Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Різниця між Windows і Linux

Дата публікації: 01.08.2015 00:00
Дата оновлення: 01.08.2015 00:00

 111_15

Linux і Windows - 5 головних відмінностей

Виділимо 5 явних особливостей, які продемонструють найбільш істотні відмінності між операційними системами Linux і Windows:
1. Доступ до вихідного коду. У Windows повністю закритий, а в Linux - відкритий. Які це дає переваги? Кожен користувач може особисто змінювати і налаштовувати систему під власні потреби. При відкритому коді підвищується ймовірність хакерських атак на систему, але в той же час збільшуються шанси їм протистояти.
2. Ліцензійна угода. ОС Windows є виключно платною. Одна ОС по одній ліцензії може бути встановлена ​​на один комп'ютер. Тільки в такому випадку написане з її допомогою ПО можна легально використовувати в комерційних цілях. ОС Linux має відкрите ліцензійну угоду. Це дозволяє встановлювати одну версію на необмежену кількість машин і застосовувати її для власних розробок. Єдина умова - ядро ​​має залишатися відкритим.
3. Технічна підтримка. Одним з достоїнств дистрибутива Windows є платна офіційна підтримка. Це приваблює більшість користувачів, так як гарантує своєчасне усунення неполадок фахівцями компанії. Техпідтримка Linux заснована на діяльності ентузіастів. Хоча в даний час інформації з різних проблем і способів їх усунення в даній операційній системі накопичилося вже достатньо, мало хто корпоративні клієнти готові ризикнути відмовитися від офіційної підтримки Windows.
4. Сумісність з апаратною частиною. У цьому питанні до останніх днів лідирувала ОС Windows. Багатьох користувачів відлякувала перспектива вручну підбирати і налаштовувати окремі компоненти системи, які будуть сумісні з ОС Linux. Зараз дана проблема практично усунена.
5. Індивідуальні настройки. Тут пальму першості можна беззастережно віддати системі Linux. Вона має багаторівневий доступ до налаштувань, які відзначаються надзвичайною гнучкістю. Ви можете повністю підлаштувати роботу ОС відповідно до ваших уподобань. У Windows ви обмежені набором передбачених розробниками варіантів. 

 222_14

Яку ОС встановити на своєму комп'ютері?

Очевидно, що різниця між Windows і Linux досить відчутна. Яка операційна система підійде для установки на вашому комп'ютері? Все залежить від особистих бажань і можливостей.

Якщо ви любите возитися з настройками, не хочете платити за ліцензію і технічну підтримку, готові витратити час і сили на вивчення вільного ПЗ, то ОС Linux відкриває перед вами безкраї горизонти своїх можливостей.

Для тих, хто готовий обмежитися встановленими розробником рамками ПО, не прагне зв'язуватися з поглибленим вивченням програмного коду і вважає за краще мати офіційну підтримку професіоналів, слід зупинити свій вибір на ОС Windows. 

 333_13

Коментарі
Залиште коментар
Категорії