Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-4 найкращих виробників роутерів

Дата публікації: 14.06.2018 11:20
Дата оновлення: 20.02.2023 16:12


Роутери від TP-Link, ASUS, D-Link, Tenda мають як загальні характеристики, так і свої унікальні фішки. Усі четверо виробників — не новачки на ринку, їхня продукція користується заслуженою популярністю та затребуваністю серед покупців. У кого їх більше і які найбільш корисні для користувачів? Повний огляд особливостей та переваг технічної продукції даних виробників роутерів наведено нижче.

Обзор производителей роутеров

Корисна інформація: вибрати роутер для дому?

TP-Link: компактні та оригінальні девайси

Компанія має солідний стаж роботи – понад 20 років. Спочатку їхня продукція була націлена виключно на внутрішній ринок Піднебесної. Однак у 2005 році ситуація змінилася і товари бренду стали доступними на міжнародній арені.

 Роутеры от производителя TP-Link

На даний момент виробник входить до переліку компаній-лідерів у сфері створення техніки класу SOHO (для невеликих офісів, домашнього вжитку). Маршрутизатори – один з основних товарів, які виробляє бренд, ще в асортименті є, наприклад, смартфони і мережні адаптери.

Серед основних плюсів роутерів TP-LinkВарто виділити:

  1. Вибір девайсів на будь-який смак. продукції бренду покупці знайдуть гаджети з трьома різними видами підключення: ADSL (підключення за допомогою телефонної лінії), 3G (бездротовий інтернет), Ethernet. Перші відрізняються невисокою вартістю та max швидкістю до 300 Мбіт/с. Другі – мобільністю та можливістю підключення в будь-якому місці. Треті – наявністю 2-5 антен, включаючи змінні, що позитивно позначається на дальності та швидкості передачі інформації.
  2. Різноманітність корисних опцій. підібрати апарати, в яких є функція батьківського контролю (обмеження доступу), гостьова мережа (організація окремого доступу), віддалене керування (налаштування, увімкнення/вимикання апарату через Інтернет) та інші.
  3. Оригінальний дизайн. компактні за розмірами та радують користувачів нетривіальним зовнішнім виглядом: можна вибрати білі, чорні, сріблясті, сині агрегати з гладкою або рифленою поверхнею. Форма корпусу – від стандартного прямокутника до незвичайних конструкцій із вигнутою поверхнею.

Ціновий аналіз в асортименті даного бренду досить великий, можна підібрати недорогі девайси з мінімум опцій або придбати більш функціональні агрегати, ціна яких вища за середній.

Нижче в ознайомлювальних цілях представлені характеристики популярних моделей:

Моделі роутерів
Частоти Стандарт Wi-Fi Тип антени Кількість антен Швидкість
TP-Link Wi- Fi Wi-Fi
(Ггц) (Мбіт/с)
Archer C1200 802.11ac 2,4/5 802.11 b/g/n/ac зовнішня/незнімна 3 до 1200
TL-WR840N V2 2,4 802.11 b/g/n зовнішня 2 до 300
Archer AC3150 Dual Band, Gigabit 2,4/5 802.11 b/g/n/ac зовнішня/знімна 4 до 2167

Для вирішення повсякденних завдань, на кшталт перегляду e-mail або інтернет- серфінгу відмінно підійдуть прилади бренду з частотою W-Fi в 2,4 ГГц, для більш масштабних завдань, наприклад, онлайн-геймплей у виробника припасовані агрегати з частотою 5 ГГц.

ASUS: інноваційні пристрої

Тайваньський бренд успішно підкорює світові вершини у сфері IT-технологій. На його виробничому рахунку величезна кількість суперсучасних гаджетів: смартфонів, ноутів, планшетів та іншого. Кожен девайс обладнаний за останнім словом техніки, не виняток і роутери ASUS.

Роутеры ASUS

Виробник випускає маршрутизатори, в яких є:

  • фірмовий веб-інтерфейс – дозволяє в швидкісному режимі налаштувати інтернет-коннект і швидко налагодити параметри роботи техніки;
  • утиліта AirPlayer – служить для трансляції мультимедіа з підключеного до роутера USB-диска на мобільний девайс;
  • батьківський контроль – обмеження доступу до веб-сторінок, а також створення розкладу для входу в інтернет;
  • технологія захисту – AiProtection забезпечує надійну охорону від стороннього втручання, проникнення вірусів у мережу цифрових девайсів, підключених до маршрутизатору;
  • підключення принтера, USB-накопичувача – можна підключити до апарата зовнішній HDD, модем і використовувати їх як загальнодоступний мережного ресурсу.

В асортименті бренду є як простенькі агрегати для дому, так і потужні бездротові гаджети для використання в бізнес-цілях. Окрема лінійка присвячена ігровим девайсам (двох-, тридіапазонним). Крім надшвидкісної роботи, у них є потужний чіпсет, передбачена можливість об'єднати кілька маршрутизаторів в одну домашню мережу, широка область покриття.

Ось кілька екземплярів АСУС для прикладу та їх основні характеристики:

Модель роутерів ASUS
Частоти Стандарт Wi-Fi Тип антени Кількість антен Швидкість
Wi-Fi Wi-Fi
(Ггц) (Мбіт/с)
RT- AC51U 802.11ac AC750 Dual Band 2,4/5 802.11 b/g/n/ac вбудовані 2 до 733
RT-AC87U 802.11ac, Dual Band 2,4/5 802.11 b/g/n/ac зовнішні/знімні 4 до 1750
Ethernet GT-AC5300 2,4/5 802.11 b/g/n/ac знімні 8 до 300

Велика частина агрегатів даного бренду знаходиться в середній або високій ціновій категорії. Але ці пристрої забезпечують супершвидкісне інтернет-з'єднання, можуть використовуватися для вирішення щоденних завдань, мають фірмовий софт, що полегшує налаштування та роботу з пристроями. ASUS – один з найкращих виробників потужних багатофункціональних роутерів.

D-Link: недорогі та безпечні прилади

Компанія утворена понад 30 років тому і входить до переліку провідних світових виробників мережевих приладів. Батьківщина бренду – Тайвань. Продукція фірми радує покупців доступністю цін та довговічністю роботи.

Роутеры производителя D-Link

Виготовлення маршрутизаторів – лише один із витків діяльності Д-Лінк. Компанія спеціалізується на створенні «цифрових» будинків, випуску ПК, ноутів, TV та іншого сучасного обладнання.

У роутерах D-Link безліч оригінальних технічних рішень. Ось деякі з них:

  1. Функція Beamforming – технологія обробляє, формує та підтримує високу швидкість передачі сигналу у важких місцях, наприклад, при проході крізь товсті стіни. Прилад «відчуває», де сигнал губиться та коригує свою роботу відповідно.
  2. Установка пріоритетів – це стосується, наприклад, онлайн-розваг: щоб нічого не заважало грі, потрібно привласнити їй в налаштуваннях апарата максимальне значення. У цьому випадку жодні оновлення ОС чи антивірусу не вплинуть на пропускну здатність пристрою.
  3. 3-діапазонний зв'язок – реалізована в геймерських апаратах. Пропускна здатність у них досягає 3-5 Гбіт/с. Цього достатньо для онлайн-розваг, перегляду якісного відео та інших завдань без гальм і провалів у швидкості.

Наочно з параметрами окремих екземплярів виробництва Д-Лінк можна ознайомитися тут:

Модель роутерів
Частоти Стандарт Wi-Fi Тип антени Кількість антен Швидкість
D-Link Wi-Fi Wi-Fi
(Ггц) (Мбіт/ с)
DIR-615S 2,4 802.11 b/g/n вбудована 2 до 300
DIR-890L 802.11ac AC3200 2,4/5 802.11 b/g/n/ac зовнішня/незнімна 6 до 1300
DSL-2640U ADSL2+ WiFi 2,4 802.11 b/g/n вбудована 1 до 150

Подібні пристрої оптимально підійдуть для облаштування інтернет-мережі вдома або в офісі. Вони мають опцію захисту від DDoS- та APR-атак, зручний інтерфейс та можливість налаштування кількома мовами.

Tenda: прості у використанні девайси

Історія бренду – 20 років плідної роботи на терені створення мережного обладнання для дому та невеликих офісів. ДО асортименту продукції фірми входять гаджети, пов'язані з комп'ютерною мережею: комутатори, USB-адаптери, IP-камери і, звичайно ж, маршрутизатори. Відмінні риси приладів – елементарність установки та налаштування.

 Роутеры Tenda

Крім того, роутери Tenda похвалитися:

  • швидкісною передачею інформації – максимум це 1900 Мегабіт за секунду (min до 150 Мбіт/с) і цього з головою вистачає для онлайн-розваг, перегляду HD-відео без лагів;
  • наявності порту USB 3.0 — можна безпроблемно отримувати доступ до принтерів, будь-яким даним із пристроїв у домашній мережі;
  • роботою за розкладом – для тих, хто забуває вмикати або вимикати пристрої, передбачена опція встановлення часу для цього; окремий плюс – так можна суттєво заощадити витрати електроенергії;
  • елементарністю налаштування – для швидкісного регулювання параметрів роботи можна використовувати планшет, ПК або смартфон, весь процес відбувається за допомогою майстра установки або фірмової програми.

У девайсах цього бренду вбудовано багаторівневе шифрування для захисту гаджетів від несанкціонованого доступу. Установки безпеки задаються за допомогою клавіші WPS. Також у приладах є опція батьківського контролю, наприклад, можна встановити час користування всесвітнім павутинням.

Параметри декількох представників маршрутизаторів Tenda для прикладу:

Моделі роутерів Tenda
Частоти Стандарт Wi-Fi Тип антени Кількість антени Швидкість
Wi-Fi Wi-Fi
(Ггц) (Мбіт/с)
F3 N300 3xFE LAN 2,4 802.11 b/g/n зовнішня/незнімна 3 до 300
AC9 802.11ac AC1200 2,4/5 802.11 b/g/n/ac зовнішня/незнімна 2 до 1200
D151 ADSL2/2 802.11n 2,4 802.11 b/g/n зовнішня/незнімна 1 до 150

У плані оформлення пристроїв тут вибір величезний: любителі класики підберуть суворі чорно-білі моделі прямокутної форми, поціновувачі оригінальності – апарати з космічним дизайном, наприклад, AC18 802.11ac.

Цікава інформація: Чим відрізняється маршрутизатор від роутера.

Пристроям якого ж бренду віддати перевагу? Тим, хто любить розвинені девайси з масою крутих фішок, варто звернути погляд на продукцію АСУС, а любителям приладів без Проблем – TP-Link. У лінійці апаратів від Tenda та Д-Лінк можна вибрати як прості агрегати, так і ігрові пристрої.

Якщо правильно розрахувати навантаження на прилад, врахувати всі підключені девайси, визначитися для чого буде використовуватися інтернет (робота, ігри, серфінг Інтернету), то ідеальний пристрій можна знайти в лінійці будь-якого бренду з рейтингу виробників роутерів.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії