Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно заморозити полуницю — 3 хитрики

Дата публікації: 23.08.2022 12:20
Дата оновлення: 18.07.2023 15:17

Самий момент заморозити полуницю на зиму. І зробити це потрібно за всіма правилами, щоб збереглися колір, смак і до 97% вітамінів. При розморожуванні ягідки не деформуються. Якщо перетерти, вийде однорідна, приємна на вигляд консистенція.

Заморожувати готовий продукт можна по-різному: із цукром чи без, у пюре чи зберігаючи цілісність. Щоб не вибрали, підготовка до приготування схожа.

заморожена полуниця

Чи потрібно мити полуницю перед заморожуванням: тонкощі підготовчого етапу

Це міф, що миття робить смак менш насиченим. Мити треба — так гігієнічніше. Якщо на вигляд ягода здається чистою, все одно її краще сполоснути. Особливо коли плануєте потім їсти ягоди прямо з морозильної камери.

Щоб полуниця не наситилася водою, потрібно мити під проточною водою та невеликими порціями.

  • Після цього перемістити в сито або розкласти серветки так, щоб ягоди були на відстані один від одного.
  • Коли вода стече, видалити плодоніжки та листочки.

Як заморозити полуницю на зиму

Від обраного способу заморожування полуниці залежить вигляд, насиченість смаку і те, як вона потім може бути використана.

З цукром

У холоді ягода частково втрачає солодкість. Відновлює її цукор. Пропорції залежать від того, наскільки хочеться солодкий продукт. Як правило, на 1 кг ягід береться 200 г цукрового піску.

Щоб заморозити полуницю із цукром у вигляді пюре, її перемелюють у блендері до однорідної консистенції. Можна виставити середню потужність, щоб залишалися невеликі шматочки.

зробити пюре з полуниці у блендері

Розморожена пюреподібна маса — чудова добавка в смузі, морозиво, випічку, йогурти.

Пізнавальна стаття: Як користуватися блендером: нюанси використання 2 видів подрібнювачів

Без цукру

Щоб заморозити полуницю без цукру спочатку її потрібно помити та просушити. Потім розкласти на кухонну дошку і поставити в морозилку на пару годин. Це важливий етап — тільки так ягоди при тривалому зберіганні не злипнуться.

полуниця заморожена сухим способом

Підморожену полуницю потрібно розкласти у судки чи пляшки. Потім поставити в морозилку на дозаморозку та збереження.

Після того як розморозили, ягідки їдять відразу або додають в їжу. Без цукру заморожування цілих ягід та полуничного пюре теж на користь. Заготівлю потім додають у соуси, кекси, торти.

Цікава стаття: 5 видів коктейлів, які легко можна приготувати вдома!

Цілком

Щоб заморозити полуницю повністю, вимиту і просохлу перекладають у посуд і шарами посипають цукровою пудрою. Потім ставлять у холодильник на 3-4 години. Цього часу цілком достатньо, щоб ягоди виділили сік.

Після сироп зціджують через марлю чи сито. У пластмасові судки або форму для льоду потрібно перекласти спочатку ягоди, а потім залити отриманим соком. Місткість щільно закрити та поставити на зберігання в морозильну камеру.

Полуницю у такому вигляді зручно діставати для приготування компотів, домашнього морозива, йогуртів, желе, пирогів із полуницею.

Читайте: 5 причин купити йогуртницю + лайфхаки з приготування йогурту в домашніх умовах

У чому заморожувати полуницю: варіанти на всі випадки

Вдруге ягоди не підлягають заморожуванню — так вони втрачають смак і вітаміни. Тому спочатку підбирають посудину потрібних розмірів.

Ємність
Рецепт
Тарілка, таця, судок, банка, зіп-пакет цілком чи половинками
Судок, пляшка, банка, склянка, форми для морозива, зіп-пакет у вигляді пюре

Розглянемо ці методи докладніше.

Пляшки

Заморозити полуницю із цукром у пляшках дуже просто. Тару заповнюють максимально щільно. Кришку закривають герметично.

Важливо, щоб тара була не зі скла, яке від перепаду температур може луснути. Найкраще підійдуть пластикові місткості з вузьким горлом. У них зручно засипати дрібну полуницю або ягоду, перетерту в блендері.

заморозити полуницю у пляшці

Пакети

Можна взяти прозорі пакети чи харчову плівку. Найпрактичніше заморожувати полуницю в сейф-пакетах. Вони щільніші, є застібки, які не дадуть вмісту протікати. Морозити у них можна пюре чи цілі ягоди.

заморозити полуницю на зиму у зіп-пакеті

Вибираючи пакетований метод, важливо максимально позбутися повітря всередині. Допоможе коктейльна трубочка. Достатньо витягнути через неї повітря губами.

На замітку: Електронні гаджети для кухні: ТОП-5

Форми для льоду

Якщо не знаєте, в чому ще заморозити полуницю цілком, вибирайте форму для льоду. Вона підходить для заготовлення у лимонади, коктейлі та начинку в тістечка. Саме невеликі ягоди з хвостиками або без, а також розрізані навпіл.

  • Їх потрібно викласти в комірки,
  • залити охолодженою кип'яченою водою або полуничним соком,
  • поставити у морозильне відділення.

як заморозити полуницю на зиму у формі для льоду

Потім замерзлі порційні кубики можна викласти в контейнер або одноразові пакети.

Контейнери

Цілу або нарізану полуницю кладуть у судок і злегка посипають цукром. Якщо хочеться натурального смаку, то обходяться без цукру. Або кладуть у судок попередньо заморожені ягоди та ставлять у морозильну камеру до зими.

Вибирають контейнери із кришками, які щільно закриваються. Важливо, щоб усередину не потрапляло зайве повітря, інакше ягоди кристалізуються.

До речі: Кухонні ваги: ​​як вибрати точний та зручний прилад для зважування продуктів?

Незвичайні способи заготувати ягоди на зиму

Оригінальний спосіб заморожування та зберігання — на листі для випічки або тарілці. Достатньо викласти ягоди окремо одна від одної, це допоможе уникнути злипання в морозилці. Відправляють тару для замерзання.

Спосіб сподобається тим, хто хоче отримати заморожену ягоду для рецептів тут і зараз. Достатньо полуниці постояти в морозильній камері до 30 хвилин, і вона готова. Для заморозки на зиму метод також підходить, якщо в морозилці достатньо місця. Коли ягоди відокремлені одина від одної, вони не липнуть і не ламаються, виходять гарними та акуратними.

За допомогою склянки та заздалегідь заготовленого пюре вдасться зробити полуничне морозиво. Достатньо налити вміст у склянку та поставити паличку посередині. Чекати менше ніж годину та смачне морозиво готове. Замість склянки можна використовувати форми для морозива.

полуничне морозиво

Скільки зберігається заморожена полуниця?

Оптимальні 8-12 місяців. Якщо перетримати довше, заготівлі втратять усі корисні мікроелементи та вітаміни.

Краще заморозити полуницю з розумінням, що протягом пів року точно з'їсте або додаватимете у випічку і напої. Тоді метушня з заморожуванням піде точно на користь.

Пальчики оближеш: Смузі без блендера — 5 способів та 4 рецепти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії