Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Tecno Camon 19 Pro огляд — 10 категорій

Дата публікації: 05.12.2023 11:50
Дата оновлення: 05.12.2023 12:22

Компанія Tecno постійно оновлює лінійку смартфонів. Tecno Camon 19 Pro представлено наприкінці червня 2022 року. У сімейство Camon входять телефони з великими дисплеями та акумуляторами, з високою продуктивністю камер та прийнятною ціною.

смартфон Tecno Camon 19 Pro спереду та ззаду

Флагман преміумкласу поєднує 64-мегапіксельну основну камеру з підтримкою OIS лазерного автофокусування та 50-мегапіксельний 2-кратний телеоб'єктив на задній панелі.

Характеристики TECNO Camon 19 Pro: таблиця

Розмір корпусу (висота, ширина, товщина)
166,8x74,6x8,6 мм
Матеріал корпуса Пластик, скло
Вага 230 грамів
Кількість SIM-карт 2 nano-sim
Дисплей 6,8 дюйма, 120 Гц, 395 ppi
Розгрішення 1080 x 2460 пікселів
Чипсет

Mediatek MT6781 Helio G96 (12 нм) 

  • восьмиядерний
  • 2 ядра Cortex-A76 по 2,05 ГГц
  • 6 процесорів Cortex-A55 по 2,0 ГГц
Графічний процесор Mali-G57 MC2
Зв'язок 3G, 4G (LTE), GSM 850/1900, WCDMA(UMTS) 900/2100
LTE Є
Обсяг оперативної пам'яті 8 Гб
Обсяг вбудованої пам'яті 128 Гб або 256 Гб
Операційна система Android 12
Задня камера

Ширококутна (основна):

  • 64 МП,
  • f/1,6,
  • 26 мм,
  • 1/1,7 дюйм,
  • 0,8 мкм,
  • PDAF,
  • LED-спалах,
  • нічний режим,
  • лазерне автофокусування,
  • оптична стабілізація

Телефото:

  • 50 МП,
  • f/2,0,
  • 50 мм,
  • 1/2,76 дюйм,
  • 0,64 мкм,
  • PDFAF,
  • 2-кратний зум

Глибина:

  • 2 МП,
  • f/2,4
Фронтальна камера
  • 32 МП, 
  • Автофокус,
  • f/2,4,
  • 26 мм,
  • 1/3,4 дюйм,
  • 0,8 мкм
Захоплення відео: задня камера 1080p при 30 fps, HDR
Захоплення відео: фронтальна камера 1080p при 30 fps
Акумулятор 5000 мАч
Швидка зарядка 33 Вт, 100% за 65 хвилин
Бездротові технології Bluetooth v5.2, GPS, NFC, Wi-Fi
Інтерфейси аудіовихід 3,5 mm, USB Type-C
Додатково Сканер обличчя, сканер відбитка пальця

Корисно знати: Чому не відкриваються програми на Андроїді — 4 причини та 3 методи розв'язання проблеми

Дизайн та розміри флагмана

Зовнішній вигляд смартфона відповідає поточним тенденціям. Прямокутна форма містить плоскі сторони із закругленими кутами та безрамковим модулем камери. Внаслідок збалансованого 204-грамового корпусу Camon 19 Pro добре лежить у руці та не видається громіздким.

Товщина рамки навколо дисплея не більше 2 мм. Верхня й нижня частини виглядають трохи масивнішими. Пластикова окантовка по периметру корпусу пофарбована в колір смартфона. Однак покриття, залежно від відтінку кришки, може бути як глянцевим, так і матовим.

бічні грані та загальний вигляд Tecno Camon

Гаджет випускається у трьох колірних варіантах: чорний з темно-синім відтінком, білий та блакитний з рожевим градієнтом. Всі кольори переливаються, залежно від того, як світло падає на телефон. Блакитний переливається у перлинно-білий, а чорний, під деякими кутами, здається, синім з ефектом зоряного неба.

Оздоблення задньої панелі матове з шорсткістю на дотик. Немає блиску, завдяки чому не залишаються відбитки пальців. Однак за ним потрібно доглядати та носити у чохлі. Бічні рамки глянцеві, що створює приємний візуальний контраст. Заводський напис компанії на корпусі рельєфний з відтінком, що виділяється від основи.

Головна особливість Camon полягає у модулі камери. Лінзи розташовуються зліва та випирають з тонкого корпусу без квадратного виступу. У верхній камері розміщується один модуль, а в нижній — два. Кожна лінза огорнута в металеву окантовку, яка злегка випирає, в той час, як самі скельця втоплені. Розробка не дає проникати подряпинам на скло. Між отворами з камерами знаходиться спалах, який змістився праворуч.

Також праворуч розташовані кнопки регулювання гучності та тонка клавіша живлення, поєднана зі сканером відбитків пальців. Зліва виробник помістив слот для двох SIM-карток та однієї microSD. Усередині лотка прикріпили гумову підкладку від проникнення вологи чи пилу.

На нижньому торці розташування відповідає багатьом сучасним смартфонам. З одного боку знаходиться динамік, а з іншого мікрофон та аудіо роз'єм 3,5 мм. Посередині розмістився порт USB Type-C передачі даних USB 2.0 з максимальною швидкістю 480 Мбіт/с.

Огляд дисплея

Чітке та деталізоване зображення контенту відображається завдяки роздільній здатності 1080 x 2460 пікселів та щільністю 396 ppi на дюйм. У великого 6,8-дюймового екрана з технологією IPS широкі кути огляду та чітка передача кольорів. Підтримує 5 одночасних торкань.

Контрастність та кольори досить насичені, кольоровідтворювання широке. Дисплей випромінює менше синього світла, що корисно очам. Максимальна яскравість складає 479 nit, цього достатньо для нормального користування. Однак на сонці видимості може бракувати. З функцією «додаткова яскравість» екран тьмяніє, тому користуватися Tecno комфортніше в темряві. У налаштуваннях яскравість можна регулювати вручну або увімкнути режим захисту очей, настроїти адаптивну яскравість.

екран моделі Camon 19 Pro

Сертифікований на високому рівні Widevine L1 для передачі контенту у форматі HD та вище. Частота оновлення 120 Гц, проте пікселі досить повільні, що призводить до розмиття картинки при прокручуванні. З усім тим, ігри на високій частоті оновлення в режимі 120 Гц працювали зі швидкістю 60 кадрів в секунду.

Читайте: Як вимкнути push-сповіщення на телефоні — 3 інформативні пункти підказок

TECNO Camon 19 Pro: огляд камери

TECNO Camon 19 Pro оснащений якісною камерою, яка дозволяє робити якісні знімки та записи відео. Основна камера з роздільною здатністю 64 МП та оптичною стабілізацією зображення, що сприяє отриманню різких знімків під час руху. 50-мегапіксельний телеоб'єктив для збільшення без втрати якості та датчик глибини на 2 МП для створення ефекту розмитості у фоні.

tecno camon 19 pro огляд

Основна камера з розгрішенням 64 МП та діафрагмою f/1,6 працює з датчиком Samsung S5KGWB розміром 1/1.7 дюйма, та 0,8 мкм. За замовчуванням стоїть роздільна здатність 16 МП з режимом об'єднання пікселів, що призводить до збільшення різкості.

При зніманні на природі 64 МП яскраві кольори та дрібні деталі відображаються в правильному контрасті, але виходять менш насиченими. Активація режиму AI Color Enhancer збільшує різкість. Таким фотографіям потрібно менше обробки. Портрети виходять чіткими з якісним розмиттям фону.

Технологія Quad Bayer дозволяє об'єднувати чотири сусідні пікселі в один, створюючи фото 16 МП. Датчик ISOCELL RGBW допомагає вловлювати на 30% більше світла.

Відео здійснюється з роздільною здатністю 1440 р зі швидкістю 30 кадрів за секунду. В результаті у кліпу гарна деталізація, але з приглушеними кольорами картинки.

Друга камера 50-мегапіксельна з діафрагмою f/1.98 та фокусною відстанню 50 мм створює ефект глибини різкості, робить фото чіткими та сфокусованим на об'єкті, а фон залишається розмитим. До нього додається 2-мегапіксельний датчик глибини, а функція OIS покращує якість фото та відеознімання. Камера обмежена роздільною здатністю 1080 р та має яскраву експозицію під час відеознімання.

Фронтальна камера на 32 МП та з діафрагмою f/2.4. У смартфон встановлений сенсор фіксованого фокуса — Samsung S5KGD2 розміром 1/3.4 дюйма та 0,8 мкм. Селфі-портрети виходять з роздільною здатністю 8 МП і краще відображають колір шкіри, текстуру та різкість. Запис відео вловлює безліч деталей на роздільній здатності 1440 р.

Чотириядерний спалах забезпечує достатню яскравість під час знімання у темний час.

Нічний режим доступний для основної камери та телеоб'єктива у гарній деталізації. Функція «Суперечний режим» стабільно підвищує різкість та краще відображає джерело світла на задніх та передніх камерах. При слабкому освітленні кольору трохи відрізняється: темні області світліші, містять менше деталей та джерело світла може перегорати. Також впровадили режим Pro та Боке для відео.

У програмі «Камера» передбачено безліч корисних функцій: додаткові фони, ефекти селфі, AI-сцени, налаштування нічного режиму та супернічного.

На замітку: Як зробити камеру спостереження зі старого телефону: огляд 7 популярних програм

Глибокий аналіз продуктивності

Camon 19 Pro працює на основі чипсета MediaTek Helio G96 для безперебійного запуску ігор та повсякденних завдань. Виготовлений за 12-нм техпроцес FinFET від TSMC. У нього два продуктивні ядра ARM Cortex A76 з частотою 2,05 ГГц та шість енергоефективних блоків ARM Cortex A55 з частотою 2,0 ГГц.

 огляд tecno camon 19 pro

Компанія використовує графічний процесор покоління Valhalla — Mali-G57 MC2 з частотою 950 МГц для плавної роботи інтерфейсу, програм та ігор. Чипсет підтримує екран з частотою оновлення 120 Гц, що використовується в іграх з високою частотою оновлення. Підтримує Bluetooth 5.2 та камеру з роздільною здатністю до 108 МП. У смартфона 8 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам'яті. Можна додати місця за допомогою microSD.

Дослідження програмного забезпечення TECNO Camon 19 Pro

Постачається з останньою версією Android 12 з власною HiOS 8.6 від Tecno. Така прошивка має особливості в дизайні та розширеному функціоналі. Система жестів «Smart Panel» створена для швидкого доступу до програм, функція відеопомічника блокує повідомлення під час перегляду, а режим «Турбо соцмережа» містить інструменти для месенджерів.

Інтерфейс наповнений покращеними іконками, закругленими контурами, новими темами та шрифтами. При дотику сенсора відбуваються плавні анімаційні ефекти.

З'явилася можливість поєднувати фото у відеоролики. Необхідно відібрати з галереї потрібні картинки та вибрати шаблон.

Став доступним відеоредактор, у якому можна обрізати, об'єднувати, додавати музику, вибирати шаблон, застосовувати фільтри.

tecno camon 19 pro огляд камери

За допомогою функції «Клонування програм» можна одночасно запускати два облікові записи в соц. мережах й плавно перемикатися між робочою та особистою сторінкою.

Доступний магазин додатків, платформа для ігор, перекладач, дитячий режим, штучний помічник. HiOS насичений корисними функціями, що спрощують життя користувача.

Енергія та швидка зарядка

У телефон вбудований акумулятор Li-Po місткістю 5000 мАг. При постійній активній роботі смартфона вистачає на повний день для перегляду відео, вебсторінок та соц. мереж. Термін служби батареї залежить від яскравості екрана. Якщо активувати режим оновлень до 120 Гц, час роботи батареї скоротиться.

Підтримує швидкий заряд з адаптером потужністю 33 Вт. Технології швидкого заряджання Qualcomm Snapdragon використовуються для скорочення часу, необхідного для заряджання пристрою. Зарядить пристрій за півтори години до 100%. Однак бездротове заряджання не підтримується.

Цікава стаття: Як відновити листування в Телеграм: 3 дієві способи зберегти важливі файли

Більше додаткових функцій

Розглянемо кілька додаткових функцій Camon 19 Pro:

  • Безконтактні платежі та підключення до пристроїв за допомогою NFC.
  • Оптимізована версія Bluetooth 5.2 з покращенням роботи швидкості з'єднання, продуктивності. Стійкий до зовнішніх перешкод. Точно відстежує розташування пристроїв і вмикається.
  • Удосконалена мережа Wi-Fi 5 працює в діапазонах 2,4 й 5 ГГц, що призводить до підвищення стабільності, швидкості з'єднання та передачі даних. Роздавати інтернет можна за допомогою телефону у тих же діапазонах.
  • GPS-модуль працює швидко навіть при холодному старті. Відображає точну позицію та напрямок руху користувача.
  • FM-радіо доступне лише з підключеною антеною.
  • «Social Turbo» дає можливість вести записи дзвінків, блокувати вхідні дзвінки та налаштовувати білий список.
  • Вікно, що спливає. Перегортання трьома пальцями вгору у відкритому додатку, переведе його в режим вікна, що спливає та відкриє іншу програму. Після чого можна розгорнути перший додаток у вікні, що спливає та відновити його роботу.
  • MOL — помічник перекладача допомагає друкувати текст рідною мовою та перекладати її іншою мовою, а також відправляти в чаті, не перемикаючись між двома програмами.
  • Під час запуску програми, де використовується камера або мікрофон, з'являється маленька зелена точка у верхньому лівому куті.

«За» та «проти»: розгляд плюсів та мінусів TECNO Camon 19 Pro

Переваги:

  1. Сучасний дизайн матового оздоблення задньої панелі та плоскі краї телефону.
  2. Стійкий до відбитків пальців та плям.
  3. Використовується потужний восьмиядерний процесор у поєднанні з графічним процесором. Підвищує ефективність та продуктивність смартфона.
  4. Камера високого класу. Основна камера на 64 МП у поєднанні з телеоб'єктивом на 50 МП та другою камерою на 2 МП.
  5. Чотирьох світлодіодний спалах покращує момент фотографії у темний час.
  6. Фільмування відео у форматі HDR та 1080p зі швидкістю 30 кадрів за секунду.
  7. Випромінює менше синього світла дисплей 6,8 дюйма з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення 120 Гц.
  8. Посилена зарядка акумулятора та підтримка швидкого заряду за допомогою проводового блоку потужністю 33 Вт.
  9. Працює на Android 12 під керуванням HiOS V8.6.

Недоліки:

  • Стабілізація відео не дуже хороша.
  • Немає захоплення відео 4К.
  • Не має захисту від вологи та пилу.
  • Корпус із пластику.
  • Слабкий динамік та звук.

Позиціювання та ціновий діапазон

Лінійка Camon акцентує на продуктивності камери. Телеоб'єктив 19 Pro відповідає ціновому діапазону. Потрійна задня камера з основним датчиком RGBW+(G+P) та роздільною здатністю 64 МП використовує білий датчик замість зеленого та вловлює більше світла. Основний датчик використовується з портретним телеоб'єктивом на 50 МП з 30-кратним зумом та датчиком на 2 МП. Датчик швидко фокусується завдяки модулю лазерного автофокусування, що додається і відстежує об'єкт шляхом виявлення очей.

Вартість варіюється в залежності від регіону та продавця, але зазвичай вона в межах від $200 до $250. Стильний дизайн, гідна комплектація, швидкий сканер відбитків пальців, швидка зарядка та гарний час автономної роботи виправдовують свою ціну.

TECNO Camon 19 Pro — гарний смартфон, який підходить для повсякденного використання та вимогливих завдань, таких як фотографування або ігри. Функціональність та характеристики моделі заслуговують на певний погляд.

Пізнавальна стаття: Як видалити дублікати контактів на Android: 3 вбудовані способи та 3 утиліти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії