Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд інтерактивних роботів Dash&Dot – вчимося програмувати, граючись

Дата публікації: 07.07.2017 09:59
Дата оновлення: 07.07.2017 09:59

Дизайн

Зовні роботи виглядають, як посланці з іншої планети. Dot має аж ніяк не скромний роботичних дизайн. Створюється враження, що у мене в руках знаходиться зменшений модуль з Portal-а. 

Вгорі у Dot розташовані програмовані кнопки. Посередині знаходиться очей для виявлення інших роботів, навколо якого розташовані 12 яскраво світяться світлодіодів. З боків робота розмістилися 2 світяться кріплень для аксесуарів, за допомогою яких можна змінити зовнішній вигляд, наприклад, одягнувши робота зайчиком. Нижня частина відведена під динамік, який переховується під помаранчевої перфорацією. А ззаду робота розташовані кнопка включення і microUSB вихід.

На верхній частині Dash розташований Dot c таким же набором кнопок. Робот Dash придбав платформу з колесами і додаткові кріплення для аксесуарів. Динамік перенесений на задню частину робота, з одного боку знаходяться microUSB, з іншого - кнопка включення. Спереду розміщений ультразвуковий датчик з світлодіодом.

Робот виготовлений з якісного пластика, скрипів або люфту деталей я не помітив. І взявши робота в руки зовсім не хочеться відпускати, він і сам каже" - Я люблю коли ти мене тримаєш"

додатки

Включивши будь-якого робота, насамперед чуємо, як радісно він нас вітає.
Це самий доброзичливий гаджет, яким я коли-небудь користувався. 

Головне в цьому роботі - це відгук на команди, які ви йому даєте, хоча і без них він знайде чим зайнятися. Написати команду просто - в AppStore PlayMarket-e є 5 додатків від компанії Wonder Workshop. Їх особливість - це поєднання навчання і гри.
 
Розберемо їх все по порядку і розпочнемо ми з самого простого, що має кодову назву" Xylo" . Для роботи в цьому додатку ми будемо використовувати ксилофон. Діставши його з коробки, підключаємо до робота і складаємо музику в додатку" Xylo" . Наприклад, нехай це буде jingle bells. Натискаємо кнопку play і робот автоматично починає грати і танцювати. Беремо гарячий какао і насолоджуємося плодами свого творіння. Дитина навчиться почуттю ритму, а якщо буде грати сам, то ще й гнучкості пальців.
 
Додаток" Wonder" служить введенням в курс навчання роботи з Dash & Dot.
Для дітей зручніше вчиться в картинках, а інтерфейс програми" Wonder" максимально сприяє цьому. Навчання є, як з роботом Dash, так і з роботом Dot. Програма" Wonder" дозволяє навчити дітей основам програмування в форматі гри і проходження квестових завдань - то, ніж діти і без того люблять займатися. У додатку також є дошка заслуг, на якій відображені досягнення.


 

Наступні додаток" GO" . На мій погляд додаток носить більш розважальний характер - тут і покататися можна, і налякати сусідів собачим гавкотом. Програма має зручний інтерфейс для дистанційного керування роботом і ряд попередньо встановлених команд. У програму можна записати свій голос, який автоматично транслюється через динаміки робота. За допомогою" GO" також можна змінити колір світлодіодів, прокотитися по кімнатах у пошуках скарбів або ж зробити поліцейського робота.
 
Додаток" Path" , подібно" Wonder" , подбає про приємне проведення часу в форматі квестів. Вас чекають захоплюючі завдання, де роботу належить пройти за встановленим маршрутом. Маршрут задаєте ви самі, встановивши на шляху перепони, з якими доведеться зіткнуться нашому безстрашному роботу Dash. Якраз тут і знадобляться аксесуари, такі як заячі вуха для подорожі по норах або спеціальний бульдозерний ківш для подолання перешкод.
 
І найцікавіше на мій погляд додаток -" Blocky" . Воно навчає графічного програмування на базі Scratch і має вільну площадку для поліпшення навичок написання команд. Додаток має вже встановлені програми, включивши які можна вивчити побудову блоків або зіграти в гарячу картоплю. Але краще, звичайно, вивчати програмування за допомогою пазлів, де описується кожен крок і необхідні завдання для завершення завдання. Після завершення навчання, можна перейти до свого проекту, де все залежить тільки від вашої фантазії.

датчики

Обидва роботи реагують на дії завдяки 3-му мікрофонів. У разі, якщо хтось в кімнаті заговорить, робот відразу ж зверне увагу на звуки і підтримає розмову. 

Для більш точної орієнтації в просторі, роботи наділені 4-ма ІК передавачами для уникнення зіткнень і 2-мя ІК-датчиками виявлення роботів. У разі, якщо робот наткнеться на стіну, на екрані з'явиться повідомлення із запитом - штовхати або переграти завдання. 

На голові у робота розміщені програмовані світлодіоди і кнопки. А тепер лайфхак" як влаштувати запальний вечір" - запускаємо робота, вибираємо пульсуючий режим світлодіодів і включаємо музику .... і так почнеться ж тусовка. 

Одна з кнопок Dot дає можливість відчути себе справжнім джедаєм, а інша дозволить поставити запитання кулі пророкувань. Dash інакше реагує - він може податися в танець, або зовсім виїхати з кімнати, насвистуючи улюблений мотив.

автономність

Роботи здатні працювати до 5 годин безперервної навантаження, і до 30 днів в режимі очікування. Заряджаються Dash & Dot через MicroUSB вихід, приблизно за годину від блоку живлення на 2А.

аксесуари

Робот Dash має 6 точок для кріплення аксесуарів, а Dot - 2 точки. В розширені Wonder Pack Dash & Dot крім двох роботів є забавні аксесуари, які допоможуть урізноманітнити ігровий процес.

Самий мелодійний це ксилофон, на якому любить грати Dash, або ви самі. 
Прикрасити робота можна за допомогою аксесуарів таких як заячі вушка, хвостик або спеціальних кріплень для лего.
Катапульта і буксирувальний гак розширюють функціонал робота, дозволяють долати перешкоди, придумувати нові способи гри і інші інтерактивні завдання. Ківш для бульдозера відмінна знахідка для просування в квестових завданнях. 

підсумок

За підсумками знайомства з цими роботами я переконався - програмування може бути веселим! Хлопці з Wonder Workshop змогли це довести своїми гарними інтерактивними роботами. Dash і Dot стане відмінним придбанням для вашої дитини, в тому числі і того, який ховається всередині кожного з нас. Купити цих милих роботів можна вже зараз на нашому сайті. https://www.moyo.ua/gadgets/roboti/sbor_model_dl_meyik/wonder_workshop/

Рекомендуємо
Код товару:363849

                Аксесуар для Dash, катапульта (Dash's Launcher)
Аксесуар для Dash, катапульта (Dash's Launcher)
6 відгуків
Ціна:
99 грн
199грн
Коментарі
Залиште коментар