Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Догляд за посудомийною машиною: 20 «залізних» правил і порад

Дата публікації: 26.01.2018 09:20
Дата оновлення: 19.04.2023 14:25

Почесне місце серед усіх кухонних речей займає посудомийна машина. Агрегат успішно справляється не лише з очевидною функцією (очищенням тарілок та склянок), а й з антибактеріальною обробкою посуду.

Уход за посудомоечной машиной

Подібне обладнання, як і будь-яке побутове пристосування, потребує регулярного та правильного догляду. Без належного чищення термін експлуатації агрегату скорочується щонайменше вдвічі. Нестача догляду призводить до виходу з ладу дрібних та великих деталей, заміна яких – додаткові фінансові витрати. Як уникнути непотрібних витрат, продовжити термін експлуатації та підвищити ефективність роботи пристрою?

Цікаво буде дізнатися: ТОП-8 кращих виробників посудомийних машин.

Правила експлуатації посудомийної машини

Будь-яка сучасна техніка (наприклад, шафа для підігріву посуду) вимагає дбайливого та регулярного використання. Залишене" пилитися" без нагляду обладнання незабаром не зможе виконувати свої функції. Як користуватися посудомийними машинами, щоб не пошкодити пристрій?

Как пользоваться посудомоечными машинами

5 важливих правил:

  1. Не перевантажувати прилад. параметрах агрегату кожного виробника обов'язково вказується кількість комплектів посуду для завантаження. Число може змінюватись від 9 до 16. Варто звернути увагу на дані параметри, щоб уникнути перевантаження кухонного обладнання.
  2. Видаляти великі залишки їжі. допоможе уникнути засору фільтрів машини продуктовими відходами. У деяких моделях передбачено спеціальний режим попереднього замочування. Це особливо актуально для сковорідок і каструль, в яких готувалася жирна їжа.
  3. Не вкладати посуд «два в одному». заважає вільної циркуляції води та миючих засобів. Другий «мінус» такого способу економити простір – шанс пошкодити посуд.
  4. Не використовувати неспеціалізовані засоби. очищення кухонного приладдя варто застосовувати тільки миючі препарати, призначені для використання в машинах для миття посуду. При цьому важливо дотримуватись потрібного дозування.
  5. Не мити в приладі не призначене для цього начиння.КАТЕГОРИЧНЕ «ні» Варто сказати автоматичному миття кришталевих сервізів, дерев'яних дощок для оброблення м'яса/овочів, столових приладів, декорованих деревом або перламутром. Подібні Аксесуари можуть не тільки втратити презентабельний зовнішній вигляд, але й розбитися під час очищення, пошкодивши гострими осколками внутрішні частини приладу.

  • Після ознайомлення з правилами користування агрегатом, час переходити до способів, як доглядати посудомийну машину. Ось кілька нескладних дій, які допоможуть господаркам підтримувати «сяючий» вигляд своєї «помічниці»: для усунення неприємних ароматів і попередження їх появи знову, а також для ліквідації забруднень потрібно протирати внутрішні частини пристрою змоченою в оцті ганчірочкою;
  • чистки потребують фільтри і ущільнюючі прокладки в машині, для цього можна використовувати звичайну проточну воду, для більшого ефекту – щіточки (наприклад, при очищенні мікрофільтрів);
  • блюдця, чашки, ложки та вилки буквально заблищать, якщо використовувати спеціальний ополіскувач, який є у продажу у вигляді рідкого засобу.

Ще один" лайфхак" – періодично запускати посудомийну машину без наповнення кухонним начинням, щоб внутрішні частини добре вимилися водою.

Корисно дізнатися: Як правильно вибрати посудомийну машину?

Як підвищити ефективність посудомийної машини?

Секрет 100% віддачі подібної техніки при роботі криється в правильному використанні її можливостей і грамотному поводженні з приладом.

Как ухаживать за посудомоечной машиной

5 цінних порад, які однозначно допоможуть підняти ефективність функціонування посудомийної машини:

  1. Правильно укладати ємності для їжі. Посуд повинен розташовуватися всередині досить вільно, щоб водні маси стікали з неї без перешкод. Також при укладанні начиння потрібно стежити, щоб воно не заважало переміщенню розбризкувача води.
  2. Випускати надлишки вологи та пари. Після фінального циклу мийки, потрібно трохи відкрити дверцята приладу і залишити в такому положенні хвилин на 15-20. За цей період пар і вода вийдуть назовні.
  3. Використовувати режим «Екстра-сушіння». На ємностях із пластику часто залишаються краплі, які при висиханні перетворюються на негарні розлучення. Уникнути цього допоможе зручний режим з назвою «Екстра-сушка», що «говорить».
  4. Застосовувати засіб для полоскання. на кухонному приладді після очищення не з'являлися плями, варто використовувати засіб для полоскання. Застосовувати легко: потрібно лише відкрити кришку на дверцятах машини та залити туди необхідну кількість рідини.
  5. Дотримуватися правил миття предметів. Дрібні предмети найкраще розташовувати у відсіку з ножами та вилками, щоб вони не потрапили на дно. Перед очищенням різноманітних контейнерів слід видалити наліпки з написами з їхньої поверхні, інакше в процесі стікери відлипнуть, розм'якнуть і засмічують машину.

Важливі нюанси. Каструлі, миски та інший великий посуд слід перевертати вгору дном і завантажувати в кошик, розташований вгорі. Дрібне приладдя запросто поміщається у верхньому відсіку. Ложки та вилки правильно поміщати ручками донизу. Також варто дотримуватись режимів миття та температурних параметрів, встановлених для кожного виду посуду. Ця інформація міститься в інструкціях до агрегатів.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших вбудованих посудомийних машин.

Як мити посудомийну машину?

Мити прилад досить легко, але варто запам'ятати, що будь-які дії з очищення приладу потрібно проводити тільки після повного вимкнення агрегату, а також його просушування після циклів миття.

Очистка посудомоечной машины

6 кроків по очищенню агрегату:

  1. Миття сітчастого фільтра. Частота очищення – хоча б раз на 7 днів. На цій частині машини швидко з'являється жировий наліт, який забиває маленькі отвори у фільтрі.
  2. Очищення лопатей. Їх головні «вороги» – залишки їжі та накип. Для початку потрібно витягнути лопаті та промити їх водою, а потім отвори для їх розміщення можна почистити зубочистками.
  3. Очищення ущільнювачів. «генерального прибирання» – 1 раз на півроку. Проміжки між ущільнювачами легко очищаються звичайною зубною щіткою або протираються м'якою тканиною без ворсинок.
  4. Відмивання нижньої частини дверцят. водяний струмінь не дістає, тому забруднення накопичуються постійно. Очищається простір від сміття вручну: серветками, ганчірочками та водою.
  5. Усунення накипу. на питання «Як видалити накип в посудомийній машині» проста – використовувати спеціалізовані засоби (наприклад, засіб Electrolux).
  6. Протирання агрегату. закінчення процесів миття, щоб забруднення не накопичувалися, потрібно протирати внутрішню камеру машини. Не забувати про це гарантія, що капітальне миття машини пройде швидко, т.к. бруд не осідатиме шар за шаром.

Також потрібно регулярно прочищати злив та шланг подачі води. Всі маніпуляції займають максимум 15 хвилин часу, при цьому термін використання пристрою для миття посуду продовжується на роки.

Варто ознайомитися: Як почистити посудомийну машину: 7 етапів.

Посудомоечные машины

Остаточні висновки

Резюмувати все вищевикладене можна наступним чином:

  • ефективна робота приладу залежить від дотримання правил його експлуатації;
  • регулярне очищення від накипу, жиру, плісняви – гарантія довговічності пристрою;
  • для догляду за машиною найкраще використовувати спеціалізовані засоби;
  • забороняється перевантажувати пристрій і завантажувати в нього крихкий посуд;
  • ємності завантажуються певним способом, не заважаючи один одному і воді.

Наостанок невелика порада. Щоб відмити ємності з першого разу, не потрібно залишати миття на потім. Завантажувати посуд в агрегат варто одразу після закінчення трапези. Так залишки їжі на тарілках каструлях не засихають і не вимагають довгого відмокання у воді.

Довговічність та ефективна робота подібних пристроїв багато в чому залежить не тільки від виробника, якісних комплектуючих, а й від власника приладів. Дбайливе ставлення до техніки продовжує «життя» кухонного пристосування, а господаря уберігає від дорогих витрат на ремонт або купівлю обладнання на заміну пошкодженого.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії