Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Презентація оновлених ОС Apple: нове - далеко незабуте старе

Дата публікації: 14.06.2016 15:29
Дата оновлення: 14.06.2016 15:29

Всі представлені «новинки» вже давно успішно використовуються серед користувачів інших мобільних операційних програм та додатків у них.

Головними темами для обговорення грандіозного заходу Apple стали чотири основні платформи: для Macintosh, iPhone, Apple Watch TV OS з перерахованих вище, безумовно, змінила світ на краще прогримів свого часу більше грому з блискавкою серед ясного неба).

Почалася презентація з констатації факту – App Store з'явився 8 років тому всього з 500 додатками, а тепер – неймовірне досягнення – в ньому більше двох мільйонів додатків (ага, не те що захаращений марними програмами Google Play Marketsmiley).

Watch OS

Стартували, зазвичай, з малого – молодшого сина компанії Apple – смарт-годин Apple Watсh, А точніше – їх операційної системи Watch OS 3. Тут головними доробками до попередньої версії стали швидкість роботи та потужність графічної оболонки. За твердженнями розробників працюватиме в 7 (цілих СІМ, КАРЛ!) раз швидше, а за відчуттями користувача так і того більше – у мільйон. Емейзінг.surprise

Якщо ви щасливий власник даного гаджета, терміново кидайте все і біжіть оновлюватися, бо тут додалася функція відповіді на повідомлення, а нова тач-клавіатура Scribble дозволяє малювати літери, які хочете надрукувати. До речі, цю фішку вже кілька місяців як представили для смарт-годин на Android Wear у Wear 2.0, але в даному випадку це ж інновація, і ніколи раніше такого ще не було.

З'явилася кнопка SOS, що викликає ШВИДКУ, МНС і поліцію, а також новий Циферблат Activity, що відображає вашу активність протягом Дня (Привіт будь-якому фітнес-трекеру з дисплеєм і без, ми пам'ятаємо, що Навіть Xiaomi Mi band першого покоління примудрявся крапками показувати рівень активності користувача протягом дня).

Ще купертинівці звернули нашу увагу на центр керування завданнями, як у мобільній операційній системі, а так само на мультизадачність, що загалом, круто, дивлячись на те, що ми маємо справу з годинником. До речі, про годинник, вони то в пристрої, звичайно присутні, крім звичного циферблата можна вибирати по кілька таймерів на робочому столі, ну раптом ви робите кілька справ одночасно і кожну потрібно засікти і відстежити в різний час.

TV OS

Тут основним змінам зазнала Siri, яка практично вгадує думки користувача. Тепер фільми можна шукати за категоріями, наприклад, запросити у помічника французький артхауз 90-х років (і якщо такі фільми будуть в архіві App Store, ви кажете: побачите вибірку кращих з них на своєму екрані). Важливе доповнення, керувати телевізором можна буде ще й за допомогою смартфона або айпада, що дуже порадує тих, хто витрачає багато часу на пошуки пульта. Не те, щоб ми забули, що ця фішка вже кілька років стійко є у всіх Android TV, та й інших смарт-оболонках, просто ми розуміємо, що це глоріуз інновація в Apple TV OS!

Розробники хотіли здивувати якісним та різноманітним контентом – Для Apple TV випущено вже шість тисяч додатків, у сервісі працюють 1300 каналів (для нашої країни буде особливо актуальноsad).

macOS

«Що це за нова операційна система?» – напевно, вже задумалися ви. Так, головна інтрига вечора розкрита, через 15 років OS дляMac Book на супер інноваційну ОС під назвою macOS, нинішня версія її – Sierra.

І відразу цілий Список «несподіваних» новинок: розблокування пристрою за допомогою розумного годинника, загальний буфер синхронізуючий між собою смартфон, планшет і годинник, Плюс Siri, яка оселилася вже і Тут. Тепер ви завжди під наглядом голосового помічника, що має, по ідеї, Спростити ваше Життя. Коли Apple навчить Siri працювати замість нас? Такої функції ну дуже не вистачаєcool

А ще, платіжний Сервіс Apple Pay прямо на робочому столі, підтверджувати покупки користувач зможе Через TOUCH ID НАiPhone. Вгадайте, в яких країнах це працювати не буде? Ну ви не засмучуйтесь там, тримайтеся, всього доброго (ну і так далі) ...

iOS

Власне, найважливіша частина презентації. І ВІДРАЗУ всіх радують гучною заявою, зараз вам покажуть 10 НОВИХ фішок, від яких ви шаленіє: новий лок скрін, віджети на екрані блокування, WeChat працюючий через Siri, нові стікери, смайлики, дизайн карт та програми Apple Music.

А ось додаток «Фотографії» відверто засмутив, програма навчилася розпізнавати обличчя та предмети на знімку (так, це обличчя твого друга Васі, а це комод), а потім можна сортувати фотки, типу: «Сірі, знайди-ка мені всі мої фото разом із Васею та окремо, разом із комодом». Крутота, корисно, а головне такого точно немає у Google Photos! Oh wait… здається, у них це вже з річок є. Ну так гаразд, у нас буде свій, окремий і набагато крутішийwink.

Якимось дивним чином месенджер став відверто нагадувати Телеграм, з усіма смайлами-емоціями, шифруванням повідомлень і стікерами, що ожили.

І насамкінець, неприємна новина для власників iPhone 4S – ваш пристрій восени перетвориться на гарбуз, і підтримувати iOS 10, на жаль, не Буде. Так, дивишся, не за горами визнання його як Вінтажного (Що нещодавно сталося зі смартфонами третього покоління) і списання її на пенсію, як застарілий і зовсім немодний Пристрій. Вас різко перестануть поважати друзі та колеги, жартуючи за вашою спиною про вашого старого нікому не ПОТРІБНОГОiPhone.crying

Бета версія вже доступна для розробників, прості смертні зможуть оновитися до нової версії вже цієї осені.

Як вам свіжі фішки від Apple? Пишіть у коментарях, дуже цікаво дізнатися про вашу думку ;-)

Коментарі
Залиште коментар
Y
16.02.2017 01:11

Типичный набор штампов и передергиваний от прожженного фаната ОС Android, которые по фанатичности к бренду уже давно перегнали приверженцев Apple. Ну такое, в своем глазу бревна не видно. Все же хотелось бы отметить парочку случаев перегибаний палки, которые легко избежать если хотя бы немного следить за тенденциями обсир.. нет, обсуждаемого бренда и перестать бравировать штампами восьмилетней давности. Не совсем понятен сарказм уважаемого автора про два миллиона приложений в AppStore и вворачивание сюда PlayMarket. Вы просто хотели напомнить, что у Google тоже есть магазин, кстати стартанувшего несколько позже запуска AppStore? Затем автор героично сообщает нам о том, что Scribble младше на несколько месяцев от аналогичного решения от Google - так никто и не называл со сцены Scribble инновацией и прорывом. Сделали - и то хорошо. Циферблат Activity в Apple Watch существует с рождения, а на презентации был представлен один из вариантов циферблата, куда его органично вписали. Профессиональный критик об этом знает, не так ли? Ну ладно, перейдем к tvOS, где автор бравурно сообщает нам что Apple сделала приложение для управления приставкой с iOS устройства и тут же ехидно замечает, что такое приложение у Andriod есть давно. Автор, наверное ввиду своей невнимательности перепутал слова “сделала” и “обновила”, напрочь позабыв что у Apple это приложение существует с 2010 года, когда этих ваших Chromecast’ов еще и в помине не было и в данном релизе просто добавили поддержку AppleTV 4. Дальше автор множественно ехидничает на тему новой версии iOS, напирая на очередность появления некоторых функций у конкурирующих платформ ничуть не утруждая себя сравниванием реализаций. Опустим разбор деталей и просто поздравим фаната - вы первые, круто! Это же так важно. Ну и гвоздем программы стало трагическое оповещение автором владельцев 4S что они окажутся за бортом обновления до iOS 10. Присоединимся к соболезнованиям владельцам телефонов 2011 года выпуска и посоветуем им в следующий раз купить любой телефон на Android, ведь там выпускают обновления значительно дольше пяти лет. WAIT? OH SHI~…