Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ксяомі Air чи Макбук Air – що краще: 12 відмінностей за правилами пристойності

Дата публікації: 12.06.2020 13:41
Дата оновлення: 29.11.2023 15:06

сравнение Xiaomi Air vs Macbook Air

Макбук - самий найбажаніший лептоп XXI століття. І як у всього люксового, він має аналоги. Найяскравіше виділяється Xiaomi Air. Хто з них кращий і як знайти «свій» ноутбук — розглянемо докладніше.

Порівняння характеристик – важливих і другорядних

Фанати Apple заявляють про перевагу MacBook Air, а стени китайських брендів повторюють про крутість Xiaomi. То який ноут крутіший?

Щоб об`єктивно оцінити спірне питання Xiaomi Air vs Macbook Air?, слід порівняти важливі і другорядні характеристики. Аж до вентиляційних отворів та зовнішнього вигляду зарядки. Будемо чесні, навіть такі дрібниці можуть сильно вплинути на використання ноутбука.

Читайте: Що краще — макбук або ноутбук для роботи та навчання: 6 порівнянь

Розміри та вага: хто товстіший і важчий

Сірий і той, і другий. У маків варіації кольорів різні. Проте, відсутність лого на кришці – це розпізнавальний знак Xiaomi. А фірмовий «огризок» по центру панелі, що відкидається, — індикатор для шанувальників продукції Apple. Але це не головна відмінність. Якщо поглянути на ноути уважніше, відмінності в габаритах відразу стають помітними: Мак трохи менший за Сяомі, і суттєво тонший.

размеры Xiaomi Air vs Macbook Air

З кожним новим поколінням американські ноути стають філіграннішими. У той же час «китайський брат» не поспішає худнути: навіть третє покоління Xiaomi Air не дуже відрізняється від «першопрохідців» 2016 року випуску.

Також можна побачити різницю у формі ноутбуків. У Macbook спостерігається звуження з наближенням до трекпаду. Xiaomi має однакову ширину по всій конструкції. Ця особливість впливає зручність переноска лептопа в руках. Сяомі явно програє.

Навіть Lenovo та Huawei у «свіжих» моделях мають «яблучну» ергономіку корпусу. Вона вважається кращою, тому багато виробників не соромляться рівнятися на досягнення компанії Apple.

Обидва ноутбуки легші за більшість ультрабуків. Але навіть тут Макбук все одно примудрився перевершити Сяомі: 1,25 кг проти 1,28 кг. Різниця – 30 грам. Суща дрібниця, на перший погляд, але приємна.

Цікава стаття: Як дізнатися IP адресу свого комп`ютера: 10 підказок

Дисплей як показник якості

 дисплеи Xiaomi Air и Macbook Air

Попри те, що макбук має менші габарити, розміри екранів у комп`ютерів ідентичні. В обох діагональ 13,3 дюйми. Це стало можливим завдяки вузьким рамкам на всі БОКИ. У MacBook AIR 2019, як і в Ксяомі, вони практично непомітні. Порівняти інші параметри дисплея можна у табличці нижче.

Параметр
Macbook Xiaomi
Дозвіл WQXGA (2560 x 1600) Full HD (1920 х 1080 px)
Тип екрана, матриця IPS (Retina) IPS
Щільність пікселів (ppi) 227 166
Яскравість екрана Відмінна, не блищить на сонці Гарна, може бути недостатньою для роботи під яскравим або сонячним освітленням
Антивідблискове покриття Є Ні
Сенсорний екран Ні Ні

Як видно, за параметрами монітора знову виграє "американець". З ним зручно працювати хоч удень, хоч уночі. Його роздільної здатності вистачить для показу відео будь-якого формату. Підвищена щільність пікселів робить картинку чіткішою та детальнішою.

«Китаєць» поступається у дозволі, йому не дістає присутності антивідблиску. Якби на ньому можна було б дивитися 2К-відео під прямим сонячним промінням, за зручністю користування конкуренти вийшли б на один рівень.

На замітку: 5 дієвих способів, як під`єднати телевізор до комп`ютера

Залізо: 4 особливості

железо Xiaomi Air и Macbook Air

Технічні характеристики на чільному місці під час вибору ноутів. Розберемо їх із особливою ретельністю, щоб зрозуміти наскільки актуальним є залізо у 2020 році. Докладніше – нижче.

Процесор – «серце» пристрою

Ефективність параметрів обчислюють з праці. Він — «серце» будь-якої техніки, якою проходять усі команди. Збільшити його потужність не можна, як і замінити: у ноутбуках настільки мало вільного місця, все прораховується мало не нанометрів. Модифікувати процесор, як у стаціонарному ПК, не вийде – звалиться вся система. Тому доведеться знаходити паритет і набувати того ноуту, що більше підійде під поточні вимоги.

Xiaomi Air 2019 року випуску оснащений "процами" від Intel:

  • Core i5,
  • Core i7.

Обидва чотириядерні, з базовою тактовою частотою 1,8 ГГц. Працюватимуть пристрої швидко, багатозадачність «прокачана». Об`єм оперативної пам`яті у процесорів однаковий – 8 Гб. Цього достатньо для повсякденних завдань.

У Macbook Air A1932 двухдерний процесор Intel i5-8210Y з частотою 1,6 ГГц. У режимі "Турбо" частота збільшується до 3,6 ГГц. Оперативка така сама, як і в конкурента — 8 Гб на 2133 МГц. Цього об`єму буде достатньо навіть для простого монтажу FullHD відео та деяких ігор.

Цікава стаття: Який MacBook вибрати у 2019 році: огляд, порівняння, відгуки

Відеокарта – показник витривалості

Щоб зображення не завмирало, ноутбуку потрібна гарна відеокарта. Саме вона відповідає за швидкість рендерингу графіки на моніторі – наскільки плавним буде рух картинки.

сравнение видеокарт Xiaomi Air vs Macbook Air

Девайси зі слабкою картою (1 Гб і менше) починають зависати при перегляді Full HD відео з частотою зміни кадрів 60 FPS (кадрів за хвилину). Чим більше це число – тим більше навантаження витримає комп`ютер.

  1. У Macbook вбудована Intel UHD Graphics 617, яка використовує оперативну пам`ять системи.
  2. У Xiaomi дискретна NVIDIA GeForce MX250, об`ємом 2 ГБ, Знаходиться під виглядом окремої плати. Вона Не «З`їдає» Частину оперативної пам`яті, при поломці її буде простіше замінити.

Корисна стаття: Як збільшити продуктивність ноутбука – 8 способів

Оперативна пам`ять визначає швидкодію пристрою

Усі «плюси», пов`язані з видяхою, Xiaomi нівелює відсутністю дискретної оперативнки. Ноут має процесор з об`ємом. ОЗП у 8 Гб - і на цьому все. Розширити оперативну пам`ять не можна, немає слотів. Тому доведеться задовольнятися тим, що є.

 сравнение Xiaomi Air vs Macbook Air

Оперативна пам`ять на 8 Гб у MacBook також інтегрована. Але за бажанням її можна розширити. Вона розпаяна на безліч DDR-осередків на материнській платі, а не знаходиться у вигляді однієї «пластинки». Це означає, що спеціаліст може провести апгрейд оперативної пам`яті. Але самим проводити його не рекомендується, оскільки потрібно вміти працювати з паяльником із філігранною точністю. Вдома, без спецобладнання та певних навичок це зробити дуже складно.

Якщо порівнювати девайси за швидкістю роботи, Макбук (навіть минулого покоління, такий як А1466) швидше. Вся справа в оптимізації системи, оскільки Apple розробляє кожен лептоп роками і «вичавлює» з пристрою максимум продуктивності.

Віндовс-системи універсальніші — у цьому «Мінус». Так Як їхня система повинна запускатися на будь-якому ПК, аж до планшета-трансформера, вони не можуть ідеально оптимізувати систему для кожного девайсу. Тому Windows-лептопи «з`їдають» Більше оперативної пам`яті при однакових завданнях.

Пізнавальна стаття: Як покращити охолодження ноутбука – 5 способів

Постійна пам`ять: у чому її фішка

Щодо внутрішнього сховища, новинки практично «дихають» один одному в спину. Обидва пристрої працюють тільки з твердотілих накопичувачів, які славляться швидкістю роботи. За об`ємом ПЗП моделі практично однакові:

  • У Xiaomi є ДВІ моделі SSD на 256 і 512 Гб, відповідно.
  • У MacBook Air молодші девайси йдуть з 128 і 256 Гб, старші моделі можна купити з пам`яттю 512 Гб або навіть 1,5 Тб.

У цьому порівнянні виграють ноути "купертиновців" (MacBook). Попри те, що в базовій версії всього 128 Гіг пам`яті, натомість на «максималці» найбільша пам`ять серед ультрабуків.

Автономність: хто «живучий»

Головна фішка будь-якого ноутбука – мобільність. Вона залежить від оптимізації системи та розміру батарейки. З першим параметром справи набагато краще у Apple: MacOS йде на суворо обмежену кількість пристроїв. Тому навіть старі макбуки готові зрівнятися з автономності з флагманами інших компаній.

сравнение автономности Xiaomi Air vs Macbook Air

У Windows такого немає. Виробники змушені робити ноути з великим зарядом акумулятора. Інакше їм не досягти тривалого часу роботи. Такі особливості найпопулярнішої ОС у світі.

  • У Xiaomi Air літій-полімерна батарея потужністю 40 Вт*год. Для сучасного ультрабуку дуже хороші цифри. У середньому з одного заряду ноут пропрацює до 3-3,5 годин. З увімкненим режимом «економії», ця цифра може зрости до 4 годин.
  • У Macbook Air акумулятор не набагато більше – лише 49,9 Вт*год. Але завдяки високій автономності, компактний лептоп може пропрацювати до 8-10 годин від одного заряду.

Xiaomi, розуміючи нестачу свого продукту, додали функцію швидкого заряджання. Буквально за пів години лептоп зарядиться на 45-50%. Так що однієї обідньої перерви достатньо, щоб зарядити девайс і він дотягнув би до кінця робочого дня без підключення до розетки.

У тему: Як правильно заряджати Макбук – 5 корисних порад та відповіді на популярні питання

Інтерфейси: порівняння у таблиці

Щоб виконувати завдання, ноути повинні підключатися до інших пристроїв. Якими портами оснащені фігуранти порівняння – дивимося у таблиці.

Інтерфейс
Xiaomi Apple
USB Type C Так Так
HDMI Так Так
USB-3.0 Так Так
Mini Jack (3,5 мм) Так Так
Ethernet Так Ні (тільки через сторонні перехідники)
Слот для карток пам`ятіmicroSD Ні Так
VGA Ні (тільки через сторонні перехідники).
Бездротова мережа 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0 04.фев
     

Обидва пристрої приблизно одні й ті самі роз`єми. Якщо потрібно під`єднати сторонню гарнітуру через якийсь рідкісний порт, краще перевірити сумісність поточної версії системи з тим чи іншим роз`ємом. Іноді трапляється так, що комп`ютер просто відмовиться працювати з обладнанням через їхнє моральне старіння.

Читайте: Як вимкнути тачпад на ноутбуці: 6 покрокових інструкцій

Мультимедійні можливості: у чому сила

Намагаючись оцінити мультимедійні можливості, потрібно розуміти особливості системи та те, наскільки вона поширена.

 сравнение мультимедийных возможностей Xiaomi Air и Macbook Air

Тому для тих, хто хоче дивитися контент у високій якості, найкращим вибором буде Xiaomi. Через свою універсальність, Windows отримує в рази більше програм. Сюди ж відносяться і ігри: як правило, на Вінді виходять більшість топових ігор.

Однак для тих, кому важливо бути на зв`язку, найкраще підійде макбук.

  1. З його допомогою можна зв`язатися по Facetime (програма відеодзвінків виключно для Apple-девайсів).
  2. Через нього можна відправити повідомлення по iMessage і навіть спілкуватися по стільниковому зв`язку. Для стабільного зв`язку на ноуті має стояти MacOS 10.10 і вище (а на телефоні iOS 8 і молодше).

Завдяки технології Contunity будь-який виклик ретранслюється на лептоп. Фактично дзвінок йде через мобілку, але до неї можна і не підходити.

На замітку: Як вибрати хороший недорогий ноутбук за 4 критеріями – поради від професіоналів

Ціна: чи цілком виправдана

Вартість — і є найбільша різниця між ноутбуками. Техніка Apple завжди славилася високою ціною. Поруч із ними навіть аналогічний ноут з встановленою Віндою здаватиметься бюджетнішим.

Наприклад, Mi Notebook Air на 128 Гб надійшов у продаж у Китаї по 3600 юанів (близько $540). В Україні ж цей ноут можна знайти за вартістю 23-25 000 гривень. Велику роль тут відіграють націнки місцевих продавців, тому чекати на покупку китайського товару за азіатськими цінами в Європі не варто.

З MacBook все трохи інакше — він дорожчий, але націнка місцевих продавців помітно менше. Станом на середину 2020 року базова версія на 128 Гб коштує приблизно 27 000-30 000 грн (близько 1000-1150 доларів). І навіть Macbook Pro A2159 можна знайти за 38000-42000 гривень. Враховуючи те, що в офіційному сайті Apple Store вони продаються за $999 і $1300, українська націнка не така вже й велика.

Стаття-порівняння: Що краще – моноблок Apple або MacBook: 2 кроки до розуміння

«Плюси» та «мінуси» Xiaomi Air vs Macbook Air

 плюсы и минусы Xiaomi Air и Macbook Air

Щоб прийняти остаточний вибір, потрібно проаналізувати переваги та недоліки кожної моделі. А вже потім, після детальної «презентації» у вигляді таблиць, можна наважитися на покупку.
Macbook Air

Macbook Air
«Плюси» «Мінус»
Завдяки тонким рамкам, 13-дюймовий екран виглядає більше за реальний розмір. У 2 рази дорожче за ноути зі схожими характеристиками
Товщина лептопа зменшується з наближенням до тачбару. Завдяки цьому його легко відкрити одним пальцем та зручно носити в руках Залежність лептопа від оригінальних деталей – ремонт будь-якої складності обійдеться дорожче
Якість збирання на висоті. Пристрій може працювати до 10 років без жодного ремонту Транслює мало ігор – MacOS не може конкурувати з Windows
Підтримує більшість відео- та аудіокодеків прямо «з коробки» -
Лептоп не зменшить свою статусність ще багато років -
Відсутність отворів для вентиляції на нижній кришці. Якщо на стіл випадково проллється рідина, «начинки» ноута не підмокнуть -
Зарядка компактніша і зручніша, ніж у Xiaomi -
MacBook може заряджатися від адаптера до ноуту Xiaomi -
Наявність Touch ID дозволяє авторизуватися на багатьох сайтах та програмах без введення пароля -
Макбук добре продається навіть на вторинному ринку -

У Xiaomi теж є сильні та слабкі сторони. Про них у таблиці нижче.

Корисна стаття: Що краще, ноутбук або комп`ютер (ПК): 5 порад, як вибрати техніку для своїх потреб

Mi Air
Переваги Недоліки
Легка вага не обтяжує ношу ціна в Китаї низька, в Україні висока
На ньому «йдуть» ємні ігри Кількість «точок на дюйм» менша, ніж у Макбуку
Для ремонту підходять не оригінальні деталі Ноут Xiaomi не зможе заряджатися від адаптера Macbook
Виробництво знаходиться в Китаї, тому до ноуту можна підібрати велику кількість китайських аксесуарів. -
Повна сумісність з усіма Mi-девайсами -

Xiaomi краща за більшість Windows-Ноутів у своїй ціновій категорії, але при цьому не йде ні в яке порівняння З MacBook. Завдяки своїй якості Маки служать багато років і відмінно працюватимуть навіть із другим, третім… п`ятим власником.

Щоб забезпечити собі фінанси для покупки нового Макбука, власники подібної техніки часто продають стару за гарною ціною. Такий план допомагає помітно здешевити оновлення техно-.

Читайте: ТОП-10 найкращих ноутбуків для роботи з відео

Переможець: резюмуємо

 сравнение Xiaomi Air и Macbook Air

Висновок із цього порівняння один: перемога в батлі «хто краще?» належить MacBook Air. Мак краще оптимізований і прослужить своєму власнику багато років. Відноситися до нього можна по-різному, але лептоп очевидно гідний почестей.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії