Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП 10 додатків для вивчення англійської

Дата публікації: 01.03.2024 17:24
Дата оновлення: 01.03.2024 17:24

Щось платне, щось безплатне. Всі вони доступні для завантаження в iOS та Android. Незалежно від застосування, регулярна практика сприяє успішному вивченню мови. А вибрати є з чого. Деякі програми пропонують навчання за допомогою новин, історій та відео, що сприймається з інтересом та швидше запам'ятовується. Багато додатків пропонують персоналізовані схеми залежно від рівня та прогресу учня. Тож нумо вибирати разом!

BBC Learning English

Додаток у ТОПі серед програм для вивчення не, тому що розроблено Британською радіомовною корпорацією, а через ефективну засвоюваність англійської на всіх рівнях. Додаток пропонує навчальний матеріал у форматі новин, історій та відео з граматики, вимови, аудіювання та запам'ятовування слів.

BBC Learning English

Матеріали розраховані на учнів всіх рівнів: від початківців до просунутих.

  1. Вікторини інтегровані в уроки, щоб перевірити розуміння користувачів та закріпити навчання.
  2. Більшість ресурсів засновані на аудіо, щоб краще сприймати слова на слух та знайомитися з різними акцентами.

Після завантаження, відкривши програму, користувачі можуть вибрати розділ, який їм цікавий. Можна переглядати уроки та зберігати. Для перевірки себе пропонуються тести. Також користувачі можуть слухати аудіоматеріали та стежити за стенограмами, щоб покращити свої навички аудіювання. Бувши продуктом BBC, додаток дає уявлення про британську культуру, що корисно для тих, хто планує подорожувати чи працювати у Великій Британії.

Тут мовна інструкція зрозуміла та точна, а матеріали актуальні та добре структуровані. Програма щоденно оновлюється новими уроками. Звідси впевненість, що користувачі завжди мають свіжий матеріал для вивчення.

BBC Learning English — безплатна програма.

З недоліків: вона орієнтована на контент, який не підкріплений вправами. Також не адаптується до конкретного рівня та не підлаштовується під прогрес користувача. Сприяє покращенню навичок аудіювання, для розмовної практики можливостей немає.

BBC Learning English — чудовий ресурс для тих, хто хоче покращити свою англійську розумінням на слух. Для тих, хто хоче повправлятися та покращити розмовні навички — це не варіант.

Duolingo

Очолює рейтинг програм для вивчення англійської мови через ігровий інтерфейс. Тут учні можуть заробляти очки, підвищувати рівень та отримувати нагороди у міру просування, що відчутно мотивує. Програма базується на індивідуальному навчанні, оцінюючи рівень учня та адаптує контент відповідно. Вона заохочує регулярну практику, відстежує кількість днів поспіль, коли використовувалась Duolingo. Тут вдасться опанувати навички читання, письма, розмовної мови та аудіювання.

Duolingo

У додатку легко орієнтуватися. За допомогою постійних повторень зручно запам'ятовувати слова та переглядати вправи. Значний обсяг вмісту безплатний. Однак у додатку часто використовуються пропозиції, які, хоч і корисні, не завжди можуть відображати природну вимову англійської мови.

Користуватися Duolingo нескладно. Його завантажують в iTunes, Spotify. Потрібно налаштувати свій профіль, вказати мову та свій рівень володіння. Потім програма запропонує тест, щоб визначити справжні знання. Після проходження можна розпочати уроки, які розділені на різні модулі. Кожен із них присвячений певній лексиці чи граматиці. На уроках перекладатимете речення, зіставлятимете слова з їхніми значеннями та вчитиметеся вимовляти фрази.

Babbel

Навчає на основі діалогів, практичних занять із граматики та акцентує на розширенні словникового запасу.

Після завантаження програми необхідно налаштувати профіль, вибрати мову та вказати свій рівень володіння мовою. Потім Babbel налаштує шлях навчання, залежно від цілей. Кожен урок розпочинається з діалогу. Ви будете слухати й читати розмови між носіями мови, а потім заглиблюватися у вивчення слів, граматики та вимову на основі цього діалогу.

Babbel

Babbel пропонує кілька типів вправ: доповнити речення, зіставити значення слів зі своїм перекладом і розмовну практику. Це допомагає зрозуміти, як мова використовується на практиці у повсякденності. Також програма може розпізнавати мову, тим самим допомагаючи покращити свою вимову. Програма миттєво реагує на мову користувача (навіть із кривою вимовою). Тут використовуються повтори для кращого запам'ятовування нових слів та фраз. Вона охоплює узагальнені теми: вітання, фрази, орієнтовані подорожі, вимови у бізнес колах і культурних заходах.

На відміну від інших програм для вивчення мов, Babbel працює на основі підписки (поки війна, для українців безплатно). Це потребує витрат, але дозволяє навчатися без реклами та отримувати доступ до всього контенту.

Інструкція: Як записати відео з екрана комп'ютера: 5 утиліт та 3 інтернет-сервіси

Memrise

Тут робота заснована на повторенні — матері вчення — і візуалізації, що особливо корисно для початківців. Та й поліглотам піде на користь. У програмі використовуються відео з носіями мови. Новачки чутимуть, як фрази вимовляються у повсякденних розмовах. Також тут зіставляють слова із зображеннями чи іншими схожими за звучанням словами рідною мовою учня. Це допомагає новеньким у запам'ятовуванні нової лексики.

Memrise

Після завантаження програми та створення облікового запису користувачі повинні вибрати англійську та рівень володіння ним. Потім Memrise представляє курс, адаптований до рівня користувача. Кожен урок знайомить із новими словами чи фразами. Потім користувача попросять згадати ці слова. Учні можуть дивитися кліпи носіїв мови, щоб отримати уявлення про реальну вимову.

Memrise пропонує контент, що охоплює словниковий запас та вимову. З граматикою складніше, програма надає обмежені інструкції. Новачкам, не знайомим з англійською граматикою, можуть знадобитися додаткові ресурси.

Rosetta Stone

Програма навчає через асоціації та повторення на уроках без перекладу (вся інформація надається англійською). Цей спосіб допомагає розвивати інстинктивні мовні навички. Додаток особливо корисний для початківців та учнів середнього рівня. Він також корисний для просунутих учнів, які прагнуть покращити свої знання.

Rosetta Stone

Навчання англійською без перекладу хоч і ефективне, для деяких може не підійти. Тут методологія зосереджена на навичках аудіювання та читання. Вона не покращує розмовні навички та розуміння граматики.

Rosetta Stone допомагає учням думати новою мовою, тим самим спонукаючи до розмови англійською. Програма використовує технологію розпізнавання мови TruAccent, допомагаючи говорити природніше. Однак такий стиль навчання на граматиці не фокусується.

Rosetta Stone доступна за передплатою, яка є відносно дорогою в порівнянні з іншими додатками. Уроки поділені на блоки. Доведеться вчитися зіставляти слова з картинками, повторювати фрази та дописувати речення.

Читайте: Як увімкнути WI-FI на ноутбуці з Windows: 4 простих кроків

HelloEnglish

Тут 475 уроків у форматі ігор, вікторин та бесід. Hello English допомагає покращити свою граматику, словниковий запас, читання, письмо та сприйняття на слух.

Після завантаження програми необхідно налаштувати обліковий запис та вибрати рідну мову. Потім програма проведе оцінювальний тест, щоб визначити рівень володіння англійською, а потім запропонує індивідуальний шлях навчання.

HelloEnglish

Серед особливостей програми виділяється функція Grammar Bot, яка дає поради з граматики та виправлення, щоб допомогти учням зрозуміти та виправити свої помилки. Для платних користувачів програма надає можливість ставити запитання вчителям та отримувати відповіді в режимі реального часу. Так-так, всупереч тому, що програма пропонує безліч безплатних функцій, деякі з них (довідка для вчителя та розширені уроки) все ж таки за платною підпискою.

HelloTalk

HelloTalk пов'язує користувачів з носіями мови, яку вони намагаються вивчити. У цьому фішка програми. Це відмінний інструмент для практики розмовної англійської та знайомства з нею. Спілкуючись із носіями, користувачі можуть практикувати свої навички тут та зараз.

HelloTalk

Користувачі мають можливість надсилати текстові, голосові повідомлення і навіть відеодзвінки своїм викладачам, що дає їм можливість постійно практикуватися. Додаток надає переклад у чаті, транслітерацію та виправлення, щоб полегшити спілкування та навчання. Тут є спільноти, де учні можуть ставити питання, ділитися своїм досвідом навчання та вчитися одне в одного.

Однак ефективність програми залежить від того, наскільки хороший вчитель. Іноді пошук гідного може бути складним завданням. Програма не пропонує уроків граматики або вправ щодо розширення словникового запасу.

Використовувати HelloTalk вийде після завантаження та налаштування облікового запису. Потрібно буде вибрати мову, яку плануєте вивчати, та вказати свою рідну. Потім додаток зіставляє їх з носіями англійської, які вивчають вашу мову. Таким чином, користувачі будуть спілкуватися в міру потреби, навчаючи один одного.

Цікава стаття: Google Lens — що це у 2 словах: особливості установки та 10 функцій програми

Grammarly

Це помічник з письма з урахуванням штучного інтелекту, який виправляє граматику, пунктуацію, орфографічні помилки. Хоча це не традиційний додаток для вивчення мови, він може бути неоціненним інструментом для тих, хто не сильний у написанні.

Grammarly

Grammarly виправляє помилки в реальному часі, допомагаючи користувачам розуміти описки та навчатися під час листа.

  1. На відміну від основних засобів перевірки орфографії цей розуміє контекст написаного і може виправляти найскладніші неточності.
  2. Крім базової граматики та правопису, прога дає рекомендації як краще написати, щоб бути схожим на носія мови.
  3. І пропонує синоніми, щоб покращити різноманітність слів та допомогти уникнути повторень.
  4. Також знаходить кострубатий текст і пропонує правильну цитату.

Після створення облікового запису, ви можете писати прямо в онлайн-редакторі Grammarly або встановити безплатне розширення браузера Grammarly для Chrome, Safari, Firefox або Edge. Потім Grammarly автоматично перевірятиме ваш текст, коли вводите його в будь-яке текстове поле у ​​веббраузері, у тому числі в соціальних мережах, електронній пошті та в Документах Google.

Прога пропонує безплатну версію з базовими рекомендаціями з орфографії, граматики та пунктуації. Преміумверсія (платна, досить дорога: від $12 на місяць, а Grammarly Business — від $15 на місяць за користувача) включає розширені пропозиції щодо ясності, словникового запасу, стилю письма і тону (тошноті), а також детектор плагіату.

Пізнавальна стаття: Як завантажити відео з YouTube: 3 способи для комп'ютера та 2 варіанти для телефону

Busuu

Пропонує добре структуровану навчальну програму, яка охоплює всі аспекти мови, включаючи словник, граматику, читання, письмо, аудіювання та розмовну мову. Користувачі можуть практикуватися, записуючи та порівнюючи свою вимову з вимовою носіїв мови. За допомогою соціальних мереж також можна отримувати відгуки про свої письмові та усні вправи від носіїв.

Busuu

Платформа створює індивідуальний навчальний план на основі цілей учня та мотивує до навчання. Для українців вона дарує 90 днів преміумпідписки, здебільшого у зв'язку з війною в Україні терміни дії продовжують — це офіційно підтверджено засновниками платформи. Можна вивчати крім англійської, також польську, німецьку, іспанську, французьку, італійську та інші. Можна вивчати мову на онлайн-платформі, а також за допомогою мобільних додатків на iOS та Android. Busuu надає сертифікат про закінчення курсу, який визнається McGraw-Hill Education, шанованою освітньою компанією.

Прога має багато безплатного контенту, проте також є уроки та граматичні блоки, які доступні лише за наявності преміальної підписки. І так. Хоча користувачі можуть залишати та отримувати відгуки, платформа не підтримує живе спілкування.

HiNative

У додатку HiNative робиться акцент на спілкуванні з носіями мови по всьому світу за принципом «тут і зараз». Користувачі обговорюють нюанси правил у вимові та написанні, більше дізнаються про культуру спілкування безпосередньо з носіями мови. Прога підтримує широкий формат навчання, наприклад: 

  • Як вимовляти ті чи інші фрази англійською або іншою мовою,
  • яка різниця між схожими словами, 
  • особливості вимови.

Учні запитують, носії мови відповідають, роз'яснюючи основи граматики, розбираючи транскрипції, вимовляючи звуки, які складно даються. Таким чином можна зрозуміти, як мова використовується в повсякденності, а не обмежуватися прикладами з підручників. Додаток також дає можливість ставити запитання і відповідати на них в аудіоформаті, тим самим відпрацьовуючи навички вловлювати на слух особливості вимови.

 спілкування онлайн

Учні можуть вказати мову та країну, у якій вони ставлять запитання. Таким чином можна швидше і якісніше отримати адресну допомогу. Наприклад, ті, хто вивчає англійську мову, можуть вказати, що вони хочуть вивчити британську або американську англійську. Спільнота заохочує голосування за корисні відповіді, гарантуючи, що найкращі з них будуть у вільному доступі для всіх.

HiNative ідеальний для тих, хто вивчає мову на будь-якому рівні. Особливо корисно для тих, хто шукає швидкий зворотний зв'язок з питань, що цікавлять, від самих носіїв.
Прагнуть поліпшити свої знання в невимушеній обставі.

Користувачі можуть запитувати переклади, посібники з вимови, інформацію про культуру спілкування. Носії мови можуть пропонувати поправки до пропозицій користувачів. Запитання можуть бути позначені конкретними мовами та країнами, що полегшує отримання відповідей з урахуванням специфіки регіону. Спільнота голосує за відповіді, тому найкорисніші з них легко відшукати.

Однак якість відповідей може варіюватися, оскільки їх дають члени спільноти, а не професійні викладачі. Крім того, хоча застосунок сприяє ознайомленню з мовою, він не може замінити структуроване навчання для початківців, яким потрібна основа граматики та лексики. Прога заточена більшою мірою під тих, хто прагне відточити свої знання.

У цьому рейтингу описали десяток інструментів, які допомагають вивчити англійську. Кожен зі своїми функціями та методами:

Duolingo, Babbel та Memrise
Орієнтовані на ігрове навчання та повторення
BBC Learning English та Busuu Пропонують структуровані курси
HelloTalk та Hello English Розвивають практичні навички спілкування
Grammarly Надає допомогу на основі ШІ для покращення письма, пропонуючи виправлення та пропозиції в режимі реального часу
Rosetta Stone Навчає англійської по англійські
HiNative Не професійно навчає у форматі дружнього спілкування з носієм мови

У деяких додатках особлива увага приділяється взаємодії з носіями мови практичного розмовного досвіду. У цьому аспекті виділяються функції HelloTalk та Busuu.

Різноманітність розв'язує нам руки — можна вибрати одну або поєднати кілька програм залежно від свого стилю навчання, рівня та конкретних потреб. Успіхів! Нехай все вийде!

На замітку: Очищення кеш iPhone — 2 додатки на допомогу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії