Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Екшн-камери: що це таке і з чим це їдять

Дата публікації: 12.08.2016 15:26
Дата оновлення: 12.08.2016 15:26

Екшн-камери відрізняються від звичайних, в першу чергу, компактністю. Їх кріплять на шолом, на кермо велосипеда або навіть на руку. Начинка екшн-камери влаштована таким чином, що вона працює без участі оператора: сама наведе фокус, відрегулює експозицію, не відволікаючи людину від основних дій. Та й тряска їй не страшна.Многіе моделі також вологостійкість і ударостійкі.

На що варто звернути увагу при виборі екшн-камери?

Визначтеся з критичними і другорядними параметрами, якими ваша крихта повинна володіти. Для кожної конкретної мети важливий свій набір характеристик. Пройдемося по основним:

1. Якість відео та фото.

Більшість екшн-камер знімає відео з роздільною здатністю Full HD (1920x1080). Деякі моделі підтримують і режим 4К (3840x2160). Фотографії при цьому виходять з дозволом аж до 12 Мп.

Ще важливий параметр – частота кадрів (fps). Чим цей показник вищий, тим картинка виходить плавні. Девайси преміум-класу можуть мати кількість кадрів до 120 в секунду для зйомки уповільненої відео, але і камери сегмента" економ" з кількістю кадрів 30/сек цілком справляться зі своїм завданням.

Що стосується форматів відео, то найпоширеніші – AVI, MP4, MOV. Для більш високої якості зйомки необхідна підтримка формату Н.264.

В будь-якому випадку, перед покупкою екшн-камериКраще знайти на YouTube відеоролик, знятий сподобалася камерою, щоб зрозуміти, чи влаштує вас якість зйомки.

2. Витрата енергії.

Екшн-камери працюють на літієвих акумуляторних батареях. І то, наскільки швидко вона буде розряджатися, залежить від багатьох параметрів конкретної камери: кількості дисплеїв, наявності Wi-Fi і GPS модулів і так далі. В середньому нова батарея витримає два години безперервної зйомки. Однак, щоб камер не відрубала в невідповідний момент, рекомендуємо запастися запасним акумулятором або Powerbank-му.

3. Габарити.

Розмір, вага і форма кожної камери відрізняються в залежності від виробника. Всім відомі GoPro-шки, наприклад, прямокутні, а ось малятко Panasonic HX-A1 – ЦИЛІНДРИЧНА і нагадує перископ. До Речі, цей періскопчік один з небагатьох стійкий до пилу і вологи за замовчуванням – для нього не потрібен окремий захисний футляр. Є й квадратні моделі, як наприклад GoPro Session. Теж, до речі, пило-та вологозахищена без зайвих чохлів.

4. Аксесуари.

Відштовхуючись від того, для чого вам потрібна екшн-камера, заздалегідь підберіть аксесуари для екшн-камер, які випускають різні виробники до вподобаному девайсу. Плюс GoPro в цьому плані – до цих камер їх просто мільйони. Моноподи, пульти керування, знімні дисплеї, кріплення ... Інші компанії теж випускають аксесуари до своїх камерах, але не в такій кількості. Тут головне – визначитися, що потрібно саме вам.

Підсумки

Кльово, коли після походів на пам'ять залишаються не тільки відмінні емоції, але і якісне відео. Та й знімати адже можна не тільки екстрим! Вечірня прогулянка з друзями, приготування улюбленої страви, перше занурення з аквалангом – найцікавіші моменти вашого життя назавжди залишаться з вами. При цьому ви будете проживати їх, а екшн-камера все зробить за вас.

Коментарі
Залиште коментар