Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як під'єднати геймпад до ПК: варіанти з 3 моделями ігрових маніпуляторів

Дата публікації: 08.02.2022 11:23
Дата оновлення: 08.02.2022 11:23

Одна з сильних сторін комп'ютера — його універсальність. Велика кількість портів — відмінна можливість підключати різнопланові гаджети. Якщо є охота, можна перетворити комп'ютер на ігрову консоль, причому не обов'язково використовувати пкшний контролер: можна залучити маніпулятор від PS або Xbox.

Як увімкнути геймпад до ПК кабелем або по блютузу

Читайте далі, як приєднати консольний геймпад до ноутбука або ПК в залежності від способу конекту та моделі гаджета.

Як увімкнути геймпад до комп'ютера та ноутбука?

Коротка відповідь на це запитання проста: кабелем або блютузом. У першому випадку управління буде по Usb, у другому — по радіохвилях.

Топчик стратегій: Найкращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2022 року

USB підключення

Комп'ютер та маніпулятор з'єднуємо кабелем, на одній стороні якого повноформатний USB, а на іншій — його мікроверсія. Windows 10 розпізнає пристрій та встановить драйвера. Кабель — найбільш надійний спосіб зв'язку, але вибір на його користь не сприяє комфортному геймплею.

Bluetooth підключення

Алгоритм встановлення бездротового з'єднання залежить від Bluetooth-модуля. Це може бути універсальний гаджет або адаптер для підключення Xbox або PS. Для сполучення потрібно натиснути одну з кнопок геймпада або комбінацію з двох кнопок. Після сполучення джойстика бажано перевірити коректність його роботи. Якщо з цим порядок, але ігри все одно його не бачать, необхідно зайти в налаштування Steam або скористатися однією з альтернативних програм.

Цікава стаття: Найкращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ-10 очікуваних іграшок 2022 року

Підключення оригінального геймпаду до ПК: особливості для різних моделей

Серед ігрових джойстиків на ринку переважають моделі, що мають сумісність з Xbox або PlayStation. В обох випадках гаджет можна під'єднати кабелем або блютузом. З ноутбуками простіше, оскільки вони мають вбудований модуль Bluetooth.

Власнику стаціонарного комп'ютера, швидше за все, доведеться купити універсальний блютузовський адаптер або аналог, заточений на взаємодію з Xbox або PS. Розглянемо, як увімкнути геймпад до ноута або ПК з Windows 10 під капотом.

Битва гігантів: Що краще: PS4 або Nintendo Switch — 10 критеріїв для порівняння

Як приєднати геймпад Xbox 360 до ПК

Легендарні маніпулятори Xbox 360 на рідкість живучи, багато гаджетів функціонують по 10 років, особливо якщо не належать фанатам динамічного геймплею, які щодня на кілька годин занурюються в іншу реальність. Тому питання, як приєднати класичний геймпад Xbox 360 до ПК, не втрачає своєї актуальності. Спосіб конекту залежить від моделі джойстика.

Дротове підключення

Чіпляємо геймпад до будь-якого Usb-порту комп'ютера. Якщо на ПК встановлена Windows 10, не доведеться розшукувати та встановлювати драйвера до гаджета. ОС впізнає джойстик та зробить усе сама. З Windows 7 також, можливо, все пройде гладко: система, швидше за все, зможе сама підтягти дрова з інтернету. Якщо Windows морозиться, спробуйте увімкнути джойстик до іншого USB-порту. Не допомогло? Тоді проблема у геймпаді або операційній системі. Щоб переконатися в справності джойстика, можна спробувати приєднати його до іншого комп'ютера.

Підключаємося до ТБ: Підключення Nintendo Switch до телевізора за 3 кроки

Бездротове підключення

В цьому випадку знадобиться ресивер в пластиковому корпусі розміром з комп'ютерну мишу. Підключається він також за інтерфейсом Usb. За відсутності ресивера можна купити його в інтернеті. Якщо ціна на оригінальний передавач здається завищеною, можливо варто розглянути пропозиції продавців неоригінальної продукції.

бездротове підключення комп'ютера до геймпаду

У жодному разі не факт, що Windows потоваришує з ресивером без допомоги користувача. Якщо система видасть повідомлення, що програмне забезпечення не було успішно встановлено, розв'яжіть питання самостійно. У комплектації ресивера є диск із драйверами. За його відсутності або несумісності із встановленою операційною системою завантажте дрова з інтернету. Після їхньої успішної інсталяції в Диспетчері пристроїв у папці загальних контролерів з'явиться рядок з Xbox 360.

Наступний етап — поєднання геймпада з ресивером:

  • Включаємо передавач.
  • Тиснемо на кнопку запуску Guide маніпулятора.

У процесі конекта світлодіоди маніпулятора, розташовані навколо кнопки, підморгують зеленим. Після успішної прив'язки один з індикаторів подає безперервний сигнал.

Як увімкнути геймпад Xbox One до ПК

Третє покоління Xbox більш прискіпливе до софту комп'ютера. Якщо на ПК встановлена ​​не Windows 10, а щось більш застаріле, по блютузу грати не вийде, навіть якщо комп'ютер товаришує з технологією бездротової передачі даних. З боку геймпада теж можуть бути проблеми, якщо Xbox One відноситься до перших двох модифікацій, які не дружать з блютузом. Вони можуть конектитися тільки через Usb або через адаптер Іксбокс за пропрієтарним протоколом без проводів. Розглянемо, як під'єднати просунутий геймпад Xbox One до стаціонарного ПК або ноуту.

як увімкнути геймпад пс4 до пк

За Usb

Провідний спосіб найпростіший. Чіпляємо кабель до переднього, а ще краще до заднього Usb-порту. З драйверами возитися не доведеться: Windows 10 відразу розпізнає пристрій.

По блютузу

Якщо потрібно увімкнутися до ноутбука або ПК з універсальним Bluetooth-адаптером (свистком), алгоритм наступний:

  • Вставляємо свисток у комп. Клацаємо «Параметри» — «Пристрої» — Додавання блютузовського пристрою.
  • Врубаємо геймпад. Тримаємо кнопку зв'язку до миготіння. Комп'ютер виявить бездротовий контролер. Клацаємо по ньому та отримуємо конект.

Розбираємось у відмінностях: PS 4 Slim і Pro — відмінності 2 версій: що краще вибрати?

За допомогою адаптера Xbox

Спеціалізовані адаптери коштують дорожче за свистки, але у них є переваги:

  • Висока якість зв'язку.
  • Сумісність із Xbox One всіх релізів.
  • Можна увімкнути гарнітуру та/або ще один маніпулятор, всього до 8 гаджетів.
  • Адаптер Xbox продається разом з Usb-подовжувачем. Є можливість встановити передавач на видному місці, навіть якщо комп затаївся десь глибоко під столом. Це одна з причин чіткого безперебійного сигналу.

як приєднати геймпад до ноутбука за допомогою Xbox

Алгоритм підключення до адаптера:

  • На передавачі є кнопка. Увімкніть її, після чого буде блимати індикатор.
  • Натисніть Guide на маніпуляторі, потім — кнопку встановлення зв'язку на дальньому торці пристрою та тримайте її до миготіння світлодіода.

Версії адаптерів Xbox у форматі флешок:

Код адаптера Розташування кнопки управління Сумісність
HK9-00003 На бічній грані Windows 7-10
6HN-00003 На задньому торці Windows 10

Адаптер НК9 з'явився у продажу раніше, він набагато більший за розмірами, у порівнянні з удосконаленою версією. Остання цифра у коді може бути іншою, вона залежить від регіону, для якого призначена продукція.

Як під'єднати геймпад PS4 до ПК

З популярною консоллю PS4 найчастіше асоціюють маніпулятор DualShock. Далі йтиметься про те, як увімкнути геймпад Дуалшок від ПС4 до ПК. В цьому випадку за аналогією з Xbox 360 є два варіанти підключення.

Дротове

Кабельне з'єднання Usb працює на ура. Та й налаштовувати на етапі підключення нічого не потрібно: Windows 10 сама розбереться із встановленням драйверів. У системній папці із блютуз-пристроями з'явиться іконка контролера. Також значок з Дуалшоком з'явиться в «Пристроях та принтерах». У цій папці можна перевірити працездатність джойстика, відкривши параметри у контекстному меню.

У параметрах потрібно натиснути кнопку «Властивості» та перейти на вкладку «Перевірка». Тепер натисніть на елементи керування Дуалшока та дивіться на зміни у вікні перевірки. Якщо з цим виникли проблеми, переходимо на вкладку «Параметри», натискаємо «Відкалібрувати». Запрацює режим калібрування, після завершення роботи майстра потрібно натиснути кнопку «Застосувати».

Вибираємо PS4: Яку Sony Playstation 4 купити — яка версія краще?

Бездротове підключення

Етапи налаштування після підключення модуля блютузу:

  1. Заходимо до параметрів Bluetooth. Перемикач блютуза повинен бути у положенні «Вкл.».
  2. На джойстику натискаємо та тримаємо кнопки PS та Share. Приблизно через 3 секунди світлодіод гаджета починає блимати, що означає готовність до сполучення.
  3. На комп'ютері клацаємо на додавання Bluetooth або іншого пристрою. У наступному вікні вибираємо Bluetooth.
  4. Windows знайде Дуалшок. Клацаємо по іконці гаджета для завершення сполучення.

За аналогією з Xbox One, замість універсального блютузівського модуля можна використовувати спеціальний адаптер для PS. Він схожий на флешку, має кнопку для керування. У стандартну комплектацію не входить Usb-подовжувач. Продавці адаптерів стверджують, що такі пристрої зводять до мінімуму ризик втрати/затримки сигналу при бездротовому з'єднанні.

адаптер для PS

Після сполучення можна запускати ігри через Steam. Якщо ви не використовуєте цю платформу, можливо, доведеться вправлятися з додатковим софтом, наприклад, з DS4Windows. Для налаштування в Стімі потрібно:

  • Зайти в меню «Вид», вибрати режим великих картинок.
  • Якщо виникли проблеми з визначенням Дуалшока, натисніть шестерню для переходу в налаштування.
  • Відкриваємо «Налаштування контролера», активуємо чек бокси з підтримкою PS4 та універсальними налаштуваннями.

Тепер можна запускати ігри з іконкою джойстика.

Бувають ситуації, коли зрозуміло, як увімкнути геймпад до стаціонарного комп'ютера або ноуту, але пристрої ніяк не можуть подружитися. Проблеми із сумісністю іноді бувають між технікою, виготовленою через великий проміжок часу. Джойстик, продажі якого почалися в епоху Windows 10, може залишитися непізнаним комп'ютером з Windows 7. І навпаки: не факт, що безнадійно застарілий гаджет порозуміється з «десяткою».

Апгрейдимо PS5: Як встановити на Playstation 5 M.2 SSD: 6 пояснень та покрокова інструкція

Коментарі
Залиште коментар
Категорії