Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 найкращих бюджетних фотокамер: рейтинг 2023 року

Дата публікації: 13.09.2017 12:38
Дата оновлення: 05.01.2023 15:36

Як хочеться зафіксувати кожну яскраву мить життя і переглядати її знову і знову. У такому разі не обійтися без фотоапарата. Але який вибрати? Дзеркалка не підійде через габарити, та й не по кишені цей девайс. Вірним рішенням стане компактна камера, з перевагами у вигляді функціональності, габаритів та прийнятної вартості.

NIKON Coolpix A100


фотосъемка на NIKON Coolpix A100

Не упускайте яскравих моментів разом з NIKON Coolpix A100 – легка техніка вагою близько 120 г знайде місце в сумці чи кишені! Портрет, пейзаж, панорама – різноманітність режимів подарує насичені фотографії за будь-яких умов. Для любителів оригінальних фото розробник надав можливість додавати спецефекти. Гнучкі форми та різноманітність кольорів доповнять ваш стиль.

Топ-5 якостей:

  1. Разнообразие сюжетів: вибравши один із 16-ти режимів, фотограф вигідно та ефектно відобразить у своєму знімку дійсність. Апарат зафіксує жваву мить чітко завдяки опції “зменшення змащування руху”.
  2. Дозвіл матриці. p align="justify"> Гарантована різкість картинки –" заслуга" 20-мегапіксельної матриці. 5-х zoom дозволить побачити навіть найвіддаленіші предмети.
  3. Здивуйте передплатників у соцмережах оригінальними фото. Спецефекти використовуються під час зйомки або накладаються на готові зображення.
  4. Зйомка HD відео дасть побачити світ у яскравих тонах.
  5. Ємний акумулятор дозволить зробити 250 знімків.

Недоліки:

  • Відсутність захисту від пилу, вологи та пошкоджень. Пережити негоду допоможе захисний чохол.

Читайте також: Як правильно вибрати цифровий фотоапарат

CANON IXUS 177


компактный фотоаппарат CANON IXUS 177

Відмінним супутником у подорожі, на заході та прогулянці стане CANON IXUS 177. Камера з восьмикратним зумом дозволяє створювати чіткі фотографії на великій відстані, а 28-міліметровий об'єктив упіймає кожну деталь. Відеозйомки в HD форматі зробить яскраву мить по-справжньому незабутньою.

Топ-5 якостей:

  1. Розширює погляд на дійсність. Ширококутний об'єктив означає деталізовані знімки різного плану.
  2. Відео в HD форматі відображає найдрібніші деталі реальності, що вислизає.
  3. Якість дальньої зйомки порадує фотографа-початківця. Завдяки функції ZoomPlus 8-кратний масштабування розширюється до 16-кратного.
  4. Режим економії енергії подарує ще більше часу на зйомку.
  5. Нерозлучні друзі. Камера з діагоналлю 2,7 ідеально лягає в руку, ніби її продовження, влазить у кишеню, плавно дістається із сумочки.

Недоліки:

  • Відсутність захисту унеможливлює зйомку в негоду, а пластиковий корпус легко піддається механічним пошкодженням. Захистити техніку можна за допомогою чохла для компактних камер.
  • Світлочутливість 100-1600 не здивує перевагою нічної фотки. У такому разі виручить спалах.

SONY Cyber-Shot W830


снимки на SONY Cyber-Shot W830

Привабливість та стриманість дизайну SONY Cyber-Shot W830 поєднуються з функціоналом та технічними характеристиками. Фотографії, зроблені при поганому світлі, радують око. А можливість портретної та повномасштабної зйомки робить камеру незамінною частиною родини.

Топ-5 якостей:

  1. Будь-який сюжет зйомки по плечу. Чи це сімейна фотосесія, пейзаж, захід, тварини, віддалені об'єкти. Якісним зображення виходить завдяки 8-кратному оптичного зуму і 20 Мп сенсору. Крім того, апарату з фокусом 25-200Мм Фокус під силу різнопланова зйомка.
  2. Освітлення більше не обмежене для фотографа. ЗА допомогою Optical SteadyShot та високої світлочутливості різкість знімків, зроблених у сутінках, буде на висоті.
  3. Шедеври в автоматичному режимі. Немає необхідності розумітися на всіх опціях, техніка здатна самостійно визначити оптимальний режим зйомки. Крім того, камера розпізнає обличчя та зробить чудовий портрет.
  4. Більше можливостей з Beauty Effects. Редагуйте фотографії прямо на камері.
  5. Простіше нікуди. Виробник полегшив керування ще й додатковими кнопками для зйомки панорами та HD відео.

Недоліки:

  • Знімати в дощову погоду не вдасться, у зв'язку з відсутністю захисту від пилу та вологи. Запобігти пошкодження допоможе сумка для фотика.

Читайте також: Чим відрізняється дзеркальний фотоапарат від цифрового

NIKON Coolpix A10


У функціоналі NIKON Coolpix A10 закладений базовий мінімум, який задовольнить невибагливого фотохудожника. ДО того ж інструмент приваблює своєю вартістю.

цифровая камера NIKON Coolpix A10

Топ-5 якостей:

  1. Люди, природа, тварини, макрозйомка ... Камера впорається з будь-яким завданням завдяки 15 сцен фотографування. На автоматі техніка вибирає прийнятні опції під існуючу обстановку. Тому зображення потішать своєю якістю.
  2. Запис HD відео включається дуже просто: за допомогою додаткової кнопки на панелі.
  3. Знайти в собі художника легко, адже у NIKON Coolpix A10 можливе відображення індивідуальності за допомогою додаткових ефектів у момент зйомки. А швидкі ефекти, що додаються на готові зображення, перетворюють фотографію на справжнє мистецтво.
  4. Вражаючі портрети зробити легко завдяки функції “інтелектуальний портрет”. Дана модель здатна не тільки на фокусування облич, але й відстежує посмішку, моргання, робить бездоганним колір шкіри.
  5. Потужна батарея дозволить зняти близько 320 фотографій.

Недоліки:

  • Фокус камери не дозволить ідеально зобразити занадто віддалені об'єкти, зате дозволить насолодитися прекрасними пейзажними картинами.
  • Відсутність захисту від зовнішніх пошкоджень. Як вихід – придбати захисний чохол.
  • Відсутність близького фокусу (від 10 см) обмежує можливості макрозйомки. Для деталізованої фотографії використовується 5-х zoom.
  • Зробити серію картинок також неможливо – не передбачена така опція.

SONY Cyber-Shot W800


Віддайтеся фантазії разом з SONY Cyber-Shot W800. Апаратура вражає чудовими зображеннями будь-якої доби. З можливістю панорамної фотографії стало простіше відобразити всі масштаби прекрасного світу. Розміром зі смартфон, дана модель може набагато більше в мистецтві фотохудожнього мистецтва.

преимущества съемки на SONY Cyber-Shot W800

Топ-5 якостей:

  1. Легкість фіксування панорами. Необхідно потримати кнопку затвора та поманіпулювати технікою вліво-вправо. Картинки поєднуються воєдино, а майстер насолоджується повнотою образу.
  2. Відео формату HD дозволить побачити більше. Зйомка відрізняється плавністю, чудовим звуком та різкістю картинки.
  3. Ідеальна фотографія у будь-який час доби. З фотографією в ідеально освітленому місці впорається будь-яка техніка. А ось світлочутливість W800, з можливістю регулювання до 3200, не дозволить упустити яскраві моменти нічний життя.
  4. Зйомка з будь-якої відстані. Фокусування на відстані 26-130 безвідмовно спрацьовує поблизу. А 5-кратний зум дає можливість фотографування на відстані.
  5. Багато режимів та ефектів дозволить втілити творчі пориви.

Недоліки:

  • Відсутність захисту від зовнішніх факторів обмежує можливості роботи. У разі придбання чохла сприятливо позначиться зберіганні.

Читайте також: Сучасний фотоапарат: як вибрати відповідну модель

NIKON Coolpix A300


Серед недорогих Компактних фотоапаратів NIKON Coolpix A300 характеризується особливими модернізованими можливостями. Автор дарує нові параметри відео, оновивши його формат до рівня Full HD. Присутність Wi-fi-підключення та Bluetooth спрощує експлуатацію та передачу записів.

Бюджетная камера NIKON Coolpix A300

Топ-5 якостей:

  1. Знімайте відео з роздільною здатністю 1920x1080 (Full HD). Ідеальне рішення для поїздок та сімейного вікенду.
  2. Фотографія у русі можлива! І жодних втрат у різкості. Все завдяки налаштуванню придушення вібрацій.
  3. Пишність макро і дальньої зйомки вражає. Дальність фокусування від 25 до 200 мм та 8-кратний зум дозволить вам більше.
  4. Гідний компаньйон дзеркалки. Якщо габаритна техніка є недоречною, кишенькова А300 з легкістю зможе її замінити. Завдяки ширококутному об'єктиву та матриці на 20 Мп, камера здатна на чіткі панорамні знімки.
  5. Робоча панель задовольнить найвибагливіших користувачів. Всі кнопки у вільному доступі, а дисплей, діагоналлю 2,7, навіть яскравіший, ніж у дзеркалок.

Недоліки:

  • Пластиковий корпус схильний до механічного пошкодження.
  • Пило- і вологозахист не передбачена виробником, тому робить фотографа залежним від погоди. У тому чи іншому випадку захисну функцію чохла ще ніхто не скасовував.

CANON IXUS 182


Компактная недорогая камера CANON IXUS 182

CANON IXUS 182 є функціональною багатогранністю, яка відмінно помістилася в компактних розмірах 95х57мм. Покращені технічні характеристики порадують початківця та досвідченого фотографа. Це правильне рішення для тих, хто хоче швидко та просто отримати якісний результат зйомки.

Топ-5 якостей:

  1. Макрозйомка стане ще більш деталізованою, завдяки мінімальній фокусній відстані 1 см. Це шанс відобразити всі деталі.
  2. Побачити все тепер можливо за допомогою 10-кратного масштабування. Навіть за поганого освітлення. Адже досить потужний спалах діє на відстані 4 м.
  3. Вражаюча відеозйомка Full HD дозволить зафіксувати мить, якою його бачиш ти.
  4. Простота в використання. Робоча панель камери обладнана всіма необхідними кнопками у зручному розташуванні. Швидко переключитися з фото на відео не важко.
  5. У цьому випадку CANON порадував додатковими опціями. Наявність USB гнізда та Wi-Fi-підключення спрощує користування технікою. Ну і звісно ж, роз'єм під штатив.

Недоліки:

  • Чутливість 100-1600 – непоганий показник. Але для такої моделі можна було розщедритися і більше. Однак потужний спалах компенсує цей нюанс.
  • Заряду акумулятора вистачить на 190 знімків, не більше. Але якщо не часто використовувати спалах і не забувати вимикати камеру в перервах між фотографуванням, то IXUS 182 здатний витримати набагато більше.

NIKON Coolpix L340


ультразумовый фотоаппарат NIKON Coolpix L340

Ультрозумовий NIKON Coolpix L340 з класичним дизайном нагадує професійний апарат у зменшеному вигляді. Така а-ля дзеркалка. Він буде важчим за інших учасників рейтингу: 430 г разом з акумулятором картою пам'яті. Не кишеньковий варіант, проте завжди знайде місце у рюкзаку чи чохлі.

Топ-5 якостей:

  1. Гордість апарату – 28-х zoom, збільшить до 56-крат через Dynamic Fine Zoom.
  2. Розширений дисплей на 460 тисяч точок і діагоналлю 3 дюйми вражає якістю зображення, що передається. До того ж екран відрізняється гарною видимістю навіть на сонці.
  3. З камерою можна отримати хороші ази у мистецтві фотографії. Завдяки ручному фокусуванню витримки та діафрагми можна самостійно виставити рівень світла та додати ефектів сникам.
  4. Просте керування за допомогою кнопок та меню. Навіть під час першого знайомства з камерою можна буде обійтися без інструкції.
  5. L340 працює на лужних батарейки. При повноцінному заряді вона здатна зняти близько 370 фото або двогодинне відео. На літієвих батареях задоволення від зйомки значно довше: 6 годин відео та понад 600 фотознімків.

Недоліки:

  • Недостатньо висока світлочутливість – 80-1600 може дати відповідні фотографії у темному приміщенні. Натомість руку допомоги дасть спалах.
  • Від такої моделі хочеться отримати більшого – видошукача тут і не вистачає. Не завжди зручно дивитися лише через екранчик.

PANASONIC LUMIX DMC-FT30


Подводная съемка на PANASONIC LUMIX DMC-FT30

Дощ, сніг, пил тепер не перешкода фотохудожнику, що має PANASONIC LUMIX DMC-FT30. Непроникність корпусу – найважливіша перевага. Більш того, виробником передбачено можливість підводної зйомки на глибині до 8 м. А колірна лінія підкреслить яскравість індивідуальності власника.

Топ-5 якостей:

  1. Вирушайте з нею на пляж або в холодні снігові гори – він витримає будь-які обставини. Інструмент убезпечений від будь-яких атмосферних явищ, уронів, терпить різні температурні режими, аж до 10 градусів холоду.
  2. Творчий простір прихований у цій мобільній DMC-FT30. Спецефекти дозволять урізноманітнити знімки.
  3. Дизайн приваблює любителів неординарності. Замість металевого корпусу, звичного для захищених моделей, камера одягнена в пластик, але міцний і дорогий. Крім чорного, всі моделі представлені в яскравих кольорах: помаранчевий, блакитний та червоний.
  4. Відеозйомка можлива навіть при поганому освітленні завдяки потужному світлодіоду на лицьовій стороні.
  5. Камера відрізняється жвавістю. Спалах перезаряджається миттєво, мінімальна затримка між кадрами.

Недоліки:

  • Якість дисплея не вражає. Незважаючи на стандартну роздільну здатність, кольоропередача при попаданні сонця погіршується.
  • Для камери з даного цінового сегмента 4-х zoom обмаль. Не варто чекати на геніальну зйомку здалеку.

CANON IXUS 180


Съемка на CANON IXUS 180

CANON IXUS 180 дарує нові можливості з наявністю бездротового підключення. Для інтерпретації всіх бажаних сцен у чудові та яскраві картинки надається ще більше режимів.

Топ-5 якостей:

  1. Wi-Fi NFS дозволяє миттєво передавати файли на смартфон, комп'ютер або роздрукувати улюблені фото. Усього один дотик – і справа скоєно. Завантажте необхідну програму на гаджет та відчуєте смак нестандартної зйомки на повну! Використовуйте пристрій як пульт керування, роблячи фото з незвичайних ракурсів.
  2. Чудові пейзажні картини і в вузькою вуличці. За результат відповідає ширококутний 24-міліметровий об'єктив 10-x zoom. Робота на великій відстані порадує завдяки збільшенню до 20х.
  3. М'які та згладжені зображення при місячному світлі виходять завдяки функції стабілізації зображення.
  4. IXUS 180 вирішив задовольнити найвибагливіших фотографів, оснастивши камеру 32 сценами в автоматичному режимі. Виберіть варіант зйомки для ефективної передачі картини. 13 сцен пропонує вибрати програмний режим.
  5. Стати ближче до деталей допоможе мінімальне фокусування в 1 см. Пізнайте мистецтво макрозйомки.

Недоліки:

  • Складності зйомки при поганому освітленні, пов'язані з низькою світлочутливістю (100-1600). Спалах на допомогу.
  • Заряд батареї здатний на 190 знімків, що не відрізняється особливою потужністю акумулятора. Заощадити енергію дозволить вимикання техніки у перервах між зйомками.

Нікон, Кенон, Соні та Панасонік завоювали цього року ринок недорогих фотокамер. Техніка порадує як новачка, так і профі у справі фотомистецтва. Це вже далеко не ті" мильниці", про які були раніше. Швидкісні та багатофункціональні, вони здатні чудово впоратися із найскладнішими завданнями. Головні переваги техніки цієї категорії – компактність, простота та зручність. Ви більше не проґавите яскравих моментів, маючи камеру завжди в кишені.

Яку саме вибрати камеру залежить від того, що ви плануєте знімати. Якщо це просто фото для особистого альбому і ви не вимогливі до фотографії, то цілком вистачить бюджетної NIKON COOLPIX A10. ДЛЯ Більш захоплюючого фотографування та ракурсної різноманітності краще вибрати ультрозумову NIKON COOLPIX L340. ДЛЯ Гурманів макро кадрів доречно вивчити характеристики CANON IXUS 180, А для незвичайних картин з присмаком адреналіну немає нічого кращого, ніж PANASONIC LUMIX DMC-FT30.

Можливо, вам буде цікавий огляд одного з фотоапаратів цього топу на відео.

Коментарі
Залиште коментар