Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Intel Compute Stick: комп'ютер на долоні

Дата публікації: 07.04.2015 00:00
Дата оновлення: 07.04.2015 00:00

Дизайн
Компактний комп'ютер нового покоління нагадує укорочений вдвічі пульт ДУ і легко поміститься на вашій долоні. Якогось особливого дизайну, глянцевих панелей і світяться логотипів тут немає - прикраси принесені в жертву функціональності.

 intel_compute_stick_top


На корпус Intel Compute Stick винесені тільки решітки системи охолодження, кілька портів і кнопка включення/вимикання. Точна вага пристрою не повідомляється, проте воно вийшло досить мініатюрним, щоб його можна було носити в кишені куртки або жіночій сумочці.

Підключення
При такому форм-факторі комунікаційні можливості набувають чи не першорядне значення. Справді, яким чином ця крихітка підключається до монітора, клавіатурі, маніпулятору, бездротової мережі і інших мобільних пристроїв? Як з'ясувалося, дуже легко.

 img_0684

Зображення на дисплей виводиться після підключення комп'ютера через порт HDMI (для цієї мети на корпусі Intel Compute Stick передбачений HDMI-вхід), клавіатура і миша підключаються за допомогою модуля Bluetooth 4.0, а модуль Wi-Fi 802.11b/g/n допоможе зробити комп'ютер частиною бездротової мережі.

 img_0685

Додамо, що у комп'ютера немає власного акумулятора, так що вам доведеться підключити його до мережі за допомогою роз'єму microUSB і відповідного зарядного пристрою. Є тут і повнорозмірний порт USB, призначений для підключення флешки, зовнішнього жорсткого диска або SSD.

конфігурація
Intel Compute Stick випускається в двох конфігураціях. У першому випадком вам дістанеться чотирьохядерний процесор Intel Atom Z3735F (типове рішення для хорошого Android-планшета на базі платформи Intel), 2 ГБ ОЗУ, 32 Гб флеш-пам'яті (поміститься більше 6000 фотографій, до 10 000 музичний композицій і як мінімум 16 фільмів в хорошій якості) і операційна система Windows 8.1. Друга модифікація виглядає більш доступною: там використовується тій же процесор, як і в першій, але при цьому вона працює під управлінням ОС Linux, об'єм оперативної пам'яті зменшений до 1 ГБ, а ємність накопичувача - до 16 ГБ (до 3000 знімків, до 5000 музичних композицій). До речі, встановлений об'єм пам'яті легко розширити за допомогою карти microSD - на корпусі є потрібний роз'єм, а максимальна ємність підтримуваних носіїв становить 128 ГБ.

Конфігурація з ОС Windows 8.1 буде коштувати $ 149, а Linux-версія - $ 89.

 intel-compute-stick-ces-2015 specs

Для чого це потрібно?
Поза всяким сумнівом, Intel Compute Stick створений не для того, щоб замінити планшет або ноутбук. Перш за все, цей крутий маленький дорожній гаджет, радість і гордість власника, який не любить ходити дорогами, протоптаними мільйонами власників стандартних комп'ютерів. І хоча Intel Compute Stick не годиться для того, щоб редагувати фотографії або грати в World of Warcraft під час подорожі з Києва до Одеси, він може стати в нагоді, коли ви доберетеся до монітора з портом HDMI.

Також Intel Compute Stick може стати непоганим рішенням для малого бізнесу - особливо тому випадку, якщо офіс у вас невеликий, а завдання, для яких потрібен комп'ютер, не вимагають підвищеного рівня швидкодії.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Модель Intel Compute Stick
  • Розміри 110,9 х 38 х 9,8 мм
  • Процесор чотирьохядерний, Intel Atom Z3735F
  • ОЗУ ½ ГБ
  • Пам'ять 16/32 ГБ+слот microSD (підтримуються носії з максимальною ємністю 128 ГБ)
  • Комунікації Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI, USB, microUSB
  • ОС Windows 8.1/Linux

Коментарі
Залиште коментар
Д
16.02.2017 01:11

CES 2015, Intel Compute Stick – новое слово о размерах компьютера. Эта малютка вдвое меньше пульта дистанционного управления, при этом очень мощная и шустрая. Дизайн особой красотой не отличается – все предельно просто и функционально. К прочим устройствам подключается с помощью порта HDMI, а клава и мыша – по Bluetooth 4.0, можно подключать флешку, жесткий диск SSD, а вот своего аккумулятора нет. Есть две конфигурации: под Windows 8.1 и Linux.