Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як заховати газову колонку: 7 найкращих рішень

Дата публікації: 10.12.2018 11:12
Дата оновлення: 20.02.2023 13:17

Газова колонка багатьох – єдиний та оптимальний варіант отримання гарячої води у квартирі чи будинку. Але часто пристрій вносить дисонанс в інтер'єр приміщення, вибиваючись із загального стилю. Хочеться щоб агрегат був непомітний і не привертав зайвої уваги на кухні? Вихід – сховати його. Про те, як це зробити, наведено нижче у статті.

Как спрятать газовую колонку

Що необхідно знати при роботі з газовою колонкою

 Безопасность при работе с газовой колонкой

Вирішувати, як закрити газову колонку, слід ще на етапі купівлі агрегату. Якщо ж у планах є ремонт приміщення, спантеличитися цим питанням краще перед його початком. Розробляючи дизайн кухні, потрібно пам'ятати: головна вимога до інтер'єру – безпека. Забезпечити її можна, дотримуючись таких правил:

  1. Встановлювати водонагрівач на ЗРАЗОКTherm 2000 тільки фахівець. Самостійні експерименти з монтажем призводять до вкрай небажаних наслідків.
  2. Техніку можна використовувати лише за призначенням.
  3. Необхідно регулярно проводити техобслуговування агрегату. Для цього потрібно запрошувати майстра.

Потрібні відповіді: 9 важливих питань при виборі газової колонки

Як правильно розмістити газову колонку на кухні

Как правильно разместить колонку на кухне

Від відповідного розміщення водонагрівача залежить безпека як користувачів, так і інших мешканців вдома. Тому нехтувати правилами розташування на догоду естетичним міркувань не можна.

В українському законодавстві зазначено:

  • заборонено монтувати такі пристрої, як FAST EVO ONT, на несучу стіну;
  • відстань до протилежної стіни має бути від одного метра;
  • монтувати газові труби в стіни – забороняється;
  • газовий водонагрівач прилад не можна встановлювати над газовою плитою. Між ними має бути хоча б метр відстані;
  • проміжок між стінкою та агрегатом повинен становити від 1 дм.

Без паніки: Основні причини несправності газової колонки: 6 поломок, які можна відремонтувати своїми руками

Як декорувати колонку

Закриття кухонним гарнітуром

Закрити газову колонку (наприклад, 4000), якщо її встановили на кухні, можна гарнітуром. Для цього використовують кухонну навісну шафку як маскування агрегату. Можна пускати у справу тільки предмети меблів, які не мають задньої, нижньої та верхньої стінок. Бічні ж повинні мати високий рівень стійкості до займання.

Передні дверцята або дверцята повинні відчинятися швидко і без зусиль. Великим плюсом стане фасад з перфорацією – так краще видно водонагрівач і простіше контролювати його функціонування. Один із варіантів — ролети, які опускаються і повністю, і наполовину, і залишають абсолютно відкритим доступ до приладу.

Как закрыть колонку кухонным гарнитуром

Фарбування в колір стін та декорування
Недорогим і стильним варіантом стане фарбування агрегату в колір стін. Оригінально і зі смаком виглядають рішення у чорній або білій гамі. Якщо ж стіни не однотонні, допоможе термостійка емаль і трафарети. Декорована власноруч модель на КШТАЛТGWH 10 Fonte - нетривіальний підхід, який підвищить самооцінку.

Найкращі з кращих: Топ-10 газових колонок 2017

Упевнені в силах домашні дизайнери можуть зіграти на контрасті кольору стін та побутового приладу. Якщо й інша велика техніка – плита, холодильник – будуть у тон колонці, інтер'єр стане завершеним.

Покраска и декорирование колонки

Зрушити в кут

Оптимальне рішення для кухоньки в хрущовці або приміщення скромних розмірів – розмістити прилад на ЗРАЗОКFAST R ONM кутку. Якщо модель світла і не виділяється на тлі стін і меблів, то практично не привертає уваги. Крім того, зрушення з попереднього місця на відстань до півтора метра не вимагатиме зміни документації та дозволу газовиків.

Как спрятать колонку в углу кухни

Купити дизайнерський побутовий прилад

Сучасним рішенням стане придбання моделі на КШТАЛТFonte Glass Metropoli, які відрізняються модним дизайном. Такі агрегати підійдуть, якщо в планах немає ремонту чи зміни кухонних меблів. ДО того ж, вони не просто не потребують «Камуфляжу» — ТЕХНІКА на кшталт Glass Paradiso по собі варта бути центральним елементом інтер'єру.

Дизайнерская газовая колонка

Між шафками

Якщо заховати" в шафку" колонку – не варіант, має сенс помістити її між предметами гарнітура на кухні. На фото — найкращі приклади маскування газового нагрівача в такий спосіб.

Газовая колонка между шкафчиками

Зміна стилістики інтер'єру

Рішення підійде тим, хто планує ремонт або апгрейд кухонного оформлення. Не доведеться фарбувати «білосніжку» на КШТАЛТTherm 6000, ховати чи маскувати її. Середземноморський чи кантри-стиль такий побутовий прилад органічно доповнить та підкреслить.

Замаскировать колонку дизайном кухни

Важливо знати: Як встановити газову колонку: 5 основних моментів

Перенесення агрегату

Розмістити колонку можна і у ванній – якщо попрацювати і отримати всі дозволи від газовиків. Також, якщо дозволяють вимоги безпеки, перемістити агрегат можна в передпокій або вітальню. Обов'язкові умови – наявність каналу вентиляції, а також – у приміщенні з газовим водонагрівачем ніхто не повинен спати. Найкращі приклади, як сховати прилад у цих випадках – на фото.

Как спрятать колонку в ванной

Чи можна ховати газову колонку в шафу

Деякі користувачі так прагнуть прибрати з очей геть газову колонку, що готові сховати її в шафу або пенал. Чи можна це робити? У жодному разі не можна поміщати прилад в елемент меблів, у якому є нижня, верхня та тильна стінки. Це насамперед стосується старих, радянських агрегатів. Вони сильно нагріваються, до того ж, при сильній тязі може статися спалах. Маскування застарілих приладів таким чином вкрай небезпечне. Не варто ризикувати життям заради естетики.

Старая газовая колонка

Кращі нові моделі різних цінових категорій:

Модель
GWH 10 Fonte FAST R ONM Therm 6000 O WRD
Продуктивність, л/хв 10 14 10
Потужність, кВт 20 20 14,7
Габарити (ВхШхГ), мм 550х330х189 550х325х210 580х310х220
Вага, кг 9,6 8,9 11,5
Тип підпалення електро електро авто

У тему: Заміна старої газової колонки на нову: 5 важливих пунктів

У прагненні до візуальної досконалості приміщення слід пам'ятати , насамперед, про безпеку. Адже газові бойлери вимагають акуратного та уважного звернення. Перед тим, як взяти на озброєння один із способів облагородження простору, краще порадитись із газовиком. Тільки професіонал точно визначить, який варіант підійде для конкретної ситуації.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії