Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 кращих бюджетних велосипедів і 7 важливих характеристик для покупки

Дата публікації: 03.05.2018 16:08
Дата оновлення: 03.05.2018 16:08

Велосипед - найбільш зручний засіб пересування. На такий тип транспорту не потрібні права або інші документи. До того ж, насолоджуватися їздою можна як на асфальтованих міських дорогах, так і по вибоїстих путівцях. Ще одним пунктом на користь покупки велосипеда є прогулянки на свіжому повітрі, незамінні для хорошого самопочуття і відмінного настрою.

2 недорогих велосипеда

Вирішивши придбати велобайк, користувачі акцентують увагу не тільки на характеристики пристрою, але і на його ціні. Звичайно, вартість елітних моделей «по кишені» далеко не кожному, але і впадати у відчай не варто. Безліч бюджетних варіантів особливо не відрізняються від дорогих аналогів, головне - знати, які параметри важливі при покупці.
Стаття пропонує розглянути 10 недорогих велосипедів, що виділяються відмінним зовнішнім виглядом, якісною конструкцією і довговічністю компонентів. Даний огляд допоможе визначитися з ідеальною моделлю, не виходячи за рамки бюджету.

Читайте також: ТОП-10 кращих велосипедів для дорослих

DISCOVERY PRESTIGE MAN 29

Універсальний велобайк, що підходить для поїздок в місті або на природі. Модель має оригінальне декорування - на тлі темно-сірого кольору виділяються яскраві вставки. Конструкція такого транспорту максимально нагадує класичний варіант, без додаткових «фішок».

2 велосипеда модели Discovery Prestige Man 14G Vbr St

 

У Discovery Prestige Man 14G Vbr St посадка і сталева рама, що відмінно витримує навантаження і розрахована на використання в будь-яких умовах.

Головні переваги моделі:

  • колеса діаметром 29" «взуті» на міцний алюмінієвий обід;
  • гума з високим протектором ідеальна для їзди по путівцях;
  • надійний багажник для перевезення важких сумок або велорюкзаків;
  • 6 швидкостей, що перемикаються за допомогою зручного механізму на кермі.

Така коробка передач дозволяє швидко розвинути потрібну швидкість і підтримувати її без особливих зусиль. Чоловічий велосипед цієї моделі підходить для велобайкерів зростом 170-185 см.

Недоліком подібного транспорту є підвіска Ригід. Цей тип підвіски означає, що у транспорту немає амортизаторів, тобто на вибоїнах і каменях гарантована «жорстка» їзда.

DOROZHNIK URBAN 28

Простий і стильний велосипед з нової колекції Dorozhnik зветься Urban 14G St. Цей недорогий транспорт оформлений в мінімалістичному дизайні, колір корпусу білосніжний або класичний чорний. За стилем - унісекс, тобто підійде як чоловікам, так і жінкам. Однак, щоб комфортно почувати себе на такому мотоциклі, необхідно мати зріст від 185 см.

2 велосипеда модели Dorozhnik Urban 14G St

Особливості моделі:

  • зручна рульова колодка діаметром 1 і 1/8 дюйма;
  • великі колеса на 28" взуті в чеську гуму Mitas зі світловідбиваючою смугою;
  • посилений подвійний обід з алюмінію;
  • багажник з міцної сталі з фіксатором для вантажів;
  • гучний дзвіночок «під старовину» на кермі;
  • тонка пряма рама, на яку можна чіпляти сумки під смартфон.

У моделі присутні задні ножні гальма, що дуже зручно для всіх, хто звик до класичних моделей. Крім того, на кермі встановлені додаткові гальма типу V-brake, що впливають на переднє колесо.
Як і попередній екземпляр, цей байк не обладнано амортизаторами. Даний нюанс не особливо важливий для міських прогулянок, але дуже відчувається під час їзди по нерівностях .

FORMULA SMART 24

Це невеликий підлітковий транспорт на значних колесах (24 дюйма) і зі сталевою рамою. Транспорт підходить на байкерів зростом 135-180 см. Оформлено модель в європейському стилі, де на кожен велик встановлюють крила, багажник для перевезення вантажів, кожух на ланцюг від попадання в неї одягу.

Читайте статтю по темі: ТОП-10 кращих підліткових велосипедів

2 велосипеда модели Formula Smart 14G Vbr St 

 

У списку переваг Formula Smart 14G Vbr St:

  • Занижена рама дозволяє легко сісти на сидіння або зістрибнути з велосипеда в разі непередбаченої ситуації, екстреного гальмування і т.д. Щоб в такому випадку убезпечити дитину від можливих ударів, краще відразу купити повний комплект захисту для катання.
  • Складна конструкція модель складає наполовину без спеціальних ключів, що дуже зручно при транспортуванні і зберіганні. В зібраному стані корпус фіксується спеціальним затискачем, гарантуючи захист від випадкового складання під час їзди.
  • Широкі покришки забезпечують плавність ходу, а в поєднанні з піддатливою рамою, ідеально поглинають всі нерівності дороги.

Додає приємне враження м'яке сідло і зручні гумові ручки на кермі.
Велосипед підійде для катання по асфальту або легким вибоїнам. У разі бруду на дорогах, широкі крила утримують бризки, захищаючи одяг від плям. Для поїздок в темний час доби передбачена передня фара.
У бака одна швидкість і задній ножні гальма, принцип дії яких зрозумілий навіть дитині. Додатково у моделі є переднє гальмо, що зупиняє транспорт за лічені секунди.
Недоліком тут виступає відсутність амортизаторів. Звичайно, при їзді по асфальтованих тротуарах цього не відчувається, але ось «козирнути» новим велосипедом в селі у бабусі вийде із зусиллями.

OPTIMA ALPINA 26

Невеликий транспорт має яскраве сучасне оформлення, що припаде до смаку як підліткам, так і дорослим велосипедистам. На такому мотоциклі можна із задоволенням кататися по місту або виїхати на природу.

2 велосипеда модели Optima Alpina AM 14G DD Al

Серед переваг моделі:

  • двостінні алюмінієві обода, на які надіті 26" колеса з високою протекцією;
  • дискові гальма, що гарантують високий рівень безпеки і швидку зупинку;
  • оригінальне кермо без звичного вигину з розташованими на ньому блоками керування;
  • амортизатори і 21 швидкість для підкорення непрохідних вершин в нерівній місцевості;
  • наявність підніжки, що здатна сфокусуватися на велосипед в рівному становищі;
  • комфортне сидіння збільшеної м'якості, що є міксом міського і спортивного варіантів.

Ще одним додатковим «плюсом» виступає можливість регулювати висоту сидіння за допомогою спеціального затиску.
Optima Alpina AM 14G DD Al відрізняється від своїх попередників легкою рамою нестандартної форми. На корпусі є отвори для кріплення багажника і крил, які в наборі не передбачені.

OPTIMA BIGFOOT 29

Ще один велобайк від компанії OPTIMA на 29-дюймових колесах - Bigfoot AM Vbr Al. Цей екземпляр призначений для швидкісних поїздок по путівцях і підійде велосипедистам, зростом 190-200 см.

2 велосипеда модели Optima Bigfoot AM Vbr Al

Головні переваги:

  • Оригінальна рама у формі трапеції, що звужується ближче до сидіння. Така конструкція надає посилену жорсткість передньої частини велосипеда.
  • Кований драпаут (кінець пера вилки, куди встановлюється колесо), що витримує великі навантаження.
  • 24 швидкості подолання будь-яких доріг і перешкод. З таким потенціалом можна легко підтримувати заданий темп, збільшуючи його в міру необхідності.
  • Вдосконалений пильник на гальмі, що запобігає потраплянню бруду всередину конструкції, збільшуючи тим самим термін служби системи.
  • Оригінальне забарвлення. Можна вибрати екземпляр з яскравим корпусом або в м'яких приглушених тонах. В обох випадках байк буде виділятися із загального фону.

Велосипед доповнений амортизованою вилкою, що надає м'якості ходу під час їзди по камінню, вибоїнах, нерівностей і в поєднанні з подвійними протиударними ободами на колесах, що гарантує безпеку руху при будь-яких ситуаціях.

OPTIMA MOTION DD 29

Гірський екземпляр обладнаний легкою рамою, на якій кріпиться м'яке сідло і зручне кермо з нековзними ручками. Корпус має оригінальне оформлення, що допоможе виділитися в натовпі, підкресливши індивідуальність смаку.

Читайте також: Як вибрати гірський велосипед?

2 велосипеда модели Optima Motion AM 14G DD

Optima Motion AM 14G DD підходить для катання круглий рік, ось тільки доведеться встановити брудозахисні крила. Аксесуар не йде в комплектації і купувати його потрібно окремо.

«Плюси» цієї моделі:

  • шиповані колеса на алюмінієвих двостінних ободах з анодованими спицями;
  • якісні протектори на гумі, що дозволяють їздити на будь-яких трасах, будь то тротуари або путівець після дощу;
  • регульоване по висоті сидіння, яке можна налаштувати під будь-який зріст велосипедиста.

У моделі 21 швидкість, для перемикання яких призначений спеціальний моноблок виробництва Shimano. Налаштування швидкостей відбувається дуже м'яко і не відволікає від дороги під час руху.

Три останні моделі бренду Optima візуально схожі між собою, так в чому ж різниця? Відповідь у порівняльній таблиці характеристик:

Модель
Розмір рами Розмір коліс Тип гальм Каретка Клас Кількість швидкостей Тип амортизації
Optima Alpina AM 14G DD Al 16" 26" дискові картридж гірський 21 передній
Optima Bigfoot AM Vbr Al 21" 29" дискові VP-BC73 гірський 24 передній
Optima Motion AM 14G DD 20" 29" дискові картридж гірський 21 передній

LEON HD-85 28

Велосипед є гібридом прогулянкового варіанту і професійного туристичного. Полегшена модель складається суцільно з алюмінію: рама, кермо, обода, підсідлова трубка. Це зроблено для того, щоб транспорт легко долав підйоми і без особливих зусиль їздив з будь-якого ландшафту.

 2 велосипеда модели Leon HD-85 AM 14G Vbr Al

Універсальний Leon HD-85 AM 14G Vbr Al підійде як жінкам, так і чоловікам зростом від 170 см. Щоб не обмежувати свободу і порив енергії, на велосипеді встановлені якісні перемикачі передач компанії Shimano з 21 швидкістю. Для полегшення експлуатації байк можна доповнити зручною підніжкою Ostand CD-168.

Особливості цього варіанту:

  • зручне легке кермо, що полегшує маневреність на дорогах;
  • якісні гальма V-brake, що гарантують миттєву зупинку транспорту;
  • амортизувальна вилка, що пом'якшує їзду по нерівностях і вибоїнах.

28-дюймові колеса мають відмінну протекцію, але не захищені крилами. Ще один недолік - на корпусі немає отворів для установки багажника, а значить перевозити вантажі тут не вийде.

 

2 велосипеда модели Дорожник Comfort Male 14G St

У байка 4 головні особливості:

  1. 3-х швидкісна коробка передач. Часто екземпляри такого типу мають 1 швидкість, але даний зразок обладнаний новим блоком керування, що дозволяє поетапно набирати темп з мінімальними зусиллями на педалі.
  2. 2 багажники. Привезти покупки з магазину або транспортувати улюблені ролики на трек тепер не проблема: задній посилений багажник доповнено невеликим аналогом на передньому колесі. Матеріал виготовлення обох - загартована сталь.
  3. 2 гальма. Для швидкої зупинки або екстреного гальмування у моделі передбачено задній ножні гальма і передній варіант, який активується спеціальною ручкою на кермі.
  4. Сідло на пружині. Така конструкція мінімізує вібрацію і дискомфорт під час їзди по нерівній дорозі. Сідло не надто вузьке, що дозволяє зручно розташуватися на ньому велосипедисту з будь-якою комплекцією.

Модель оснащена крилами для захисту від бруду і хомутом на ланцюгу, що запобігає потраплянню в неї одягу. На багажниках і спицях встановлені катафоти, що полегшують поїздки в нічний час.

OPTIMA MOTION DD 26

Цей недорогий варіант має сталеве кермо і універсальну легку раму. Як і у більшості гірських велосипедів, великі колеса на 26" з високими протекторами гарантують відмінне зчеплення з будь-якими ґрунтами. Широка гума надіта на міцні алюмінієві ободи, що забезпечує довговічність комплектуючих, незалежно від умов експлуатації.

2 велосипеда модели Optima Motion AM 14G DD Al

Завдяки 21 швидкості та амортизованої підвісці, можна тривалий час витримувати заданий темп, відчуваючи себе комфортно навіть під час швидкої їзди по путівцях. 

Переваги Optima Motion AM 14G DD Al:

  • можливість регулювати положення сидіння і керма під будь-який зріст;
  • дискові механічні гальма для безпечної зупинки;
  • фірмова комплектація від відомого бренду Shimano;
  • хороша заводська покришка Rubena Ocelot.

PREMIER CAPTAIN 29 DISC

Завершує рейтинг недорогих велосипедів байк Captain 29 Disc. Цей гірський варіант обладнаний рамою зі сталі типу «баттинг». Дана технологія говорить про те, що рама має полегшену конструкцію, залишаючись при цьому такою ж надійною і міцною.

2 велосипеда модели Premier Captain 29 Disc

Для прогулянок по путівцях, лісовими дорогами або камінням у моделі передбачена якісна амортизація. Така вилка пом'якшує жорстку їзду, додаючи комфорту велосипедисту. Важливою деталлю для зручності поїздки виступає і сідло, ухил якого можна регулювати. 

«Плюси» моделі:

  • оригінальні захисні крила на колесах;
  • високі протектори для безпечної їзди по бездоріжжю;
  • нестандартний дизайн і яскраві кольори корпусу;
  • сталева підніжка для легкості експлуатації.

Універсальний байк підходить для дітей і дорослих велосипедистів, зріст яких 155 см і вище. У моделі 21 швидкість, безпечні гальма, подвійний обід з міцного алюмінію на колесах. Він ідеальний для першого освоєння велотранспорту: легкий, маневрений, із заниженою рамою і нековзними педалями.

Корисна стаття по темі: З чого починати тренування на велосипеді

Ціна підліткового велосипеда повністю відповідає його комплектації і навряд чи тут вийде відшукати суттєві недоліки. Хіба що, в комплекті немає багажника, та й кріпити його нікуди. Але на гірському транспорті таке обладнання не обов'язкове.

Універсальні поради щодо вибору

Прийнявши рішення купити велобайк, необхідно чітко розуміти, для якої їзди купується транспорт. Від цього залежить розмір коліс, висота протектора, якість гальма, підвіски і т.д. Ще одним важливим моментом є стиль їзди. Якщо велика швидкість в пріоритеті, вибирати варто з варіантів, що обладнані багатоступінчастою коробкою передач. Крім того, обов'язково варто врахувати свій зріст, вагу і вік.

Цікава стаття по темі: Обираємо велосипед. Поради від експерта Сергія Павлишина

Роблячи акцент на вищеописаних параметрах, і орієнтуючись на особистий бюджет, можна вибрати відмінну модель, що подарує море незабутніх вражень під час прогулянки як по міських трасах, так і в екстремальних заїздах по бездоріжжю.

Коментарі
Залиште коментар