Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 хороших Wi-Fi адаптерів для ПК

Дата публікації: 27.02.2019 14:07
Дата оновлення: 03.10.2023 13:59

Якщо у ПК вийшов з ладу модуль вай-фай або його зовсім немає, допоможе USB адаптер. Пристроїв, здатних приймати такий сигнал, багато, але зрозуміти, який девайс дійсно хороший, не так просто. У цій статті підібрано 10 найкращих моделей із відмінними характеристиками: є недорогі «домашні» адаптери, А є більш швидкі – офісні.

лучшие вай-фай адаптеры для ПК

Tenda W311M

Недорогий девайс входить до списку найкращих адаптерів вай-фай не лише шляхом невеликої ціни, а й завдяки хорошим характеристикам. Модель підтримує всі необхідні для комфортного використання функції та режими. ПРО них – нижче.

Чим цікавий:

  • Вміє функціонувати в режимах Ad-hoc та Infrastructure. Перший варіант забезпечує пряме приєднання: точка доступу не потрібна. Однак пристрої в мережі можуть обмінюватися інформацією виключно з девайсами, які безпосередньо з`єднані через Ad-hoc. Інфраструктурний режим вимагає точки доступу, завдяки якій реалізується контроль з`єднань бездротового типу, підвищується безпека, а також швидкість роботи до півтори сотні Mbps. Крім того, є можливість інтеграції з провідною мережею.
  • Ідеальний варіант для геймплею онлайн: підтримує Sony PSP, Nintendo DS та Wii.

 Tenda W311M

  • Коли апарат діє як точка мережного доступу, стає можливий і розрахований на багато користувачів режим, що корисно для офісів або командних мережних ігор. За це дякувати сумісностіадаптера із SoftAP.

Tenda W311Mi

Цей варіант по праву вважається одним із найкращих USB адаптерів, які дозволяють ПК ловити вай-фай. Пристрій коштує небагато, але має досить пристойними параметрами. За рахунок чого й потрапило до цього рейтингу.

Головні особливості:

1. Адаптер працює в діапазоні 2,4 гігагерц і здатний передавати півтори сотні мегабіт даних за секунду по Wi-Fi.

2. Чи здатний стабільно функціонувати навіть у суворих умовах — до -40 градусів.

Tenda W311Mi

3. Захищає від сторонніх підключень за стандартами WPA/WPA2.

4. Ідеальний варіант для власників ноутбуків і десктопних складання, яким важливий кожен сантиметр робочого простору: завдяки закругленій формі та компактним розмірам, а також відсутності зовнішньої антени адаптер не випирає і майже непомітний для ока.

Читайте також: налаштувати site-to-site PPTP VPN-підключення на роутері TP-Link у 3 етапи

TP-Link TL-WN725N

Гарний варіант для домашніх та офісних комп`ютерів, яким потрібне бездротове з`єднання з інтернетом. У добірку найкращих адаптерів девайс, який працює в стандартному діапазоні 2,4 гігагерця, потрапив недаремно.

Примітка: модель швидко встановлюється, ПЗ з комплекту йде 14 мовами.

Основні параметри:

  • Хороша швидкість забезпечується шляхом підтримки USB стандартів b/g/n: максимального показника в 150 Мбіт/с достатньо для IP-телефонії, потокового відео в високій якості та командного онлайн-геймінгу.
  • Дані безпеки: сучасне шифрування та захист від непроханих гостей у мережі дозволяє не турбуватися про порушення конфіденційності.

TP-Link TL-WN725N

  • Хоча за замовчуванням девайс виконує роль приймача Wi-Fi сигналу, його можна легко налаштувати на роздачу — зручний варіант для тих, хто має дротовий інтернет, але немає маршрутизатора.

Примітка: Девайс акуратно виглядає шляхом відсутності зовнішньої антени.

D-Link DWA-131

Для створення або покращення бездротового підключення на ПК із застарілим інтегрованим модулем цей адаптер стане чудовим рішенням.

Найкращі риси:
1. Жодного самостійного налаштування не потрібно. Все, що потрібно – це під`єднати аксесуар у вільний роз`єм USB: і ніяких танців з бубном.

2. Стабільна робота і висока продуктивність: командні ігри онлайн, перегляд фільмів та відеороликів, прослуховування музики або відеозв`язок – з усім цим адаптер справляється без проблем, адже він добре ловить сигнал.

 D-Link DWA-131

3. Можна відстежувати стан девайса: він оснащений індикатором зеленого кольору, який загоряється під час підключення та підтверджує роботу пристрою.

4. Функція SoftAP дозволяє перетворити адаптер на точку доступу. Для цього в комплект постачання входить спеціальний софт. Його інтерфейс дуже доброзичливий, а тому проблем із встановленням не виникне.

5. Wi-Fi аксесуар підтримує 802.11n, так що на швидкість роботи користувачеві нарікати не доведеться.

6. Модель шифрує дані відповідно до WPA/WPA2: вона блокує спроби несанкціонованого підключення до мережі.

Цікаво: Як відкрити порти на роутері: інструкція та 3 способи вирішення можливих проблем

TP-Link TL-WN722N

Девайс оснащений потужною зовнішньою антеною, яка має коефіцієнт посилення в 4 дБі. Це дозволяє йому приймати сигнал без перебоїв. Але не тільки тому модель знаходиться в списку кращих адаптерів.

Головні переваги:

1. Антена повертається, що зручно вибору оптимального положення щодо джерела сигналу. Це дозволяє підвищити якість з`єднання. Крім того, вона знімається, що зручно під час транспортування.

2. Ловить вай-фай через бетонні стіни та перешкоди з мінімальними втратами.

3. Підтримує розробку, створену для захисту Wi-Fi – WPS, яка не дає проникнути в мережу стороннім.

TP-Link TL-WN722N

4. Спеціальна кнопка, розташована на корпусі пристроїзабезпечує миттєву активацію мережевого захисту.

5. ССА – технологія, покликана підвищити продуктивність з`єднання: вона не дає каналам вступати в конфлікт у час інфообміну.

TP-Link TL-WN823N

Надшвидкісний Wi-Fi «монстр» досить приємний на вигляд. Компактність, дивовижна швидкість і надійний захист даних в один натиск — вже тому він гідний перебувати в рейтингу кращих адаптерів для ПК.

Чим гарний:

  • Швидкий: максимальний показник – 300 Мбіт/с, і це при тому, що для подібних пристроїв у два рази менший показник вважається цілком пристойним. Відео в 4К прямо з інтернету – легко. Онлайн-геймінг та відеоконференція – запросто.
  • Радіус дії теж значно вищий за більшість аналогів завдяки потужній внутрішній антені: перешкоди у вигляді стін апарат долає без проблем, чи то прийом чи роздача вай фай.

TP-Link TL-WN823N

  • Нехай особиста інформація залишиться особистою: сучасні розробки із захисту даних це пристрій підтримує. Крім того, налаштовувати ці параметри користувач може одним рухом: достатньо натиснути кнопку, розташовану на корпусі девайса. Навіть пароль не потрібно пам`ятати.
  • З режимом SoftAP можна створити віртуальну точку доступу.
  • ПЗ з комплекту дозволить за дві секунди налаштувати девайс і приступити до роботи вже через кілька хвилин після увімкнення його в юсб.

Лікнеп: Що таке Powerline-адаптер і навіщо він потрібний: 5 вичерпних відповідей

TP-Link ARCHER-T2U

Швидкість з`єднання, шифрування інформації, впевнений рівень сигналу — цей адаптер має все, що необхідно для комфортної роботи та розваг у бездротовій мережі.

Найкращі якості:
1. Адаптер - Дводіапазонний. Вона здатна працювати на таких частотах, як 2,4 та 5 гігагерц. Завдяки цій особливості швидкість вай-фай може становити 433 мегабіти на секунду: цього вистачить не просто для класичного веб-серфінгу, але й для особливо вимогливих до пропускної здатності утиліт.

2. Найсучасніший (802.11ac) стандарт. При підключенні до такого ж роутеру з`єднання працюватиме втричі швидше, ніж у попередніх моделей зі списку.

 TP-Link ARCHER-T2U

3. Налаштувати мережу та параметри безпеки зможе навіть новачок: основну роботу виконує програмне забезпечення, яке постачається в комплекті, а користувачеві необхідно лише дотримуватися інструкцій.

4. Визначити активність адаптера легко завдяки індикатору, який світиться зеленим світлом під час підключення до комп`ютера.

D-Link DWA-171

Хороший варіант, який дозволяє забезпечити роботу з вай-фай ПК або ноутбука завдяки своїм характеристикам годиться не тільки для дому, але і для офісу.

Чому потрапив до рейтингу найкращих адаптерів:

  • Сумісний з усіма бездротовими девайсами і здатний працювати за ac – найшвидкіснішим на даний момент стандартом.
  • Дані передаються швидко: апарат функціонує на двох частотах, що створює поріг швидкості 433 Мбіт/с. Комфортний онлайн-геймплей чи перегляд кіно у високій якості це забезпечує. До того ж, завдяки дводіапазонності адаптер розчищає перешкоди, які можуть стати на шляху сигналу Wi-Fi.

 D-Link DWA-171

  • Встановити захищене з`єднання можна швидко та легко завдяки WPS. Це нове шифрування, яке блокує спроби отримання сторонніми доступом до інформації. Для активації потрібна лише одна кнопка.

Дізнайтесь: налаштувати роутер ASUS як VPN сервер за 5 кроків?

ASUS USB-N14

Потужний та спритний адаптер вай-фай відмінно впорається з прийомом та роздачею сигналу. Модель має хороші параметри, завдяки чому і увійшла до топ-10 найкращих.

Основні плюси USB-адаптера:

  • Підтримує n-стандарт, що дає 300Mbps швидкості максимум.
  • Дві потужні антени гарантують досить пристойний радіус дії мережі та стабільність сигналу, навіть якщо ПК знаходиться за товстими бетонними стінами.

ASUS USB-N14

  • Антени адаптера можна зняти. Це стане в пригоді, якщо потрібно знизити енергоспоживання або користувач не потребує такої великої «дальнобійності» прийому Wi-Fi.
  • Спроби проникнення в мережу будуть оперативно припинені системою захисту, збереженням конфіденційності даних теж не буде проблем: пристрій підтримує WPA2 та WPS.

ASUS USB-AC51

У корпусі довжиною всього 3 сантиметри реалізовано високошвидкісний Wi-Fi адаптер, який забезпечує сигналу та швидкості інфообміну стабільність. Інтернет-серфінг, онлайн-геймінг, перегляд потокового відео та якість відеозв`язку залишать лише приємні враження.

Привабливі риси моделі:

1. Простота підключення: достатньо під`єднати адаптер до USB входу на комп`ютері, поставити програмне забезпечення з комплекту – і він запрацює через пару хвилин.

2. Інтернет на ПК літає незалежно від того, чим зайнятий користувач: переглядом відео у режимі онлайн, іграми по мережі, або проведенням вебінару. Адаптер здатний забезпечити хорошу швидкість завдяки підтримці 802.11ас та своєї дводіапазонності. Він може працювати як на 2,4 ГГц, так і на п`яти гігагерцях, що дозволяє досягти показника 433 Mbps.

 ASUS USB-AC51

3. Система безпеки, що містить WPA2 і WPS, забезпечить необхідний захист інформації, що не дозволить стороннім вторгнутися в мережу.

Гідна добірка: 10 найкращих Powerline-адаптерів для дому

Адаптер
Стандарт Wi-Fi 802.11 Кількість та тип антен Безпека Частота вай-фай
Tenda W311M b/g/n 1, внутрішня 64/128-bit WEP/WPA/WPA2 2,4 ГГц
Tenda W311Mi b/g/n 1, внутрішня WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, WPA, WPA2 2,4 ГГц
TP-Link TL-WN725N b/g/n 1, внутрішня 64/128 WEP, WPA, PA2/WPA-PSK/WPA2-PSK(TKIP/AES) 2,4 ГГц
D-Link DWA-131 b/g/n 1, внутрішня WPA/WPA2 2,4 ГГц
TP-Link TL-WN722N b/g/n 1, зовнішня, знімна WPA/WPA2 2,4 ГГц
TP-Link TL-WN823N b/g/n 1, внутрішня WPA2 2,4 ГГц
TP-Link ARCHER-T2U b/g/n/ас 1, внутрішня WPA/WPA2 2,4/5 ГГц
D-Link DWA-171 b/g/n/ас 1, внутрішня WPA/WPA2 2,4/5 ГГц
ASUS USB-N14 b/g/n 2 зовнішні, знімні WPA/WPA2 2,4 ГГц
ASUS USB-AC51 b/g/n/ас 2, внутрішні WPA/WPA2 2,4/5 ГГц

Кожен із адаптерів у цьому рейтингу гідний називатися найкращим, адже всі вай-фай девайси, представлені тут, забезпечують захищену мережу та пристойну швидкість з`єднання. Стабільність сигналу вони також гарантують. Для квартири можна порадити однодіапазонні моделі b/g/n. Але якщо користувач хоче розкрити можливості свого роутера або шукає відповідний адаптер для ПК в офіс, тоді можна порекомендувати девайс зі стандартом ас і, до того ж, вміє працювати в двох діапазонах.

Коментарі
Залиште коментар
О
10.10.2023 13:34

TP-Link ARCHER-T2U - нічтожество, яке не може стабільно втримати конект. Постійні обириви на 802.11ac. з ЮСБ 3.0 взагалі не вміє працювати.

М
10.11.2020 14:55

ASUS USB-AC51 просто пушка

Категорії