 16:22
Дата оновлення: 18.10.2022 12:19

Насамперед кондиціонери відрізняються за принципом регулювання температури: інверторні та неінверторні. Кондиціонери з інвертором плавно регулюють температуру та повністю не відключаються, чим значно економлять електроенергію. Неінверторні трохи дешевші, але складніші в налаштуванні, повільніше охолоджують приміщення і більше витрачають електроенергію.

Класи кондиціонерів

Всі кондиціонери поділяють на два класи: моноблочні (віконні та мобільні) та спліт-системи (настінні, канальні, касетні, VRF-системи тощо). Кожен із них має свої особливості.

Найдешевші – віконні, призначені як для охолодження, так і для підігрівання приміщення. Саме вони стали першими моделями, що встановлюються у приватних будинках, квартирах та офісах. Популярність віконних кондиціонерів постійно знижується, але виробники продовжують їх випускати. Проблема в тому, що вони монтуються у віконні отвори й тим самим скорочують рівень освітленості приміщення і порушують теплоізоляцію. Але є у них і свої плюси – низька ціна та простота встановлення. У квартирі чи офісі такий кондиціонер зустрінеш рідко, а ось встановити на дачі можна цілком. Другий тип моноблочних кондиціонерів – підлогові. З їхньою установкою ви успішно впораєтеся самі. Їх головною перевагою є портативність. Деякі моделі пропонують очищення та іонізацію повітря. Але є недоліки. Це велика ціна, високий рівень шуму і низький рівень підтримки мікроклімату.

Спліт-системи – секрет популярності

Найпопулярнішими є спліт-системи. Вони бувають кількох видів. Канальні встановлюються у приміщеннях зі складним плануванням. Вони в півтора-два рази дорожчі за звичайні спліт-системи. Обираючи такий варіант необхідно враховувати, що встановлюється така система між підвісною та основною стелею і займає від 25 до 40 см. Живильна прохолода в цьому випадку подається в приміщення через решітку в стелі.

Ідеальний варіант для великих офісних приміщень – касетні кондиціонери. Вони, як і канальні, встановлюються між підвісною та основною стелею. Такий кондиціонер розподіляє повітря за чотирма напрямками, охолоджуючи великі приміщення. Колони та підлогово-стельові моделі призначені для кондиціювання повітря в ресторанах, холах тощо. Вони відрізняються способом встановлення, напрямом подачі повітряного потоку та потужністю, але є й спільні риси. Це можливість регулювання температури, наявність таймера автоматичного вимкнення, фільтрів глибокого та тонкого очищення тощо.

Фінансова сторона

Найдоступнішими за ціною і, як наслідок, найпоширенішими є настінні кондиціонери (спліт-системи) Саме вони найчастіше встановлюються у квартирах. Якщо кондиціонувати потрібно відразу кілька сусідніх приміщень (3, 4 або 5-ти кімнатну квартиру), ідеальним варіантом стане мультиспліт-система з одним зовнішнім і 2-5 зовнішніми блоками.

За ціною всі марки можна розділити на три категорії. Найдорожчі моделі преміумкласу з великим набором функцій і тривалим терміном безперебійної роботи. Вони оснащені надійною системою захисту та діагностики. До цієї категорії належить продукція таких виробників, як Mitsubishi та Daikin.

Рейтинг кондиціонерів за популярністю очолюють моделі середнього класу таких виробників, як Toshiba Panasonic. Маючи всі необхідні користувачам функції, вони відрізняються надійністю та нижчою ціною.

Економклас відрізняється найнижчим цінником, моделями невеликої потужності з мінімальним набором функцій. Найчастіше такі моделі працюють у вузькому температурному діапазоні та не мають системи захисту. Інший варіант економпропозицій – це якісні багатофункціональні кондиціонери компаній, які не встигли заявити про себе на ринку.

Підсумки

Загалом, купуючи кондиціонер, потрібно звернути увагу на такі правила:
1. Потужність кондиціонера повинна відповідати площі приміщення.
2. У наборі функцій повинні бути лише ті, якими Ви користуватиметеся.
3. Купувати краще продукцію бренду, що добре зарекомендував себе, і у перевіреного продавця.
4. Враховуйте місце розташування кондиціонера та необхідність точного регулювання повітря

Коментарі
Залиште коментар
Категорії