Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гаджети в похід: Топ 10 найнеобхідніших

Дата публікації: 06.04.2021 14:13
Дата оновлення: 05.06.2023 15:02

Часто ми відмовляємося від тривалих походів, оскільки не бажаємо жертвувати звичним комфортом. Зрозуміло, що тягнути улюблене крісло із собою – абсурд. Але подбати про пару девайсів, які зроблять подорож простішою та комфортнішою – завдання кожного туриста.

снаряжение для похода

Йтиметься про Топ 10 корисних гаджетів для туризму. Читаємо, вибираємо та беремо на замітку!

Смартфон

У похідних умовах смартфон є основним способом комунікації із зовнішнім світом. З його допомогою можна прокласти маршрут і зберегти всі GPX треки в одному додатку, відзначаючи кемпінги та супермаркети, в яких можна буде поповнити запаси. Варто зазначити, що для цього розроблено спеціальний механізм точок інтересу (POI), який відображається на гугл-карті.

Навигация в смартфоне

Також можна вести нотатки про розклад транспорту, плані місцевості і, якщо тривалий похід, бронюванні хостелів. Ну а доповнять подорожі круті фото" в моменті" і улюблена музика.

Цікава стаття: Як вилікувати жорсткий диск (HDD) та виправити биті сектори: 7 хороших програм для діагностики

Powerbank

Зовнішній акумулятор спосіб зарядити смартфон та вийти на зв'язок навіть у глухому лісі. Оптимальним варіантом стане пристрій потужністю не менше 10 000 мАг маркуванням Fast Charge. Ця технологія дозволяє зарядити пристрій на 75% швидше, ніж за допомогою простого заряджання.

Правильный powerbank

Якщо ви їдете в похід на 5-7 днів, можна взяти сонячні панелі. Powerbank в даному випадку стане проміжним девайсом для накопичення та перерозподілу енергії.

Цікаво на тему: популярні види матриць: IPS, PLS і TN – який монітор краще

Фітнес-браслет (смартгодинник)

У дикій природі стильний девайс з виходом в інтернет перетворюється на справжнього помічника. Для похідних умов підійдуть моделі з посиленим удароміцним корпусом та наявністю важливих функцій:

  • датчик GPS, цифровий компас та вбудована карта дозволять не тільки побудувати маршрут подорожі, але й не заблукати у незнайомій місцевості;
  • наявність пульсометра функцій вимірювання швидкості, темпу та набраної висоти забезпечать контроль навантаження на організм;
  • за допомогою з'єднання Bluetooth 2.0 зможете відповідати на дзвінки та читати смс, не відволікаючись від побудованого маршруту.

Cмарт-часы

Моделі фітнес годинник підключатися до туристичних програм. Наприклад, девайс Suunto Spartan Trainer відстежує маршрут, а потім вивантажує його до Suunto Movescount, створюючи тривимірний варіант візуалізації походу.

Функція «trek back» дозволить повернутися у вихідну точку вже пройденим маршрутом.

Газова горілка

Якщо вирушаєте екстремальним маршрутом або просто не бажаєте витрачати зайву годину на збір хмизу, варто взяти з собою газовий пальник. Девайс стане чудовим помічником, тільки у разі вибору правильної моделі:

  1. Для походу удвох у найближчому лісі цілком підійде пальник, який протикає балон або одягається на різьблення.
  2. Якщо зважилися на екстремальніший похід (наприклад, підкорювати вершини Кавказу), краще зупинити вибір на потужніших пристроях (від 3 кВт) із захистом від вітру та п'єзо підпалом.
  3. У разі відпочинку компанією більше 4 людей оптимальним варіантом стане шланговий пристрій. Найкращим паливом у цьому випадку виявиться суміш пропану, бутану, ізобутану (підходить для низьких температур).

Газовая горелка

Виробники подбали не лише про зручність, а й про безпеку експлуатації. У балони заправляється виключно чисте паливо, за рахунок чого продуктами кінцевого горіння є молекули вуглекислого та чадного газу.

Читайте: Що робити, якщо Windows не бачить всю ОЗП: 4 причини та шляхи вирішення

Штатив із гнучкими ніжками

Якщо волієте робити гарні кадри і при цьому не возити з собою безліч аксесуарів, міні штатив варіант. Компактний пристрій на гнучких ніжках поміститься в сумку і зможе витримати не тільки рядовий смартфон, але й повноцінний фотоапарат вагою до 340 грамів.

За рахунок рухливих ніжок, штатив можна встановлювати на будь-які поверхні, закріплювати на мотузці, камінні, гілках дерев та створювати фотошедеври. Спробуйте новий пристрій і світ відкриється під іншим кутом.

Цікава стаття: Caterpillar CAT S52: огляд та 12 особливостей

Портативний душ

Щоб похід у ліс або в гори не був схожим на історію про виживання, стандартний набір з намету та рюкзак з купою корисних дрібниць слід доповнити портативним душем.

Прогрів здійснюється природним шляхом
Підключення до електромережі
Пластикова ємність на 20-25 л води кріпиться за допомогою гака на дерево або іншу височину. Вода прогрівається від сонячних променів Модель адаптована під прохолодну чи похмуру погоду. Такий девайс підійде мандрівникам, в арсеналі яких припасений генератор.
Принцип роботи наступний: шланг опускається в ємність із водою, а сам душ підключається до електромережі. За рахунок компресора та нагрівальних елементів вода прогрівається в міру відкриття вентиля.

Зверніть увагу: ТОП-5 електрогрилів: огляди, перевірені на смак, Або які краще

Мультитул

Загадкова назва, що об'єднала у собі необхідні похідні ДРІБНИЦІ. Залежно від комплектації предмет може містити плоскогубці, викрутку, гайковий ключ, штопор, ложку та інші. Досить цікавим варіантом є мультитул, який виглядає як кредитна картка. На перший погляд, важко уявити, що ця пластина здатна відкрити пляшки та консервні банки, включає кілька викруток та лінійку, а також може стати підставкою для смартфона. Для затятих мандрівників мультитул – незамінний пристрій.

Чохол водонепроникний для телефону або камери

Оптимальним варіантом захисту гаджета стане герметичний чохол, виготовлення якого використовується термопластичний поліуретан.

 Водонепроницаемый чохол для смартфона

Це зносостійкий матеріал, який переносить перепади температури та не вигоряє навіть після тривалого перебування на сонці, стійкий до холоду. Можна навіть пірнати з телефоном або планшетом, не боячись за їх збереження.

Бездротова колонка

Який похід без драйвової музики? Сучасний біт та улюблений ритм може транслювати бездротова колонка. На ринку представлено безліч моделей: невеликі і величезні, сильні і не зовсім.

Беспроводная колонка

Для походу краще вибирати гучні акустичні моделі, що довго тримають заряд (8-10 годин). Якщо плануєте активний відпочинок (підкорення гірських вершин, сплав по гірській річці тощо), слід подбати про ударостійкість та водонепроникність. Стандартна вага пристрою складає 180-230 грам, завдяки чому стовпчик не займе багато місця в рюкзаку.

Очищувач для води

Щоб не носити ємності з питною водою і не думати, де їх поповнити по ходу маршруту, бажано заздалегідь подбати про фільтр. Оптимальним Варіантом стануть компактні мембранні пристрої, що здатні очищати воду від мікробіологічних та хімічних забруднень. Такий фільтр може забезпечити питною водою трьох-чотирьох дорослих людей (ресурсу одного девайсу вистачає на отримання 1200 л питної води).

Походный фильтр для воды

У статті ми виділили лише малу частину гаджетів, які зроблять похід технологічнішим та комфортнішим. Хтось звик обмежуватися ліхтариком та спальним мішком, а комусь намети, генератора та інших девайсів буде мало. Тому, вирушаючи в похід, вибирайте ті пристрої, які зроблять вашу подорож кращою.

Зверніть увагу: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи вирішити задачу

Коментарі
Залиште коментар