Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ОРРО А52: огляд 10 параметрів, на яких тримається авторитет смартфона

Дата публікації: 18.06.2021 13:24
Дата оновлення: 18.06.2021 13:24

Якісне залізо можна зустріти не тільки у флагманських моделях топових брендів, але і в бюджетної серії. Вартість ОРРО А52 трохи нижче середнього (5200-5500 грн), при цьому у смартфона непогані технічні характеристики, про які розповімо в статті.

 Смартфон А52

Основні технічні характеристики: таблиця

Екран
6,5" , IPS, 1080 × 2400 крапок, 20: 9, 405 ppi
Процесор восьміядернийQualcomm Snapdragon 665, 11 нм, 2,0 ГГц
Оперативна пам'ять 4 ГБ
Вбудована пам'ять 64 ГБ
Карта пам'яті є, комбінований слот
SIM дві SIM-карти
Основна камера 12 Мп, 1/2,8" , f/1,7, PDAF, LED-спалах + 8 Мп, f/2,2 + 2 Мп, f/2,4, макро + 2 Мп, f/2,4, сенсор для визначення глибини сцени
Фронтальна камера 8 Мп, f/2,0
Сканер відбитків пальців збоку
Комунікації підтримка 4G-мереж LTE, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C
Геолокація A-GPS, ГЛОНАСС, BDS, GALILEO
Акумулятор 5000 мА · год, незнімний, підтримується швидка провідна зарядка (18 Вт)

Дизайн і ергономіка

Модель виконана в глянсовому корпусі і доступна в двох кольорах: чорний і білий. Вигідніше пристрій виглядає в світлій модифікації, сліди від рук будуть менше помітні. Якщо ж використовувати чохол, переживати про бруднити корпусі не доведеться.

до категорії бюджетних моделей, тому для виготовлення корпусу замість скла використаний полімер дуже непоганої якості.

вигідно виділяє його серед конкурентних смартфонів. Злегка випирає сегмент камер відмінно поєднується з трохи загнутими округлими гранями і вирізом під фронтальну камеру.

Разъемы под наушники и зарядное устройство

Датчик для розпізнавання відбитківВБУДОВАНИЙ в кнопку живлення, яка розміщена на правій панелі. Клавіші, Що забезпечують регулювання гучності, перенесені на ліву сторону смартфона. Зверху, на торці, вмонтований розмовний динамік, а внизу встановлені роз'єм для зарядного пристрою і аналоговий роз'єм для навушників.

Досить незвичним є оформлення фронтальної камери, яка перенесена в лівий верхній кут. Складові основної камери і додаткові модулі згруповані в окремий виступ, розташований на задній панелі пристрою.

Цікава стаття: Телефон не бачить карту пам'яті: 7 кроків як це виправити

Дисплей

Діагональ екрану на 6,5 дюймів, є роздільна здатність Full HD +. Воно забезпечує максимальну чіткість КАРТИНКИ. У телефоні автоматичне регулювання яскравості з урахуванням денного ОСВІТЛЕННЯ. Вечірньої пори доби в зображенні переважає більше теплих відтінків, що в значній мірі знижує навантаження на очі. У ОРРО широкий діапазон яскравості, за рахунок якого можна вільно серфить в інтернеті або читати під прямими сонячними променями.

 Дисплей смартфон

Досить відчутним візуальним перевагою стали тонкі рамки, відсутність «чубчика» фронтальної камери, яка переміщена в лівий кут.

У смартфоні широкий спектр налаштувань дисплея (яскравість, контрастність, насиченість кольорів і баланс білого) і, перейняте у флагманських моделей, керування жестами. Смарт-панелі ховаються збоку, а, в залежності від звичок, їх можна самостійно налаштувати (швидкі переходи, найбільш використовувані додатки і т.д.).

В тему: Що робити, якщо не включається телефон: 9 способів вирішити проблему

Камери

Блок камер смартфона А52 складається з основного і широкоугольного модуля, об'єктива для створення портретів, датчика глибини зображення. Надширококутний камера на ділі залишає бажати кращого. Навіть при відмінній денному освітленні можуть спостерігатися проблеми з деталізацією об'єктів, присутня невелика кількість шумів. Через це фото можуть втрачати в якості.

 Блок камер на задней панели

За великим рахунком, камера в даній моделі відмінно підійде для створення атмосферних знімків, коли основним завданням є передача обстановки і об'єму. Смартфон більш светочувствітелен, а тому можна не переживати про розкадруванні та встановлення фокусу.

Основна камера працює непогано. Якщо погане освітлення на момент зйомки, можна скористатися нічним режимом. Але і ця опція дозволить створити кадри тільки нерухомих об'єктів. Серед переваг – функція швидкого перемикання між основною і ширококутної камерою, а також можливість п'ятикратного наближення. Це допоможе створити широкоформатні знімки пейзажу чи архітектури. Також дана функція підходить для зйомки в маленьких приміщеннях, які на фото візуально здаватимуться більшими.

Ще однією особливістю є засвічені кадри при створенні портретів. Це відбувається через неправильно обраного режиму зйомки. Проблема вирішувана, якщо виставити в настройках потрібне значення експозиції: в залежності від освітлення виставити «+» або «-», що дозволить вирівняти «світло».

Пізнавальна стаття: Як почистити комп'ютер від пилу: 2 перевірені технології

Програмне забезпечення

Смартфон функціонує на Android який доповнений системою ColorOS. Вона дозволяє кардинально міняти інтерфейс смартфона: від іконок на робочому столі до розмірів шрифтів і навіть фонових кольорів. Також є опція, завдяки якій жестом можна викликати меню ярликів швидкого доступу. У телефоні грунтовно перероблений Андроїд, який далекий від вихідної версії 10 ОС. Це забезпечує більш швидкий запуск додатків і в принципі робить роботу девайса максимально оперативної.

На замітку: Чим відрізняються AirPods 1 від AirPods 2: 8 аргументів на питання «чи варто оновлюватися?»

Акумулятор

Смартфони з батареєю на 4000 мАг вважаються практичними. У А52 акумулятор розрахований на 5000 мАг і це космос. Його вистачає на два-три дні роботи, за умови помірного використання пристрою. Хоча тестування показали, що при одночасному використанні месенджерів, прослуховуванні музики і запуску ігор зможе працювати не більше 6 годин.

У комплекті з телефоном йде 18-ватну зарядний пристрій, що підтримує функцію швидкого заряду. Завдяки цьому, смартфон заряджається з нуля до 100% трохи більше, ніж за годину. Також тут передбачена функція, при якій телефон можна використовувати в якості резервного джерела, забезпечуючи підзарядку іншого гаджета.

Продуктивність і пам'ять

Аналізуючи залізо і внутрішнє наповнення пристрою, прийшли до висновку, що начинка повністю збігається з попередньою моделлю OPPO A15, випущеної в середині 2020. Незважаючи на те, що по всьому світу модель продається в чотирьох різних модифікаціях, на вітчизняному ринку представлена тільки версія з 4 Гб оперативної пам'яті і 64 Гб вбудованої. Для смартфона 2020 року випуску – це непогана конфігурація, особливо для середнього цінового сегмента.

Тепер про продуктивність.

  • Гальмування і зависання при повсякденних завданнях, серфінгу в мережі і перегляді фільмів не помічені.
  • З іграми справи йдуть трохи інакше. Нехай пристрій і не було заявлено, як ігрове, але танки, San Andreas або Gods of Boom на середніх настройках потягне. А ось при установці PUBG можна зіткнутися з важким навантаженням системи.

Зв'язок і навігація

Смартфон підтримує дві мобільні мережі, які не заважають роботі один одного. Пристрій відмінно тягне більше 17 діапазонів в мережі LTE і працює на високій швидкості через точку доступу. Це непогані показники, але від конкуруючих телефонів відрізняються на 3-4%.

Телефон можна використовувати для визначення координат на вулиці і в приміщенні, люфт похибка не перевищує трьох метрів. Встановлений в пристрій навігатор Garmin Edge 500, в результаті тестування, показав себе відмінно.

Звук

Одним з ключових переваг даної моделі є шикарний стереозвук. Йде гучне, чисте звучання. До того ж, воно об'ємне, при необхідності смартфон зможе замінити музичну колонку. Але, у випадку зі звучанням в навушниках справи йдуть трохи гірше. Залежно від підключеного гаджета, може спостерігатися провал басів, але знову-таки це може залежати від самих навушників.

Комплектація

Телефон оснащений потрійним слотом для двох сім-карт і зовнішньої карти пам'яті. Також тут встановлено:

  1. Версія Bluetooth 5.0, яка працює без збоїв.
  2. Модуль Wi-fi.
  3. Любителів безконтактної оплати порадує модуль NFC.

Для конекту з телефоном можна використовувати TWS і провідні навушники для яких обладнано роз'ємом на нижньому торці пристрою.

комплектация смартфона

Огляд Орро А52 показав, що для ціни в межах п'яти з половиною тисяч гривень – це гідний смартфон. Він транслює картинку Full HD, хоча часом не вистачає додаткової стабілізації зображень. Присутні оперативне відкриття додатків і відмінна реалізація функцій, якими ми користуємося щодня. Доопрацювання дрібних недоліків могли б зробити модель і зовсім флагманської в даному ціновому сегменті.

Захоплююча стаття: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних додатків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії