Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити клавіатуру до телевізора: 3 способи підключення клавіатури для Смарт ТВ

Дата публікації: 10.03.2020 09:49
Дата оновлення: 10.03.2020 09:49

Підключення клавіатури до телевізора спростить користування Смарт ТВ, адже завдяки їй буде в рази легше серфить онлайн і шукати фільми і серіали, які давно хотілося подивитися. А якщо використовувати бездротові пристрої, то управляти можна буде навіть з іншої кімнати. Як це зробити – в статті.

подключение клавиатуры Apple к телевизору LG

Які телевізори підтримують клавіатуру

Підключити сторонні клавіатури і мишки можна тільки до Smart TV – для звичайних ТВ це недоступно. Зробити з простого телевізора «розумний» можна завдяки спеціальній приставці, такий як Apple TV.

подключение клавиатуры с тачпадом к телевизору

Щоб дізнатися, чи можна підключити клавіатуру, потрібно провести наступні дії з ТВ:

  1. Зайти в «Менеджер пристроїв».
  2. Знайти доступні гаджети.
  3. Якщо там видно рядок «Налаштування клавіатури» – висока ймовірність, що ТБ побачить девайс.

Вибір пристрою введення залежить від потреб і фінансових можливостей власника телевізора: одні клавіатури підключаються через провід і працюють, як звичайний засіб для введення тексту, другі замінюють ще й мишку. З самими прокачати моделями клавіатури управляти системою голосовими командами.

Варто дізнатися: Як підключити Макбук до телевізора або до монітора: 7 ефективних рад

Підключення провідний клавіатури

подключение проводной клавиатуры к умному телевизору

Найпростіший метод конекту, так як в більшості випадків драйвери встановлюються автоматично. Єдина вимога при підключенні клавіатури до телевізора – вибрати сумісну модель і провести всі так, як вказано в інструкції.

Через USB-роз'єм

подключение USB-клавиатуры к телевизору

Спосіб підключення, що доступний більшості сучасних клавіатур і мишей. Для цього досить:

  1. Вставити шнур від USB-клавіатури відповідного порт ТВ. Про його розташуванні можна дізнатися після вивчення техпаспорта конкретної моделі.
  2. Почекати 2-3 хвилини для установки драйверів.
  3. Якщо все пройшло успішно – на екрані з'явиться повідомлення, що клавіатура готова до роботи.

Важливо: Навіть при коректному підключенні пристрій введення може працювати в одних додатках і не реагувати на команди в інших. Це залежить від року випуску клавіатури, моделі і самого виробника.

Пригадується: дієвих способів, як підключити телевізор до комп'ютера

Використовуючи перехідники

 подключение проводной клавиатуры к телевизору

Всі сучасні телевізори і приставки мають USB-роз'єм, тому перехідники знадобляться тільки в тому випадку , якщо слід підключати стару клавіатуру без USB. Щоб підключити пристрій з PS/2 роз'ємом, потрібно купити перехідник для ЮСБ-підключення.

Якщо хочеться підключити DIN-клавіатуру, спочатку потрібно перепаяти шнур, відрізавши DIN-роз'єм і додавши туди PS/2-роз'єм. Тільки після цього можна купувати ЮСБ-перехідник. Способу підключитися безпосередньо з DIN до USB або HDMI-порту немає.

Якщо біля телевізора присутній тільки один роз'єм, а потрібно підключити клавіатуру і мишу разом, то можна використовувати USB-хаб. Це пристрій нагадує знайомі двійники і трійники, тільки працює для USB-техніки: досить підключити хаб до комп'ютера, а після цього під'єднати до нього потрібні девайси. Далі все буде працювати. як було задумано.

Читайте також: На якій висоті вішати телевізор на стіну: гайд в 3 пунктах

Підключення бездротової клавіатури

 подключение беспроводной клавиатуры Microsoft к телевизору

Законекть складніше, але теж реально. Щоб підключити бездротову клавіатуру до телевізора, потрібно провести такі дії, як:

  1. Включити Bluetooth на обох гаджетах, як це зазначено в інструкції.
  2. Зайти в налаштування телевізора.
  3. Перейти в пункт «Система».
  4. Увійти в «Диспетчер пристроїв».
  5. Перейти «Додати пристрій Bluetooth» і знайти клавіатуру.
  6. Сопрячь гаджети по інструкції, що буде показана на екрані.

При коннекте клавіатури і миші з USB-заглушкою процес проходить ще простіше: досить вставити її у відповідний роз'єм, а далі синхронізація та завантаження драйверів пройде автоматично.

В тему: Інструкція, як підключити iPhone до телевізора Samsung: 4 перевірених способу

Можливі проблеми при підключенні

подключение клавиатуры и мышки к телевизору

Перед тим, як підключити клавіатуру до телевізора, потрібно перевірити їх на сумісність. Найпростіший вихід – ВИВЧИТИ техпаспорт до телевізора. Якщо Там немає списку рекомендованих клавіатур, рекомендується брати пристрою тієї ж торгової марки, що і сам телевізор. Якщо Виробник не займається виготовленням клавіатур, бажано купити щось з популярних виробників, таких як 2 Е, HP, Lenovo і Genius - як правило, вони працюють з усіма пристроями.

Рекомендуємо: Як підключити акустику до телевізора LG або Samsung: 4 способи

Решта проблем при підключенні зібрані в таблиці нижче.

Проблема
Чому відбувається Як вирішити
Телевізор не хоче «читати» пристрою конкретного бренду Несумісність драйверів. Сьогодні таке зустрічається рідко, так як виробники зацікавлені в тому, щоб їх клавіатура підходила до більшості сучасної техніки. Придбати пристрій введення того ж бренду, що і телевізор, або купити універсальну клавіатуру.
Чи не виявляється нове обладнання Невідповідна модель або вимкнений Bluetooth (для бездротових пристроїв). Варто перезавантажити пристрої та підключитися знову. Допоможе завантаження необхідних драйверів.
Оновлення прошивки В якийсь момент ТВ перестає виявляти раніше працюючу клавіатуру. Причина криється в апаратному збої. Провести м'який скидання налаштувань. Якщо не допомогло – провести hard reset за інструкцією.
Пристрій не працює з певним портом Можлива фізична поломка роз'єму. Слід оглянути телевізор і клавіатуру на наявність сколів або первинних кабелів. Спробувати підключити його до іншого подібного порту або використовувати перехідники для підключення до іншого роз'єму.
Пристрій не бачить клавіатуру Таке буває з деякими гаджетами через несумісність технологій. Спробувати використовувати телефон як пульт. У GooglePlay і AppStore доступні десятки подібних додатків.

Особливості фірмової клавіатури Samsung

Клавіатури від Самсунг відрізняються універсальністю: окрім того, що вони працюють з Смарт ТВ свого виробника, так їх можна використовувати і для моделей інших компаній. Особливості пультів-клавіатур наступні:

  • гаджет поєднує в собі клавіатуру, миша і пульт;
  • коннектітся з ТВ по Bluetooth;
  • присутні «гарячі» кнопки для швидкого доступу до налаштувань.

Цікаво: ТОП-10 кращих 4К телевізорів – популярні моделі з дозволом Ultra HD

Так чи можна підключити клавіатуру до телевізора? Так, але тільки якщо враховувати бренд, рік випуску і особливості самого девайса. Тоді можна підібрати той пристрій введення, яке підійде конкретному телевізору.

Коментарі
Залиште коментар
В
26.11.2023 12:21

Краще б розповіли, як на зовнішній клавіатурі змінити мову введення! На андроїді контроль-пробіл, а в Samsung Smart TV?