Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Microsoft Surface Pro 7, Або чому 9 «ок» на користь цього планшета

Дата публікації: 17.02.2022 10:50
Дата оновлення: 17.02.2022 10:50

Він легко перетворюється на ноутбук. Його використовують у роботі з офісними програмами, для онлайн-покупок та перегляду фільмів. З його допомогою креативлять та ведуть відеоконференції. Але це далеко не межа планшета.

планшет Microsoft Surface Pro 7 із підставкою

Читайте детальний огляд Microsoft Surface Pro 7 і дізнавайтеся, за що цінують його користувачі у всьому світі.

Технічні характеристики: таблиця

Розміри
292 х 201 х 8,5 мм
Процесор Intel
Ядра 4
ОЗУ (RAM) до 16 ГБ
ПЗУ (ROM) 512 ГБ
Діагональ екрану 12,3
Роздільна здатність (пікселі) 2736 x 1824 
ОС Windows 1O 
Батарея 45 Ватт
Фронтальна камера 5.0 Мпікс з відео Full HD 
Автофокус
Основна камера 8.0 Мпікс; підтримка відео 1080р
Автофокус
Роз'єми та порти Type-C USВ 3.1, USВ 3.0, Surface Connect, роз'єм 3,5 мм
Вага 790 грамів
Країна виробник Китай

Характеристики дисплея

Завдяки матриці ІРS ​​картинка на екрані помітна під великим кутом. Такий планшет підходить не лише для використання у приміщенні. Висока яскравість екрану дозволяє працювати на вулиці у погожий день. Велику перевагу дає шар антивідблиску, що виключає зображення світла від дисплея. Тому працювати біля вікна також зручно.

Дисплей планшета Microsoft Surface Pro 7

Екран повертається на 165 градусів і підтримує роздільну здатність 1080р. Користувач може настроювати його так, як зручно. З великим (майже горизонтальним) нахилом комфортніше малювати чи робити нотатки. Відео транслюється чітке, із вираженим контрастом.

Компанія Microsoft запропонувала дві колірні гами дисплея:

  1. sRGB — для обробки фото. Вона дає близьку до точного кольору, в якій він максимально природний, без зайвої яскравості;
  2. покращена — для роботи з таблицями, текстом, серфінгу в Інтернеті, перегляду фільмів та іншого.

Глянцевий екран розширює колористику. Максимальна яскравість дисплея становить 410 ніт, а мінімальна — 2,8. Вбудованої колірної гами sRGB не завжди достатньо для роботи з редагуванням та ретушуванням фото. Але для повсякденних завдань в офісних програмах «покращена» колірна гама підходить на всі 100%.

Цікава стаття: Планшет чи електронна книга — що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Батарея та енергоспоживання

З батареєю на 45 Вт Microsoft Surface Pro 7 працює до тринадцяти годин. Якщо залишити планшет у «Instant On» з увімкненим Інтернетом, він витримує такий самий час. У режимі «Політ» пристрій може протриматися до дванадцяти годин. При довгому серфінгу в Інтернеті, написанні текстів, верстці, відпочинку за переглядом фільмів або YouTube, гаджет теж довго не потребує підзарядки.

Планшет чудово підходить для людей, які працюють дистанційно. Він тримає заряд 8 годин поспіль за активного використання. Його зручно брати у тривалі поїздки чи авіаперельоти. І при цьому не думати про зарядку. Саме автономність батареї приваблює багатьох покупців.

Продуктивність пристрою

Люди, які вже намагалися користуватися планшетом Microsoft Surface Pro 7, помітили, як швидко він завантажує важкі програми й наскільки успішно справляється з багатозадачністю.

Річ у тім, що виробники для цієї версії планшета поставили чотириядерний процесор Ice Lake. З ним практично миттєво включаються нескладні офісні програми, такі як Word, програми для створення презентацій або роботи з таблицями.

Але це зовсім не межа такого пристрою. Адже деякі важчі програми від Adobe також запускаються з великою швидкістю. З таким гаджетом користувач заощадить багато часу.

Планшет не потягне складні програми для монтажу відео або запису музики, відеоігри та програмування. Але для створення текстів, креативних картинок, корекції фото, ведення записів та роботи в Інтернеті пристрій чудово підходить. До того ж повністю виправдовує свою ціну.

робота за планшетом із пером

Є ще одна велика перевага планшета, що додає жирний плюс до економії часу та безпеки особистих даних. Йдеться про функцію «InstantOn», вона ж — «Миттєве включення», яка дозволяє не чекати довгого завантаження. Незалежно від того, залишаєте гаджет на 5 хвилин чи на день, пристрій завжди готовий до використання.

Методи, які допоможуть підвищити продуктивність пристрою: Топ-10 способів, як прискорити роботу планшета

Гнізда для підключення

Тут два порти. До цієї версії планшета додано роз'єм USB Type C, якого не було в попередніх моделях. Тут немає входу адаптера Thunderbolt 3. Він передає інформацію в рази швидше, ніж USB. Але поки що доведеться обходитися без нього.

Дизайн

Зовнішній вигляд планшета практично не змінився у порівнянні з попередніми версіями пристрою. Виробники приділили більше уваги внутрішньому наповненню пристрою, а дизайн залишили тим самим.

Планшет виглядає дорого завдяки металевому корпусу. Він у двох кольорах — платиновому та чорному матовому.

дизайн планшета Microsoft Surface Pro 7 у платиновому кольорі

Клавіатура

Пристрій називають «2в1» через клавіатуру. Вона органічно доповнює гаджет і перетворює його на суперпортативний ноутбук, трансформуючись за допомогою двох швидких рухів. Потрібно нахилити пристрій на підставку, яка знаходиться ззаду, та прикріпити клавіатуру на магніт. Вона плавно нахиляється. Завдяки цьому друкувати набагато легше. Щоправда, клавіатура не входить до загальної комплектації. І поки що Microsoft не планує її вмикати, хоча саме вона доповнює концепцію 2-в-1. Без неї Surface Pro 7 — просто хороший і дорогий гаджет.

планшет Microsoft Surface Pro 7 із прикріпленою клавіатурою

Клавіатура Type Cover мініатюрна та легка. На ній легко набирати текст. Клавіші оптимально розташовані одна від одної, що сприяє точному натисканню. З такою клавіатурою зручно користуватися методом сліпого друку. Також є підсвічування. Яскравість регулюється.

Клавіатуру незручно використовувати, тримаючи у руках чи колінах. Вона не широка, тому менш стійка ніж ноутбук. З цією клавіатурою краще працювати за столом.

В тему: Що краще вибрати — ноутбук або планшет: 4 пункти для порівняння

Загальні характеристики камери

У планшеті дві вбудовані камери — основна на 8 мегапікселів та фронтальна на 5 мегапікселів. Обидві з автофокусом. Підтримують Full HD. Але досвідчених користувачів цими характеристиками не здивувати. Тому виробники планшета вбудували у передню камеру систему блокування Windows Hello.

Система захисту розпізнає особу людини. Для цього потрібно лише піднести екран до обличчя. Завдяки цій функції гаджет надійно захищений від входу сторонніх у систему. Планшети з таким блокуванням спочатку були призначені для клерків великих компаній. Тому інформація та всі дані на пристрої максимально в безпеці.

передня камера з функцією Windows Hello

Розблокування миттєве. Його потрібно активувати у налаштуваннях безпеки. Після активації не потрібно буде вводити пароль або графічний ключ.

Гаджет блокується автоматично, якщо користувач не діє деякий час. Windows Hello — це порятунок у разі крадіжки планшета. Зловмисник не зможе ним скористатися, система надійно зберігає інформацію.

Біля фронтальної камери два вбудовані мікрофони Studio Mic. Вони забезпечують чистий звук під час дзвінка по вебкамері. По сторонах екрану розташовані стереодинаміки. Також підтримується технологія Dolby Atmos, яка робить звук сильнішим.

Пізнавальна стаття: Як скинути пароль Windows 10: вручну або за допомогою 3 програм

Особливості

Surface Pro 7 спочатку створювали для великих організацій та планували продавати тільки для них із магазину Microsoft. Але сьогодні пристрої представлені також у магазинах для приватних осіб.

Після огляду Microsoft Surface Pro 7 підсумуємо, чим гарний цей планшет і чому його варто купити. Причин — сім:

  1. Два полярні мікрофони Surface Mic дозволяють здійснювати якісні відеодзвінки.
  2. Система безпеки Windows Hello швидко реагує на користувача та максимально захищає дані.
  3. Можливість користуватися планшетом як ноутбуком, якщо окремо придбати клавіатуру.
  4. Режим автономної роботи при активному користуванні — 8-10 годин.
  5. Потужний процесор Intel потягне не тільки офісні програми, а й програми для роботи та творчості.
  6. Порт USB-C, який був відсутній у попередніх версіях, розширює можливості планшета.
  7. Поворот екрана на 165 градусів дозволяє працювати під зручним кутом.

Разом із цими плюсами є й кілька мінусів, над якими Microsoft ще працює:

  • щоб перетворити планшет на гаджет 2в1, потрібно окремо купувати клавіатуру;
  • відсутній порт Thunderbolt 3, без якого неможлива надшвидка передача файлів,
  • дизайн класичного зразка, якого вже всі звикли.

Найдивовижніше в Surface Pro це те, що він може бути повноцінною заміною ноутбука. Але при цьому він компактний і дуже зручний у використанні. Цей планшет залишається в топі пристроїв 2в1. Скільки часу не проводили б за цим гаджетом, він надійний у будь-якій роботі.

Якщо захоплюєтеся творчістю: У якій програмі роблять презентацію: 10 найкращих сервісів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії