Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати мультиварку?

Дата публікації: 03.04.2017 12:15
Дата оновлення: 03.04.2017 12:15

Ці чудові пристрої увійшли в наше життя не так давно, але вже встигли стати хітами продажів і полюбитися не тільки тим, хто не вміє пристойно і різноманітно готувати, але і майстрам цієї справи, але з великим браком часу. Це універсальна техніка для приготування великої кількості страв, в тому числі каш і випічки. Але як же її вибрати, щоб не пошкодувати надалі? Розберемося в цьому питанні.

Що це за пристрій і як воно працює?

Це вдалий симбіоз відразу декількох видів техніки - скороварки, пароварки, хлібопічки, Кашоварки, рисоварки і одночасна заміна плити і духовки. Звичайно, не всі моделі мають настільки багатий набір функцій, тут вже кожна господиня повинна для себе вирішити, який набір функцій їй необхідний. Але навіть сама наворочена мультиварка однозначно буде дешевше окремих побутових приладів з тими ж функціями.

Все мультиварки складаються з корпусу і чаші (або чаш, якщо є функція пароварки). Чаша нагрівається за рахунок нагрівальних елементів, корпус утримує тепло. У верхній частині є клапан для регулювання тиску всередині апарату. Контролює весь процес мікропроцесор, що управляється кнопками/ручками на спеціальній дисплеї.

В мультиварці процес втрати тепла мінімізований і вся приготування зводиться до засипання в чашу необхідних інгредієнтів і вибору програми. При тому жоден компонентів не буде недовареним або перетравленим - це головний плюс мультиварки.

Вибираємо кращу мультиварку

Для цього є кілька важливих параметрів:

Об'єм чаші

  • до 2,5 літрів - цілком вистачить для пари;
  • 3-4,5 літра - для 2-4 чоловік;
  • 5-6,5 літрів - на велике сімейство від 4 членів.

покриття чаші

  • антипригарне;
  • тефлоновое;
  • керамічне.

Всі вони виконують в принципі антипригарні функції і легко очищаються від пригорілого, різниця лише в кількості шарів. Із зовнішнього боку чаша може бути алюмінієвою або з нержавіючої сталі. Причому перший варіант нагрівається значно рівномірніше.

корпус

  • металевий - більше важить, але і більш довговічний;
  • пластиковий - дешевше, але довше нагрівається.

потужність

низька - до 500 Вт;
середня - 510-890 Вт;
висока - 900 Вт і більше.

Останній варіант самий енерговитратний, але і швидкість приготування у нього набагато вище.

дисплей

Чи не найважливіша деталь, врешті-решт можна до всього звикнути, але чим простіше буде виводитися інформація і зрозуміліше вам, тим краще. 

Важливі і корисні функції

  • відстрочка старту - максимально через 13 годин прилад почне приготування страви і порадує їм прямо до вашого приходу;
  • підбурювання пара для стабілізації тиску всередині пристрою;
  • замочування круп;
  • автоматичне підтримання необхідної температури, поки прилад приєднаний до мережі живлення;
  • автоматичне відкривання кришки після приготування дозволить уникнути стікання конденсату і подпорчіванія зовнішнього вигляду страв;
  • автовимкнення - прилад вимкнеться сам, як тільки страва буде ідеального стану.

програми приготування

  • Гречка (Рис або Каша) - приготування будь-яких гарнірів, розсипчастих і корисних. в процесі приготування рідина випаровується, перетворюючись і вбирається в крупу, Потім апарат починається підігрів, в процесі якого крупа пріє і не розварюється. Ступінь розварені залежить від кількості рідини;
  • Плов - для приготування різних видів плову, запіканок, макаронів по-флотськи, Відбувається процес варіння, а в останні 5-10 хвилин смаження і виходить апетитна скоринка;
  • Молочна каша - будь-які види каш на молоці з різними добавками. Суміш закипає, а потім нудиться;
  • Гасіння - для супів, борщів, будь-яких видів каш, бульйонів, гарнірів, холодцю, Продукти готуються при низькій температурі і виходять дуже ароматними, немов їх готували в справжній печі;
  • Випічка - для різних пирогів, суфле, бісквітів, а також омлетів, засмажкою для борщу, для м'яса, птиці, риби;
  • Варка на пару - для овочів, будь-якого м'яса і риби, мантів, варіння яєць, все за допомогою термічної обробки парою, в тому числі і для простого підігріву їжі;
  • Суп - для перших страв, компотів та інших напоїв;
  • Жарка - будь-які страви з м'яса - соковиті стейки з риби, овочеві страви.

Важливо!

  • наявність ручок на чаші і на корпусі зробить будь-яку перенесення простіше і швидше;
  • мережевий шнур може підключатися до приладу через гніздо або безпосередньо. Так ось краща за модель без гнізда, так як тікає рідина при поломці, наприклад, може легко його залити;
  • після експлуатації апарат завжди треба мити, в тому числі приділяти увагу паровому клапану;
  • наявність замка від випадкового відкриття.

На що звернути увагу при покупці?

В першу чергу, це об'єм чаші. У цьому параметрі орієнтуйтеся на кількість членів вашої родини. А по-друге, набір функцій і програм - тут вже треба подумати, що і в яких кількостях ви будете готувати в мультиварці. Ну і наявність різних корисних дрібниць, про які ми говорили вище.

Виробники

Моделі марок Vitek, Polaris, Supra одні з найпростіших доступних, але має необхідний мінімум програм. Бренд Philips це міцний середнячок, з хорошим покриттям чаші, якому не шкодить миття в посудомийній машині. Фірму Panasonic називають в числі найкращих. Її мультиварки відрізняються продуманим дизайном, міцним корпусом, якісним дисплеєм і довгим терміном служби.

Що в підсумку?

Це безумовно ергономічне і дуже корисний винахід і необхідне на будь-якій кухні, яке допоможе скоротити час приготування страв і збереже всі корисні речовини. Однак процес приготування і ступінь готовності контролювати у вас не вийде. Хоча 
це багато все одно не порахують мінусом. 

Мультиварки, а також будь-яку велику і дрібну побутову техніку ви завжди можете купити з доставкою по Україні в інтернет-магазині MOYO.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії